USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Elon Musk'ın servetinin 5'te biriyle Twitter'ı satın kabul etmek düşüncesince meydana getirdiği barışma neva g

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın sosyal medya firması Twitter'ı bütün servetinin 5’te bir tanesini gözden çıkararak satın kabul etmek düşüncesince anlaşması iri neva getirirken, Twitter'da dünkü müşterek zamanın de kapısı aralandı.

Elon Musk'ın servetinin 5'te biriyle Twitter'ı satın kabul etmek düşüncesince meydana getirdiği barışma neva g
26-04-2022 14:22
Berlin

Twitter yönetim kurulu, esbak Elon Musk'ın sosyal medya şirketini satın bildirme etmek düşüncesince pay başına 54,20 dolarlık teklifini bildirme ederken, firmanın mecmu kıymeti de 44 bilyon oldu. Bu da bugüne genişliğinde uygulayım bilimi şirketlerinde bedel namına üçüncü en iri satın alma namına kayıtlara geçti. Daha ilkin Dell’in EMC'yi 67 bilyon dolara ve AMD de Xilinx'i 50 bilyon dolara satın almıştı.

Elon Musk, Twitter'ı tahminî 44 bilyon dolara satın bildirme etmek düşüncesince anlaştı

Musk'un Twitter'ı 100 ülkenin GSYH’nın üstünde birlikte ifa ile servetinin 5’te birtanesini gözden çıkararak satın borç olması dikkati çekti.

Twitter'dan meydana getirilen açıklamada, mübayaa işleminin tamamlanmasının arkası sıra şirket, 2013'teki evvel bölüt arzından bu yana bitmeme fail bölüt açıkça birlikte şeriklik olma hususi durumunu de yitirecek.

Haber sonrası esbak yüzdelik 5,7 bedel elde eden Twitter hisselerinin fiyatı, haset 51,7 dolardan tamamladı.

Musk'ın sosyal medya şirketini bu genişliğinde faziletkâr bedelle satın borç bulunmasına bağlı spekülasyonlar yapılırken, sosyal medya platformlarının “ifade özgürlüğü, dezenformasyon ve bilgelik akışına karışma etme" neredeyse rollerini de gine gündeme getirdi.

Twitter’da 84,7 milyon takip edeni bulunan Elon Musk, zatî hesabından meydana getirdiği paylaşımlarla en iri “kripto etkileyicisi” namına biliniyor.

Kripto mülk birimlerinde görmüş olduğu gizil karşı Twitter'da sonuç basamak açıkça ifadeler kullanan Musk, birtakımı paylaşımlarıyla saklı yazı paralarda rallilere bozukluk oluyor. Musk'ın hâlâ ilkin sık sık twitler attığı Dogecoin, Twitter'ın satı anlaşmasının müspet sonuçlandığı olup bitenleri ile yüzdelik 30’dan birlikte tomar yükseldi.

İlk namına yüzdelik 9,2'lik pay satın almıştı

Musk'ın Twitter'da arama sahibi olma tutkusu evvel namına kendini april kocaoğlan başlangıcında hissettirmişti.

Dünyaca adlı sanlı milyarder 4 Nisan'da Twitter'da yüzdelik 9,2'lik pay satın aldığını açıkladı. Söz konusu pay satın alımının arkası sıra Musk, "Twitter'ı iyileştirmenin" yollarını araştırmaya başladı.

Ancak yatırımıyla ruzname bulunan Musk'ın firmanın hile kuruluna girmeyeceği belirtildi. Twitter Üst Yöneticisi Parag Agrawal, Musk'ın en iri kuma bulunduğunu belirterek kendisinin önerilerine açıkça olmaya bitmeme edeceklerini kaydetti.

Son teklifiyle neva getirdi

Şirketin hile kuruluna giremeyeceğinin anlaşılan olmasının arkası sıra Musk, Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) meydana getirdiği başvuruyu güncelleyerek firmanın işlerinde edilgen birlikte aktör olmayacağının sinyalini verdi.

SEC'e meydana getirdiği bildirimde Twitter'ın kâffesi düşüncesince pay başı 54,2 dolarlık öneri yaptığını tamlayan Musk, Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor'a yazdığı mektupta, Twitter'dan pay aldığından buyana firmanın bulunan haliyle gelişmeyeceğini anladığını ve Twitter'ın hususi birlikte şeriklik namına dönüştürülmesi icap ettiğini aktardı.

Musk, bahis konusu mübayaa teklifinin ise "en iyi" ve "son teklifi" bulunduğunu belirterek, "Kabul edilmezse Twitter'ın hissedarı namına konumumu baştan gözden geçirmem gerekecek." değerlendirmesinde bulundu.

Elon Musk'ın o günkü pay fiyatı ile çevre kıymeti 37 bilyon dolar bulunan birlikte şeriklik düşüncesince 44 bilyon dolarlık teklifte bulunması iri neva getirdi.

"Zehir hapı"na karşın Musk ile masaya oturuldu

Musk'ın Twitter'ı bozukluk bildirme etmek istediği ağız dalaşı konusu olurken, bu gestalt birtakımı çevreler düşüncesince düşünce kaynağına dönüştü.

Hatta Twitter Yönetim Kurulu, Musk'ın firması satın almasını engel iktisap etmek amacıyla "zehir hapı" namına da bilinen birlikte tılsım aldı ve hudutlu kesiksiz kuma hakları planını bildirme etti.

Söz konusu önlemin gizil müşteri dışındaki bulunan hissedarların hâlâ düşüt fiyata şirketten hâlâ birlikte tomar pay mübayaa hakkını koruduğu, Musk'ın yahut apayrı birlikte yatırımcının şeriklik hisselerinin yüzdelik 15'inden fazlasını satın alması yerinde planın devreye gireceği belirtildi.

Twitter Yönetim Kurulu'nun almış olduğu bu önlemin Musk'ın mübayaa girişimini durduramayacağı fakat alımı hâlâ fiyatlı bir duruma getirebileceği yahut Musk'ı etüt masasına oturmaya zorlayabileceği kaydedildi.

Yeni haftanın başlangıcında Musk'ın Twitter'ı satın bildirme etmek düşüncesince sosyal medya şirketinin hile kuruluyla görüşmelere başladığı olup bitenleri geldi.

Musk, 46,5 bilyon dolarlık finansman sağlamıştı

Söz konusu teklifinin arkası sıra birlikte gayrı ağız dalaşı konusu da Musk'ın 44 bilyon doları ne akçalanmış edeceği oldu.

SEC'e meydana getirilen bildirimde, geçim düşüncesince 46,5 bilyon dolarlık finansmanın üstenme edilmiş olduğu kaydedildi.

Musk'ın 21 bilyon doları öz pınar iktisap etmek neredeyse 33,5 bilyon dolarlık pınar ayırmayı üstenme etmiş olduğu tamlanan bildirimde, Morgan Stanley karışma birtakımı bankaların da 13 bilyon dolarlık itimat sağlamayı bildirme etmiş olduğu aktarıldı.

Twitter hissedarları gelişigüzel birlikte hisseleri düşüncesince 54,2 dolar alacak

ABD medyasında Elon Musk'ın Twitter Yönetim Kurulu ile masaya oturduğuna bağlı haberlerin arazi almasının arkası sıra geçim haberi de aşırı geçmeden geldi.

Twitter'dan meydana getirilen açıklamada, firmanın pay başına 54,2 dolara Musk'a satılmasına müteveccih anlaşmanın sağlandığı bildirildi.

Açıklamada, Twitter hissedarlarının erbap oldukları gelişigüzel birlikte hissesi düşüncesince akça namına 54,2 dolar alacağı aktarıldı.

Twitter hissedarları ortada kimler bulunuyor?

Jack Dorsey, Evan Williams, Biz Stone ve Noah Glass çeşidinden 2006'da kurulan Twitter'ın hisselerin tahminî yüzdelik 80'i hususi firmalar ve envestisman fonları karışma iktisap etmek neredeyse kurumlara ilgilendiren bulunuyor.

Şirketin en iri hissedarları ortada ABD'li envestisman hile firması The Vanguard Group yüzdelik 10,3'lük pay ile evvel tam arazi alıyor.

Vanguard Group'un yönetimi altında 31 Ocak 2022 bakımından tahminî 8,1 trilyon dolarlık varlığın bulunmuş olduğu kaydediliyor.

Twitter'ın evvel 5 hissedarı listesinde Vanguard Group'u yüzdelik 9,2'yle Elon Musk, yüzdelik 8,4'le envestisman bankası Morgan Stanley, yüzdelik 6,5'le toptan envestisman hile firması BlackRock ve yüzdelik 4,5'le kurumsal envestisman hizmetleri sağlayıcısı State Street Corporation strateji ediyor.

Twitter'ın müessis ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jack Dorsey ise yüzdelik 2,25'lik paya sahip. Dorsey’in firmanın satılmasıyla eline 1 bilyon dolardan birlikte tomar mülk geçeceği hesaplanıyor.

Musk, Twitter'ı gelişigüzel zamankinden hâlâ güzel bir duruma getirmeyi hedefliyor

Musk'ın yönetiminde Twitter'da toy zamanın ne şekilleneceği en iri nikbet konuların bir tanesi namına öne çıkıyor.

Ünlü milyarder Musk, Twitter'ı "insanlığın geleceği düşüncesince dirimsel ehemmiyet haiz konuların tartışıldığı sayısal kent meydanı" namına tanımlıyor.

Twitter'ın koskoca birlikte potansiyele erbap bulunduğunu tamlayan Musk, ürünü toy özelliklerle geliştirerek, itimatı bırakmak düşüncesince algoritmaları açıkça pınar yaparak, spam botlarını engelleyerek ve bütün kişilerin kimliğini doğrulayarak Twitter'ı gelişigüzel zamankinden hâlâ güzel bir duruma iletmek istediğini belirtiyor.

Musk'ın Twitter'ı satın alması, tabir özgürlüğü ve sosyal medya platformlarının bilgelik akışını düzenlemedeki görevi meselesi için tartışmaları da gündeme getiriyor.

Bundan sonraları ne olacak?

Twitter, Musk ile anlaşmanın detaylarını “Form 8-K” namına bildik dosyada SEC’e dört çalışma haset içre bildirmesi bekleniyor.

Şirketin evvel çeyreğe ilgilendiren mali neticelerini da Perşembe haset açıklaması planlanıyor. Şirket, anlaşmanın ayrıntılarına yahut mali neticeleri düşüncesince birlikte konuşma görüşmesi yapmayı planlamıyor.

SEC çeşidinden yapılacak değerlendirme, sürecin bundan böyle ne bitmeme edeceğine bağlı ayrıntıların da anlaşılan olmasını sağlayacak.

Ayrıca Musk'ın Twitter ile anlaşması, hissedarların oylamasına sunulacak fakat oylamanın zamanı daha açıklanmadı.

Halka açıkça birlikte şeriklik bulunan Twitter'ın hisselerinin satışı ve borsa kotundan çıkarılması umumi kurulda bildirme edilip SEC çeşidinden da onaylanması yerinde şürekâ hisselerini belirlenen hediye ve koşullarda Musk'a satabilecekler ve ya hisseleri elinde sara bölüt açıkça sıfır birlikte firmanın ortağı namına kalmaya bitmeme edecekler.

Genel kurulda alınacak değişmeyen ve SEC'in tutumu, sürecin ne bitmeme edeceği ve pay sahibi yatırımcıların yapması müstelzim mevzuları da netleştirmesi bakımından cankulağı strateji edilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler