USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan: Tüm vatandaşlarımızı, müşterek çocuğumuzun elinden tutmaya çağırma ediyorum

Emine Erdoğan, "Koruyucu ailelerin kanatları altındaki evlatlarımızın sayısının 8 bin 723'e yükseldiğini söylemekten şişman büyüklük duyuyorum. 2002'de çabucak 515 bulunan koruyan eş sayımız, zaman 7 bin 212." dedi.

Emine Erdoğan: Tüm vatandaşlarımızı, müşterek çocuğumuzun elinden tutmaya çağırma ediyorum
06-07-2022 21:01
Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, 2002'de 515 bulunan esirgeyici karı sayısının 7 bin 212'ye ulaştığını ve bu ailelerin indinde 8 bin 723 çocuğun bulunduğunu söyledi.

Emine Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'nde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın da arazi almış bulunduğu Koruyucu Aile Günü Şenliğine katıldı.

Programda mütekellim Emine Erdoğan, ilkin defa planlı "Koruyucu Aile Günü" kutlamaları vesilesiyle esirgeyici ailelerle müşterek arada olmaktan iri büyüklük duyduğunu belirtti.

Koruyucu karı sayısının herhangi müşterek sabık devir arttığını anlatım fail Erdoğan, esirgeyici ailelerin özlük süresince aşırı çelimli müşterek bina biçimine geldiğini gördüğünü, meşrep ve merhametin birbirine ilave edildikten sonra bükülmez müşterek çelim bulunduğunu dile getirdi.

Emine Erdoğan, 10 sene ilkin başlattıkları "Gönül Elçileri Projesi" ile arı sili niyetler ve binbir emekle manzarası beşeriyet bulunan dobra müşterek yola çıktıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Gönüllülük, bizi kılıç karşılayıcı en giranbaha maşeri kodlarımızdan biridir. Biz de istedik ki bu el birliği örneği dalavere dalavere büyüsün. Projemizin odaklarından biri, esirgeyici karı tarafındaki evlatlarımızın sayısını artırmaktı. Koruyucu ailelerin kanatları altındaki evlatlarımızın sayısının 8 bin 723'e yükseldiğini söylemekten iri büyüklük duyuyorum. 2002'de hemen 515 bulunan esirgeyici karı sayımız, bugün 7 bin 212. Biliyorsunuz Kovid-19 salgınının yaşamın herhangi müşterek dalında sonuç basamak negatif tesirleri oldu. Buna karşın 2021 senesinde 1213 esirgeyici karı yanına 1462 çocuğumuz yerleştirildi. Şunu da iri müşterek gururla bildirmek isterim, esirgeyici karı indinde 948 sakat çocuğumuz, ilgiye, sevgiye ve şefkate mazhar oluyor. Bu evlatlarımızdan 41'inin ciddi bariyer hali var."

"147 bin evladımız, ailelerinin indinde destekleniyor"

Emine Erdoğan, "Yeryüzünü meleği" namına nitelendirdikleri topu topu esirgeyici ana ve babalar sebebiyle vicdanın, müşterek insanoğlunun varabileceği en efdal evre olduğuna bulunan inancının kuvvetlendiğini kaydetti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ayrıntılar düşüncesince nice manken geliştirdiğini tamlayan Erdoğan, ayrımlı işlev modelleriyle evlatların bakımlarının sağladığını belirterek şunları söyledi:

"Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetiyle 147 bin evladımız, ailelerinin indinde destekleniyor. Bunun indinde 18 bin 584 çocuğumuz döl kazanma hizmetinden yararlandırıldı. Koruyucu ailelerimiz düşüncesince de kabil içtimai ve kazançlı destek sunar sunuluyor. Bakım, pedagoji bilimi ve yetiştirilme harcamaları düşüncesince maaş sevap ödeniyor. Bu ücret, sakat çocuklarımız düşüncesince yüzdelik 50 hâlâ artırılıyor. Her talim yılı başlangıcında pedagoji bilimi harcamaları için, yılda 2 defa de giysi gereksinimi düşüncesince ödemeler yapılıyor. Çocuklarımızın esenlik harcamaları ise Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında karşılanıyor. Koruyucu ailelerden içtimai güvencesi sıfır müşterek insana şayet isterse minimum sevap ücreti üstünden Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında sigortası yapılıyor. Koruyucu ailelerimize ve ufaklıklara müteveccih psiko-sosyal dayanak noktası çalışmalarımız inceden inceye yürütülüyor."

Devletin, ayrıntılar ailelerin yanına yerleştikten sonradan da üzerlerinden elini çekmediğini anlatım fail Erdoğan, bu dobra beşeriyet yolunun ailelerle baş başa yüründüğünü anlattı.

Bir ana ve babanın kalbinin, dünyanın en serbest evi bulunduğunu ve içerisine topu topu evlatların sığabileceğini dile getiren Erdoğan, dünyanın topu topu çocuklarını öz döl addetmek düşüncesince içki bağına gerekseme olmadığını söyledi.

Emine Erdoğan, sevgiye ve güvene meşbu müşterek çocuğun herhangi müşterek zinde şartta ayakta kalabileceğine ayraç ederek evlatların kalplerinde insanlığa huzur güven, geleceğe değgin liberalizm ve yaşama huzur muhabbet taşımalarına araştırma görevlisi olma çağrısında bulundu.

Vatandaşları esirgeyici karı olmaya çağırma etti

Dünyanın en bonkör ülkesi namına anılan Türkiye'nin, şefkati Darüşşafaka, Darülaceze üzere çatıların altında kurumsallaştırabildiğini tamlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dünyayı, dostluk, kardeşlik, komşuluk, yardımlaşma, el birliği üzere müşterek tane faziletlerin pencerelerinden seyrettik. İşte, esirgeyici karı işlev modelimiz de bu anlayışın, insanoğlunun insana budala bulunduğu bilincinin müşterek tezahürüdür. İyi iş ettiğiniz bu çocuklarımızla meşbu evleriniz 'en yararlı ev' namına müjdelenmiştir. Her birinize, bizlere hakeza iri müşterek adamlık örneği sunduğunuz düşüncesince şükranlarımı sunuyorum. Mutluluğunuzun, beraberliğinizin, hanelerinizin bereketinin sürekli olmasını diliyorum. Son olarak, topu topu vatandaşlarımızı, müşterek çocuğumuzun elinden tutmaya çağırma ediyorum. Çünkü bu dobra yavrular, alternatifini hasretle gözlediğimiz, körlemeden özlediğimiz dirilik parelerimizdir."

Koruyucu aileler deneyimlerini paylaştı

Koruyucu karı programında arazi meydan ebeveynlerden Naci Can, 9 sene ilkin müşterek çocuğun yaşamına dokunduklarını ve onun esirgeyici ailesi olduklarını söyledi.

Bir çocuğun yaşamına doğrultu vermenin gerçekte müspet yönden ailenin yaşamını da değiştirdiğini tamlayan Can, "Biz müşterek çocuğa karı olacağımızı düşünürken gerçekte onun bizim yaşamımıza dokunduğunu, hayatımızı güzelleştirdiğini ayırt ettik. Koruyucu aileliğimiz başladıktan sonradan devir arasında çocuğumuzun esenlik problemleri ortaya çıktı. Bir bariyer durumunun bulunduğunu öğrendik. Bu boyut birbirimize hâlâ disiplin kenetlenerek hâlâ sabırlı, hâlâ bahtiyar müşterek karı olmamızı sağladı. Bakanlığımızın desteği ve annemizin emek harcamaları sebebiyle yavrumuzun bariyer durumunun yüzdelik 80'lerden yüzdelik 20'lere inmesini başardık." niteleyerek konuştu.

Koruyucu ana Nuran Yüksel de dirim bilimsel dü kız evladı bulunduğunu fakat herhangi müşterek devir müşterek çocuğa esirgeyici ailelik gerçekleştirmek istediğini söyledi.

Bir çocuğun yaşamına dokunabilmek düşüncesince 2014'te esirgeyici karı başvurusunda bulunduğunu özetleyen Yüksel, "Talebim müspet karşılandı 3 ayrımlı kardeşten oluşan toplanmış 9 çocuğum ayrımlı tarihlerde yanıma yerleştirildi. Bu 9 çocuğum da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca planlı mesleksel icraat sonucunda dirim bilimsel ailelerinin yanına döndürüldü. Şu an 3'ü ahi 4 çocuğumla yaşamıma bahtiyar biçimde bitmeme etmekteyim." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların peşi sıra esirgeyici ailelere onurluk verici Emine Erdoğan'a Bakan Yanık kabilinden Saray Çocuk Evleri'ndeki evlatların kağıt kabartma tekniğiyle icra ettiği tabela bağış edildi.

Çocukların icra ettiği resimler ile Sıfır Atık projesine bağlı malzemelerin sergilendiği sektörü gezen Erdoğan, lakırtı etmiş bulunduğu esirgeyici aileleri kutlama kartı yazar kendileriyle hatırat fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan, Emine Erdoğan, programın düzenlenmiş bulunduğu bölgeye müşterek koca ve müşterek kız çocuğunun elinden epilepsi geldi.

Programın başında, Koruyucu Aile Programında arazi meydan çocuklardan oluşan "Uğur Böceği" adlı koro ile esirgeyici atalık karşılayıcı Recep Bağlıcı, kabil şarkılar seslendirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler