USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Diyarbakır'da 7 eğitim şehidi törenle anıldı

Diyarbakır'da yıldırı örgütü PKK personelleri çeşidinden 3 Ocak 2008'de ortak dershanenin uğrunda planlı bombalı hamle kararı martir bulunan iye ve öğrenciler, planlı törenle anıldı.

Diyarbakır'da 7 eğitim şehidi törenle anıldı
03-01-2022 12:58

Diyarbakır'da yıldırı örgütü PKK kabilinden 3 Ocak 2008 haset askeri servis aracının geçişi esnasında müşterek derslik uğrunda bomba iki canlı otomobilin patlatılması kararı 6'sı mektepli 7 isim martir olmuştu. Bombalı saldırının 14'ncü senesinde yaşamını kaybedenler düşüncesince yâd programı düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası meydana getirilen yâd programında mütekellim Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 3 Ocak 2008 senesinde çıyan yıldırı hamle sonrası 7 yurttaş canlarını feda ettiğini belirterek, şehitleri unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını her insana belirtmek düşüncesince toplandıklarını söyledi.

"Vatana ihaneti ve katliamları ihmal etmeyin ki gine etmesin"

Diyarbakır'da akıbet zamanlarda geçim ve itimat ortamının tesisi düşüncesince iri müşterek hız bulunduğunu aktaran Vali Karaloğlu, "Şehitlerin bizlere emanetine yezitlik etmeyeceğiz. Onların kanlarını da kanlarını yerde bırakmayacağız. Şehitlerimize lafımız var. Unutmayın, şayet katliamı unutursanız, yezitlik de kırım da gine eder. Onun düşüncesince vatana ihaneti de ihmal etmeyin katliamları da ihmal etmeyin ki gine etmesin. Biz bugün burada şehitlerimizi ve eğitim şehitlerimizi unutmadığımızı ve tek devir da unutturmayacağımızı anlatmak düşüncesince buradayız. Bu ülkeye ve bu çecik çıyan saldırıları ve katliamları yaşatanlar Allah'a hamdolsun ki bugün kaçacak hapishane arıyorlar. Ama onlar kaçmaya bitmeme etsinler, tığ onları kaçtıkları delikte ve kaçtıkları inlerinde bulmaya bitmeme edeceğiz. Bugün ülkemizin değme köşesinde ve Diyarbakır'da müşterek geçim ile itimat ortamı varsa bunu sağlayıcı her insana ilkin düzenlilik güçlerimize ve buna dayanak sağlayan eren milletimize teşekkürname ediyoruz. İşte bu geçim ve itimat ortamını dayanak olmak ve geleceğe giymek her insanın rolü olmalıdır" dedi.

“PKK'ya alın tavrımızı açık namına ortaya koymalıyız”

Olayda çocuğunu kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ise 3 Ocak 2008, PKK'nın meydana getirdiği bu iri katliamın üstünden 14 sene geçtiğini belirterek, “Çocuklarımız gitti, çabalamak bizlere kaldı. Mücadelemiz baş döndürücü şükür bugün baş döndürücü iyi bölgelere geldi. Kadim şehrimizin sokakları bundan sonra baş döndürücü güvenli. Durduk yere müşterek bombayla hayatlarımızın da hayallerimizin de kararma ihtimali kalmadı. Bu bizim muradımızdı. Çok şükür Cumhurbaşkanımızın dirayeti, düzenlilik güçlerimizin iri gayreti, en önemlisi de siz gençlerin dur demesiyle terörü şehrimizden sonsuza değin sürdük. Ben evladımı çabucak kaybettim. Allah düşmanıma bile hakeza müşterek acıyı yaşatmasın. Ama terörün dizi dolaştığı müşterek yerde bizim yaşadıklarımız şaşırtı değil bulunan sonuçlardır. Bu vebal ve bilinçle PKK'ya alın tavrımızı açık namına ortaya koymalıyız. Bugünkü kazanımlarımızdan ne olursa olsun katiyen vazgeçmemeliyiz” diyerek konuştu.

Konuşmaların arkası sıra patlamanın meydana geldiği yere karanfiller bırakılmasıyla sonrası tören sona erdi.
Prof. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi üstünde planlı yâd programına Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, vakada çocuğunu kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, amme gurur müdürleri, vakada yaralananlar, yaşamını kaybedenlerin aileleri ve öğrencilerin arkadaşları katıldı.

Sedat Irmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler