USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Engelli ve hasta sokak hayvanlarına anne oldu

Zehra Özcan, mütekait maaşı ile kiraladığı evi özürlü ve hasta sokak hayvanlarını ile paylaşıyor.

Engelli ve hasta sokak hayvanlarına anne oldu
20-12-2021 14:44

Sivas'ta Karşıyaka mahallesinde kiraladığı bahçeli birlikte evde canlı Zehra Özcan isminde 62 yaşındaki kadın, evini birçoğumuzun beniz çevirilmiş bulunduğu sakat ve hasta sokak hayvanları ile paylaşıyor. Özcan birlikte tane geliri bulunan zahmetli aylığını da bu hayvanların beslenmesi ve tedavisi düşüncesince kullanıyor. Hayatını desteğe eksikli hayvanlara adayan Özcan, evini paylaşmış bulunduğu pisik ve köpeklerin tedavilerini de kendisi yapıyor.

25 yılını sokak hayvanlarına adadı

Zehra Özcan, sonuç 25 yılını sokak hayvanlarına adadığını belirterek, “Ben 12 senedir kiraladığım bu evde yaşıyorum. Engelli hayvanları alıp görev ve tedavilerini yapıyorum. 25 seneye yaklaşan bu işle uğraşıyorum. Çoğu hayvan dokunmabana hastası, duygu yetmezliği olanlarda var, çaylaklık hastalığından kalma asabi titremeleri bulunan var, öz yaşamını birlikte tane başına ölüm cezası cezası cezası edemeyen hayvanlarım var. Onlara dayanaklık etmek gayeli araştırma görevlisi oluyorum. Sabah vakit 7.00 da kalkıyorum, vakit 8 kabilinden mamalarını veriyorum henüz sonraları etraflı güneş doğruluk yapıyorum” dedi.

Her birinin değişik birlikte hikayesi var

Köpeklerin değişik henüz birlikte hikayeleri bulunduğunu tamlayan Özcan, “Ben taşınırken kamyon ıvır zıvır birlikte yavruyu ezdi, ölür dediler fakat şu an 13 yaşında. Bir köpeğin başına fazla biçimsiz birlikte vaka gelmiş, beylerden kaçıyordu onu otama ettirdim. Bir köpeğimiz de alerji hastasıydı, fazla biçimsiz durumdaydı, etraflı vücudundan dem ve yangı akıyordu. 1 seneye yaklaşan otama ettim, düzeldi, şu an alerji hastası bulunduğu düşüncesince hemen et yiyor. Terk edilmiş, atılmış, kazadan ötürü gözü görmeyen, hepsinin değişik birlikte hikâyesi var. Onları bulup onlarla ilgileniyorum” niteleyerek konuştu.

“Sevmiyorsanız dokunca vermeyin”

Özcan, “Hayvan sevgim çocukluğumdan geliyor. Hayvan sevgisi ailenin bebek yetiştirmesi ile ilgili, 5 yaşından itibaren sonsuz hayvanların içerisindeydim. Ailem bana hayvanlara huzur insaflı ve merhametli olmayı öğretti. Son yıllarda hayvanlara fazla şiddet, hayvanlara huzur fazla tiksinme haiz insanoğlu gördükçe üzülüyorum. Sevmiyorsunuz fakat dokunca vermeyin. Özellikle barınakta çalıştığım devir fazla biçimsiz olaylar geliyordu; bıçaklanmış, tecavüze yakalanmış hayvanlar. İnsanlara bundan böyle söyleyecek bireyde bulamıyorum. Dolayısıyla elimizden geldiği kadarıyla bu hayvanlara erbap çıkıyorum. Burayı köpekler düşüncesince kiraladım ve onlarla kalıyorum” ifadelerini kullandı.

Demet Karakuş - Mert Taha Varol
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler