USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Destici: Biz partilerin terör uzantılarıyla iş birliğine karşıyız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP ile mülaki aykırılık partilerine reaksiyon gösterdi, 'Elbette her politik parti apayrı politik bir parti ile teşrikimesai yapabilir. Biz politik partilerin birbirleri ile iş birliğine karşı değiliz. Biz teröristlerin uz

Destici: Biz partilerin terör uzantılarıyla iş birliğine karşıyız
10-10-2021 19:23
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP ile mülaki aykırılık partilerine tepkime gösterdi, "Elbette her politik parti ayrıksı politik bir parti ile teşrikimesai yapabilir. Biz politik partilerin birbirleri ile iş birliğine karşı değiliz. Biz teröristlerin uzantılarıyla iş birliğinize ve ittifakınıza karşıyız"  dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara'daki bir otelde partisinin Genişletilmiş Divan Toplantısına katıldı. Toplantı sonrası matbuat mensuplarına açıklamada bulunan Destici, Türkiye'nin bir baş döndürücü ilinde esnaf ve yurttaşı görüşme ettiklerini belirterek, bu ziyaretlerde tek kimsenin Kürt sorunundan bahsetmediğini söyledi. Bu söylemler üstünden muhalefeti eleştiren Destici, "Türkiye terörün belin kırmışken, yıldırıcı sayısı 181'e düşmüşken, şehirlerimizin tamamında erinç hakimken, anne aykırılık partisi umumi başkanı sayın Kılıçdaroğlu, 'Ülkede bir Kürt problemi var, tığ bunu HDP ile konuşmalıyız' diyor. Yani PKK'nın politik uzantısıyla. Bunun doğrudan ardına Meral Akşener, Karamollaoğlu, Babacan ve Davutoğlu takılıyor. Şimdi ego buradan hepsine soruyorum. 'Kürt problemi vardır' diyenlere soruyorum. Şunu bir tanımlayın, tanım edin, dü manzume ile anlatın da tığ de öğrenelim, yurttaş da öğrensin. Bize layıkıyla hakeza bir dava yok, milletimize layıkıyla hakeza bir dava yok, vatanımızda canlı Kürt asıllı kardeşlerimize layıkıyla hakeza bir dava yok. Hiçbirisi hakeza bir sorundan bahsetmiyor. Ama sayın Kılıçdaroğlu, sayın Babacan bu problemi önceliyor. 'Önce bunu çözmemiz lazım' diyor. Yani Türkiye'nin gündeminde sıfır bir sorunu, Türkiye'nin gündemine sokarak Türkiye'yi baştan bir iç arbede noktasına getirmeye mi çalışıyorlar diyerek insanoğlu hakkıyla doğaç edemiyor. Sen HDP ile neyi konuşacaksın kardeşim? HDP filhakika PKK’nın politik uzantısı" diyerek konuştu.

'BİZ TERÖRİSTLERİN UZANTILARIYLA İŞ BİRLİĞİNE KARŞIYIZ'

HDP’nin emektar eş umumi başkanlarından Selahattin Demirtaş'ın, hür Politika Dergisi'ne verdiği demeci hatırlatan Destici, "Selahattin Demirtaş, 'Bize layıkıyla Kürt problemi statüsel bir sorundur, bu devletleşmeye denli gidecektir. Ya Irak’taki, İran’daki, Türkiye’deki değişik mutluluk olacak, ve ya bir iri mutluluk olacak' diyor. Adam bunu söylüyor. Yani Meral hanımın, kahvaltı teklifine oldu söylediği Selahattin Demirtaş, 'Apo’nun heykelini dikeceğiz, bağımsız, engellenmeyen PKK devleti kuracağız. Bunun da elan sonradan Suriye'deki İran'daki, Irak'taki ile birleştireceğiz', şu demek oluyor ki 'Türkiye’yi böleceğiz' diyor. Siz de 'Gelsin hapisten çıksın, cumhurbaşkanlığına namzet olsun, bir de baş başa kahvaltı yapalım' diyorsunuz. Size hayır olsun diyorum ego de. Ama bizim işimiz olmaz. Biz netiz. Elbette değme politik parti ayrıksı politik bir parti ile teşrikimesai yapabilir. Biz politik partilerin birbirleri ile iş birliğine karşı değiliz. Biz teröristlerin uzantılarıyla iş birliğinize ve ittifakınıza karşıyız" ifadelerini kullandı.

'BU TAVIR MAALESEF Kİ DARBE ANAYASASININ TÜRKİYE’DE YÜRÜRLÜKTE KALMASININ SAĞLIYOR'

BBP olarak, kurulduğumuz günden bu yana Türkiye’nin vuruş anayasasından kurtulması icap ettiğini yeni, sivil, demokratik bir kanun ile buluşması icap ettiğini söylediklerini anlatım fail Destici, "Sayın Cumhurbaşkanımız bir çağırma cihazı yaptı. 'Gelin Türkiye’yi bu antidemokratik vuruş anayasasından kurtaralım ve yeni, çıplak bir kanun yapılım' dedi. MHP ve biz, müspet bir yanıt verdik. Olumlu yanıt vermekle de kalmadık. Başta CHP ve İYİ Parti peyda etmek az daha kimi politik partileri de görüşme ederek bu çalışmaya katılmalarını istedik. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun şahsen ağzından, 'Biz AK Parti ile kanun düşüncesince ayrımsız masaya oturmayacağız' diyor. Şimdi buradan şu anlaşılıyor. Sayın Kılıçdaroğlu ve onun partisi diyor ki, 'Biz bulunan anayasadan memnununuz, darbecilerin icra ettiği anayasadan memnunuz, bu kanun kalsın' diyor. Çünkü sen Türkiye’nin erk bulunan partisi ile mecliste en bir tomar üyesi bulunan parti ile dünkü anayasayı konuşmayacaksan, o devir bu 'Ben dünkü kanun istemiyorum' anlamına gelir. Uzlaşmaktan ayrıksı şansın var mı? Yok. Bu durum maatteessüf ki vuruş anayasasının Türkiye'de yürürlükte kalmasının sağlıyor" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler