USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Depremden kurtulan Ali Hizmetçi: 'O dramı anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor'

Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası sıra Aydın'da konuk edilecek Adıyamanlı depremzedelerin önce kafilesi Aydın'a geldi. Bazı depremzedeler Aydın'da mevcut yakınları ile gözyaşları içinde kucaklaşırken, depremin şokunu hala atlamadığını tamlayan Ali Hizmetçi, "O dra

Depremden kurtulan Ali Hizmetçi: 'O dramı anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor'
10-02-2023 22:08

6 Şubat Pazartesi haset zaman 04.17'de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde ortak zelzele meydana geldi. İlk depremin arkası sıra ayrımsız çağ içinde gene Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde ikinci ortak zelzele hâlâ yaşandı. Yıkıcı depremlerde Kahramanmaraş özellikle iktisap kılmak neredeyse Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illeri de hasar gördü. Depremde on dokuz binin üstünde erkek yaşamını kaybederken, 79 binin üstünde erkek de yaralandı.
Yaşanan depremlerin arkası sıra Adıyamanlı depremzedeleri Aydın'da mihman kılmak düşüncesince düzentileme başlatıldı. Aydın Valiliği çeşidinden meydana getirilen anons çerçevesinde, depremzede vatandaşların Aydın'da ayrışık yurtlarda ve amme kuruluşlarının misafirhanelerinde mihman edileceği açıklandı. Yapılan koordinasyonun arkası sıra Adıyaman'dan yola çıkan tahminî 120 yabanlık geçmiş barhana Aydın'a geldi. Aydın'ın özek ilçesi Efeler'de mevcut Mustafa Kemal Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda kayıtları meydana getirilen depremzedeler hâlâ muahharen Nazilli ilçesindeki Hacı Efendizade talebe Yurdu ve Kuşadası ilçesi Efe Ayşe talebe Yurdu'na alışılmak neredeyse ilçeden ayrıldı.

"Allah hiç kimseye yaşatmasın"

Depremde gelişigüzel kavuşum yerle ortak bulunduğunu tamlayan Cengiz Köse, "Malatya'dan Adıyaman'a gelmiştim. Sabaha erinç çirkin ortak depreme yakalandım. evvel depremi algılayamadım ve lüp çatısına ortak şeyler düştü sandım lakin muahharen tokuşma artınca zelzele bulunduğunun farkına vardım. Depremde gelişigüzel arazi yerle ortak oldu. Çok kötüydü Allah hiç kimseye yaşatmasın" dedi.

"Mezarda fark arazi kalmadı"

Depremin arkası sıra yıkılan binaların ana yol ve sokakları kapattığını kaydeden Fatma Göçen, "Ölümün eşiğinden döndük. Depremin bulunduğu tam kendimizi baş döndürücü çetince halde hariç attık. Bazı yakınlarımız yapının altında kaldılar. Depremin arkası sıra sokaklar caddeler baştan sona kapandı, erkek eş yapılar yararsız yığını neredeyse yerdeydiler. Ne yapacağımızı şaştık. Bir güruh akrabamız hayatlarını kaybettiler. Mezarda fark arazi kalmadı ki gömsünler" niteleyerek delik yaşlarına boğuldu.

"Depremin şokunu halen atlatamadık"

Depremin üstünden eyyam geçmiş olmasına karşın olayın şokunu atlatamadıklarını kaydeden Ali Hizmetçi, "Üzerinden 5 çağ geçmiş olmasına karşın olayın şokunu atlatabilmiş değilim. O acı, o dramı anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor. Yakınlarınız, eviniz gidiyor, o vaziyeti anlatabilmek beklenen değil. Normal vaziyette olsa gelişigüzel şeyi anlatabilirim lakin bu acının hesabına neyi şüphesiz anlatacağım bilemiyorum. Çok şükür Allah'a sağlam salim kurtulduk, buna şükür ediyoruz. Bütün yardımları yapanlara, organizasyonları düzenleyerek bizleri buraya yetkililere teşekkürname ediyoruz. Ben ortak halde geldim lakin orada enkazın altında küsurat yakınları zımnında gelemeyen baş döndürücü insanoğlu var. Merkezde müstelzim gelişigüzel nesne yapılmaktadır lakin rustik kesimlerde maatteessüf gidiş ayrımsız değil. 10 ilde bu depremin yaşanması hazırlop ortak gidiş değil, rustik kesimlere de erişmek tabii hazırlop olmaz. Bu denli aracın, bu denli insanoğlunun çabucak gelişigüzel yere yetişebilmesi imkansız. Yardımların ve organizasyonun hâlâ da degaje çapta yapılmasını dilek ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Daha nice yakınımız çöküntü altında"

Kucağında 2 maaş evladı ile Aydın'a mevrut Mücahit Kutlu ise, "Çok çirkin ortak durum, bu vaziyette kimesne iktisap kılmak istemez. 2 maaş bebeğim ile yollara düştük. Allah her insana iane etsin. Daha nice akrabamız ve arkadaşlarımız enkazın altında. İnşallah çokları dosdoğru adına kurtulurlar. Depreme uykuda yakalandık ve canımızı çetince kurtardık. İlk düşündüğümüz nesne bebeğimiz oldu. Çok şükür bunu da atlattık" niteleyerek konuştu.

Murat Uçkaç - Uğur Eser

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler