USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: "Milli silahları geliştirmeseydik, bugün rahat olamazdık"

Gaziantep'te gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin yerel ve ulusal silahları geliştirmesinden ötürü bugün rahat bulunduğunu tabir ederek, "O SİHA'ları uçaklarımızı, helikopterlerimizi kendimiz geliştirmeseydik, bugün burada bu denli rahat olama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay:
29-04-2022 08:07

Gaziantep'te martir ve gazi yakınlarına planlı iftar vakti vakti programına eklenmiş bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, teravih namazı namazını Ali Nacar Cami'de kıldı. Cami çıkışında vatandaşların derin ilgisiyle karşılaşan Oktay, vatandaşlarla ve esnafla oturarak çay eşliğinde geveze etti. Keyifli anların yaşandığı geveze esnasında Oktay'a, yerel lezzetler ağırlama edildi.

Sohbetin peşi sıra Büyükşehir Belediyesi çeşidinden kurulan Ramazan Sokağına güzeşte Oktay, gençlerle yârenlik etti. Gençlerle diyar gündemi hakkında levent boylu müddet geveze fail Oktay, gençlerle beraberce yırlamak söyledi.

"Özgüveni bulunan ayakta duran borda bordaya ilk gencelme var"

Gençlerle levent boylu müddet geveze fail Oktay, konuşmasında gençlerin ülkenin geleceği bulunduğunu söyledi. Gençlerin Türkiye'nin geleceği bulunduğunu tamlayan Oktay, "18 yaşlarında oy ita kısaca seçilmiş bire borda bordaya sürede seçilme selayetini size getirmekle size bulunan güvenimizi Cumhurbaşkanımız borda bordaya ivaz baş döndürücü açık borda bordaya halde bunun gerisinde durarak bunu yaşama geçirdi. Dolayısıyla "bugünümüz ve geleceğimizsiniz" derken bugün 18 yaşlarında siz meclise girecek ve Türkiye'nin kuruluşlarında rastgele ne birisinde en yukarı derecede kendini yetiştirmeniz amacıyla fariza alabilecek arkadaşlarsınız. Birde bunun ötesi var. Bugün karşımızda anca borda bordaya ilk gencelme mevcut ki hamdolsun 'Eğer borda bordaya bilinçlilik mevcut ise onu tığ yaparız. Yoksa onu da tığ yaparız. Hiç kimesne beceremezmişse onu da tığ yaparız' diyen özgüveni bulunan ayakta duran borda bordaya ilk gencelme var" ifadelerini kullandı.

"Silahları geliştirmeseydik, bu derece rahat olamayabilirdik"

Savunma piyasasının indinde enformatik ve geleceğin dünyasını gençlerle meydana getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Oktay, "Şöyle borda bordaya TEKNOFEST'i hatırlayın. Biz orada başka borda bordaya bilinçlilik konuşuyoruz sizinle birlikte. Bilişimi, mevhum dünyayı, geleceğin dünyasını konuşuyoruz. Sadece defans uran boyutunda değil. Eğer tığ burada bu derece borda bordaya arada sulh ve bütünlük el birliği içerisindeysek bu barışın bilge olmasında terörün üstesinden gelmemizden kaynaklanıyor. İşte o terörün üstesinden ne geldik. Eğer ki tığ terörle mücadelede içeride ve dışarıda ihtiyacımız bulunan o silahları kendimiz geliştirmeseydik, o SİHA'ları uçaklarımızı, helikopterlerimizi kendimiz geliştirmeseydik, bugün burada bu derece rahat olamayabilirdik. Çünkü etrafımız acı çemberi. Bunu en dobra Gaziantepliler bilir. Benim vatandaşımın, milletimin güvenliğiyse konu, tek kimseden tek şehadetname almaz Türkiye. Sınırın içinde yahut dışındadır, her neyse gereğini yapar dedik, yaptık mı? Hamdolsun" niteleyerek ekledi.

Gençlerle bulunan sohbetinde Türkiye'nin arabası TOGG'a da yer veren Oktay, TOGG'un bu senenin sonuç çeyreğinde ortaya çıkacağını söyledi. TOGG'un imal edilmesine çaba kesmeden bitmeme edildiğini aktaran Oktay, "Yıl sonu bakımından bizim başkalarından aldığımız vasıtaların demin elan ötesini kendimiz üretiyoruz, öz aracımız. TOOG'muz geliyor. Kısmet olursa bu senenin sonuç çeyreğinde o da bundan sonra ortaya çıkmak olacak. Her şeyi ile amade olacak. Fabrikası şu anda doğrudan çabucak tamamlandı ve sene sonu bakımından da bundan sonra ürünlerimiz de hazır. Montaj hattından üretmeye başlayacağız inşallah. Elektrikli vasıtalar bunlar, bayağı araçlardan bahsetmiyoruz. Elektronik borda bordaya enformatik aletinden bahsediyoruz. Yani aracınızı aldığınızda 6 ay sonra güncelleme ulaştığında dünkü borda bordaya özelliğiniz oluyor" niteleyerek konuştu.

Said Vakkas Yağcı - Muhammet Abdulkadir Esen
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler