USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmenlere müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kontratlı öğretmen ve eylemli öğretmen arasındaki ayrımın ortadan kaldırılacağını belirterek, ”Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize bilirkişi muallimlik imkanını getiriyoruz. Eğitimlerini bütünleyen ve meydana getirile

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmenlere müjde
01-12-2021 16:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde planlı 20. Milli Eğitim Şurası'nda konuştu.

Şuraya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş ve 81 ilden mevrut davetliler katıldı. Şuranın yararlı olmasını dileyen Erdoğan, ”Milli Eğitim Bakanı Özer ve ekibini, şuraya dayanak verenleri kutlama kartı ediyorum. Şuraya katılacak katılımcılara teşekkürname ediyorum. Şuranın en açık katılımla eğitimin hepsi paydaşlarını muhasır ortak tatlılıkla gerçekleşmesine kıymetiharbiye veriyoruz. Bakanlarımızın çalışmalarını bu hassasiyetle yürüttüğünü kıvançla görme ediyoruz. Önerilerini paylaşanlara buradan şükranlarımı sunuyorum.
Şura sonuçlarının çelimli eğitim, çelimli Türkiye mücadelemizde bizlere kösemenlik edeceğine kalben inanıyorum. Dünyamız acemi teknolojilerinde devreye girmesi ve enformasyon imkanlarının yaygınlaşmasıyla beraberce zamanı ortak transformasyon geçiriyor. Tehditlerin de küreselleştiği ortak devir dilimindeyiz. Korona virüs salgını haysiyetiyle sonuç 2 yılda tanık olduklarımız bizlere bu gerçeği ateş ortak biçimde hatırlatmıştır. Kısa müddette dünyanın tamamına yayılan müstevli coğrafi pozisyonu gelişmişlik kuru ne olursa olsun hepsi insanlığın ayrımsız gemide bulunduğunu göstermiştir. Bu devirde sağlık, yetişek ve istihsal ilkin edinmek az daha değme bölgede müselles madun yapıya eş olmanın önemine bilcümle beraberce tanık olduk" dedi.

Gelişmiş devletler ilkin edinmek az daha sağlam aşırı ülkede afiyet sorunları ve hâlâ nice probleminin pandemi çağında baş gösterdiğini tabir fail Erdoğan, "Dinamik ortak sürç yönetimiyle devletimizde iktisadi yaşamın durmasına izin etmedik. Yüz yüze ve açıktan yetişek faaliyetlerimizin kesintiye uğramasına izin etmedik. Tüm bölgelerde özlük önceliklerimiz politikalarımız özelinde süreci başarıyla yürüttük" ifadelerini kullandı.

"Gençlerimize dünün meselelerinden yola çıkarak ortak civar kazandıramayız"

Eğitim öğretimde kaliteyi artırmanın önemine yer veren Erdoğan, "Eğitim tedrisat meselemize aşırı hâlâ geniş, vizyoner ortak tatlılıkla yaklaşmamız gerektiğine inanıyorum. Dünyadaki değişimi, Türkiye'deki dönüşümü görmezden gelemeyiz. Gençlerimize dünün meselelerinden yola çıkarak ortak civar kazandıramayız. Günümüzün öğrencilerini dünün öğrencileri basamak eğitmeye yetiştirmeye kalkarsak istikbalimizin elimizden kaybolma gitmesine engel olamayız. Farklı bilgelik kaynaklarının yaşamın merkezine bu genişliğinde oturmuş bulunduğu bu zamanlarda yegâne sesli, yegâne boyutlu eğitimi sürdüremeyiz. Hedefin beğenilen yurttaş bakmak bulunduğu ortak yetişek tedrisat sisteminin bizi geleceğe taşıması muhtemel değildir. Eğitim öğretimde başarının anahtarı düşünmek, çözümleme etmek, apiko cevaplarla sorgulamaktır. Özgüven sahibi, bilgili, erdemli, vicdanlı, çoluk soy sop aydın yarınlarımızın teminatıdır" halinde konuştu.

"Köklerimizle bağımızı çelimli tutarken gözümüzü ufuktan ayırmadan bu süreci yürütmemiz yönetmemiz önemlidir" diyen Erdoğan, "Ne kimliğimizi, karakterimizi, aslımızı inkar basamak ortak yanlışa düşecek ne de tanınmış mazimizin parıltılarıyla kendimizi avutacağız. 19 sene ilkin ülkeyi düzen sorumluğu üstelendiğimiz de en aşırı kıymetiharbiye vereceğimiz dört alandan birinin yetişek bulunduğunu duyuru etmiştik. Milletimize verdiğimiz laflar basamak bunu da gerçeğe dönüştürmenin gururunu yaşadık. En efdal oranı baştan sona tahsile ayırdık" ifadelerini kullandı.
Merkezi dalavere bütçesinin ehemmiyetli ortak kısmının tahsile ayrıldığını tabir fail Erdoğan, öğrencilere özlük yetenek ve taleplerine akıllıca öğüt seçilmiş olanağı getirildiğini tabir ederek, "Bugün talip değme öğrenicimiz kutsal kitabımız Kur'an'- Kerim'i ve peygamberimiz yaşamını öğrenebiliyor. Artık ne öğrencilerimiz ne velilerimiz öğüt kitabı ardında koşmuyor. Okulun önceki haset öğüt sıralarında apiko oluyor. Biz çoğaltma notlarıyla okuduk. Teksir makinelerinden o mürekkebin dağıldığı kabul etmek isteyip abilerinizden alamadığınız o notlar bizim düşüncesince felaketti. Paramızı verip kabul etmek isterdik. Üst sınıftaki abilerimiz bizlere o çoğaltma notlarını vermezlerdi. Kırtasiyeden eser kabul etmek düşüncesince sıraya giderdik, defter ya da eser düşüncesince gündüz verirlerdi. Biz bunları yaşadığımız düşüncesince bundan böyle bu nesle bunu yaşatmayacağız. Sıraların ilişkin kuşe kâğıdı kağıtlardan kitapları koyduk. Aynı acıyı bu göbek yaşamasın istedik. Yardımcı eşme meselesini de çözüme kavuşturuyoruz. Yardımcı kaynaklar, bakanlığımız çeşidinden hazırlanmaktadır ve evlatlarımıza parasız biçimde dağıtılıyor" dedi.

Okul evveliyat eğitimi de çabucak yaygınlaştırdıklarını kaydeden Erdoğan, "Bilhassa büyükşehirlerimizde eksikliği mahsus yetişek kurumları sayısını hâlâ da arttırmayı hedefliyoruz. İlkokuldan üniversiteye genişliğinde eğitim- öğretimin değme kademesinde attığımız ortak ehemmiyetli aşama da kız evlatlarımızın önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Bu ülkede sanki terakkiperver ve özgürlükçü, özde faşist ve tepeden inmeci kesimlerin en aşırı gazabına uğrayanlar hanımlarımız ve kızlarımız olmuştur. Üniversite kapılarına kurulan inandırma odaları bu zihniyetin esas yüzünü yayınlayan perde belgesi namına hafızalara kazınmıştır. Anne babalar babalar gerektiğinde ceketini satıp kız çocuklarını okutmak istediğinde maddiyattan ilkin bu zihniyetin kavas tavrıyla karşılaşmıştır. Bizim iktidarımız çağında kızlar beylerden hâlâ ortak tomar miktarda öğrenimden yararlanmaya başlamıştır. Bizim iktidarımızda ilkin Türkiye'de eş öğretmen oranı yüzdelik 50 altındayken bugün bu miktar yüzdelik 60 bulmuştur. Her bölgede hanımlar hâlâ aşırı asimilasyon edilmektedir. Kız evlatlarımızın yetişek oranlarının yükselmesiyle beraberce kız evlatlarımızın yaşamın değişik kulvarlarında üstlendiği roller artacaktır. Türkiye hemen hars birikimiyle tarihiyle değil hedefleriyle vizyonuyla şişman ortak ülkedir. Bu hedeflere yetişebilmek düşüncesince elimizdeki en giranbaha hazinemiz bebek ve gençlerimizdir" ifadelerini kullandı.

Öğretmenliğin hemen yetişek tedrisat sürecinde edinilen detayları sınıfta öğrencilere aktarma etmek olmadığını kail Erdoğan, "Öğretmenlik bilgelik indinde deneyim irfanla çocuklarımızı gençlerimiz geleceğe istihzar mesleğidir. Öğretmen çocuğu basamak görmüş bulunduğu öğrencilere hemen öğretmen olmaz, ayrımsız vakitte civar çizer, iyiyi hakikatı gösterir. Öğretmen hemen akla seslenme etmez, duygulara da seslenme eder. Öğretmenlerimizi yetişek sisteminizin esas bina taşları, istikbalimizin de mimarları namına görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Öğretmenlerin taleplerinin, beklentilerinin değme devir menfez uğrunda tutulduğunu bildiren Erdoğan, "Öğretmenlerimizin zat haklarını artırmayı, finansal ve toplumsal imkanlarını artırmayı, düzentileme şartlarını iyileştirmeyi boşlama etmiyoruz. Bu doğrultuda sonuç 19 yılda zamanı adımlar attık. Başkaları, öğretmenlerimizi tehditle meşgulken kılıç sonuç namına 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde ortak müjdemizi hâlâ yetişek camiamızda paylaştık. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu çelimsiz müddette meclisimizin takdirine sunacağız. Bu aranjman yardımıyla öğretmenlerimiz tarihte önceki kere şümullü ve totaliter ortak sistem kanununa kavuşacaklar. Öğretmenlerimiz bulunan haklarına ekleyerek acemi mali, toplumsal ve zat hakları sağlayacaktır. Öğretmenliği kariyer mesleği namına tanımlayarak adaylık, bilirkişi muallimlik başmuallimlik sahalarında hakları, görevleri, sorumlukları netleştiriyoruz. Aynı biçimde öğretmenlikle namzetlik tahammül imtihanını ortak kenara bırakıyoruz. Bunun adına öğretmenlerin mesleksel gelişimleri temelinde ortak izlence uygulayarak adaylarımıza dayanak olacağız. Öğretmenlikte 10 yılı doldurmuş öğretmenlerimize bilirkişi muallimlik getiriyoruz. Eğitimi başarıyla tamamlayan, sınavdan başarıyla güzeşte öğretmenlerimiz hem evre ilişki hem maaşlarında bin teklik artım olacak. Yüksek anahtar yapmış öğretmenlerimiz sınavdan affedilmiş tutulacaktır. 10 salname bilirkişi öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp sınavda güzel oldukları takdirde başmuallim unvanıyla fariza yapacaklardır. Bu öğretmenlerimize arttırma evre verecek maaşlarında 2 bin teklik artışa gideceğiz Doktora yapmış öğretmenlerimiz bu sınavdan affedilmiş tutulacaktır. Böylece öğretmenlerimize kariyer basamaklarında tekâmül olanağı sunarken lisansüstü yetişek düşüncesince aşırı ehemmiyetli teşvikler vereceğiz. Birinci derecedeki öğretmenlerimizin ek göstergelerini hâlâ ilkin uydurma erdiğimiz basamak 3600' çıkarıyoruz. Ayrıca Sözleşmeli öğretmen ile fiilî öğretmen ayrımını da ortadan kaldırıyoruz. Mecburi bakım hariç, zat hakları, atamalar, bahane tayinleri ilkin edinmek az daha kontratlı öğretmenlerimiz fiilî öğretmenlerimizle ayrımsız haklara eş olacaklar" dedi.

İLGİLİ HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğandan minimal sevap açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan minimal sevap açıklaması!
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler