USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kurban Bayramı mesajı !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Aldığımız tedbirler ve yaşama geçirdiğimiz programlarla bunların üstesinden geldikçe, elimizdeki imkanların ve büküm ettiğimiz mesafenin önemi hâlâ dobra anlaşılacaktır. Milletimden yaşama geçirdiğimiz programlara hâlâ çelimli dayan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kurban Bayramı mesajı !
08-07-2022 13:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

“Milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı canı içtenlikle kutlama kartı ediyorum. Kurban Bayramı'nın ayrılmaz indinde parçası bulunan hac farizasını hesabına sağlamak kıl payı lahut topraklarda mevcut yurttaşlarımızın ibadetlerinin onama olmasını Allah'tan diliyorum. Kendileri keserek yahut vekalet yolu ile kestirerek Hazreti İbrahim (AS) ve Hazreti İsmail'in (AS) teslimiyeti ile Rabbimize kulluklarını yayınlayan vatandaşlarımın kurbanlarının da onama olmasını Allah'tan dilek ediyorum. Bu ongun günlerin hepimize hayırlar getirmesi ve kurbanlarımızı kurtuluşa punt olması niyazıyla, ‘Yaza dönsün kışınız, bayramlar şetaret olsun. Dert görmesin başınız, bayramlar şetaret olsun. Otlar dikenler dolsun nemrutların çanına. Kolay gelsin işiniz, bayramlar şetaret olsun' diyorum. Bizleri indinde Kurban Bayramı'na henüz sağlıkla, huzurla, sağ esen kavuşturan Rabbimize hamdüsena ediyorum. Bayramları andıran çevrelerinden başlayarak tamamı mazlumların ve mağdurların yüzlerini güldürecek hayru hasenat vesilesi kılan kardeşlerimizi başkaca kutlama kartı ediyorum. Medeniyetimizden ve kültürümüzden tevarüs ettiğimiz bayramları, çocuğundan yaşlısına tamamı insanımızın neşe günleri biçimine muhavvil geleneklerimizi bilhassa yaşatan her insana şükranlarımı sunuyorum.
Aziz milletim, dünyanın sağlıktan güvenliğe derece gelişigüzel bölgede asıl sınamalar ile erinç karşıya kalmış bulunduğu indinde dönemden geçiyoruz. Böyle stratejik indinde dönemler ulus adına birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin önemini henüz da artırmaktadır. Ülkemizi adalet etmiş bulunduğu demokratlık ve kalkınma düzeyinin altında avlamak düşüncesince verilen kaldığımız oyunların bedellerini nesillerdir asıl indinde biçimde ödüyoruz. Hamdolsun geçtiğimiz 20 yılda kurduğumuz çelimli altyapının üstünde Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyinin dair çıkartacak indinde etap realizasyon fırsatı yakaladık. Gelişmiş devletler bilhassa kazanmak kıl payı tamamı evren kişi siyasi, ekonomik, düzenlilik ve içtimai krizleriyle boğuşuyor. Biz ise yaşadığımız tamamı sıkıntılara karşın hedeflerimize odaklanarak yakaladığımız fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 4 sene geçmiş ekonomideki önceliğimizi istihdama vererek yaptığımız tercihin doğruluğunu, yaşanmış bulunan gelişigüzel evolüsyon ile indinde mesnet henüz görüyoruz. Küresel ekonomideki bozulmanın ülkemize bulunan tesirleri yanında, kurdaki dalgalanmanın ve sahn pahalılığının insanlarımızın günce hayatlarındaki biçim açmış bulunduğu zorlukları tabii biliyoruz. Aldığımız tedbirler ve yaşama geçirdiğimiz programlarla bunların üstesinden geldikçe, elimizdeki imkanların ve büküm ettiğimiz mesafenin önemi henüz dobra anlaşılacaktır. Milletimden yaşama geçirdiğimiz programlara henüz çelimli dayanak ve az buçuk henüz dayanak istem ediyorum. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması, gençlerimize bırakacağımız en altın mirasımız bulunan 2053 vizyonuna kararlılıkla yürümesini sağlayacaktır. Ülke ve ulus adına Cumhuriyet zamanı süresince başlattığımız gelişigüzel atak hamlesinin önünün muhtelif oyunlar ile kesilmesine defaatle tanık olduk. İnşallah bu mesnet hem tarihten aldığımız dersler aynı zamanda ehil olduğumuz avantajlar sebebiyle iri ve çelimli Türkiye'nin inşasında rastgele indinde duraklamaya ve gerilemeye düzlük vermeyeceğiz. Rabbim kaş ve yardımcımız olsun. Her bayramda bulunduğu kabilinden bu bayramda da sözlerimi yola çıkma sürücülerimize çağrıda bulunarak tümlemek istiyorum. Bayram ile 15 Temmuz ve hafta sonu tatillerinin birleşmesi ile uzun uzun indinde boşluk ortaya. Vatandaşlarımızın kimisi memleketlerine kimisi dinlence beldelerine akıllıcasına kimisi de meydana getirdiği programa layıkıyla yola düştü. Şehirlerarası trafiğe çıkan tamamı vatandaşlarımdan kurallara kelimesi kelimesine uymalarını, bitap anahtar kullanmamalarını, kesinlikle tümsekli takmalarını, götürümlü ve tetik olmalarını bekliyorum. Bayram ve dinlence sevincimizi maddesel ve içsel üzüntüye dönüştürmemek düşüncesince baştan sona baş başa maksimum duygunluk gösterelim.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler