USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'Cumhurbaşkanı talibi sanarak birlikte vesayetçi aradığınızı da biliyoruz'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cumhurbaşkanı talibi diyerek birlikte vesayetçi aradığınızı da biliyoruz. Güçlendirilmiş değil küflendirilmiş manzume önerilerinizle bu millete arka hamle attıramayacaksınız." dedi.

'Cumhurbaşkanı talibi sanarak birlikte vesayetçi aradığınızı da biliyoruz'
06-12-2022 02:03
TBMM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulu'nda, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin hepsi üstünde milletvekillerinin istifham ve eleştirilerini yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu müşterek omur üstünden eleştiren Oktay, "Bir çağ Temel eş görüyormuş, Dursun da cevaben 'tek gözünü kapatsana' demiş. Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye ne eyvah ki dü gözünü çabucak kapatmış müşterek biçimde bakıyor. Dolayısıyla nereye baksa karanlık." niteleyerek konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, TBMM Genel Kurulu'nda dediği "Bırakalım bu ayakları. Gazi Meclis bellidir. Ne bulunduğu da bellidir. Kimin gazi olup bulunmadığı da bellidir" laflarını anımsatan Oktay, "FETÖ'nün sözcülüğüne soyunanların bu Meclise 'Gazi Meclis' demelerini bekleyivermek hayaldir. Ey yüksek milletimiz; tanık olun: Senin temsilcilerinin içinde bulunduğu, dair bombalar yağmış müşterek Meclise gaziliği yakıştıramayan müşterek Genel Başkanın size vadettiği fakat siyasa üstü dostları çeşidinden mandacılıkla yönetilen müşterek dünya olabilir. İnanıyorum ki buna yanıtı yüksek milletimiz verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Muhalefet milletvekillerinin kendilerine veda şarkıları söylediklerini de hatırlatan Fuat Oktay, "Her devir bulunduğu üzere 'Bu müşterek veda değil müşterek Fatiha'dır' diyoruz. Elveda değil 'kim bu uçmak vatanın yoluna olanaksız ki feda' diyoruz." ifadelerini kullandı.

20 senedir teveccühünü kendilerinden esirgemeyen milletle "aynı bedende dirilik üzere olduklarını" vurgulayan Oktay, "Bizim de ihtilaf düşüncesince müşterek şarkımız olacak merhum Kayahan'dan: 'Size gene hüsran, size gene özlem var. Size gene yağız eyyam düştü, eyvah' diyor." görüşlerini dile getirdi.

"Bu kavim size değer etmez"

Bütçe teklifini mesnetsiz çarpıtmalarla karalamanın fakat "yurtdışından bühtan ithal edenlerin ajandasına yakışacağını" kaydeden Oktay, "Malum danışmanlarınızın aklıyla, Kandil'den aldığınız emirlerle, Pensilvanya'dan kulağınıza üflenenlerle, o siyasa üstü dediğiniz ışıksız dostlarınızla akım yazar sesletim geliştirdiğiniz sürece bu kavim size değer etmez, mezuniyet vermez. Yetkiyi Cumhur İttifakı'na, muhalefeti de hayat boyu size verecektir." dedi.

Eserleriyle konuşamayanların sermayesinin "altı yersiz kuzguni mülk iddiaları; imgesel narkotik trafiği" üzere saptırmalar olabileceğini özetleyen Oktay, "Ne eyvah ki melankolik, geriye gitmeye âşık müşterek ihtilaf anlayışı ile dirlik karşıyayız. Biz sayısal dönüşüm, gök egemenliği, siber yurt konuşuyoruz, siz hala geçmişteki kontak dönemlerin özlemini taşıyorsunuz. Cumhurbaşkanı talibi niteleyerek müşterek vesayetçi aradığınızı da biliyoruz. Güçlendirilmiş değil küflendirilmiş manzume önerilerinizle bu millete art aşama attıramayacaksınız. Türkiye'yi diyet iddiasında bulunan müşterek partinin yahut koalisyonun henüz vizyoner olmasını bekleyivermek hakkımız niteleyerek düşünüyorum gücün nerde…" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun namına "Bay Kemal" demeye de başladığını tamlayan Oktay, Kılıçdaroğlu'nun eleştiriyor üzere gözükürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fanatik bulunduğunu söyledi.

Oktay, "Cumhur İttifakı'na bulunan bu duyurulmayan hayranlığınız saf mi? Kılıçdaroğlu, 'eskiden Erdoğan hakeza değildi' niteleyerek vaktiyle henüz baş döndürücü fanatik bulunduğunu da itiraf etti." dedi.

Geçen sene bütçe görüşmelerinde muhalefetin "Bu bütçede 3600 ek amblem yok, istihdam yok, iştirakçi yok" söylediğini anımsatan Oktay, 3600 ek amblem düzenlemesiyle 6 milyona benzeyen insanoğlunun düzentileme ve tekaütlük yaşamını kolaylaştıracak şümullü müşterek düzeltme yaptıklarını vurguladı. Bu sözlerin peşi esna ihtilaf sıralarından seslerin yükselmesi dair Oktay, "Verin hakkımızı, yaptınız deyin." karşılığını verdi.

Oktay, işsizliğin aşamalı şekilde azalışını sürdürdüğünü ve istihdamın ilkgüz ayında müşterek eski senenin ayrımsız ayına gereğince 1,3 milyon insan arttığını kaydetti.

Türkiye'de 2018 yılı 2. çeyreğinde haftalık toplanmış düzentileme saatinin 1 milyon 263 bin iken 2022 yılı 2. çeyreğinde 1 milyon 286 bine çıktığını bildiren Oktay, istihdam sayısının 28,8 milyondan 30,8 milyona yükseldiğini; tez edilmiş bulunduğu üzere toplanmış çalışılmış bulunan saatte azalış değil artma meydana geldiğini tabir etti.

"Sizin mutfaklarınıza derece gelecek"

Geçen sene bütçe görüşmelerinde muhalefetin, "Ne he bu Togg, fabrikanın içi boş?" eleştirilerini yaptığını hatırlatan Fuat Oktay, muhalefetin bu söylemlerini sene süresince da bitmeme ettirdiğini aktardı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Türkiye'nin arabası Togg'u banttan indirdiklerini ve hızlı üretimin başladığını anımsatan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Karadeniz'deki doğal kavara keşfine de inanamayanların bulunduğunu dile getirdi. Oktay, şunları söyledi:

"Şu anda dünyanın en koyu ve en etraflıca kükremek tabanı konveksiyon sistemini nesir ederiz ve gelecek aylarda domestik gazı milletimizle buluşturacağız. Sizinle de buluşturacağız. İstemeseniz de sizinle de buluşturacağız. Sizin mutfaklarınıza derece da gelecek. Doğal gazın keşfinden üretimine derece dü buçuk yıla benzeyen müşterek müddette hepsi işlemler tamam olacak. Bunu dünyada bu derece çelimsiz müddette yapabilen başka müşterek dünya henüz yok. Bununla alım çalım duyun. Milletimiz seviniyor, milletin sevindiğiyle siz de sevinin."

Oktay, mebus manzume zamanında çabucak laftan ibaret bulunan kuvvetler ayrılığının, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle esas manada yaşama geçtiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kazandırdığı hız, elastikiyet ve çalışan eşgüdüm sayesinde, yüzlerce iri projenin yanında Türkiye'nin global müşterek kuvvet olma amacında ehemmiyetli resmiyet katettiğini bildirdi.

Gün boyu kazançlı göstergeler üstünde yoğunlaşan yorumlar yapıldığını kaydeden Oktay, Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat, akan müşterek tomar hedefli faiz stratejisinden ivaz vermeden amacında ilerlediğini belirtti.

Oktay, Türkiye ekonomisinin de 2022 yılının evvelsi yarısında yüzdelik 7,6 büyürken, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yüzdelik 3,9 büyüdüğünü, araba ve donatı yatırımlarının ise 12 çeyrek okunabilen artma kaydederek 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yüzdelik 14,3 büyüdüğünü söyledi.

2022 yılı sadakatli Gayri Safi Yurtiçi Hasıla büyümesinin 2023-2025 Orta Vadeli Program tahminlerine gereğince yüzdelik 5 seviyesinde gerçekleşeceğinin öngörüldüğünü bildiren Oktay, global ekonomilerdeki hepsi negatif gelişmelere karşın ihracatta da artma trendinin bitmeme ettiğini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler