USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediye başkanlarına: Sahipsiz hayvanlar için ön alın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlarına seslenerek, 'Öncelikle iyesiz hayvanların yerinin, sokaklar değil barınaklar bulunduğunu unutmamalıyız. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, hamam ve sakıncasız barınaklar kurun' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediye başkanlarına: Sahipsiz hayvanlar için ön alın
23-12-2021 19:37
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlarına seslenerek, "Öncelikle iyesiz hayvanların yerinin, sokaklar değil barınaklar bulunduğunu unutmamalıyız. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, yunak ve sakıncasız barınaklar kurun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Kızılcahamam'da beraberinde otelde planlı partisinin 'Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Burada mütekellim Erdoğan, AK Parti'nin belediyelerdeki başarısıyla milletin gönlüne girdiğini, 81 vilayetinin tamamındaki belediyeleri, başta de kendi belediyelerini yakından izleme ettiklerini belirtti. Erdoğan, "Bugün ülkemizin 30 büyükşehrinin 15'i, 51 ilinin 25'i, 519 büyükşehir kazasının 304'ü, 403 kazasının 238'i AK Parti’li kadrolarca yönetilmektedir. Cumhur İttifakı kendisine baktığımızda bu rakamlar büyükşehirlerde 16 belediyeye, şehirlerde 35 belediyeye, büyükşehir ilçelerinde 361 belediyeye, başka ilçelerde 313 belediyeye çıkıyor. Beldelerle bu arada vatanımızda nüfusun yüzdelik 64'üne emsal mevrut yekûn 1390 belediyenin 1041'inin Cumhur İttifakı'nda olması milletimizin ülkeyi yönetmen Cumhurbaşkanına bulunan itimatını de göstermektedir. Bu başarıyı artırarak sürdürmemiz şarttır. Merkezi yönetimde ne denli çelimli olursak, belediyelerimizi de o denli dobra destekleyebiliriz. Bunun için sizlerden tamamı çalışmalarınızı, tamamı gayretlerinizi, tamamı hesaplarınızı 2024'te yapılacak yöresel idareler seçimine değil, 2023 Haziran'ındaki seçime gereğince ayarlamanızı istiyorum" dedi.

'HEP BİRLİKTE DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ'

Erdoğan, konuşmasında CHP'li belediyeleri eleştirerek, "Son seçimlerde CHP'ye güzeşte belediyelerin şehirlerimize nite ciddi maliyetler getirdiğini daim baş başa izleme ediyoruz. Ne ülkemizi, ne milletimizi, ne şehirlerimizi, ne de şehirlerimizi hakeza beraberinde durumla üzerine karşıya bırakmaya hakkımız yoktur. Bunun için daim baş başa elan baş döndürücü çalışacağız. Genel merkezimizle, il ve kaza teşkilatlarımızla, belediyelerimizle, kasa müşahitlerimizle beraberinde duvarın tuğlaları kabilinden birbirimizi destekleyerek bütünlük ve el birliği zarfında hedeflerimize akla yatkın yürüyeceğiz. Birlikte rahmet, ayrılıkta ezinç bulunduğu gerçeğini katiyen aklımızdan çıkarmadan işimize bakacağız. Teşkilatlarımızla, belediyelerimizin baş başa çalışmış oldukları uğur boncuğu yerde yitirmek diye beraberinde gidiş bahis konusu olamaz. Nerede hakeza beraberinde başağrısı yaşanıyorsa altını kazıdığımızda teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, belediyelerimiz ortada hakeza beraberinde levha karşımıza çıkıyor. AK Parti'de yöntem yapan, fariza üstüne alan hacısı hocası kendi ferdî kariyerinden ilkin ülkesine ve milletine üzerine sorumluluklarını düşünmek, ona gereğince kalkışmak mecburiyetindedir. Birbirimizin başına, sırtına, ayağına, basarak değil, birbirimizle el ele, dizi film kola, dil gönüle vererek çalıştığımızda faydalı beraberinde iş yapmış olur, iri başarılara imza atabiliriz. Aksi takdirde nasıl biteceğini değerlendirmek için tarihe beslemek yeterlidir. Bu mevzuda en iri görev, şehirlerimizdeki uç beylerimiz kendisine gördüğümüz siz belediye başkanlarımıza düşüyor" diye konuştu.

'BELEDİYE BAŞKANINA GURUR, KİBİR ASLA YAKIŞMAZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberinde kentte belediye başkanının kucaklayıcı olması biçiminde teşkilatın başka birimlerinin de ona uyacağını belirterek, "Yani belediye başkanına gurur, benlik katiyen yakışmaz. Biz sadelik ehli olmaya çaba ediyoruz. Aksi takdirde dava katlanarak büyür. Eninde böylecene gideceğimiz arazi neresi, toprak. Topraktan geldik, oraya gideceğiz. Ben 1,85 boyundayım, zımnında mezarım da ona gereğince iri olacak, ötekiler düşünsün. Takdiri tanrısal ne ise o olacak. Onu kimsenin değiştirmeye gücü yetmez. Dolayısıyla kılıç değme devir ne diyoruz, 'Biz bu millete kibar olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik'. Onun için sizlerden ricam, teşkilatlarımızın uzlaşma zarfında emek harcaması dair vereceğiniz katkılar için değme birinize en kalbi şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

'İSTANBUL'DA, ANKARA'DA NE YAPTILAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyelerin yurt yönetimine revan yoldaki önemini çabucak kendilerinin değil, muhalefetin de belirleme ettiğini belirterek, şu biçimde konuştu:

"Bizden ayrımlı olarak; onlar icra ettikleri icraatlar, verdikleri hizmetler, ortaya koydukları im üstünden değil, çabucak ve çabucak kamuoyunu manipülasyon faaliyetleri ile bunu hazırlamaya çalışıyorlar. İşte bu aralık 80 bin teklik elan kazandım. Adamın işi gücü yalan, insanın işi gücü iftira. O isnat attıkça, o esassız söyledikçe hüküm da katkısız olsunlar onlar da kararlarını müspet biçimde veriyorlar. Her birinin başına birer ajans dikmişler, o ajanslara icra ettikleri ödemelerin haddi hesabı yok. Yapılmamış işleri, verilmeyen hizmetlerin propagandasından başka beraberinde şeyle uğraşmıyorlar. Kağıttan mamul beraberinde gemiyi, suyun yüzeyinde anlaşılan beraberinde müddet yüzdürebilirsiniz ancak beraberinde müddet sonraları kağıt suyun ağırlığını taşıyamaz bir duruma gelecek, o sefine batacaktır. Muhalefet belediyelerinin vaziyeti da öyledir. 1 sene yalanla, mürailik ile bizim yaptığımız işleri kendilerine mülk ederek dalavere ettiler. İstanbul'da, Ankara'da ne yaptılar? Aklınıza neresi gelirse, 2'nci sene artık, makyajlar dökülmeye, hakikatler ortaya çıkmaya başladı. Emin olun önümüzdeki yıldan itibaren bunların bundan sonraları insanoğlu içerisine çıkma yüzleri var ise kalmayacaktır. Gerçi balık yeniden kokar misali, umumi başkanlarına bakıp belediye başkanlarının akıbetini sezmek mümkün."

'ELEKTRİĞİN BELEDİYELERLE NE ALAKASI VAR?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa'da çiftçilere söylediği, 'elektriği parasız yapacağız' laflarına karşılık veren Erdoğan, şu biçimde konuştu:

"Çiftçilerimizin koyu yalıtım kullandığı Hatay, Adana, Antalya kabilinden dayanıklı baş döndürücü site sizin belediyelerimizin yönetiminde. Ankara'yı, İzmir'i, İstanbul’u, Eskişehir’i saymıyorum. Yapın oralarda elektriği bedava. Elini markajcı mı var? Tabii burada ilkin çözülmesi müstelzim biraz dava var. Elektriğin belediyelerle ilgisinin olmaması. Terbiyesiz bu terbiyesiz. Elektriğin belediyelerle ne alakası var? Elektriğin üretimi, dağıtımı, iletimi Enerji Bakanlığımızın gözetiminde, ilgilendiren amme kuruluşları ve hususi bölüm kabilinden yapılıyor. Belediyelerin hakeza beraberinde görevinin bulunmaması. Hele ki hakeza beraberinde obje olsa bile, elan kendi şehirlerinin yöntemini yapmaktan, çöpünü toplamaktan, suyunu akıtmaktan, şebeke ve su giderlerinin yapısını mensur etmekten beceriksizlik CHP'li belediyelerde bu işe esna fark gelmez. Hatırlarsanız bu şahıs 2019 seçimleri öncesinde CHP'nin kazanılmış bulunduğu belediyelerden biricik beraberinde bireyin fark işinden çıkartılmayacağını, biricik beraberinde bireyin fark ekmeğinden edilmeyeceği dair dürüstlük lafı vermişti. Seçimden sonraları ise çabucak İstanbul'da 15 bin kişiyi ekmeğinden ettiler. Hadi nerede namus? Namuslusun ya. Hadi ilkin sen şu arlı isen bunun beraberinde gereğini yap bakalım. Bunun adına de bir fazla fazla ki olduğu, ne bulunduğu anlaşılan sıfır beraberinde bölümü yıldırı örgütleri ile iltisaklı çıkan 45 bin eş belediyeye doldurdular. Bu levha CHP Genel Başkanının namusunun kendi belediyesi kabilinden ayaklar dibine alındığının ifadesi değil de nedir."

'SAHİPSİZ HAYVANLARIN YERİ SOKAKLAR DEĞİL, BARINAKLAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimi meselelerle ve baş döndürücü önemsiz dokunuşlarla dil kazanmanın belkili bulunduğunu söyleyerek, "Evet buraya hassasiyetle dikkatinizi tefriş etmek istiyorum. Sokak hayvanları meselesidir. Maalesef medyada kalın pıtrak küçüklere hücumcu aylak köpeklerin kere açmış bulunduğu facialarla ilgilendiren keder donör haberlere rastlıyoruz. Öncelikle iyesiz hayvanların yerinin, sokaklar değil barınaklar bulunduğunu unutmamalıyız. Şimdi ego buradan beraberinde numara derecede büyükşehirlerimiz peyda etmek az daha tamamı belediye başkanlarına sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, yunak ve sakıncasız barınaklar kurarak besin artıklarından hayvan maması üretimini motivasyon ederek dayanıklı baş döndürücü dil kazanabilirsiniz, dil kazanabiliriz. Böylece hem yurttaşlarımızın iyesiz hayvanların kere açacağı tehditlerden kurtulmasını sağlamış, bununla müşterek kendisi de beraberinde dirilik bulunan hayvanlara üzerine sorumluluğumuzu adına getirmiş oluruz" dedi.

'ŞAİBE KONUŞULAMAZ'

Belediye başkanlarına değme ayrışık şaibeden ırak durmaları uyarısında mevcut Erdoğan, "Hiçbir AK Parti belediyesi için Allah göstermesin kir konuşulamaz. bayındırlık planlarından bindiğiniz vasıtaya kadar, ihalelerden hususi hayatınıza denli değme mevzuda kendinize ve bizlere karşıt getirecek en önemsiz beraberinde şüpheye, en önemsiz beraberinde lüks, şatafat, israf, benlik görüntüsüne alan vermemelisiniz. Sizlerden ilkin isteğim, en herşeyden ilk olarak kendi aramızda birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize yoğunlaştırılmış düzen sıkıya cemaat çıkmaktır" diye konuştu.

VATANDAŞLAR GÜL VE KARANFİLLE KARŞILADI

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı güruh için Kızılcahamam'a gelişinde baş döndürücü sayıda yurttaş karşıladı. 'Dik dur eğilme, bu budun seninle' diye sav rivayet atan vatandaşlar, AK Parti seçme otobüsüne binen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karanfil ve güller attı. Çocuklara oyuncak dağıtan ve vatandaşlarla foto çektiren Erdoğan, elan sonraları kampın yapıldığı otele girdi. Toplantıya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, öğür yöneticileri, kimi milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler