USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Deprem konutları 26 Kasım’da teslim edilmeye başlanacak

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana mevrut depremin arkası sıra konutlarını kaybeden depremzedelere teslim edilecek konutların inşaatı bitmeme ederken, inşaatı tamamlanan 749 kat ise 26 Kasım'da doğruluk sahiplerine teslim edilecek.

Deprem konutları 26 Kasım’da teslim edilmeye başlanacak
18-11-2021 10:59

30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana mevrut depremin peşi sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kabilinden hasar belirleme emekleri ve çöküntü emekleri bitirilerek 7 plan dalında plan emekleri tamamlandı. TOKİ Başkanlığı ile baş başa yerlerin yapım ihaleleri gerçekleştirilirken, küçük ay ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla inşaatların esas atma töreni yapıldı. 7 plan dalında bin 444 sayı konutun inşası ile ilişik iş ve işlemler ise aceleci yan yana biçimde bitmeme ederken, tamamlanan 749 konutun teslimi ise 26 Kasım'da yapılacak.

Depremin peşi sıra çalışmalarını çabucak tamamladıklarını kail Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürü Ömer Albayrak, “TOKİ Başkanlığı kabilinden meydana getirilen inşaatlarımız çabucak yükseldi. 26 Kasım'da Cumhurbaşkanımızın katılımıyla adalet sahiplerine evlerini teslim etmeye başlayacağız. Bayraklı bölgesinde belirlenen 7 plan dalında bin 701 serbest bölümün inşaatını bitirmek üzereyiz. Bunlardan 749 dairenin teslimini 26 Kasım'da yapacağız. Yılbaşına derece ise derece küsurat bölümlerin teslimini aşamalar şeklinde gerçekleştireceğiz” dedi.

“Evler teslim edilene derece icar katkısı verilecek”

Bayraklı'daki 7 plan dalının haricinde ciddi hasarlı binası bulunan vatandaşlara da İzmir kent Hastanesi'nin indinde 375 hektarlık bölgede 8 aşama şeklinde 3 bin 649 konutun yapımına bitmeme ettiklerini kail Albayrak, “İnşallah onları da önümüzdeki sene bünyesinde aşamalar şeklinde teslim edeceğiz. Evleri teslim edilene derece adalet sahibi yurttaşlarımıza icar katkısı hazırlamaya bitmeme edeceğiz” diyerek konuştu.

Depremin peşi sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı namına kestirmece 213 bin konutun taramasını yaptıklarını açıklanan Albayrak, “Bu binalardan 680'i ciddi hasarlı, 630'u ılımlı hasarlı namına belirleme edildi. Ağır hasarlı binaların yıkımına doğrudan başladık ve 500'e DOĞRU yapının yıkımı gerçekleştirildi. Kalanların da yıkımı tamamlanıyor. Orta hasarlı binalara da 1 sene süresince rastgele yan yana ihya yapılmazsa, onlar da ciddi hasarlı namına onama edilip bu biçimde muamele yapılacak” dedi.

Öte yandan, adalet sahiplerine teslim edilecek konutlar drone ile görüntülendi. Görüntülerde, Bayraklı bölgesinde yıkılan binaların namına meydana getirilen çağcıl konutlar toprak aldı.

Ali Gözeten - Salih Yılmazsoy - Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri
 

İLGİLİ HABER
Depremde kaygı kırcı anlamış olur kameralara yansıdı Depremde kaygı kırcı anlamış olur kameralara yansıdı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler