USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arnavutluk'ta önemli FETÖ mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile icra ettiği eş matbuat toplantısında, “Dost ve ahi iklim Arnavutluk'ta FETÖ'nün halen çalışkanlık endüstrisi bulabilmesi evlatlarını martir verici milletimizi dikçe yaralamaktadır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arnavutluk'ta önemli FETÖ mesajları
17-01-2022 20:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda mevcut kazanmak az daha geldiği Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile meydana getirdiği beraberinde ve heyetler arası müzakere sonrası kuma matbuat toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'la Türkiye ortada 7 barışma imzalandığı belirterek, “Gerek Arnavutluk gerekse Türkiye düşüncesince bu anlaşmaların hayırlara fırsat olmasını arzuluyorum bugün bizi muhabbetle kucaklayan Arnavut halkına ve makamlarına şahsım hesabına teşekkürname ediyorum işlerimiz misafirperverlikleri ile samimiyetleri ile bugün bizi biricik defa daha öz evimizde adeta ergin kabil hissettirdiler” dedi.

“Gerçek arkadaş çağrılmayan koşandır”

Arnavutluk ve Türkiye arasındaki ülfet ilişkilerine yer veren Erdoğan, “Dostluk, uhuvvet bağlarımız yaşadığımız değme vaka de karşılaştığımız değme sıkıntıda dü yurt ortada bu hususi münasebetlerin sağlamlığına tanıklık ediyoruz. 2019 senesinde meydana mevrut bu depremde Türkiye'deki kardeşleriniz şekilde sizin acınızı da yüreğimizde hissettik. Gerçek arkadaş çağrılmayan koşandır inancıyla hareket haberini alır almaz elden harekete geçtik. Türk iane ekipleri, yaraların çabucak sarılması sıkıntıların hafifletilmesi amacıyla aşırı koyu mücahede harcama etti. Biz de hesaplı bu emekleri kalburüstü arkadaşım Edi Rama ile yoğunlaştırılmış pıtrak görüşerek yakından izleme ettik” dedi.

“522 konutu 13 ay kabil üstün dereceli sayılacak müddette tamamladık”

Türkiye'nin uydurma verdiği hareket evlerini bugün sahiplerine doğrulama edildiğini tabir fail Erdoğan, “Depremde evleri yıkılanlar düşüncesince Laç şehrinde yaptırdığımız hareket konutlarının teslimini bugün gerçekleştirdik. 522 konutu 13 ay kabil üstün dereceli sayılacak müddette tamamlayarak hamdolsun aramızdaki kardeşliğe verdiğimiz önemin iddialı biricik halde neticelenmesini görmüş olduk. İnşallah bundan böyle da dobra gününde ve çirkin gününde Arnavutluk'un indinde olmayı sürdüreceğiz. Arnavutluk'taki yan yana kültürel mirasımızı yansıtan zamanı eserlere yürüttüğümüz tazeleme emekleri aracılığıyla hususi önem veriyoruz” dedi.

Tiran'daki Ethem Bey Camisi'nin açılışının yapılacağını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah Arnavutluk'taki yan yana bu kültürel kalıt noktasında da hepimiz hassaten kurumlarımızla ilkin TİKA kazanmak az daha buralarda da dayanaklık etmek çalışmalarımızı sürdürebiliriz. İnşallah tazeleme TİKA kabilinden tamamlanan Ethem Bey Camisi'nin açılışını bugün yapacağız. Ethem Bey Camisi biricik tapınak olmasının indinde ayrımsız vakitte Tiran şehrinin zamanı ve gezinsel dokusuna ulama sağlayıcı bayrak biricik eserdir. Yanı başındaki Osmanlı zamanına ilgilendiren zamanı vakit kulesi ile beraberinde Tiran'ın günümüze vasıl en önemli hars miraslarından biricik tanesidir” ifadelerini kullandı.

Başbakan Rama ile faziletkâr seviyeli ortaklaşa iş konseyi mekanizmasını da ele aldıklarını aktaran Erdoğan, “Değerli arkadaşım başvekil Edi Rama ile ciddi katılım seviyesindeki ilişkilerimizi etraflıca halde düet görüşerek ele aldık. Yüksek seviyeli ortaklaşa iş konseyi mekanizmasının işler duruma getirilmesinin önemine değindik. Konsey toplantımızı inşallah bu senenin evvela yarısında yürütme edeceğiz. Bunun düşüncesince dışişleri bakanlarımız düet mülaki kızarmak aracılığıyla zamanı belirleyecekler ve ona uyarınca aşama atacağız” dedi.

“Arnavutluk'ta FETÖ'nün halen çalışkanlık sahası bulabilmesi evlatlarını martir sağlayan milletimizi dikçe yaralamaktadır”

Rama ile görüşmesinde FETÖ yıldırı örgütünü ele aldıklarına yer veren Erdoğan, “Görüşmelerimizde FETÖ yıldırı örgütü ile mücadelemizi de değerlendirdik. Biliyorsunuz bu yıldırı örgütü 15 Temmuz 2016'da demokrasimizi gaye düzlük liyakatsiz biricik çarpış girişiminde bulundu. Milletimizin direnişi yardımıyla boşa çıkardığımız yıldırı eylemi esnasında maatteessüf 251 insanımızı sefihane martir ettiler. Elinde masumların kan bulunan bu binanın yalnızca Türkiye değil dünya malı gösterdiği değme ülkeye iri biricik yıldırma oluşturduğu aşikardır. Dost ve karındaş yurt Arnavutluk'ta FETÖ'nün halen çalışkanlık sahası bulabilmesi evlatlarını martir sağlayan milletimizi dikçe yaralamaktadır. Önümüzdeki çağda Arnavutluk'taki FETÖ yapılanmasına kendince daha azimli ve aceleci adımlar atılması en içtenlikli beklentimizdir” ifadelerini kullandı.

Türkiye-Arnavutluk arasındaki tecim kütlesi gayesi 1 bilyon dolar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Arnavutluk arasındaki tecim kütlesinin geçtiğimiz seneye uyarınca yüzdelik 68'e yaklaşan biricik artışla 853 milyon dolar seviyesine ulaştığını ve gayesi 1 bilyon dolar bulunduğunu aktardı. Hedefe ulaşılması şeklinde Arnavutluk'taki en iri yatırımcının Türkiye olacağını tabir fail Erdoğan, “Yatırımlarımızın bütün miktarı 3,5 bilyon dolardır. 600'ü biricik hayli firmamız kısaca 15 bin insana istihdam sağlamaktadır. Tabi tığ bu sayıları ehliyetli bulmuyoruz. Bunun aşırı daha dobra biricik pozisyona gelmesi lazım. Arnavutluk makamlarının vereceği çelimli destekte bu sayıların daha da artacağını inanıyorum” dedi.

“Avrupa Birliği'nin yaklaşım tarzından evvela bizim düşüncesince NATO'nun yaklaşım seçimi aşırı daha önemli”

Avrupa Birliği (AB) ve Balkanlar ile alakalı soruya yanıt sağlayan Erdoğan, “Avrupa Birliği'nin yaklaşım tarzından evvela bizim düşüncesince NATO'nun yaklaşım seçimi aşırı daha önemli. Çünkü Avrupa Birliği daha Türkiye'yi organ yurt şekilde onama etmiyor ki fasılların görüşülmesinden tutunda aç kapa meselesi için yalnızca biricik numara fasılda biricik iare şekilde metres yaptılar. Bunun haricinde diğerleriyle ilişik maatteessüf işgal taktiği bitmeme ediyor. Biz NATO'nun şu anda haysiyetli çelimli biricik üyesiyiz. NATO ile ilişik atılacak adımlar da değme devir hepimiz üzerimize sakıt rolü bugüne denli kesinlikle yaptıysak bundan böyle da hazırlamaya bitmeme edeceğiz” dedi.

“Balkanlar'ın barışını huzurunu aşırı önemsiyoruz”

Erdoğan devamında, “Balkanlara erişince Balkanların hassaten onu da düet toplantıda kalburüstü dostumla konuştuk. Balkanlar'ın barışını huzurunu aşırı önemsiyoruz. Balkanların barışı hayat süresince üzerimize düşeni bugüne denli kesinlikle yaptıysak bundan böyle da gene ayrımsız halde Balkanlar'da sulh ve huzurun geleceği teminatı düşüncesince bizlerde güvenceci ülkelerden biricik tanesiyiz” dedi.

“Kardeşiz ne devir nerede ne olacak bunun sorgulanması yapılmaz”

Arnavutluk ve Türkiye ortada ilgiler ile alakalı soruya yanıt sağlayan Erdoğan, “Kardeşlik hukuku içerisinde anca destek sunar olabilir ki bu destek sunar kardeşliğinizin gereği olur. Öyle biricik düet alım satım olabilir ki göz düyun hukukuna mebni olur. Şu anda bizim bu hareket felaketinde yaşanmış bulunan görüngü düyun hukukuna değil uhuvvet hukukuna dayalıdır. Bizlerde bu uhuvvet hukukuna mebni şekilde bu eserleri orada çabucak mensur ettik. Buralarda rastgele biricik obje aramanın manası bulunmayan çünkü kardeşiz ne devir nerede ne olacak bunun sorgulanması da yapılmaz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler