USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Moskova'da "BM Güvenlik Konseyi Reformu" pan

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Rusya'da, "Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Reformu: Uluslararası Düzenin Yeniden İnşasına Yönelik Yeni Bir Yaklaşım" başlıklı açık oturum düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Moskova'da
14-09-2022 22:02
Moskova

Başkent Moskova'daki müşterek otelde planlı ve moderatörlüğünü İletişim Başkanlığı Danışmanı Orhan Gazigil'in üstlendiği panele, Türk ve Rus uzmanların yanı esna davetliler katıldı.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar’ın da dinleyici namına katılmış olduğu panel, Valday Uluslararası Tartışma Kulübü Geliştirme ve Destekleme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Bıstritskiy’in konuşmasıyla başladı.

BM engelleme arsıulusal kurumların bulunan işleyişine müteveccih kötümser müşterek yaklaşıma erbap bulunduğunu tamlayan Bıstritskiy, "Eskiden toplumcu yahut anamalcı devletler beraberce yaşayabilir, geleceğe akilane hamle atabilir ve adamlık gelişebilir anlamında müşterek dilek vardı. Artık hakeza müşterek dilek yok." dedi.

Özellikle sayısal yahut para piyasası kabil sınırların bulunmadığı bölgelerde regülasyonların elbette yapılabileceğini BM engelleme kimsenin bilmediğine ayraç fail Bıstritskiy, "Bence gerçek zorluk, BM gözetiminde ne çeşit müşterek düzenlenme yapılabilir ki etraflı her insanın hesaplı müşterek halde kişi problemlerini giderebileceği müşterek büyüklenme durumuna gelebilsin. Eğer hakeza müşterek münevver müşterek manken yaratabilirsek o devir BM arsıulusal müşterek sansasyonel büyüklenme olabilir." diyerek konuştu.

"BM'de müşterek düzelti tarihi banko geldi"

Rus Diplomatlar Derneği Başkan Yardımcısı, Yüksek Ekonomi Okulu Ortadoğu ve Kuzey Afrika Çalışmaları Bölüm Başkanı Büyükelçi Andrey Baklanov da BM’nin bulunan işleyişine değgin ayrışık eleştirilerde bulundu.

Uluslararası düzenin, BM'nin düzentileme şeklinin elan velut duruma gelmesine gerekseme duyduğunu vurgulayan Baklanov, "BM'de müşterek düzelti tarihi banko geldi. Ancak BM’deki reformu elden namına iştirakçilerin sayısını değiştirmekle yapamayız. Katılımcı sayısını ne genişliğinde değiştirirsek değiştirelim, katılımcılar arasındaki kere ayrımlarını ve çatışmalarını değiştiremeyiz." dedi.

Baklanov, BMGK'nin bulunan fonksiyonlarını kullanamadığına değgin Türkiye’nin tezlerine katıldığını belirterek, "Her ne genişliğinde BMGK'nin 5 üyesinin veto haklarının kaldırılması gerektiğine katılmasak da Türkiye kabil ehemmiyetli ve çelimli devletlerin de bu yapıda arazi alması gerekmektedir." ifadesini kullandı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan Nobel ödülünü almalıdır"

Rus gazeteci ve askeri bilirkişi İgor Korotçenko ise dünyanın, arsıulusal kurumların başa çıkamadığı müşterek kargaşa düzenine akilane ilerlediğini söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM'deki düzelti talebinin akıbet evre ehemmiyetli bulunduğunun altını çizen Korotçenko, "Batıya baktığımız devir aralarında tartışıyorlar, evren düzenini bozmaya müteveccih adımlar atıyorlar. Sayın Erdoğan ise çağdaş dünyada, geleceğe değgin global amaçları görebilen aşırı az reis arasındadır. Kendisi hakkıyla geleceği çözümleme ederek ve geçmişe de için ehemmiyetli inisiyatiflerde bulunuyor." dedi.

2022 kabil ciddi müşterek yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akıbet evre ehemmiyetli girişimlerde bulunduğuna dikkati çekici Korotçenko, "Bence ve bu aşırı sayıda Rus uzmanın da görüşüdür, Cumhurbaşkanı Erdoğan Nobel ödülünü almalıdır. Böyle müşterek politika banko Nobel ödülüne değerdir." ifadesini kullandı.

Korotçenko, "BM 5’ten büyüktür" girişiminin de cankulağı incelenmesi icap ettiğini anlatarak, "BM’de müşterek düzelti yapılacaksa bunun yavaş yavaş yapılması icap ettiğini düşünüyorum. Direkt, elden müşterek değiş yapılmasına müteveccih girişimlerin engellenme riskleri var. Rusya ve Türkiye arasındaki iş birliğinin de başta dünyanın içre bulunmuş olduğu hakeza müşterek çağda iş birliğini elan da geliştirebilir ve geliştirmelidir diyerek düşünüyorum." biçiminde konuştu.

Rusya'daki Çağdaş Türkiye Araştırmaları Merkezi Müdürü Amur Gadjiyev de Türkiye'nin akıbet çağda aut politikada aşırı elan çalışan müşterek politika yürüttüğünü söyledi.

Türkiye'nin ayrımlı bölgelerde yararcı ve aceleci adımlar attığını vurgulayan Gadjiyev, "Türkiye bitişik devletlere ve global düzende ehemmiyetli müşterek aktör bulunduğunu gösteriyor." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler