USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Diriliş Ertuğrul' hayranı Pakistanlı doktor, Türkçe öğrenmek için Çorum’a geldi

“Diriliş Ertuğrul” dizisi ile Türkiye'ye uyanıklık duymaya süregelen Pakistanlı birlikte tababet doktoru, Türkçe öğrenmek için Çorum'a geldi.

'Diriliş Ertuğrul' hayranı Pakistanlı doktor, Türkçe öğrenmek için Çorum’a geldi
14-11-2021 09:37

Hitit Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne (TÖMER) pırtı yaptıran Pakistanlı doktor, Türkçeyi öğrendikten sonraları Tıpta Uzmanlık Sınavı'na girerek, kardiyoloji dalında emek harcamayı planlıyor.

Güney Amerika'dan Rusya'ya, ABD'den Pakistan'a derece dünyanın ciharıyek indinde candan izlenen Türk dizileri, Türk halkının yevmiye dirim tarzı, ekin ve değerlerinin tanıtılmasına ehemmiyetli ulama sağlarken, bu ülkelerden Türkiye'ye Türkçe öğrenmek için mevrut arsıulusal mektepli sayısının da artmasında ehemmiyetli gösteriş oynuyor.
Türk inşası diziler yardımıyla Türkçe öğrenmek için Türkiye'ye mevrut arsıulusal öğrenciler ortada Hitit Üniversitesi TÖMER öğrencilerinden Pakistanlı tababet doktoru İman Baloch da arazi alıyor.

Hitit TÖMER'de Türkçe kursuna eklenen Baloch, icra ettiği açıklamada, Pakistan'da, Tıp Fakültesinde görgü bilimi bilimi görmüş bulunduğu çağda piyasaya sürülen Diriliş Ertuğrul dizisi yardımıyla Türkiye'yi yakından aşinalık olanağı bulduğunu söyledi.

İnternetten icra ettiği tetkikat sonrasında, Türkiye'de tıpta eksperlik eğitimi almaya değişmeyen verdiğini özetleyen Baloch, "Yaptığım incelemelerden sonraları Türkiye'ye yan yana güzel emniyet duymaya başladım. Burada, Türkçeyi öğrendikten sonraları TUS sınavına girip kardiyoloji dalında yan yana müddet emek harcamayı planlıyorum. Burada alacağım görgü bilimi bilimi ve tecrübeyle ülkeme görmek istiyorum” sanarak konuştu.

"Türkçeyi, Türk dizilerinden öğrenmeye başladım"

Türkiye'yi ve Çorum'u beklediğinden baş döndürücü şimdi ısıdam ve şefkatli kişilerin bulunduğu yan yana arazi namına bulduğunu dile getiren Baloch, şunları söyledi:

“Pakistan'da Diriliş Ertuğrul dizisini seyrederken Türkçeye merakım oluşmuştu. Türkçeyi baş döndürücü enteresan halde izlediğim Türk dizilerinden öğrenmeye başlamıştım. Ardından Türk yemeklerine ve Türk kültürüne DOĞRU nazarıitibar duydum. Gördüğüm kadarıyla Türkiye ve Pakistan karındaş devletlerin birbirine DOĞRU kültürleri var. Buraya geldiğim için mutluyum.”

Pakistanlı doktorun kardeşi de Hitit Üniversitesi'nde görgü bilimi bilimi görüyor

Dr. Baloch, Türkçe öğrenmek için Türkiye'ye baş başa kız kardeşi Bakhtawar Baloch ile baş başa geldiğini belirterek, “Ben Türkçe öğrenmek için Türkiye'ye gelmeye değişmeyen verince, kardeşim de lisans eğitimi için Hitit Üniversitesi'ni yeğleme etti. Eğitim dili yüzdelik 100 İngilizce bulunan Uluslararası İlişkiler Bölümü 1. sınıfta görgü bilimi bilimi görüyor” dedi.

"Eğitim için mevrut öğrencilerin çoğunluğunun Türk dizileri yardımıyla Türkçe öğrenmek için Türkiye'ye geldiğini görüyoruz"

Hitit Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Murat Toman da mevzuyla ait icra ettiği açıklamada, Hitit Üniversitesi'nde görgü bilimi bilimi gören arsıulusal mektepli sayısının gelişigüzel güzeşte sene şimdi da arttığını belirterek, bu artışta en ehemmiyetli faktörlerden birinin Türk kol sahasının ülke dışındaki başarısı bulunduğunu söyledi.

Hitit Üniversitesi'nde evvel zamanlarda 60-80 yöresinde bulunan arsıulusal mektepli sayısının, bu sene bini geçtiğine ayraç fail Dr. Öğretim Üyesi Toman, şunları kaydetti:

“Türkiye'nin akıbet çağda enerjik aut politikası, amme diplomasisi alanındaki başarısı hayattaki konumunu değişik güçlendiriyor. Türk amme diplomasisinin başarısında ehemmiyetli yan yana diyalog ve kültürel lansman uzlaştırıcı bulunan kol sektörü, ağır gösteriş oynuyor. Üniversitemize görgü bilimi bilimi için mevrut arsıulusal öğrencilerin çoğunluğunun Türk dizileri yardımıyla Türk halkını aşinalık olanağı bulduğunu ve bu vesileyle lisans eğitimi için, Türkçe öğrenmek için Türkiye'ye geldiğini görüyoruz. Bu oranla özen çekici yan yana düzeyde. Şu anda dünyanın ciharıyek kabilinden mevrut arsıulusal mektepli üniversitemizde görgü bilimi bilimi görüyor.”

Muhammed Muttalip Yalçın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler