USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Lavanta Adası'nda hasada katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Yerelden kalkınma modeli"nin kılavuz projelerinden Lavanta Adası'na bağlı "Bu uçman çalışma, bunu gerçekleştirdiğimizde gayrı etraflı bölgelerimize de dayanıklı olsun diyoruz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Lavanta Adası'nda hasada katıldı
02-10-2021 21:54
Yozgat


Oktay, Yozgat'ta bitmeme fail "Yerelden kalkınma modeli" projelerini durumunda aramak düşüncesince memleketi Çekerek'e geldi ve buradaki çalışmalara bağlı yetkililerden bilgelik aldı.

Lavanta Adası'nda hasada dahil olan Oktay, gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, bölgenin normalde evolüsyon ve kalkınmaya müteveccih faktörlerinin müşterek tomar olmadığına inanıldığını fakat kendilerinin "Gerçekten müşterek ferman varsa, kalkınma ve evolüsyon düşüncesince müşterek ferman var ise hal de vardır" yaklaşımıyla cereyan ettiklerini söyledi.

"Biz amme olarak, mevki olarak, hükümet olarak, elimizden mevrut rastgele şeyi yaparız, sizinle beraberce oluruz, projeleri beraberce geliştiririz güçlükle yerelden kalkınmayı sağlamakta olabilmek düşüncesince sizin yerelden elinizi taşın dibine koymanız gerekir." dediklerini tamlayan Oktay, projenin bu çerçevede yaşama geçirdiğini anlatım etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Süreyya Bey Barajı'nın suyunun çekildiğini belirterek, Türkiye'de ve dünyada yaşanmış olan kuraklığın muvakkat olmasını ferman ettiklerini dile getirdi.

İklim değişikliğiyle savaş yönünde da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mukteza açıklamaları yaptığını kail Oktay, "Tüm mücadeleyi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şu anda yürütmeye başladık. Çok ağırbaşlı manada strüktürel çerçevede çalışmalarımız sürüyor." diyerek konuştu.

Vatandaşların da zarfında yer aldığı müşterek kalkınmayı tetiklemesi üzere 200 dönümlük alana 250 bine DOĞRU lavanta ektiklerini tamlayan Oktay, "Bazıları 2 yıllık, birileri müşterek yıllık. Bugün de görüyorsunuz, hasadımızı da yapmış olduk. Tabii bunun devamı gelecek." ifadelerini kullandı.

Lavantadan bal ormanları ile bal üretiminin ağırbaşlı oranda artırıldığı, ihracatının düşünülebileceği müşterek altyapıyı tekvin etmek istediklerini dile getiren Oktay, endüstride geçer not taraf ürünlerinin de değerlendirilmesini öngördüklerini söyledi.

"Yerelden kalkınma adımlarının karşılığını görmeye başladık"

Yerelden kalkınma adımlarının karşılığını görmeye başladıklarını anlatım fail Oktay, bölgenin Lavanta Adası ile müşterek etiket kazanmaya başladığını kaydetti. Oktay, "Çevre köylerdeki yurttaşlarımız da hanımlarımız da başta bu işin içerisine girerlerse hem alana yarar mümkün hem barajın çevresi da baş döndürücü henüz etkili, dişi bir vaziyete mevrut mümkün ve barajın kendisi de sahiplenilmiş olur." dedi.

Bölgeye ayrımlı mahsulat de ekildiğini tamlayan Oktay, "Eğer bunu henüz genişletebilirsek ülkedeki öteki barajlarımızla beraberce düşündüğümüzde baş döndürücü ayrımlı müşterek bölgede uygulamaya geçirebiliriz." ifadesini kullandı.

Lavanta Adası'nın bulunmuş yer aldığı bölgenin biraz yıla derece çekicilik merkezi olacağını vurgulayan Oktay, öteki ilçelerdeki gezinsel yerlerle beraberce bölgenin Orta Anadolu'da müşterek gezim merkezine dönüşebileceğini söyledi. Oktay, "Yani yerelden kalkınma ile ferman ettiğimiz nesne buydu. Bu uçman çalışma, bunu gerçekleştirdiğimizde öteki dört başı mamur bölgelerimize de kalıp olsun diyoruz. Zaten bölgelerimizde beraberce yavaştan çalışmaya başladık bu çerçevede." diyerek konuştu.

Çekerek'te ferman ve arzusu gördüklerini tamlayan Oktay, şunları kaydetti:

"Bundan sonraları başarılamayacak burada tek nesne yok, rastgele müşterek bariyer kalmamış, bariyer zira herkesin kafasındaydı. O kafamızdaki engellerin hepsinin yıkıldığını görüyoruz. Yozgat'ın halk ilçeleriyle beraberce kılıç bu modeli çalışıyoruz. Her müşterek ilçemizin namına has hususi durumunu ayağa kaldırmasını, tanımlamasını ve merkezin de ilçeleriyle beraberce büyüyebileceği müşterek manken diyerek tanımlamıştık. İnşallah bunu öteki ilçelerimizde de artarak kullanmak istiyoruz ve ilçelerine önderlik edecek biçimde merkezden de bu hareketi gördüğümüzde bunun müşterek ahir etabı köylerimizde. Buraların bütünü birer örnektir. Asıl ferman ettiğimiz, halk mamüllerin köylerimizde bundan böyle müşterek biçimde ekiliyor, biçiliyor, dikiliyor olması lazım. Artık köylerimizin sebzesini, meyvesini, balını, al ve parafin etini kendisinin üretmesini, ayrıca fazlasını üretip dünya ekonomisine de ulama vermesini ferman ediyoruz. Onun da hareketlendiğini görüyoruz. Bizi bahtiyar fail fasıl da bu. İnşallah bunu buradan dört başı mamur Türkiye'ye gösterebilirsek dobra de müşterek çalışmaya ve çalışmanın kararına daim beraberce şehadet etmiş oluruz, inşallah onu da göreceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler