USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Eyyam-ı bahur' sıcakları bunalttı

Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini tabir eylemek düşüncesince geçer eyyam-ı bahur sıcakları yurdu tesiri dibine aldı

'Eyyam-ı bahur' sıcakları bunalttı
30-07-2022 18:04
Erzurum

"Çöl sıcakları", "cehennem sıcakları", "Afrika sıcakları" adına da anılan eyyam-ı bahur, yurdun günindi kısımlarında tesirini gösterirken Ege Bölgesi'nde de yurttaşlar hafta sonunu bağlı ve serin bölgelerde geçirmeyi yeğleme ediyor.

Güneydoğu Anadolu'da sıcak hava bunaltıyor

İzmir'in canlılığıyla adlı sanlı Kordon Boyu da sıcak hava ve hafta sonu olması hasebiyle değme zamanki hareketliliğini durgunluğa bıraktı.

Hava sıcaklığının 36 dereceye bulmuş yer aldığı kentte, başta yaka şeridinde balıkçılar, gezgin satıcılar ve turistlerin yoğunluğu gözlemlendi.

Yabancı turistler, yoğunluğun bulunmadığı sahilin keyfini çıkardı.

Aydın'ın gökçe ve yeşili buluşturan koylarıyla adlı sanlı Didim ilçesi ise sıcak havada açılmak isteyenlerin adresi oldu.

Altınkum, Yeşilkent, Cennet, Manastır, Akbük plajları hafta sonu tatilini okazyon bilenlerin akınına uğradı.

İzmir'in Çeşme, Aydın'ın Kuşadası ilçelerindeki plajlarda da bulanıklık gözlendi.

Erzurum

Kışın derinliğine sürdüğü kentlerin başlangıcında mevrut Erzurum'da çağ normallerinin üstünde seyreden sıcak hava vatandaşları bunalttı.

Tüm yurtta mahsus "eyyam-ı bahur" sıcakları, 1890 rakımdaki şehirde yaşayanları da etkiledi.

Serinlemek düşüncesince yeşil meydan ve dikme gölgelerini yeğleme edenler mesire sahalarında aileleriyle piknik yaptı.

Vatandaşlardan 74 yaşındaki Hacı Ali Çomaklı, AA muhabirine, şehirde derinliğine zamandır bu halde ortak sıcak hava ile karşılaşmadığını söyledi.

Sıcaktan sakınmak düşüncesince dikme gölgelerine geldiğini tamlayan Çomaklı, "Eski senelerde ihtimal hakeza sıcak ergin mümkün lakin bu sene antipatik namevcut denecek genişliğinde oldu. 35 dereceyi gördük. Sıcaktan sakınmak düşüncesince dikme gölgelerine gelmiş şekilde sayaç geçiriyoruz. Bizim memleketimizin 3-4 ay çetince kışı mevcut lakin arkası serin geçer. Biz soğuğa ve serine alıştığımız düşüncesince sıcak dayanıklı bizlere yaramıyor." dedi.

Nizamettin Alper de sıcak hava hasebiyle günlerini röfle bulunan yerlerde geçirmeye çalıştığını anlatarak, "Erzurum bu sene fazla sıcak yer aldığı düşüncesince serin bölgelere kaçıyoruz. Ben elan önceki hakeza ortak sıcak görmedim bu sene baş döndürücü sıcak oldu. Diğer şehirlerimizde de sıcak mevcut lakin bura da oraları aratmıyor." diyerek konuştu.

Fahrettin Aydın ise yağmurların az yağması hasebiyle havaların sıcak bulunduğunu söyleyerek, "Erzurum'da yepyeni sıcaklardan ortak gündüz yaşıyoruz. Dün bugüne uyarınca elan sıcaktı. Erzurum soğuğu ile tanımlanmaktadır lakin bu sene kavurucu sıcaklar geçiyor." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 dereceyi aşan sıcak açıktan bunalan vatandaşlar, pergola alanlar, otopark ve bahçelerde, kollar ise bezek havuzlarında devir geçiriyor.

Bunaltıcı sıcaktan korunmaya etkin site sakinleri, dikme gölgeleri, yeşil alanlar ve bağlı alanları yeğleme etti.

Bazı kollar ise biçim Sur ilçesindeki Anzele Parkı'nda mevcut bezek havuzunda serinlemeye çalıştı.

Kentin zamanı mekanları, meydanları ve caddeleri sıcak hava hasebiyle en rahat günlerinden bir tanesini yaşadı.

Diyarbakır'da 2-4 aşama çağ normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığının gelecek günlerde de tesirini sürdürmesi bekleniyor.

Bolu

Hafta sonu sıcak açıktan bunalanlar açılmak düşüncesince "Bolu'nun Pamukkalesi" adına tanıdık orman içerisindeki Akkayalar Travertenleri'nde sayaç geçirdi.

Kentte sıcak açıktan bunalanlar Pamukkale'den sonradan Türkiye'nin ikinci iri blok traverteni olma ayrıcalığı taşıyan, şifalı suyunun yanında orman zarfında olması zımnında ortak tane manzaralar sunan Akkayalar'a gitmeyi yeğleme etti.

Ziyaretçiler mineralli suların bulunmuş yer aldığı iflah deposu 2 havuzda serinlemeye çalışırken, travertenleri gezen birtakımı aileler de orman zarfında piknik yaptı.

İşletmeci Salih Çetin, gazetecilere, senenin en sıcak günlerinin yaşandığını fakat Bolu'da yaz mevsiminin fazla endamsız geçtiğini aktararak, "Hava sıcaklığının 30 dereceyi geçmiş yer aldığı eyyam 60 haset aşmıyor. Şu anda sıcak eyyam yaşamamızdan çevre arzu var. İnsanlar serinlemeye geliyorlar. Yaz aylarında dip dikkat var. Burada konaklama bulunmadığı düşüncesince insanoğlu alay malay geliyorlar. Geniş mesire alanımız var. Travertenleri geziyorlar, havuzlarda serinliyorlar." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler