USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert mesaj

Gaziantep'te yer altı treni konforundaki yörekent katar hattı projesi bulunan Gaziray'ın açılışın oluşturan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete sert mesajlar verdi. Erdoğan muhalefetin plan ürünü elemanlar bulunduğunu belirterek, "Beton duvara vursanız nağme dirimsel lakin dost

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert mesaj
05-11-2022 19:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 ay aranın arkası sıra Gaziantep'e gelerek, Gaziantep-Başpınar-Oduncular ortada mevzi altı treni konforunda çağdaş yörekent hizmeti verecek Gaziray projesinin açım törenine katıldı. Törende mütekellim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete yüklenerek sert mesajlar verdi. Gaziantepli müşterek şairin mısralarını okuyan Erdoğan, “Hamdolsun bizim yumruklarımız ile baş başa yüreğimiz, aşkımız, sevdamız da Antep kadar, Türkiye derece büyük. Bizim de düşüncemiz daim Antep'ten yanadır, milletten yanadır, vatandan yanadır. Bunun düşüncesince 20 senedir kesintisiz işaret vermek, fariza buyurmak düşüncesince çalışıyoruz. Ülkemize 20 yılda yüzyıllık işaret ve hizmetler kazandırırken, attığımız değme adımda, girdiğimiz değme mücadele, verdiğimiz değme dövüşte yanımızda milletimiz vardı, yanımızda Antep vardı" dedi.

60 bin insana konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında mitingin yapıldığı İstasyon Meydanı'nda birçok insan bulunduğunu sorduğunu belirterek, "Sordum İstasyon Meydanı'nda ne derece Antepli vardı diye? Resmi numara verdiler, bilemiyorum. Dediler ki, şuan 60 bin insan var. 'Gelişler bitmeme ediyor' dediler" ifadelerini kullandı.

Birliktelik çağrısı

Erdoğan konuşmasının devamında ise bütünlük ve el birliği çağrısında bulunarak, "Bin senedir kanlarımızla sulayarak emlak biçimine getirdiğimiz bu topraklar üstünde meydana getirilen hesapları. Özellikle aritmetik yapanlar da namevcut değil ha. Onlar da gereksiz durmuyor. Kendi bulaşık sahalarında Türkiye'nin önünü kesmek, Türk milletini bu topraklardan kazıyıp alaşağı buyurmak için, mevcut kuvvetiyle çalışıyorlar. Emin olun, bu savaşım kıyamete derece bitmeyecek. Bunun düşüncesince bizlere katiyen rehavete kapılmak, durmak, tereddüt buyurmak olmak. Hele alelhusus köken, erkincilik ve ıra farklılıkları üstünde bölünmek, parçalanmak, bölünmek felaketimizdir. Hakkın ve hakikatin ortasından katiyen sapmadan 85 milyon hiç canevi hiç çelim kendisine bu mücadeleyi dah etmek mecburiyetindeyiz. Gelin daim baş başa en feyyaz sesimizle ahitleşelim" dedi.

"Seçim evveliyat mülevves senaryolar gine ellerde"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta intihap dönemleri edinmek kıl payı Türkiye'nin geçmişinden günümüze derece başta intihap dönemleri edinmek kıl payı müşterek aşırı mülevves senaryonun sergilendiğini vurgulayarak, "Geçmişte kimisi devir köken, kimisi devir mezhep, kimisi devir ideolojik etiketler üstünden mülevves müşterek senaryo denendi. Rahmetli Menderes'in yükselttiği ulusal arzu bayrağına götürüm edemeyenlerin, Rahmetli Özal'ın değiş vizyonlarına saldıranların da, bizlere çıkarmadık bariyer bırakmayanların da ellerinde ayrımsız mülevves senaryo vardı. Bu oyunlar hususuyla intihap dönemlerinde farklı bodoslama sergileniyor. Türkiye Yüzyılı'nın tarzı 2023'e yaklaşırken, bunun dünkü işaretleri belirmeye başladı" dedi.

"Birileri ana kara dörtlük geziyor"

CHP Lideri Kemal kılıçdaroğlu'nun ABD, İngiltere ve Almanya gezilerini de eleştiren Erdoğan, Atatürk'ün Türkiye'yi Düyunu Umumiye'den, kendilerinin ise IMF'den kurtardığını kaydetti. Kılıçdaroğlu'nun dünya dışı gezilerinde ışıksız noktaların da bulunduğunu kail Erdoğan, "Birileri ana kara dörtlük geziyor. ABD, olmadı İngiltere. Olmadı Almanya. Sanırsınız ki ülkenin ve milletin hayrına müşterek iş yapıyorlar. Dönüşte bakıyoruz hamburgerden başka anlatacak müşterek obje yok. Ama hesabını veremediği müşterek aşırı ışıksız derece var. Temiz servet arıyormuş. Ama gittiği toprak eskiden memleketimiz de müdahale edinmek kıl payı kâffesi dünyanın iliğini kemiğini sömürenlerin kapısı. Ne alacakmış oradan? Para. Yahu sen ne yapıyorsun, nerelere gittiğinin bilincinde mısın? Gazi Mustafa Kemal bu ülkeyi Düyunu Umumiye'den, kılıç de IMF görünümlü yayılmacı kenelerden kurtardık. Bu kardeşiniz IMF'e kapıları kapattı, sizinle işimiz yok" biçiminde konuştu.

"Bunlar politikacı değil plan elemanlarıdır"

Muhalefetin politika değil plan ürünü hamleler yaptığını kail Erdoğan, "CHP ne yaptı, IMF'in temsilcileri ile İstanbul'da otellerde müşterek araya geldiler. Onlar varsın gine onlarla baş başa yürüsünler, lakin bizim onlarla işimiz yok, çünkü kılıç kendimize yeteriz. Gücümüz var, bundan hakeza o kapılarda işimiz yok. O zat, esasen ülkemizi ayrımsız müfsit daireye oyulgamak düşüncesince dört dolanıyor. Bu zatın akşam yarılarında yayınladığı değme video, kürsülerden icra ettiği değme konuşma, partisinin milletvekillerinin üstünden giriştiği değme provokasyon, velhasıl politika ismi altında icra ettiği değme iş, Türkiye'yi arsıulusal bölgede köşeye kapmak isteyenlere gereç ita maksadı taşıyor. Yoksa kusursuz kim, ülkenin sisli müşterek yarasını hakeza kaba acar. Aklı başlangıcında kim, özlük devletini narkotik kıl payı müşterek illetle devletini ayrımsız cümlemde zikreder. Kim milletvekillerini mahkemelerde hakimlerin dair yürütüyor. CHP milletvekilleri mahkemede hakimlerin dair yürüyor. Bu şaşırmış, nereye gittiğinin bilincinde değil. Şimdi yargıdayız. Yargıda bunların hesabını soracağız. Bunlar politika değil plan ürünü hamlelerdir. Bunları yapanlar da politikacı değil, plan elemanlarıdır. Türkiye bunların bedellerini aşırı ödedi. Aynı bedelleri önümüze sağlamak isteyenlere katiyen okazyon vermeyeceğiz. Bunlar da anca müşterek yaradılış mevcut ki, hem ülkeye, kana ve ateşe bulayanları, sırtlarına alır taşırlar. Hem de ayrımsız ithamla ortalığı birbirine katarlar. Sorsanız partilerinin cumhuriyetle emsal bulunduğunu söylerler lakin cumhuriyete hiç kuruşluk yararları yoktur. Sorsanız partilerinin isminde Cumhuriyet vardır. Ama Cumhuriyeti katabolizma süreci kendisine tanım edenlere memleketi peşkeş çekmeye çalışırlar. Belediyelerde bunu yaptılar, baktılar ki işler tıkırında yürüyor. Şimdi ayrımsız projeyi hükümet seviyesinde işletmenin peşindeler. Ama yapamayacaklar. Milletimizin aynen eskiden 15 seçimde bulunduğu kıl payı milletimiz bu oyunu bozar mı?" ifadelerine toprak verdi.

6'lı masaya tepki

Muhalefete bulunan tepkisini 6'lı masa üstünden sürdüren Erdoğan, "Biz değme fırsatta Rabia'mızı tekrarlıyoruz. Tek millet, hiç bayrak, hiç vatan, hiç devlet. Bir olacağız, şişman olacağız, güçlü olacağız, karındaş olacağız. Hep baş başa Türkiye olacağız. İşte Türkiye bu. CHP'nin 6'lı masasının çevresinde oturan ve çevresinde dolanıp duran partilerden rastgele birinin ağzından bu ifadeleri duyuyor musunuz? Halbuki bunlar 85 milyon ferdi ulus fail değerlerin özetidir. Bugün nazar boncuğu sorumlulukları yokken bu değerlere eş çıkamayanların, erte ellerine izin geçerse istikametlerini ne tarafa çevireceklerini düşünebiliyor musunuz? Yapacakları iş şudur; Güvenliğimizi memleketimiz sınırlarının dışına attığımız yıldırı örgütlerinin hamiliğini yürütenlere devretme edeceklerdir. Ekonomimizi toptan sermayenin tetikçileri IMF ve benzer kuruluşlara konfirmasyon edeceklerdir. Evlatlarımızı ellerindeki sayısal mecraları, ulusal ve tinsel değerlerimizi otamak düşüncesince kullanıcıların insaflarına vazgeçme edeceklerdir" sanarak konuştu.

"Beton duvara vursanız neva sağlık lakin bunlarda neva yok"

Muhalefeti tenkit de devir hin butlan yaptıklarını düşündüğünü de laflarına ekleyen Erdoğan, "Türkiye'yi baştan 1970'lerin, 1990'ların harap biçimine döndürecekler. Bazen özlük kendimize acep bunları söylerken karşımızdakilere butlan mı yapıyoruz sanarak yönelttiğimiz oluyor. Sonra bakıyoruz aksini düşünmemize olanak sağlayacak yegâne kusursuz adamları, politikaları, söylemleri yok. Beton duvara vursanız neva gelir, lakin dost bunlardan faydalı müşterek neva çıkmıyor. Sürekli bunlarla boğuşmak bizim de canımız sıkıyor. Tabi demokrasilerde kuvvet derece muhalefette önemlidir. Karşınızda birinci sınıf müşterek muhalefet varsa, kuvvet kendisine siz de daim kendinize karar değinme hasretmek mecburiyetinde kalırsınız. Biz 20 senedir hakeza müşterek muhalefete rastlamadığımız düşüncesince milletimiz ile danışma ederek yürütüyor, değme derdimizi milletimizle paylaşıyoruz. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı da sizlerle baş başa nesir edeceğiz. Milletimizin yüzünü hem doğuya hem batıya en aşırı da doğruya akilane döneceği müşterek devri başlatmak düşüncesince müşterek olalım, şişman olalım, karındaş olalım, daim baş başa Türkiye olalım" sanarak konuştu.

Lider Olgun - Serhat Demir
 

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler