USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Doğa Gençlerle Canlanıyor' projesi yoğun ilgi gördü

Ankara'da Başkent Millet Bahçesinde çoluk çocuk düşüncesince planlı Tam Bana Göre Festival'in açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşidinden yapıldı.

'Doğa Gençlerle Canlanıyor' projesi yoğun ilgi gördü
06-10-2022 10:01

5 güneş süresince sürecek bulunan festivalde Sultanbeyli Belediyesi “Doğa Gençlerle Canlanıyor” projesiyle toprak aldı. Doğanın, iklimin ve aktif hayatının rüçhan ruzname durumuna geldiği bu zamanlarda Sultanbeyli Belediyesi kalıp borda bordaya projeye imza attı. Doğa Gençlerle Canlanıyor Projesi çerçevesinde yangından etkilenen şehirlerde ormanlara ceylan, keklik, alageyik, delice kabil yüzlerce tabiat hayvanı bırakıldı. Ayrıca Tam Bana Göre Festival'de sergilik kuruldu, tabiat canlılarını madde meydan NFT Dijital Sanat Eserleri Sergisi açıldı, gençlere binlerce ağaç ve tabiat kumbarası armağan edildi. Festivali ziyarete gelenler, Doğa Gençlerle Canlanıyor standına yoğun ilgi gösterdi.

Geçtiğimiz sene 'Genç Fidanlarla Yeşeren Türkiye' standını kuran belediyenin bu yılki emek vermesi da ölçüm topladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sultanbeyli Belediyesi çeşidinden kurulan çaylaklık standını görüşme etti. Gençler düşüncesince Ankara'da planlı Tam Bana Göre Festival başladı. 5 güneş süresince sürecek bulunan şenlik düşüncesince Türkiye'nin nice yerinden şehremaneti sergilik kurdu. Sultanbeyli Belediyesi de festivale hususi projesiyle katılarak yerini aldı. 'Doğa Gençlerle Canlanıyor' projesi çerçevesinde Türkiye'nin ciharıyek indinde doğaya ekosistemi müzaheret etmek düşüncesince Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün katkılarıyla ceylan, keklik, alageyik, sülün, akbaba, delice kabil hayvan bilimi salındı. Bu çerçevede Antalya, Şanlıurfa, Muğla, Aydın, İzmir ve İstanbul Sultanbeyli'ye ekosistemi alevlendirmek düşüncesince tabiat hayvanı bırakıldı. Fuar dahilinde standa mevrut ziyaretçiler hususi kendisine hazırlanmakta bulunan sayısal zanaat (NFT) sergisini gezdi, peşi sıra aktif yayınla efsanevi salınımlarının yapıldığı noktalara tabiat dostu çoluk çocuk bağlanarak “Doğa Kumbarası”na isimlerini yazdırdılar. Sonrasında sergilik ortamında hususi kendisine hazırlanmakta bulunan bölgede ışık çekilen gençlere tabiat dostu sertifikası, doğayı müzaheret etmek düşüncesince deneyim yapmalarına olanak sağlayacak hatırat tabiat kumbarası ve çam fidanı armağan edildi.

“Gençlerimizle tabiat düşüncesince planlar üretiyoruz”
Doğanın yarınlara bırakılacak en kalburüstü kaynak bulunduğunu tamlayan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Daha yaşanabilir borda bordaya evren için; bu hazineyi korumalı ve yarınlara aktarmalıyız. Bu tatlılıkla planlar üretiyor, hâlâ yaşanabilir borda bordaya evren arzusuyla çalışıyoruz. Geçtiğimiz sene ‘Genç Fidanlarla Yeşeren Türkiye' projesiyle orman yangınından etkilenen 6 ayrımlı alanı binlerce fidanla buluşturduk. Yeşil yurdumuz düşüncesince başlattığımız bu seferberlikte en iri destekçimiz gençlerimiz oldu. Şimdi bu çabayı ‘Doğa Gençlerle Canlanıyor' projesiyle sürdürüyor; doğamızı esas sahipleriyle buluşturuyoruz. Yangınlar sonrası vurulan ve nesli tükenmekte bulunan canlılara daim baş başa el uzatıyoruz. Ülkemizin ciharıyek indinde tabiat hayvanlarını öz dirim ortamlarına bırakarak ekosisteme ulama sunuyoruz. Bu dobra anları arkasında olmak düşüncesince Doğa Gençlerle Canlanıyor standımıza gelebilirsiniz” dedi.

Ayrıca aktif hayatının güzelliklerini biricik halde yansıtan borda bordaya de sayısal zanaat NFT sergisi oluşturduklarını tabir fail Başkan Keskin, gençlere ileti vererek, “Doğaya hassas gençlerimiz düşüncesince Doğa Dostu Sertifikası hazırladık. Aynı sürede standımıza doğacak katılımcılara kardeş kardeş büyütebileceği çam fidanı ve birikimleriyle yeşil vatana ulama sunmuş olacağı ‘Doğa Kumbarası' armağan ediyoruz. Gençlerimizden de beklentimiz tabiat kumbaralarında topladıkları birikimlerini doğamız düşüncesince bağışlayarak yarınlara hâlâ dobra borda bordaya evren bırakmamıza ulama sunmaları. Ben herkesi Doğa Gençlerle Canlanıyor standımıza çağırma ediyorum. Gençlik standımızı teşrifleriyle onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. NFT Dijital Sanat Sergimizi görüşme fail İstanbul İl Başkanımız Sayın Osman Nuri Kabaktepe'ye, Belediye Başkanlarımıza ve gençlerimize aşırı teşekkürname ediyorum” dedi.

Doğukan Gürel-Mert Cerrahoğlu

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler