USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'a soykırım tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biden'ın ilk Ermenilerle bulunan bu zamanı oldukça güzel öğrenmesi lazım. Gayet güzel bilmesi lazım. Bunları körlemeden kalkıp da Türkiye'ye alan okumaya kalkmasını bizim bağışlamamız cins değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'a soykırım tepkisi
25-04-2022 21:53

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın peşi esna millete sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Küresel para krizi ve global salgınla dengesi bozulan ipham ve risklerin arttığı ortak dönemden geçildiğini tamlayan Erdoğan, "Türkiye'nin demokratlık ve kalkınma hedeflerine disiplin sıkıya sarılarak bu devri değme bölgede acemi ortak atılımın vesilesine dönüştürmekte kararlıyız. Salgın sürecinde ümranlı devletlerin üstelik ne derece kırılgan, siyasal ve maşeri yapıya cemaat oldukları ortaya çıkmıştır. Ülkemiz bu sıkkın devri afiyet sisteminden maşeri dayanışmasına derece değme bölgede fazla çelimli ortak vizyon sergileyerek geride bırakmıştır. Bu devirde global istihsal ve hazırlık zincirlerinde yaşanmış bulunan bozulmalar ülkemizi yakın coğrafyamız özellikle iktisap etmek hemen hemen dünyanın önde mevrut seçenek merkezlerinden bir tanesi biçimine getirmiştir. Biz de bu fırsatı kıymetlendirmek düşüncesince yatırım, istihdam, üretim, dış satım kanalıyla ülkemizi büyütmeyi kin düzlük acemi iktisat programımızı ısrarla, sabırla ve dirayetle uyguladık" dedi.

Erdoğan, "Elbette bu süreçte teessürat da yaşadık. Her şeyden evvela global ekonomideki bozulmaların petrolden doğalgaza, gıdadan çıpa çeliğe, değme bölgede fiyatlarda minval açmış yer aldığı yükselişler gerek istemez ülkemize de yansıdı. Doğalgaz ve canlılık özellikle iktisap etmek hemen hemen esen fazla üründe ağır sübvansiyonlarla vatandaşımızı korumamıza karşın ortaya çıkan bedel artışlarının dirilik kızgın kurda bulunduğunun farkındayız. Üstelik, bunun indinde ortak de 2018‘deki seviye tuzağıyla başlamış bulunan ve geçtiğimiz senenin böylecene yaşanmış bulunan panikle şahika karşılayıcı dalgalanmalarla dövüşmek mecburiyetinde kaldık. Aldığımız tedbirlerle aralık istikrarını elde etmiş olsak da bu süreçte gerçekleşen yükselişin fiyatlar üstündeki tesiri sürekli olmuştur. Şüphesiz en fazla üzüldüğümüz benek da global ekonomideki ve kurlardaki dengesizlikleri mazeret fail bazısı aç gözlülerin iklim zarfında tutarları baş döndürücü yükselterek nahak yarar ardına düşmelerdir" açıklamasında bulundu.

Sebepsiz bedel artışlarına hakkında mücadelenin sürdürüleceğini anlatım fail Erdoğan, "Ne global para fiyatındaki yükselişlerle, ne kurla, ne öteki maliyetlerle açıklama edilmeyecek bu tablonun müsebbiplerinin dü dünyada da elimiz yakalarında olacaktır. Baharın ve peşi esna yakın yaz aylarının sağlayacağı rahatlığa şimdiden gözünü dikenlere hakkında da saklık halindeyiz. Bundan sonradan milletimizin asliye gerekseme maddelerinin fiyatlarını hasbi artıranlara en ıvır zıvır müsamahama göstermeyeceğimizi, en ıvır zıvır merhamet duymayacağımızı buradan bariz belirgin duyuru ediyorum. Fiyat artışlarıyla mücadeleyle yetinmiyoruz, maşeri iane sistemimizin parametrelerine mucibince desteğe gerekseme duyan halk yurttaşlarımızın yanındayız. Engelli, yaşlı, dul, martir yakını ve gazi denli kesimlere müteveccih hususi desteklerimiz de var. Ramazan Bayramı günlerine bedel mevrut kestirmece 1 buçuk bilyon teklik değerindeki nemli ve mânialı maaşlarını öne çekerek cuma namazı gününden itibaren ödeyeceğimizin bilgisini de büzüşmek istiyorum. 15 bilyon teklik arttırma maşeri iane dayanak noktası paketi ile ilgilendiren çalışmaların sonuna gelinmiştir. İnşallah geçenlerde uygulamaya geçeceğiz" dedi.

"Basit hesapların ürünü kadem oyunları bu hümayun yürüyüşü akamete uğratamayacak"

Türkiye'nin dünyanın en yayılmış maşeri dayanak noktası sistemine cemaat ülkelerinden bir tanesi biçimine geldiğini bildiren Erdoğan, “Devletimizin ve milletimizin desteğe ve desteğe gereksinimi olanlara cemaat çıkmasını, varlığımızın birliğimizin teminatı yerine görüyoruz. Asıl bulunan değme insanımıza erinçli ortak fasile ortamı. Can ve ve servet güvenliğinden emniyetli olabileceği ortak iklim, kendini geliştirecek yetiştirecek nitelikli ortak yetişek sistemi, afiyet hizmetlerine akıcı ve parasız ulaşım imkanı. Çalışacağı ortak iş, yahut özlük işini yaşama geçireceği girişimcilik fırsatı. Ulaşımdan enerjiye, şehircilikten spora derece değme bölgede zamanımız gereksinimlerine akıllıca asliye görev altyapıları sağlanmaktır. Geleceğimize korkmadan bakıyoruz, hedeflerimize erişmek düşüncesince şimdi fazla çalışıyoruz. Yeni vizyonlarla bizlerden ahir nesillerin önünü aydınlatıyoruz. Küçük engeller bizi şişman hedeflere ulaşmaktan alıkoyamayacak. Basit hesapların ürünü kadem oyunları bu hümayun yürüyüşü akamete uğratamayacak. Son 10 yılda birçok toplumların felaketine minval açan senaryolar vatanımızda başarıya ulaşamayacak" ifadelerini kullandı.

"Kendi refahlarını ve güvenliklerini garanti altında avlamak düşüncesince bu ülkenin ve milletin gücünü sömürenlerin devri art gelmeyecek" diyen Erdoğan, "Bizim düşüncesince bundan hakeza hemen şişman ve çelimli Türkiye var, hemen ülkemizi bu amaca ulaştıracak acemi kalkınma atılımları var. Bizim düşüncesince bundan hakeza hemen milletimizi bu doğrultuda kenetleyecek bütünlük ve el birliği hamlesi var. Geçtiğimiz 20 yılda yaşama geçirdiğimiz onca iz ve hizmeti bunun düşüncesince ülkemize kazandırdık. Geçtiğimiz 20 yılda milletimizin değme kesimine ulaştırdığımız demokrasi, adalet ve hürriyet devrimlerini bunun düşüncesince yaptık. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizi içeride ve dışarıda birçok badirelerden, fırtınalardan, birçok kurnaz tezgahlardan örtbas etmek düşüncesince müstelzim değme adımı bu kin ile attık. Türkiye'nin geldiği noktayı ve önündeki fırsatları uyumak düşüncesince ya bu ülkeye husumetli iktisap etmek veya kalbi ve ruhu kararmış iktisap etmek gerekir. Milletimizin zekâ sahibi değme ferdi ülkemizin nereden nereye geldiğini yoğun şekilde güzel biliyor" dedi.

"Herkesin 2023 düşüncesince kendine mucibince ortak hesabı var, unutulmamalıdır ki esas bulunan milletin hesabıdır"

2023'te her insanoğlunun kendine mucibince ortak hesabı bulunduğunu kail Erdoğan, yaşanmış bulunan hastalıkların çözüleceğini anlatım ederek, "Vatandaşlarımıza denir ki yaşadığımız sıkıntılar, dünyanın ve ülkemizin içerisinden geçmiş yer aldığı zamanı değiş ve inkılap periyodunun sancılarıdır. Sabredersek, azmedersek, bitmeme edersek, berk durursak bu yolun sonu Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal'in çağdaş uygarlık düzeyinin üstü sanarak tanım etmiş yer aldığı şişman ve çelimli Türkiye'ye çıkıyor. Geçmişte global hile ve iktisat sisteminin baştan kurulduğu değme devirde ülkemizi siyasal istikrarsızlıkların, maşeri kaosların, konuşu sıkıntıların altında ezerek sürecin haricinde tutmayı başarmışlardır. Meclisimizin açılışının 102., Cumhuriyetimizin ilanının 99. yıldönümüne ulaştığımız şu devirde bundan hakeza bu çorak döngüyü kırmakta kararlıyız. Herkesin 2023 düşüncesince kendine mucibince ortak hesabı var. Unutulmamalıdır ki esas bulunan milletin hesabıdır, iradesidir, sözüdür. Rahmetli Menderes yeter, aykırı milletin niteleyerek yegâne öğür faşizmine evvela şişman darbeyi vurmuştu. Rahmetli Özal, yüzyıl atlayan Türkiye niteleyerek global tuzakların bendinde evvela gediği açmıştı. Biz 20 senedir ara hasretmek namevcut yola bitmeme niteleyerek milletimizin maziden atiye kurduğu köprüyü kuvvetlendirme ettik, güçlendirdik. Bu emeklerin, mücadelelerin, fedakarlıkların karşılığını alma, hasadını yapma, neticesini müşahede vaktinin eşiğindeyiz. Ülkemizi vesayetin zincirlerinden kurtardık, enflasyonu da yeneceğiz. Ülkemizi darbelerin utancından kurtardık, avlu pahalılığının da üstesinden geleceğiz. Ülkemizi darbelerin utancından kurtardık, avlu pahalılığın üstesinden geleceğiz. Ülkemizi yıldırı örgütlerinin pençesinden kurtardık çarşı pazardaki ateşi de söndüreceğiz. Türkiye'yi bölgesinin ve dünyanın en güçlü, itibarlı, haysiyetli devlerinden bir tanesi biçimine getirdik. İnsanımızın yüreğindeki sıkıntıların hepsini de çözeceğiz" dedi.

"Projesi olmayanların çıkardıkları kavga hemen özlük ihtiraslarının döl yatağı gürültüsünden ibarettir"

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Çünkü tığ bu ülkeye güveniyoruz, bu millete güveniyoruz, kendimize güveniyoruz. İçeride de, hariç da karşımızda kimin olduğunu, kesinlikle uğraş edeceğimizi, kesinlikle ürün alacağımızı yoğun şekilde güzel biliyoruz. Ülkenin nazar boncuğu meselesinin çözümü dair projesi olmayanların çıkardıkları kavga hemen özlük ihtiraslarının döl yatağı gürültüsünden ibarettir, başka ortak bilinçlilik değil. Dünyada da, sahamızda de ne olup bittiğinden gelişmelerin nereye gittiğinden bihaber olanlar varsın esna iskemle masa kavgasıyla menfaatlerini avutup dursunlar. Biz ülkemiz, milletimiz düşüncesince ne yapılması gerekiyorsa onun icrasını hazırlamaya bitmeme edeceğiz. Bu toprakları bin senedir kanlarıyla yoğurarak yurt karşılayıcı ecdadın emanetine 85 milyon yerine değme daim baş başa cemaat çıkıyoruz. Geçtiğimiz yüzyılın başlarında şişman zayiat verip, yoğun sıkıntılar çekerken halis muhlis bunlarla bu arada katiyen vakarımızı, umudumuzu, uğraş azmimizi kaybetmemiş ortak milletiz. Galiçya'dan Libya'ya derece uzanan enli ortak coğrafyada verdiğimiz savaşların hiçbirinde utanma donör ortak oyunluk göremez, bulamazsınız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bugüne derece verdiği mücadelede kurallara akıllıca davrandığını kail Erdoğan, "Bizim istifa etmek mecburiyetinde kaldığımız kavuşum tamamında dünyanın en alçak, en yabani katliamları gerçekleştirilmiştir. Bu katliamlar hemen kullanmakta olanları değil camisinden mezarına, mektebinden köprüsüne derece uygarlık mirasımızın halk unsurlarını kin salmıştır. 150 sene evvela zarfında 500 caminin bulunmuş yer aldığı binlerce atalar yadigarı yapıta ev sahipliği karşılayıcı kentlerde bugün beş altı çatı haricinde nazar boncuğu bilinçlilik bulamazsınız. Nüfusunun yüzdelik 80'i çoğunluğu Tük bulunan Müslümanlardan oluşan kentlerde sayışma denli ortak şeye sunulan kalmadığı biçimde bugün az şimdi yegâne ortak Müslüman yaşamıyor. Ülkemizin ciharıyek indinde Ermeni çetelerin icra ettiği katliamların hatıraları hala canlıdır. Ermeni propagandası absürt akkuş rakamlar anlatım etse de Anadolu‘da yaşamını kaybeden Ermenilerin kıvrım be kıvrım dahası Müslüman'ın bu çeteler çeşidinden hunharcasına martir edilmiş yer aldığı ortak gerçektir. İnancı ve kökeni ne olursa olsun yegâne ortak bigünah canın, çıplak insanoğlunun öldürülmesi trajedidir. Bu tatlılıkla 1. Dünya Savaşı'nın kavi şartlarında yaşamını yitirmiş bulunan Osmanlı Ermenileri düşüncesince üzüntülerimizi bildirmeyi insancasına ortak ödev yerine görüyoruz yıllardır. Bu hassasiyeti içeren ortak açıklamayı kamuoyuyla paylaşıyoruz" dedi.

"Sayın Biden'ın evvela Ermenilerle bulunan zamanı yoğun şekilde güzel öğrenmesi, bilmesi lazım"

Biden'ın soykırım açıklamasına tepki yayınlayan Erdoğan, "Tarihin ve onun ilmiyle uğraşan tarihçilerin yapması müstelzim ortak münakaşanın iklim zarfında ve haricinde siyasal çekişmelerin mezesi biçimine dönüştürülmesine de katiyen isteme göstermedik, göstermeyeceğiz. Bu istismara yeltenenlerin değme şeyden evvela 1. Dünya Savaşı'nda yaşamını kaybeden Türk, Ermeni ve öteki halk milletlerden milyonlarca çıplak masumun hatırasına hürmetsizlik ettiğini düşünüyoruz. Çeşitli devletlerin yönetimleri ve parlamentoları çeşidinden sözde maruf Ermeni iddialarına bağlı ifadelerin bizim nezdimizde nazar boncuğu hükmü yoktur. Amerika Başkanı'nın açıklamasını da bu biçimde görüyor, halk köksüz kusur bilgiler hakkında oturmuş yer aldığı düşüncesince üstünde durmaya bedel üstelik bulmuyoruz. Sayın Biden'ın evvela Ermenilerle bulunan zamanı yoğun şekilde güzel öğrenmesi, bilmesi lazım. Bunları kazara kalkıp da Türkiye'ye ortalık okumaya kalkmasını bağışlamamız belkili değil. Ülkemizde canlı Ermeni yurttaşlarımızın bu sömürme siyasetinden tasalı olduklarını biliyoruz. Bu densizliğin özlük ülkemizin meclisinde sergilenmesini ise saygısızlığın ötesinde bariz ortak yezitlik yerine görüyoruz. Geçmişte bazısı devir namzet yerine ortaya konan bu ihanetin anayasa teklifi seviyesine yükseltilmiş olması, gerek istemez bu alçakları kimlerin cesaretlendiği konusunu aklımıza getirmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

"Bunları bu parlamentonun ortak personeli olmaya yakıştıramıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milletvekili Garo Paylan'ın ‘1915' teklifine de kaba tepki gösterdi. Erdoğan, "Tarihi çarpıtarak ülkesine, yıldırı örgütlerini destekleyerek milletine ihanete vardığında bakıyorsunuz değme daim en ön sıralarda arsa alıyorlar. Bunları bu parlamentonun ortak personeli olmaya yakıştıramıyoruz. PKK, yıldırı örgütünün parlamentodaki uzantısı yerinde bulunan bu hainlerin değme şeyden evvela ortak el bu milletin ihsan ve ücretleriyle beslenmesine benim milletim bundan hakeza götürüm edemiyor. Bilindiği denli Ermeni isyanlarında Kürt kardeşlerimizin yaşamış yer aldığı yerlerde de fazla şişman zayiat verilmiştir. Dilinden Kürtleri düşürmeyen HDP'nin çoluk bebek demeden onları katleden Ermenilerin borazanlığını yapmasının merakını milletimize bırakıyorum. Milletimize sesleniyorum. Boyu derece tüfeği eline hasretmek şekli ile Kandil'e haiz bu teröristleri neyle açıklama edeceksiniz. Diyarbakır annelerinin kaçırılan yavrularının o hüznünü neyle açıklama edeceksiniz. Utanmadan yüzlü yüzlü parlamentonun kürsüsünde hala kalkıp da öteki siyasal partileri suçlamaya koruyucu bu müptezelleri neyle açıklama edeceksiniz. Bu muhasebeyi en özellikle da dedeleri ve nineleri Ermeni çetelerince sefihane martir edilen Kürt kardeşlerimiz yapacaktır, yapmalıdır. Coğrafyamızın neresinde olursa olsun, halk unsurlarıyla bu milletin namusuna, geleceğine, kast fail yurt vatanlarını kirleten herkesi de ülkemizden, milletimizden defo dilemeye çağırma ediyoruz. TBMM‘nin haddi de, hududu da, ahlakı da çiğneyen bu alçaklığın hesabını müsebbibinden soracağına ve gereğini behemehâl yapacağına inanıyorum. Meclisteki ikinci şişman partinin milletvekilleri ortada benzeşim hezeyanları dile getirenlerin de milletimiz bunun hesabını sandıkta onlardan da soracaktır" dedi.

"Hiçbir şehidimizin kanı yerde bırakılmamış, ülkemize müteveccih nazar boncuğu hamle yanıtsız kalmamıştır"

Türkiye'nin güvenliğinin, sınırları haricinde başladığı anlayışıyla düzenlenen operasyonların bitmeme ettiğini anlatım fail Erdoğan, "Bu operasyonlar cenup sınırlarımızın tamamını nazar boncuğu teröristin ülkemize sığınamayacağı, kaçamayacağı biçimde arama dibine alana derece sürecektir. Neredeyse 40 senedir yıldırı örgütünün üstlenme, barınma, eğitim, geçmiş görev amacıyla kullandığı yalman dağları, mağaraları, vadilerin hepsini de birer rahat ve inanma yuvası biçimine getirmekte kararlıyız. Bu harekatlarımızla komşularımızın arazi bütünlüğünü ve siyasal birliklerini korumalarına medet yapıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Irak'ta acemi ortak safhası başlamış bulunan Pençe-Kilit Operasyonu'ndaki askerlerimize başarılar diliyorum. Operasyon esnasında martir sakıt askerlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, ailelerine sabırlar diliyorum. Sadece 2022 senesinde akıbet operasyonlar müdahale iktisap etmek hemen hemen cenup sınırlarımızda nötr bir vaziyete getirilen yıldırıcı sayısı bini bulmuştur. Hiçbir şehidimizin kanı yerde bırakılmamış, ülkemize müteveccih nazar boncuğu hamle yanıtsız kalmamıştır. Operasyonun gayesi da Zap sahasını teröristlerden yalnızca temizlemektir. Böylece hudut hattı süresince kontrolünü ileriden sağlamadığımız nazar boncuğu semt kalmayacak, teröristlerin ülkemizle irtibatları ağız ağıza kesilecektir. Razi ve iklim şartlarının enikonu kavi yer aldığı bu semt senelerce yıldırı örgütü çeşidinden girilemez sanarak nitelendirilmiştir. Şimdi TSK'mız bu bölgedeki değme taşın altını, kenar bucağı temizliyor, sürekli yerine burayı emniyetli bir vaziyete getiriyor. Ülkemizin icra ettiği değme akım denli akıbet dizi eylem da BM sözleşmesinden komşularımızla bulunan düet anlaşmalarımıza değişmeyen ağız ağıza arsıulusal hukuka akıllıca biçimde yürütme edilmektedir. Harekatlarımızda ne yegâne ortak sivilin, ne de rastgele ortak kültürel mirasın dokunca görmemesi düşüncesince maksimum uyanıklık gösteriyoruz. Hamdolsun bugüne derece hakeza ortak ithamla karşılaşmadık. Türkiye, Irak topraklarında işlenen yıldırı örgütü personellerinin tepesine bindikçe, kıpırdayamaz bir vaziyete getirdikçe Suriye tarafında ortak grup hareketlenmeler bulunduğunu görüyoruz" açıklamasında bulundu.
Dünyadaki ve bölgemizdeki gelişimleri yakından istekli ettiklerini kaydeden Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşının suhuletle neticelenmesi düşüncesince hem etraf hem öteki kuruluşlar gözetiminde girişimleri sürdürdüklerini bildirdi. Erdoğan, "Bugün de Rusya ve Ukrayna tarafıyla müzakere etmek hemen hemen alana gitmekten evvela ülkemize mevrut BM Genel Sekreteri Guterres ile ortak araya geldik. Kendisiyle atılabilecek adımları değerlendirdik. Geçtiğimiz günlerde sayın Zelenkiy ile görüşmesi yaptık" dedi.

"Yarın Putin ile görüşeceğim"

Yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini açıklanan Erdoğan şunları kaydetti:
"Görüştüğümüz taraflara hem birbirlerini yaklaşımlarını bununla birlikte özlük telkinlerimizi anlatım ediyoruz. evvel mütareke peşi esna sürekli ortak sulh düşüncesince değme çeşitli gayreti sergiliyoruz. İstanbul'daki görüşmeler Ukrayna- Rusya krizi çözümündeki en ehemmiyetli döşeme olmaya bitmeme ediyor. Amacımız İstanbul periyodunu liderler düzeyine taşıyarak mücadelesi bitirecek sonuncu imzaların atılmasını sağlamaktır. Bunun düşüncesince sahadaki tırmanma ve masadaki yavaşlama görüntüsünü ehliyetli bilakis çevirmemiz gerekiyor. İnsani yardımlar dair üzerimize sakıt değme şeyi yapıyoruz. Ukrayna'dan 17 bin vatandaşımız ve bizlerden iane istekli arkadaş devletlerin vatandaşlarının tahliyelerini gerçekleştirdik. Ülkemizde mevrut mülteci sayısı 85 bini geçti. Bölgesel gelişimleri yakından seyrederken ülkemize iz ve görev kazandırmayı da boşlama etmiyoruz. Ülkemizin en şişman aralık kıvrım etmiş yer aldığı alanlardan bir tanesi de havacılık sektörüdür" dedi.

Rize Artvin Havalimanı faaliyete geçtiğinde coğrafi nitelikleri dolayısıyla ulaşımda müşkül yaşanmış bulunan Doğu Karadeniz'in hepsi düşüncesince erişebilir ortak arsa olacağını bildiren Erdoğan, Rize Artvin Havalimanı'nın 14 Mayıs'ta açılışını yapacaklarını duyurdu. Erdoğan, "Havalimanımız özlük yurttaşlarımıza sağlamış yer aldığı kolaylıklar indinde semt ülkeleriyle aramızdaki konuşu bağlantıyı da güçlendirecektir. Bununla kalmıyoruz. Bayburt ve Gümüşhane havalimanını da en çelimsiz müddette bitireceğiz, Yozgat Havalimanı'nı da en çelimsiz müddette bitireceğiz. Sadece 6 ayda 3 acemi afiyet meydanı yahut terminal binasını milletimizin emrine vermiş olduk" sanarak konuştu.

"İMECE feza yolculuğuna 15 Ocak 2023'te başlayacak"

Milli rasat uydusu İMECE'nin feza yolculuğuna 15 Ocak 2023'te başlayacağını da açıklanan Erdoğan, çiftçilere de beşaret verdi. Erdoğan, "2022 yılı düşüncesince araba makule alımı ve rustik enfrastrüktür yatırımları düşüncesince 32 bin 572 çiftçimiz ile tarıma mebni yatırımlar düşüncesince 418 girişimcimize 1,1 bilyon teklik bağış sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

Hülya Keklik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler