USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Faturalardan TRT payının kaldırılmasını içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu

AK Parti milletvekilleri, çarpıcılık faturalarındaki TRT payının kaldırılması, mahveden üstündeki finansal iyon hafifletilmesini içeren anayasa teklifini, TBMM Başkanlığı'na sundu.

Faturalardan TRT payının kaldırılmasını içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu
16-11-2021 19:02

AK Parti, erke satışı üstünden TRT payının kaldırılmasını da düzenleyen 38 maddelik acemi yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Kanun teklifi kapsamında, birtakımı kanunlarda da değişikliik öngörülüyor. Buna göre; canlılık enerjisi satışı üstünden tahsil edilen TRT payının kaldırılması öngörülüyor. Elektrik enerjisi fonu anlaşmaları kapsamında canlılık faturalarında arazi meydan bileşenlerin azaltılması, mahveden üstündeki finansal iyon hafifletilmesi ve faturada sadeleştirmeye gidilmesi hedefleniyor. Ayrıca, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) bünyesinde, canlılık ve natürel taş yağı lambası yağı faaliyetleri ile ilişkilendirilen iş modelleri ve teknolojideki gelişimleri eğlenmek ve lazım düzenlemeleri yapmak, araştırı ve ihya ile teceddüt (inovasyon) alanlarının tespiti ve bu alanlardaki çalışmaların yönlendirilmesine bağlı emek harcamaları gerçekleştirmek kadar lazım yönetimsel binanın kurulması amaçlanıyor.

ŞARJ İSTASYONLARI KURULUYOR

Elektrikli araçlara yükleme hizmetinin sunulabilmesi düşüncesince lazım beceri madun binanın oluşturulması ve buna bağlı türel madun binanın kurulması emek harcamaları da teklifte arazi aldı. Çevrenin korunması düşüncesince limonluk gazı salınımlarının azaltılması gayesi doğrultusunda elektrikli taşıt kullanımının yaygınlaştırılmasına müteveccih elektrikli taşıt ekosisteminin ve bu düzene alakadar ehliyetli ve sürdürülebilir elektrikli taşıt yükleme madun yapısı ile başıboş ortak sektörün kuruluş edilmesi öngörülüyor.

Düzenleme kapsamında, natürel taş yağı lambası yağı piyasasında nihai tüketicilerin şahsi kusurları haricinde oluşan (gaz arzının sağlanmasının gecikmesi, taş yağı lambası yağı arzının durdurulması, sektöre yapılacak değer iadelerinin gecikmesi vb.) mahveden mağduriyetlerinin karşılanmasına bağlı kendisine nihai tüketicilerin korunmasına bağlı kökler ve esaslar belirleniyor. Genel erke dengesini dikkate meydan 'Uzun Dönemli Türkiye Ulusal Enerji Planı' çalışmasının yapılması bu emek vermek kararı ortaya çıkma öngörüler ile canlılık enerjisi ve natürel taş yağı lambası yağı sunma güvenlikleri çerçevesinde gerekseme duyulabilecek tedbirlerin belirlenmesine ulama sağlanması ve bu yönde lazım tedbirlerin alınmasına bağlı mevzuat madun yapısının kuvvetlendirilmesi amaçlanıyor.

Ayrıca, kişi istihlak ihtiyacını karşılamaya müteveccih kendisine yenilenebilir erke kaynaklarından canlılık enerjisi üreten lisanssız canlılık istihsal tesislerinin tevzi sisteminin birlikte ısı yayımı sistemini de kullanabilmeleri ile erke verimliliği yürütüm plan desteklerinden ekincilik ve görev sektörlerinin de faydalanmasının sağlanması hedefleniyor.

Petrol ruhsatı müracaat ve istimara süreçlerinin kısaltılarak arazi yağı yatırımcısının sektörde faaliyete start süresinin kısaltılması öngörülüyor. Bu çerçevede elektronik beyin programlarına bağlı kendisine sağlanan ve esirgeyici programları kuvvetsiz kılmaya müteveccih tedbir hareketlerini yaptırıma bağlayan düzenlemeye, hepsi eser, icra, fonogram, imal ve yayınlar müdahale ediliyor.

KORSAN YAYINLARLA MÜCADELE

Teklifle başta aktif spor etkinliklerinde çevrimiçi deniz hırsızı yayınlarla savaş edilmesi noktasında mevzuatta mevcut eksikliğin giderilmesi düzenleniyor.

Orman içi suların balık yetiştiriciliğinde kullanılmasına ve midye ile istiridye üretiminde mecburi kendisine karada kurulması müstelzim tesis, depo, arındırma havuzu vb. yapıların kıyıda mevcut orman sahalarında da kurulabilmesine müteveccih tensikat getiriliyor.

İş hayatının direkt süresince bulunan mesleksel yetişek merkezlerine bitmeme fail öğrenciler ile bu merkezleri yeğleme edecek öğrencilerin heveslendirme edilmesi amacıyla, öğrencilere müteveccih kodifikasyon yapılıyor. Ayrıca eli uz belletici sayısının artırılmasına ve şakirt kayıtlarını artırmaya müteveccih başkalık yapılıyor.

Esnek emek vermek saatlerine ve şartlarına ahenkli kendisine Ar- Ge ve Tasarım Merkezlerinde etkin personelin faaliyetlerinin ortak yönünü özek haricinde yürütmesi ve kanunla sağlanan dayanak noktası ve muafiyetlerden bire ortak halde faydalanması amacıyla düzenlemeye gidiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler