USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ekonomi üstündeki manipülatif etkilerin de üstesinden geleceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Nasıl ki defans sanayinde yapılmamaktadır denilenleri yaptıysak, iktisat üstündeki manipülatif etkilerin de üstesinden gelip ayrımsız halde bunları da tarihe gömeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ekonomi üstündeki manipülatif etkilerin de üstesinden geleceğiz
14-12-2021 20:59
TBMM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanlığı ile ilişkin ve ait firmaların 2022 yılı bütçelerini sundu.

Bütçeye yararlı eleştirileriyle yardım verici milletvekillerine teşekkürname fail Oktay, "Muhalefeti eleştirip, kaçtığımızı anlatım ettiler. Bizim ortak yere kaçtığımız yok. Biz buradayız, bizzat ego de buradayım. Buradayız, 2 aydır Meclisteyiz. El, paradigma hareketleri yapıp, konuşup kaçan birtanesini arıyorsanız, o ego değilim. Başka bölgelere bakmanız gerekiyor. Akıllara ziyan, adaba uygunsuz gelişigüzel çeşitli hakaretten sonraları kelimesiz kalmamızı bekliyorsanız, kusura bakmayın. Hiç kimesne bizlerden bunu beklemesin. Muhalefetin eleştirilerine cevabımızı küstahlık şekilde nitelendiren hatibe ifadelerini kelimesi kelimesine iadeli ediyorum. Bunu da günlüğüne yazarsın." sanarak konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bütçe sunumunu bizzat yapmamasının yeniden gene sorulduğunu anımsatan Oktay, "Bu 4'üncü bütçemiz, 4 senedir da ayrımsız istifham soruluyor. ABD'de de olsun, Fransa'da da olsun yahut gayrı nice ülkede de bütçe teklifi hassaten Cumhurbaşkanlığı yahut riyaset sistemlerinde bütçe teklifi Cumhurbaşkanı kabilinden Meclise, Kongreye mukayyet şekilde sunuluyor fakat arkası sıra Cumhurbaşkanı Meclise gelmez. Bütçeyle görevlendirdiği ortak Cumhurbaşkanı Yardımcısı yahut Bakan icra namına bütçeyi Mecliste savunur. Biz de bunu yapıyoruz. " ifadelerini kullandı.

Bütçe düşüncesince "Sarayın bütçesi, yegâne adam" kıl payı tanımlamaların kullanıldığını aktaran Oktay, bütçenin yegâne ortak kişinin, yegâne ortak kurumun bütçesi olmadığını, halkın bütçesi bulunduğunu söyledi.

Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin 24 sayaç kavim düşüncesince çalışan, üreten ve canlı ortak meydan olduğuna dikkati çekti.​​​​​​​

Bütçenin, Türkiye'ye müteveccih tehditleri sınırların hem içre hem de haricinde belirleme ve kaldırılmış fail Milli İstihbarat Teşkilatı'nın birer ileri uç oyuncusu kıl payı etkin düzenleme personeli bilinmeyen kahramanlarının, şehitlerinin bütçesi bulunduğunu dile getiren Oktay, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

"Uluslararası yatırımları ülkemize çekerek istihdam, dış satım ve büyümeyi destekleyen devim bilimi kurumumuz Yatırım Ofisini barındıran bütçemiz ast yapıdan enerjiye, gayrimenkulden bilgelik ve yazışma teknolojilerine, envestisman meydan tamamı sektörlerimizin itila sebebidir. 'Bu millete kibar değil hizmetkar olmaya geldik' diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gelişigüzel ortak kuruşu milletimizin beklentileri, refahı ve geleceği düşüncesince harcanacak bütçemizin şimdiden yararlı olmasını diliyorum."

"Türkiye güzeşte 19 yılda gelişigüzel bölgede şişman ilerlemeler kaydetti"

Ekonomi politikaları üstüne odaklanan eleştirilere de yer veren Oktay, Türkiye'nin güzeşte 19 yılda gelişigüzel bölgede şişman değişimler yaşadığını, ilerlemeler kaydettiğini belirtti.

Milletin özgürlükleri, refahı, istikrarı dair yaşanmış bulunan uğur boncuğu gelişimin bedava olmadığını, ortak günde gerçekleşmediğini vurgulayan Oktay, "Cumhurbaşkanımız liderliğinde atılmış gelişigüzel ortak adımın peşinde maruz şişman ortak uğraş ve meydana getirilen fedakarlıklar vardır. Yıllarca düzenlilik teknolojileri ve defans ürünleri dair ambargolara sunulan bırakıldık ve en ihtiyacımız bulunduğu anda mukteza teçhizatı da hazırlık edemediğimiz vakitler oldu. Bunu mualla Meclisimizin gelişigüzel ortak üyesi de iyice bilirler, 84 milyonun gelişigüzel ortak ferdi de unu iyice bilir. Sizler bilmiyor olabilirsiniz, yabancısı kazanmak belkili değil de unutmuş olabilirsiniz." ifadesini kullandı.

Eskiden Türkiye'nin Avrupa ilkin kazanmak kıl payı taşınmazlar haricinde meydana getirilen yenilikleri geriden izlem etiğini kail Oktay, "Üretilen hızla gelişen teknolojinin çabucak pazarı şekilde tanıdık ortak dünya iken, çağ çabucak defans teknolojileri değil bilgelik yazışma teknolojileri de engelleme sağlam baş döndürücü bölgede kılavuz konumda olmayı konuşuyoruz." sanarak konuştu.

Türkiye'nin kaynaklarını yatırıma, istihdama, üretime, tasarıma ve ArGe'ye nakil kararlılığında bulunduğunu tamlayan Oktay, "Bu kararlılığını uygulamaya görmek düşüncesince de istediği gelişigüzel denemede çeşitli şantaj ve gözdağı politikalarıyla karşılaşmış bulunan Türkiye, gerçeklerinden sönümsüz ekonomi, politikacı ve siyasal düzenlilik politikalarını kadir yapmak düşüncesince mücadelesini sürdürmektedir. Son 19 yıldaki çelimli politikacı arzu ile ve hassaten Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi daha sonra özlük gerçeklerimize akıllıca mücadeleyi verebilecek dirayet, azim ve olanakları mevcuttur. Türkiye'nin yıldırı örgütleri ile mücadelede geldiği seviye, afetlere karışma hızı ve Kovid-19 çöküntü yönetimi kıl payı bölgelerde somutlaşan, güç senelerde hal çoğaltma kabiliyetimiz milletin teveccühüne mazhar olmaktadır." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin ekonomide yatırım, istihdam, üretim, dış satım ve nema odaklı mihman istikrarı hedeflediğini aktaran Oktay, şunları kaydetti:

"Sanayi istihsal endeksi ekimde maaş bazda yüzdelik 0,6, salname bazda yüzdelik 8,5 artım gösterdi. Ekim ayında 3,16 bilyon dolar akan ortak tomar vererek ödemeler dengesinde akıbet 3 senenin en efdal akan ortak tomar rakamına ulaştık. 'Cari ortak tomar maruz dönemleri daima krizler izlem etmiştir.' Biz de şurası söyledik, 'Cari ortak tomar verici vakitlerde krizlerin izlem etmiş bulunduğu fasıl ayrımsız sürede küçülmenin yaşamış bulunduğu dönemlerdir. Bu da normaldir zaten.' Hem büyümeyi hem de efdal büyümeyi bildirmek ve ayrımsız sürede akan ortak tomar veriyor kazanmak bu maharettir. Bunu da almak lazım. Hedefimiz ödemeler dengesindeki iyileşmeyi sürdürülebilir ve mihman kılmaktır. Nasıl ki defans sanayinde yapılmamaktadır denilenleri yaptıysak, terörü finiş noktasına getirip vasilik planlarını yırtıp attıysak, iktisat üstündeki manipülatif etkilerin de üstesinden gelip ayrımsız biçimde bunları da tarihe gömeceğiz. Yalnızca milletimizin kazandığı, kazancın topluluğun tamamı kesimlerine yayılmış bulunduğu birlik hür ve gönençli Türkiye yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdüreceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler