USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hedefimiz, ülkemizi dünyanın en şişman 10 ekonomisinden bir tanesi durumuna getirerek global idare sisteminde hâlâ çalışan uydurma sahibi kılmaktır. İnşallah ekonomide hedeflerimize ulaşarak geçtiğimiz 19 yılda 3 buçuk trilyon dolar harcaya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı
29-12-2021 15:14
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pirinkayalar Tüneli Açılış Töreni'ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden aktif bağlanak ile katıldı.

Pirinkayalar Tüneli'nin hayır olmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Tünelin Güney ve Doğu Anadolu bölgesi ile Karadeniz arasındaki ulaşımı akıcı bir duruma getirecektir. Bağlantı eliyle baş başa mecmu uzunluğu 3, 4 km yakın bu plan Erzurum- Artvin arasındaki insanoğlu ve mahsul trafiğinin hızlı, güvenli, akıcı halde sürmesini gerçekleştirme edecektir.

2 kent ortada gezi edecek yurttaşlarımız hızlanma, taş düşmesi, yalpı akıntısında ırak borda bordaya halde gidecekleri yere çabucak ulaşacaklardır" dedi.

Ülkeye 18 milyon liraya yakın tasarrufun indinde karbon salınımı 230 titrem azaltacak bu tünelin çevrenin korunmasına da ulama yapacağını bildiren Erdoğan, "Her ikisi de efdal gezim potansiyeline eş Erzurum ile Artvin ilerimiz arasındaki ulaşımın bu tünelle kolaylaşması yanı sıra toy fırsatları da getirecektir. Erzurum ve Artvin Havalimanları ile Artvin Limanı'nı yekdiğeri ile bütünleşmiş edecek bu tünel değme dü kent üstünden Kafkasya'ya yönelen transit trafiği de rahatlayacaktır. Bu tünel millî ve arsıulusal bağlantıların parçası olacak. Tünelin imalatında emeği sabık kurumları, müteahhit firmaları, mühendisinden işçisine herkesi kutlama kartı ediyorum. Bu tüneli kullanarak gezi edecek yurttaşlarımıza bereketli, huzurlu, güvenli, konforlu yolculuklar diliyorum" diyerek konuştu.

"Genişlettiğimiz dev limanlarla aut ticaretimiz düşüncesince bu olanağı da amade bir duruma getirdik"

Geçtiğimiz 19 yılda en aşırı envestisman meydana getirilen alanlardan birinin de iblağ projeleri olduğuna nazarıitibar çekici Erdoğan, "Ülkemizin mukassem minval uzunluğunu 6 bin 100 km‘den 28 bin 473 km'ye çıkardık. Bunun indinde 14 bin 516 km ‘de efdal standartlı yegâne yolu ülkemize kazandırdık. Otoyol uzunluğumuzu 1714 km'den 3 bin 532 km'ye yükselttik.

Tüm bu yöntemler üstünde mecmu uzunluğunu 50 km'den 639 km'ye çıkardığımız tüneller 311 km ‘den 720 km'ye çıkardığımız köprüler ve viyadükler nesir ettik. Yaptığımız bu eserlerle vatanımızda ne aşılmaz dağlar, ne geçilmez vadiler, ne boğaz vermez ırmaklar bıraktık. Yıllardır envestisman yapılmayan 12 bin 800 km'ik demiryolu ağımızın az elan tamamını sıfırdan yapılmışçasına yeniledik. Havalimanlarımızın sayısını 56'ya çıkartarak ülkemizin değme köşesini bu hizmete kavuşturduk. Ülkemizin türlü kıyılarında nesir ettiğimiz, genişlettiğimiz dev limanlarla aut ticaretimiz düşüncesince bu olanağı da amade bir duruma getirdik" açıklamasında bulundu.

"Bu yatırımları esas iri atılımlarımızın madun yapısı kendisine planladık ve yaşama geçirdik"

Eğitimden sağlığa, enerjiden haberleşmeye, başka hepsi bölgelerde da benzeri yatırımlarla ülkenin çehresini değiştirecek adımlar atıldığını kaydeden Erdoğan, "Peki bayağı yatırımı büsbütün fiyaka olsun diyerek mi yaptık. Bu yatırımları esas iri atılımlarımızın madun yapısı kendisine planladık ve yaşama geçirdik. Hamdolsun dakika Türkiye, ümranlı ve büyümekte bulunan devletler arasında. Hem en şümullü hem en yeni, hem de en çağcıl kalkınma altyapısına eş mutluluk kendisine öne çıkmaktadır. Küresel dalavere ve ekonomi sisteminin köklerinden sarsıldığı toy borda bordaya düzenin doğuşunun sancılarının çekilmiş olduğu borda bordaya çağda Türkiye bu altyapısı ile hedeflerine akıllıcasına kararlılıkla ilerlemektedir. Hedefimiz, ülkemizi dünyanın en iri 10 ekonomisinden bir tanesi durumuna getirerek toptan dalavere sisteminde elan çalışan uydurma sahibi kılmaktır.

Savunma Sanayi ilkin peyda eylemek gibi ölçülü ve efdal teknolojiye ilgili bölgelerde ülkemizi çabucak ihya çabamızın gerisindeki en ehemmiyetli güdü de budur" değerlendirmesinde bulundu.

"Eğitimde meydana getirilen yatırımların meyvesini sanayiden turizme, değme bölgede eş olduğumuz kalifiye insanoğlu gücü pozitif yanları ile alıyoruz" diyen Erdoğan, "Sağlıkta yaptığımız yatırımların anlamını ve önemini müstevli zamanında daim baş başa yaşayarak gördük. Ulaşımda yaptığımız yatırımların kıymetini de üretimimizin ve ihracatımızın çabucak arttığı şu çağda yollarda dünyalık haiz kamyonlara ve tırlara gereğince ülkenin değme köşesine çabucak ve güven içerisinde vasıl arabaları izleme ederek görebiliriz. Enerjide yaptığımız yatırımların ne adım önemlice ciddiyete eş olduğunu, ümranlı devletlerin ağır borda bordaya erke krizi tehdidiyle yüzleştiği şu günlerde elan elleme değerlendirebiliriz. Tarımda ve besin sektöründe yaptığımız hepsi bu yatırımların emniyetini, besin krizi endişesiyle boğuşan devletlere gereğince kavrayabiliriz. Benzer örnekleri, değme bölgeye tevsi eylemek mümkündür. İnşallah ekonomide hedeflerimize ulaşarak geçtiğimiz 19 yılda 3 buçuk trilyon dolar harcayarak kurduğumuz bu altyapının hakkını vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Milletimizin değme borda bordaya ferdini bu mutlu yürüyüşte toprak almaya çağırma ediyorum"

Vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Ülkemizi, 2023 hedeflerine ulaştırmakla kalmayacak, toy nesillere denyo edeceğimiz 2053 vizyonunun temellerini de çelimli borda bordaya halde atacağız. İşte bunun düşüncesince burada çabucak borda bordaya tünel açmıyoruz burada bire borda bordaya sürede Türkiye'nin aydın istikbaline uzanan mutlu yürüyüşün toy borda bordaya adımını atıyoruz. Milletimizin değme borda bordaya ferdini bu mutlu yürüyüşte toprak almaya çağırma ediyorum. Girişimci, elan aşırı envestisman yaparak sanayicimiz elan aşırı üreterek, işçimiz elan aşırı çalışarak, esnafımız elan elleme fariza vererek, nakliyecimiz elan aşırı defa yaparak, ihracatçımız elan aşırı dünyalık satarak, memurumuz elan elleme fariza sunarak velhasıl değme birimiz işlerimizi elan elleme yaparak bu mücadeledeki yerimizi almalıyız" halinde konuştu.

Açılış sonrası Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na tünelin etrafının yeşillendirilmesi emirinde bulundu.

Derya Yetim - Hülya Keklik

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler