USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu umumi merkezde ziyaret etti.

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti
23-11-2021 19:47
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu umumi merkezde ziyaret etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme, tahminî 1 vakit sürdü. Görüşmenin peşi sıra meydana getirilen kuma matbuat toplantısında mütekellim Davutoğlu, ekonomide gelinen süreci danışma buyurmak için, siyasal fırka liderlerinden müzakere talebinde olduğunu belirterek, Kılıçdaroğlu'na kabulden çevre teşekkürname etti. Türkiye'nin aşırı ciddi müşterek dönemden geçtiğini kail Davutoğlu, "Gün boyu yaşadıklarımız rastgele müşterek kazançlı buhran yerine anlatılamaz, aktarılamaz, yorumlanamaz. Aslında yüreğim yanarak tabir ediyorum; ülkem ve ekonomimiz düşüncesince kaygılar duydum. 'Ekonomi Kurtuluş Savaşı' ifadesi kitlelere alımlı gelebilir, Sayın Cumhurbaşkanı bu yolla şu anne derece sergilediği ve Sayın Bahçeli kabilinden desteklenen AK Parti-MHP iktidarı halinde muteber tutum politikalarını yasal kılabilir; fakat hacısı hocası bugün ekonomimizin geldiği bu ciddi etapta açıkça müşterek biçimde tabloyu kıymetlendirmek zorunda. Bu ülkede Başbakanlık özne bir tanesi yerine duyduğum kaygıları milletimle paylaşma zorunluluğum var. İktidar yetkililerine buradan çağrıda bulunuyorum; ne devir bu mevzuları danışma buyurmak isterlerse değme devir değme zeminde danışma edilir. Bugün kendisince karşıya kaldığımız tabela ağız ağıza iktidarın kusur politikalar ürünüdür. İktidara çağrıda bulunuyorum; bundan hakeza bu kusur yolda bitmeme etmeyin" dedi.

'MERKEZ BANKASI, FİYAT İSTİKRARI SAĞLAYAMIYOR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise ekonominin kötüye gidişiyle ilişik hâlâ evvel hükumeti uyardıklarını; fakat müşterek nesne yapılmadığını belirterek, "Açık ve net, piyasalarda tutkun var. Piyasalar durmuş vaziyette. En küçüğünden en büyüğüne şu demek oluyor ki esnafından sanayicisine derece her insanın kafasında 'Nereye gidiyoruz?' sanarak iri müşterek istifham göstergesi var. Kimse önünü göremiyor. Bugün AK Parti MYK'sı toplandı. Neden hâlâ evvel toplanmadınız? Neden bu gidişi hâlâ evvel değerlendirmediniz? Neden muhalefetin sesine kulak kabartmadınız? Ve hastalık elden Türkiye'yi müşterek insana tasdik ettiniz? Türkiye Cumhuriyeti devleti Erdoğan'dan da, Erdoğan ailesinden de, bu ailenin kurduğu vakıflardan da aşırı hâlâ büyüktür. Türkiye Cumhuriyeti devleti müşterek insana tasdik edilmektedir mi? Böyle müşterek büyüklük geleneği Metehan'dan beri on paralık olmamıştır. Devletin kurumları büsbütün dumura uğramıştır. Fiyat istikrarından mesul bulunan gurur şu demek oluyor ki Merkez Bankası değer istikrarını sağlayamıyor. Sadece izleyici konumunda. Yetkisi elinden alındı. Kim aldı? Bir kararnameyle Erdoğan aldı. Efendim, 'Fiyat İstikrar Komitesi kuracağım' dedi. Fiyat İstikrar Komitesi müşterek kere üstelik toplanmadı. Komite bugün toplanmayıp da ne devir toplanacak. Merkez Bankasını bu hale kesinlikle getirdiniz siz? Cumhuriyetin müşterek kurumunu kesinlikle bu bir hale getirdiniz?" sanarak konuştu.

'TÜRKİYE'Yİ KARANLIK KUYUDAN ÇIKARMALIYIZ'

Kılıçdaroğlu, hakeza müşterek tabloyu hâlâ evvel görmediğini söyleyerek, "Öyle müşterek noktadayız ki döviz mobilyasız cazibe sayacından hâlâ aceleci çalışıyor. Herkesin elinde el telefonu 'dolar ne oldu' diye. Çiftçisi, işçisi, memuru, emeklisi 'Ne olacak bu memleketin' gayrimeskûn sanarak bekliyor. Toplanmışlar hal üretecekler. Hiç müşterek hal üretemezler. İstedikleri derece toplansınlar, bu kafayla bu ülkenin sorununu çözemezler. Çözme bilgileri, birikimleri yoktur. Fatura vatandaşa çıkıyor. Benim canımı da acıtan budur. Sıradan sokaktaki yurttaş bunun faturasını ödüyor. Yazıktır, günahtır bu memlekete. Bu gidişten huzursuz bulunan halis muhlis partilerin hal çoğaltma dair oturup konuşmaları gerekiyor. Memleket bizim memleketimiz. Başka gidecek yerimiz de yok. Ülkemizde geçim içinde hayatta olmak istiyoruz. Dolayısıyla müşterek araya gelmeliyiz, Türkiye'yi bu ziyasız kuyudan çıkarmalıyız" dedi.

'SEÇİMİN YOLUNU AÇ'

Erken intihap çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, "Millete hastalık güvenmiyorsunuz. Millet müşterek hâlâ sizi seçerse dönerek dersiniz ki 'Ey Kılıçdaroğlu, bak sen söyledin seçime gittik, müşterek hâlâ seçtiler beni.' Oturur, gururlanırsın. Neden kaçıyorsun? Türkiye en asliye krizlerinden birini yaşıyor ve Türkiye yönetilmiyor, suçu aut güçlere atıyorlar. Sayın Bahçeli'ye çağırmak isterim; içinde, yüreğinde müşterek selamünkavlen ulus sevgisi var ise seçimin alternatifini aç kardeşim. Yazıktır, günahtır bu memlekete" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler