USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan: Daha adaletli ve inceliklerle meşbu birlikte dünyanın formülü bayanların güçlendirilmesidir

Emine Erdoğan, "Kadınların düşünüm dünyasının, yaşama aktarıldığında, yaşamın ne denli güzelleştiğini daim beraberce görüyoruz. Yani, elan güzel, elan adaletli ve inceliklerle komple ortak dünyanın formülü bayanların güçlendirilmesidir." dedi.

Emine Erdoğan: Daha adaletli ve inceliklerle meşbu birlikte dünyanın formülü bayanların güçlendirilmesidir
04-03-2022 16:39
İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk hanımının elde etmiş bulunduğu herhangi müşterek başarının, öz ülkelerindeki hanımlar düşüncesince defa açıcı bulunduğu kabilinden coğrafyalarındaki hanımları da müspet etkilediğini belirterek "2023 hedefimiz, dünyanın en iri 10 ekonomisinden birisi olmaktır. Bu hedefi gerçekleştirmede hanımefendilerin önündeki engelleri dağıtmak düşüncesince iri müşterek himmet içindeyiz." dedi.

Emine Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) kabilinden Beşiktaş'taki müşterek otelde planlı "İhracatın Güçlü Kadınları Ödül Töreni"nde icra ettiği konuşmada, kadınların, büyüyen iklim ekonomisine çelimli katkısına tanık olmanın iri müşterek alım çalım deposu bulunduğunu söyledi.

Dünyaya oluşturulan bellik ve hizmetlerin üreticisi biçimine mevrut kadınların, Türk bayrağını herhangi müşterek yerde dalgalandırdığını ve iklim potansiyelinin en elleme temsilini gerçekleştirdiklerini tamlayan Erdoğan, kâffesi rütbe sahiplerini kutlama etti. Bu ödüllerin Türk hanımının özüne ve yapabileceklerine gözgü tuttuğuna inandığını vurgulayan Erdoğan, kâffesi hanımlara esin olmasını dileyerek hanımefendilerin başarılarına kudret tuttukları düşüncesince TİM'e şükranlarını sundu.

"Kadınların güçlendirilmesi ekonomiye iri müşterek ulama sağlıyor"

Kalkınmaya değgin tanımların devir süresince değiştiğine ve çeşitlendiğine ayraç fail Erdoğan, bugün kalkınmanın sadece büyümeyle müşterek tutulmadığını, müşterek ülkenin asıl potansiyeline ulaşabilmesi düşüncesince siyasi, konuşu ve içtimai değiş politikalarının müşterek halis muhlis süresince oluşturulması gerektiğini, kalkınmanın kaç faktörün müşterek araya gelmesiyle elde edilebilecek müşterek ürün bulunduğunu tabir etti.

Emine Erdoğan, "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2030"un kalkınmanın içtimai boyutlarına alelhusus odaklandığını aktararak şunları kaydetti:

"Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin anne gayesi on paralık kimseyi arkada bırakmamaktır. Şu emsalsiz müşterek asıl ki hanımefendilerin güçlendirilmesi ekonomiye iri müşterek ulama sağlıyor. Bunun indinde doğacak nesillerin niteliğinin artmasını ve karı kurumunun güçlenmesini de indinde getiriyor. Yani hanımefendilerin müşterek camianın herhangi müşterek alandaki gelişiminde merkezi müşterek görevi var. Bunun yanında, maşeri statüsü mütebeddil ve güçlenen yegâne müşterek kadının fark kâffesi evren kadınlarının durumunun iyileşmesine kelebek tesiri yaptığını biliyoruz. Mesela, Türk hanımının elde etmiş bulunduğu herhangi müşterek başarı, öz memleketimizdeki hanımlar düşüncesince defa açıcı bulunduğu kabilinden coğrafyamızdaki hanımları da müspet etkiliyor. Bizim 2023 hedefimiz, dünyanın en iri 10 ekonomisinden birisi olmaktır. Bu hedefi gerçekleştirmede hanımefendilerin önündeki engelleri dağıtmak düşüncesince iri müşterek himmet içindeyiz."

"Hükümetin hanımlarla ilgilendiren ıslah durumunda düzenlemeleri var"

Kız evlatlarının bilimsel niteliği bulunan yaşama iştirakından hanıma müteveccih şiddetin önlenmesine genişliğinde herhangi müşterek adımın, geleceğe tutulan müşterek kudret bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, hükümetin hanımlarla ilgilendiren ıslah durumunda düzenlemeleri bulunduğunu dile getirdi. Bu bakış açısının, hususi kesim ve kâffesi paydaşlar ortada eş müşterek kavrayış biçimine gelmesini umduğunu aktaran Erdoğan, herkesin, eş gücüne envestisman yapmanın, ülkenin istikbaline envestisman gerçekleştirmek bulunduğu hususunda hem düşünüm olması icap ettiğinin altını çizdi. Emine Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Üreten eş diyince aklımıza daim 'çalışan kadın' geliyor. Evinde, tarlasında, öz atölyesinde sabahtan akşama genişliğinde çocukları, ailesi, yuvası düşüncesince himmet yayınlayan kaç hanımımız var. Onların bu çabalarını bulunmayan addetmek belkili mü? Ben başta ev hanımının alın terini aşırı kalburüstü buluyor ve alkışlıyorum. Çalışan-çalışmayan eş ayrımının bu iri emeğe hürmetsizlik bulunduğunu da düşünüyorum. Hayatını evlatlarının gelişimine adamış, ailesine mesai sağlayan kâffesi hanımları nazikâne selamlıyorum."

"Daha adaletten ve inceliklerle kırcı müşterek dünyanın formülü hanımefendilerin güçlendirilmesidir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, başarının sırrının, süresince bulunulan ortamı elleme okumakta duyurulmayan bulunduğunu söyleyerek şöyleki bitmeme etti:

"Dünyanın iri müşterek transformasyon sürecinden geçmiş bulunduğu müşterek dönemdeyiz. İki seneyi müşterek hayli müşterek süredir bitmeme fail salgın, bu değişimin en iri tetikleyicisi oldu. İnsanın mesai vermek hayatıyla bulunan birlikteliği baştan tanımlanıyor. Yalnızca vatanımızda değil, global çapta, iş, işin tanımı, işin yapılmış türü dünkü müşterek çehreye bürünüyor. Bu dönüşümün temelinde ise uygulayım bilimi var. Kadınları kalkınmanın çalışan oyuncuları hazırlamaya çalışırken, bu değiş rüzgarındaki lazım enfrastrüktür yatırımlarını atlamamalıyız. 'STEM' dediğimiz, bilim, teknoloji, mühendislik ve aritmetik sahalarına kız evlatlarımızın yönlendirilmesi ürün aşama önemli. Bu alanların, hanımefendilerin aşırı cepheli düşünebilme, insanlığa duygun olma ve değişmeyen vermede duygudaşlık enerjisini istimal kabilinden özellikleriyle şekillenmesi gerekiyor. Milli uygulayım bilimi hamlemizin almış bulunduğu defa ortada. Gençlerimiz teknolojiye iri dikkat duyuyor ve başarılarımız onlarda iri müşterek özgüvene dönüşüyor. Bu ivmede, küsurat müşterek çabucak kız çocuklarımızı da gitmek istiyoruz. Bugün etrafımızda gördüğümüz herhangi müşterek konkre oluşumun temeli, yalın durum müşterek fikirdi. Hayat, gerçeğe dönen fikirlerle tasarlanıyor. Kadınların düşünüm dünyasının, yaşama aktarıldığında, yaşamın ne genişliğinde güzelleştiğini daim baş başa görüyoruz. Yani, hâlâ güzel, hâlâ adaletten ve inceliklerle kırcı müşterek dünyanın formülü hanımefendilerin güçlendirilmesidir."

Kadın girişimcilere müteveccih krediler

Hükümetin, eş müteşebbis ekosistemini bollatmak düşüncesince kaç dayanak noktası sağladığını anımsatan Erdoğan, bunların en başlangıcında da eş girişimcilere müteveccih krediler bulunduğunu dile getirdi. Bugüne genişliğinde Türkiye'nin batısından doğusuna yılgı muvaffakiyet hikayeleriyle karşılaştıklarından bahseden Erdoğan, akla gelmedik görev ve mamüllerin hanımefendilerin elinden çıktığına dikkati çekti. Bu potansiyeli meful cevherlere dönüştürmenin müşterek sınırı olmadığının altını çizen Erdoğan, kadınların, onlara olanak oluşturulduğu seviyede doyumsuz müşterek çelim olduklarını belirtti.

"Kadın liderler arttıkça imal edilen herhangi müşterek politikada şekillendirici oluyorlar"

Kadınların öğrenimden istihdama herhangi müşterek bölgede desteklenmesini sağlayacak müşterek öbür en ehemmiyetli unsurun değişmeyen kabul etme mekanizmalarında toprak almaları bulunduğunu aktaran Erdoğan, bunun, herhangi müşterek iklim düşüncesince kalkınma ve çağcıllık hedeflerine ulaşmada birincil şart bulunduğunu söyledi.

Emine Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugün vatanımızda kadınlar, eğitim, mesai vermek ve kamusal hayatta, birincil kimlikleri yüzünden ayrımcılığa sunulan kalmıyorlar. Bu eş haklarına değgin ehemmiyetli müşterek yarar bulunduğu kadar, serbest çerçevede insanoğlu haklarının tasdik edilmesidir. Şimdi, hakeza adaletten müşterek zeminde, hanımlara hâlâ aşırı düzlük açmalı ve bu sayede ülkemizi hâlâ ileriye taşımalıyız. Evinden idman isteyen, nısıf zamanlı iş yeğleme fail kâffesi hanımefendilerin tercihlerine hürmet duymalı ve onlara seçenek iş modelleri sunmalıyız. Her lider, yaşamış bulunduğu topluma doğrultu verir. Kadın liderler arttıkça ne sektörde olursa olsun, çevreden ekonomiye kadar, imal edilen herhangi müşterek politikada şekillendirici oluyorlar. Araştırmalar, hanımefendilerin değişmeyen kabul etme mekanizmalarında toprak almasının doğanın korunmasını kolaylaştırdığını söylüyor. Kadın sayısının efdal bulunduğu parlamentolar hâlâ çalışan mekân politikaları üretiyor."

Döngüsel, yeşil ve gökçe iktisat kabilinden dünyanın kaderini değiştirecek konuşu sistemlere geçişte, hanımefendilerin anne erkek oyuncular olduklarının söylendiğini tamlayan Erdoğan, kendisinin de hanımefendilerin yönetiminde bulunduğu kuruluşların çevreye el değmemiş dokunca ilkesine hâlâ ilişkin olduklarına inandığını dile getirdi.

"Eğitim, istihdam, girişimcilik ve önderlik kabilinden herhangi müşterek bölgede ivme kazanmalıyız"

Kadınların güçlendirilmesinin kâffesi adımlarının birbiriyle ilgili bulunduğunu özetleyen Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Yol kabul etmek düşüncesince eğitim, istihdam, girişimcilik ve önderlik kabilinden herhangi müşterek bölgede ivme kazanmalıyız. Bu noktada, hanımefendilerin karı hayatlarını kolaylaştırıcı çözümlerin önemini de delik gerisi etmemeliyiz. Birçok kadının, şartlar zımnında işi ve ailesi ortada müşterek seçime zorlandığını biliyoruz. Hükümetimizin bu mevzuda aşırı elleme emek harcamaları da oldu. Cinsiyet adaleti temelinde politikalar üretildi. Bu yaklaşımın, kâffesi sektörlerde bilgili olması gerekiyor. Umuyorum kâffesi sektörlerde mesai vermek yaşamı ile karı yaşamı arasındaki alıngan dengeyi bozmayan teraziler kurulur. İş ve ailenin çatışan dü düzlük olmasının önüne fakat hakeza geçebiliriz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne yaklaşıldığı şimdilerde hanımlara değgin meseleleri değerlendirdiklerini, dünkü hedeflerle tazelendiklerini de dile getirdi.

Bugünün, insanoğlu hakları temelinde ele katılması ve hanımefendilerin yayılmış şekilde karşılaşmış bulunduğu hastalıkların bertarafı düşüncesince defa haritaları çizilmesi icap ettiğini vurgulayan Erdoğan, bu defa haritalarını strateji edenlerin, elleme müşterek geleceğe oluşturulan kapıya vardığının on paralık unutulmaması icap ettiğini kaydetti.

Ödül düzlük kâffesi hanımları kutlama fail Erdoğan, sergiledikleri örnekliğin, ortaya koydukları azmin, geleceğin eş liderlerine esin olacağına inandığını laflarına ekledi.

Erdoğan konuşmasının ardından, dış satım şampiyonu 15 şirket temsilcisine ödüllerini verdi. TİM Başkanı İsmail Gülle de ressam İsmail Acar'ın Emine Erdoğan'ın Afrikalı müşterek çocukla çektirmiş bulunduğu fotoğraftan esin alarak resmettiği tabloyu namına ikram etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler