USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eşinin ‘git stres at gel’ sözüyle spora başlayan doktor vücut geliştirmede milli takıma yükseldi

Antalya'da iş stresinden bunalıp vücut geliştirme sporuna başlayan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ferit Yılmaz, katılmış olduğu Türkiye şampiyonalarından madalyalarla döndü. Milli takıma seçilen Yılmaz, teşrinisani ayında İspanya'da düzenlenecek evren şampiyonasın

Eşinin ‘git stres at gel’ sözüyle spora başlayan doktor vücut geliştirmede milli takıma yükseldi
31-10-2021 14:37

Serik Devlet Hastanesi'nde etkin ve 15 senedir doktorculuk önleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ferit Yılmaz (41), dip iş stresi zımnında vücut geliştirme sporuna başladı.

Yılmaz, eşinin de yardımı ile 2013 senesinde başladığı spora akıbet 5 senedir ciddilik vermeye başladı. Haftanın 6 haset egzersiz hazırlamaya başlayan Yılmaz, beslenmesine de ihtimam gösterince endamsız müddette bedenindeki gelişmeyi ayırt etti.

Arkadaşlarının teşvikiyle 2019 senesinde katılmış bulunduğu Vücut Geliştirme ve Fitness Türkiye Şampiyonası'nda üçüncülük elde fail Yılmaz, 2021 senesinde Kemer'de planlı şampiyonada da birinciliği neredeyse kaçırarak Türkiye ikincisi oldu.

Milli takıma da seçilen kalburüstü doktor, teşrinisani ayında İspanya'da düzenlenecek Dünya Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası'nda Türkiye'yi temessül etmeye hazırlanıyor.

“Eşim ‘Git sporunu yap, stresini at gel' dedi”

Vücut geliştirme sporunun kendisi düşüncesince ortak stres atma yöntemi bulunduğunu tabir fail Yılmaz, muvaffakiyet hikayesini şu biçimde anlattı:
“Bu spora 2013 yılından sonraları asal ciddilik vermeye başladım. Bizim işimiz baş döndürücü yoğun, gerekince gecenin 2'sinde ortak telefon geliyor doğrudan kalkıp gidiyorsunuz, aceleci ameliyatlar çıkıyor. Bu spor hakkıyla öldürücü ortak spor, soluklanmak gerekiyor, beslenmeye nazarıitibar kılmak gerekiyor. Yani doktor olup da bu sporu devam kılmak imkansıza benzeyen ortak şey. Ama söylediğim kabil benim düşüncesince yalnızca ortak spor değil, bire ortak vakitte ortak stres atma yöntemi bulunduğu düşüncesince o sebepten dolayı istekle yapıyorum. Son 5 yılda az buçuk ciddilik verdim, katışıksız olsun eşim de destekledi. Çünkü eve geldiğimde bedbaht oluyordum. Eşim de ‘Git sporunu yap, stresini at gel' diyordu. Durum hakeza olunca haftanın dü üç değil de dört iptidai haset gitmeye başladım. Sonra haftanın altı haset gitmeye başladım. Stres atınca eve şimdi bahtiyar geliyorum, kızımla şimdi güzel devir geçirebiliyorum. Nitekim eşim bunu ayırt edince o da spora gelmeye başladı ve beni spora şimdi baş döndürücü motivasyon etmeye başladı. Bunun üstüne şimdi baş döndürücü devir ayırınca vücudumdaki değişikliği şimdi baş döndürücü ayırt ayar oldum. Bu kez spordaki dostlarım da hastalık yarışmayı denemiyorsun, ortak gir şansını dene biçiminde motive edince 2019 yılının ilkgüz ayında ortak yarışmaya girdim. Türkiye üçüncüsü oldum kişi kilomda. Bu beni şimdi baş döndürücü kamçıladı. Çünkü o podyuma çıkınca, oradaki ortamı görünce, o boya kokusunu içinize ihtiraz hakkıyla ortak tür bağımlılık kabil oluyor. Bu kez şimdi baş döndürücü istiyorsunuz. Bir geçmiş yarışmama hazırlandığım genişliğinde hazırlanamadım, iş yoğunluğu olunca ortak tomar çalışma gerçekleştirmek yerinde kaldım lakin içimdeki o hırsla akıbet dü ay ağır ortak biçimde hazırlandım. Şansımı denedim ve neredeyse Türkiye ikincisi oldum.”

“Türk'ün enerjisini göstereceğiz”

Elde etmiş bulunduğu başarılarla şimdi baş döndürücü motive bulunduğunu aktaran Yılmaz, “Nitekim milli takımada girince haftaya İspanya'da ortak milli takım yarışması var. İnşallah ülkemizi en güzel biçimde temessül edeceğiz. Şansım emir subayı giderse aşama bekliyorum. Çok sıkıca ortak yarış. 75. sene olması zımnında baş döndürücü ortak tomar ortaklık olacak, değme ülkenin ortak numara ve ikincisi gelecek. Rakipler ağır olacak, kaba ortak yarışma olacak lakin ego de kendime güveniyorum. İnşallah Türk'ün enerjisini göstereceğiz” diyerek konuştu.

“Hastalar termin alırken ‘iri yeke doktor' diyerek bahsediyor”

Yılmaz, hastalarıyla ortada yaşamış bulunduğu enteresan diyalogları da, “Hangi doktordan esna kabul kılmak istiyorsun' diyerek sorduklarında, ‘Var ya biricik büyük yapılı, güreşçiye benzeyen, onu ver' diyorlar. Sağ olsun hastalarım beni seviyor. Çoğu beni tanıyor lakin tanımayanlar o biçimde seslenme ediyorlar. Zaman devir bana gelip ‘Çocuğumu spora yazdırayım mı?' diyenler oluyor. Ya da sporcular gelip birtakım şeyler danışıyorlar. Bu benim hoşuma gidiyor tabii. Hem doktor kendisine hem spor dair müşterilerini yönlendirebilmem, motivasyon edebilmem beni motive ediyor. Herkese spor yapmasını kaynak ediyorum” laflarıyla paylaştı.
Vücut geliştirme sporuna sunulan desteğin tam gelmediğini de tamlayan Yılmaz, destekle bu arada başarının artacağını laflarına ekledi.

Suat Metin - Ahmet Serdar Eser - Akif Yılmaz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler