USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Etiyopyalı genç kız aradığı aşkı Gaziantep'te buldu

Gaziantepli Mehmet Uğur Şahin, ortak akrabası yoluyla tanışarak evlendirilmiş olduğu Etiyopyalı Muna ile bahtiyar ortak sahn yaşıyor.

Etiyopyalı genç kız aradığı aşkı Gaziantep'te buldu
30-09-2021 11:55
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde hususi yanında şirkette kimya mühendisi namına etkin 28 yaşındaki Mehmet Uğur Şahin, yanında akrabası marifetiyle Etiyopyalı Muna (25) ile tanıştı. Etiyopya'ya Muna ile tanışmaya revan Şahin, Muna'yı görür kör aşırma oldu. Durumu ailelerine açıklanan çift, ailelerin müsaade vermesiyle dünyaevi sonucu aldı. Etiyopya kültürüne gereğince meydana getirilen nişan sonrası Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde resmi nikah kıyıldı. Nikahın peşi sıra planlı düğünde koşa ve davetliler, Türk ve Etiyopya kültürlerinin müzikleri ve dansları ile eğlendi. Gaziantep'e mevrut Etiyopyalı Muna, çelimsiz müddette Türk kültürüne alıştığını tabir ederek, kocası ve kaynanasına Türk kahvesi yaptığını söyledi.

Türk yiyeceklerini de adım adım öğrendiğini tamlayan Muna, yiyecekleri internette araştırarak hazırlamaya çalıştığını dile getirdi. Gaziantepli Mehmet Uğur Şahin ise, yanında tane farklarının cilt rengi olduğunu, gönüllerinin ise yanında bulunduğunu vurguladı.

“Olaylar çabuk gelişti, kendimi Etiyopya'da buldum”

Olayların baş döndürücü çabuk geliştiğini ve kendisini Etiyopya'da bulduğunu kail Mehmet Uğur Şahin, “Geçen hafta alışveriş haset eşimle evlendik. Burada Türk usulüne gereğince cilt yaptık. 40 devir evvela de Etiyopya'da onların usulüne gereğince cilt yapmıştık. Şimdi eşimle baş başa buradayız. Etiyopya'da kuzenim vardı, onun aracılığı ile tanıştık. İlk evvela genel ağ üstünden görüntülü ailelerimizle baş başa tanıştık. Daha sonradan hadisat çabuk yanında biçimde ilerlemeye başladı ve kendimi Etiyopya'da buldum” dedi.

“Tek farkımız cilt rengimiz”

Tek farklarının cilt rengi bulunduğunu tabir fail Şahin, “Anneme söylediğimde yanında tomar yadırgamadı. Sadece anlaşabilir miyiz sorusuna yanıt aradık. Ben de baş döndürücü düşünüyordum. Konuşuyorduk fakat skor ve örfler ne denli akıllıca olur. Zaman geçtikçe baktık yalnızca cilt renklerimiz farklı, kültürlerimiz, kalplerimiz daim ayrımsız yöndeydi. Çok şükür herhangi yanında nesne dobra ilerledi ve demin taraf yanayız. Etiyopya'ya gittiğimde ecnebi hissetmedim kendimi, neymiş senelerdir aradığımı buldum üzere hissettim. Kendisi de bana ecnebi üzere ırak kalmadı. Havaalanında elden geldi sarıldık birbirimize” halinde konuştu.

“Havaalanında görür kör sarıldık birbirimize”

Havaalanında kocasını görür kör birbirlerine sarıldıklarını kail Etiyopyalı eş Muna Ahmed ise, “Mehmet Uğur Şahin'i evvel gördüğümde telefonda konuştuğumdan imdi elleme biri bulunduğunu hissettim. Daha yakışıklıydı. İlk havaalanına vardığında telefona bakarak beni bulmaya çalışıyordu. Ben onu gördüm ve koşarak sarıldık" dedi.

“Türk kahvesi, Türk yiyeceklerini öğreniyorum”

Türk kahvesi, Türk yiyeceklerini öğrendiğini tamlayan Muna, “Görüştük tanıştık, bu arada devir geçirdik. Yeni görüyorum üzere hissetmedim. Ailem de benim evlenmemi istiyordu fakat uzağa gitmemi istemiyorlardı. Özellikle annem uzağa gitmemi istemiyordu. Ama damadı görünce o da baş döndürücü sevdi, benimseme etmeye başladı. Hem Türk kahvesi bununla müşterek Etiyopya kahvesi yapıyorum. Kocam Etiyopya kahvesini de baş döndürücü sevdi. Ben imdi evvela orada yanında Türk firmasında çalışıyordum. Orada bizlere Türk yiyecekleri veriyorlardı. Kocamın kuzeniyle orada tanıştık. Orada yiyecekleri gördüğüm düşüncesince acemi üzere değil. Bazen de internetten bakıyorum yemeklere. Kaynanamla baş döndürücü elleme anlaşıyoruz, baş döndürücü samimiyiz” ifadelerini kullandı.

“Önemli bulunan oğlumun mutluluğu”

Durumu öğrenince ecnebi gözüyle bakmadığını, ehemmiyetli olanın oğlunun mutluluğu bulunduğunu kail Nebahat Şahin de, “İlk dediğinde ecnebi bakmadım. mühim bulunan oğlumun mutluluğudur. Diğeri uğur boncuğu ehemmiyetli değildi. Gelinimden baş döndürücü memnunum, inşallah sonuna denli hakeza gideriz. Anne kız gibiyiz. Bana uğur boncuğu nesne yaptırmıyor, herhangi yanında işi kendisi yapıyor” diyerek konuştu.

Lider Olgun - Bekir Şentürk
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler