USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Kudüs'ün zamanı statüsüyle Mescid-i Aksa'nın dini kimliği ve kutsiyetinin korunmasına atfettiğimiz önemin altını çizdim. Önümüzdeki zamanın düet ilişkilerimizin yanı esna diyalekt teşrikimesai açısından da toy fırsatları yanı esn

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin vurgusu
09-03-2022 21:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u Ankara'da resmi törenle karşıladı. Erdoğan ve Herzog görüşmenin arkası esna eş matbuat açıklaması gerçekleştirdi. İsrail Devlet Başkanı Herzog'u Türkiye'de ağırlamaktan sevinme duyduğunu anlatım fail Erdoğan, "Bu zamanı ziyaretin Türkiye-İsrail ilişkilerinde dünkü müşterek dönüm noktası olacağına inanıyorum. Müşterek hedefimiz, ülkelerimiz ortada eş çıkarlara alakadar çapraz hassasiyetlere makul biçimde Türkiye- İsrail ilişkilerinin gelişim göstermesi ve güçlü olması ülkelerimiz açısından bulunduğu denli diyalekt abra açısından da önemli" dedi. Erdoğan, "Birlikte taayyüş kültürüne baştan eğik getirmek bizim elimizdedir. Pozitif müşterek ruzname içre düet ortaklaşa iş ve diyalekt İşbirliği potansiyelini yaşama geçirmemiz hassaten ehemmiyet taşıyor. Ticaret hacmimiz salgına karşın yüzdelik 36'ya yaklaşan müşterek çoğalma göstererek geçtiğimiz yıl 8 buçuk bilyon dolar seviyesine ulaşmıştır. Ortak çabalarımızla bu rakamı 2022 yılında 10 bilyon dolara taşıyacağımıza inanıyorum" açıklamasında bulundu.

İsrail ile erke dalında yürütülecek işbirliğine apiko olunduğunu anlatım fail Erdoğan, "Son günlerde sahamızda yaşanmış bulunan gelişimleri erke güvenliği önemini müşterek kat şimdi ortaya koymuştur. Turizm, bilim, gelecek teknoloji, tarım, sağlık, defans endüstri kabilinden bölgelerde çın teşrikimesai sahalarına sahibiz. TİM organizasyonuyla 90 nefis heyetimiz 5- 8 martta temaslarda bulundu. İşbirliğimizi şimdi da ilerleteceğiz görüşmemizin esas unsurlarından bir tanesi Filistin meselesiydi. Kudüs'ün zamanı statüsüyle Mescid-i Aksa'nın dini kimliği ve kutsiyetinin korunmasına atfettiğimiz önemin altını çizdim. Konuya değgin yaklaşımlarımızı ve hassasiyetlerimizi açık açık paylaştık. Bölgede huzursuzluğun azaltılması ve dü devletli çözüme verdiğimiz önemi anlatım ettik. Bölgedeki huzura ve dü devletli çözüme verdiğim önemi belirttim. Filistin halkına müteveccih insancasına planlar yürüteç TİKA ve Türk Kızılay kabilinden kuruluşlarımızın kuruluşlarımızın bitmeme etmesi hususunda İsrail makamlarının desteğini beklediğimizi hassaten vurguladım" değerlendirmesinde bulundu.

Antisemitizmin müşterek adamlık suçu bulunduğu yaklaşımını müşterek kat şimdi tekrarladıklarını anlatım fail Erdoğan, "Türkler ve Museviler asırlar süresince sulh içre yaşama devam etmenin en elleme örneklerinin vermişlerdir. Bu dış tarihimize saye düşürülmesine tolerans göstermeyeceğiz" dedi. Güncel, bölgesel, arsıulusal meseleler karşı da düşün alışverişinde bulunulduğunu aktaran Erdoğan, ”Özellikle Dışişleri Bakanımızın bu ziyaretin arkası esna Filistin'e ve İsrail'e yapacağı ziyareti önemsiyorum. Enerji Tabii Kaynaklar Bakanımızın da ziyaretini önemsiyorum. Antisemitizm, ırkçılıkla savaşım üstüne azimli tutumu sürdürmeye bitmeme edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Enerji noktasındaki işbirliğinin yaşama geçirilmesi düşüncesince bu müşterek fırsattır sanarak düşünüyorum"

Ukrayna ve Doğu Akdeniz hassaten kazanmak neredeyse diyalekt ve arsıulusal meseleler karşı da düşün alışverişinde bulunduklarını kaydeden Erdoğan, "Önümüzdeki zamanın düet ilişkilerimizin yanı esna diyalekt teşrikimesai açısından da dünkü fırsatları baş başa getireceğine inanıyorum. Daha geçmiş başlatılmış bulunan erke noktasındaki işbirliğinin yaşama geçirilmesi düşüncesince bu müşterek fırsattır sanarak düşünüyorum. Şu anda bizim elimizde 4'üncüsü de yolda geliyor. 4 parça arama gemisi ve 2 parça sismik araştırı gemisi var. Karadeniz'de, Akdeniz'de bu çalışmalarımızı işbirliğimizle yaşama geçirebiliriz. Uzun müşterek aradan sonraları gerçekleşen ziyaretin hayır olmasını diliyorum" dedi.

İsrail Devlet Başkanı Herzog: “Eşim ve ego Türkiye'de misafiriniz adına bulunmaktan baş döndürücü mutluyuz”

“Eşim ve ego Türkiye'de misafiriniz adına bulunmaktan baş döndürücü mutluyuz” niteleyerek konuşmasına Türkçe ifadelerle süregelen İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, “Beni Türkiye Cumhuriyeti'nde resmi müşterek ziyarete çağırma ettiğiniz düşüncesince az buçuk geçmiş sona ermiş doğurgan toplantımız düşüncesince teşekkürname ederim. Davetiniz ve benim buradaki ziyaretim, İsrail Cumhurbaşkanı adına göreve başladığım andan itibaren başlatmış oylan diyaloğun ve taktire yaraşır bağlantının devamıdır. Bu an, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde iri müşterek andır. Her ikimiz düşüncesince iri müşterek ayrıcalıktır. Amacımız ülkelerimiz ve halklarımız ortada dostça ilişkilerin gelişmesinin temellerini atmaktır. Halklarımız arasındaki alışveriş baş döndürücü eskidir ve bu birlikteliğin çelimli tarihi, dini ve kültürel kökleri vardır. Çok sayıda Yahudi avrat ve erkek, lider, haham, şair, bilge, tecimen ve girişimcilerden oluşan elit müşterek yabanlık sıralaması bu ülkedeki Yahudi tarihinin geçmişinin çabucak müşterek parçasıdır. Ne efsus ki, ülkelerimiz arasındaki münasebat sonuç zamanlarda müşterek parasızlık döneminden geçmiştir. İnanıyorum ki, devletler arasındaki münasebat çapraz hürmet ruhunu yansıtan eylemlerle incelenecek ve her insanın paylaşmış bulunduğu diyalekt ve global zorluklarla başa çıkmamızı sağlayacaktır. İsrail ve Türkiye nice bölgede her insanın ‘ev' adına adlandırdığı bu alanı can alıcı biçimde etkileyecek müşterek ortaklaşa iş yapabilir ve yapmalıdır. Türkiye Dışişleri Bakanı İsrail'i görüşme edecek ve İsrail Dışişleri Bakanı ile görüşecektir. Diyaloğun devamını muhtemel kılacaktır. Bu diyaloğu rastgele yönde yaşamalıyız” sanarak konuştu.

Nazım Hikmet'in laflarını alıntılayan Herzog, "İnsanlık ve barışa dinamit kırcı eserlerinden sizinde arada müşterek alıntıladığınız oldu. ‘Yaşamaya Dair' anlı şanlı şiirinde şu satırları yazmıştır, ‘yani öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, 70'inde üstelik söz gelişi zeytin dikeceksin. Hem de anca küçüklere falanca kalır sanarak değil, ölmekten korktuğun vaziyette ölüme inanmadığın için. Yaşamak, şu demek oluyor ki ağırbaşlı bastığından.' Bugün şairin söylediği gibiyiz, beraberce şimdi manalı müşterek hayat seçiyoruz. Geçmişteki anlaşmazlıklar yalnız başına ortadan kalkmaz. Fakat kılıç dü halk, dü abuhava rastgele bölgede uzun boylu müşterek diyalog içerecek itimat ve hürmet yolculuğuna çıkmayı seçiyoruz. Birlikte ileriye bakmayı seçiyoruz. Her mevzuda anlaşamayacağımız üstüne peşinin barışmak zorundayız. Bizimki kabilinden ensesi kalın geçmişi bulunan müşterek ilişkide bu boyut doğaldır. Ancak anlaşmazlıkları geleceğe ciddiyet vererek çözmeye çalışacağız. Hem siz bununla beraber ben, hem sizin milletiniz ve bununla beraber benim milletim Allah'a inananların babası bulunan Hazreti İbrahim'in çocuklarıyız. Bildiğiniz kabilinden bugünkü toplantıdan geçmiş başka liderlerle de konuştum. İnanıyorum ki, siz ve ego burada her insanın anladığı müşterek şeyi kanıtlıyoruz, aramızda elleme müşterek iştirak ve komşuluk tamamımız düşüncesince önemlidir. İnanıyorum ki, hepimiz, topu topu dinlerin personelleri bu elleme bölgede taraf yana birbirimizle sulh içre yaşayabiliriz ve yaşamalıyız. Bölgede istikrar, refah, sulh ve güvenliği organizasyon buyurmak düşüncesince beraberce çalışmamızı diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

"Yarın ülkenizde yapılacak bulunan ehemmiyetli zirveye fırsat bulunan çabalarınızı baş döndürücü damıtma ediyorum"

Ukrayna savaşının yansımalarına müteveccih mütekellim Herzog, “Hükümetiniz rastgele devir liberalizm hürriyetini koruyucu müşterek hükümettir. Son haftalarda müşterek kat şimdi savaşların ne denli çirkin olduğunu, buna cevap stabil müşterek evren düzeninin, devletler ve halklar ortada köprüler kurmanın ehemmiyetli bulunduğunu gördük. Ukrayna'daki harp baş döndürücü kan dökülmesine sebep olmaktadır. Aynıca ferda ülkenizde yapılacak bulunan ehemmiyetli zirveye fırsat bulunan çabalarınızı baş döndürücü damıtma ediyorum. Bugünlerde de kılıç dört başı mamur dünyaya başka müşterek doğrultu seçtiğimizi göstermek istiyoruz. Size baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Dua ediyorum ki, oğan yanımızda olsun ve dünkü yolumuzda bizlere kılavuzluk etsin" dedi.

Hülya Keklik - Derya Yetim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler