USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yargı Reformu Strateji Belge'mizi açıkladığımız 30 Mayıs 2019 tarihinden bugüne derece 5 sakatlık paketini yaşama geçirdik. Yakında meclisimizin taktirine sunacağımız toy birlikte sakatlık paketi ile bu ıslahat zincirine inşallah toy birl

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' mesajı
10-12-2021 12:22
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı çeşidinden planlı programa 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü zımnında videoteyp mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam düşmanlığının ve kültürel ırkçılığın gelişigüzel güzeşte devir arttığını tabir etti.

“Avrupa'da en aşırı vatandaşımızın yaşamış bulunduğu 3 ülkede göçmenlere müteveccih saldırıların sayısı 3 bini aşmıştır”

İslam kini tehdidinin gelişigüzel güzeşte devir arttığını kail Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dünya İnsan Hakları Günü'nün özellikle mazlum ve mağdurlar peyda etmek neredeyse kâffesi adamlık düşüncesince hayırlara fırsat olmasını diliyorum. Bundan 73 sene evveli şişman umutlarla benimseme edilen BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi global sulh ve istikrarın korunmasında halen ehemmiyetli müşterek emare olma vasfını koruyor. Ancak özellikle İslam kini ve kültürel rasizm peyda etmek neredeyse beyannamede toprak düzlük ilkelere müteveccih tehditler de gündüz günden artıyor. Günümüzde demokratlık ve insanoğlu hakları havariliği karşıcı nice günindi ülkesinde tiksinme söylemleri, siyasetle beraberce günce yaşamı da tutsak almıştır. İnsanların kökenine, inancına, rengine, aut görünüşüne uyarınca ayıran, en esas doğruluk ve özgürlüklerini ellerinden düzlük faşist çalışmalar adeta bayağı duruma gelmiştir. Her ne derece buzdağının yalnızca sâdır yönünü yansıtsa fark istatistikler İslam ve ecnebi düşmanlığının eriştiği boyutları açık açık ortaya koymaktadır.

Geçtiğimiz sene esbak senelere uyarınca tiksinme suçlarının sayısı 2 kıvrım yükselmiştir. Yine güzeşte sene Avrupa'da en aşırı vatandaşımızın yaşamış bulunduğu 3 ülkede, göçmenlere müteveccih saldırıların sayısı 3 bini aşmıştır. Mescit ve ibadethanelere müteveccih eylemler ise anne cereyan medyada bundan böyle salık kıymeti fark taşımıyor. Nefret suçlarına müteveccih kayıtsızlığın sığınmacılar ve yerlerinden edilmiş şahıslara karşıda sergilendiğini görüyoruz. Her seferinde insanoğlu doğruluk ve özgürlüklerinden çağ vuranlar Suriye'den Yemen'e, Afganistan'dan Arakan'a derece alanımızda yaşanmış olan insanca dramlara gözlerini kapıyor. Akdeniz'in gelişigüzel sene binlerce insanoğlunun yaşamını kaybetmiş bulunduğu devasa müşterek kabristana dönüşmesini yalnızca seyrediyorlar. Yunanistan'ın Ege Denizi'nde sığınmacı botlarını batırması karşısında nazar boncuğu reaksiyon göstermiyorlar. Ülkemizin yerinde bulunduğu mevzularda bile elden müeyyide diline sarılanların gelişigüzel devir göstergeç ekranlarına yansıyan bu trajedilerle ilişik şimdiye derece müşterek tane müşterek eleştirmeli cümlelerini duymadık. Aynı biçimde sonsuz bebek haklarından bahsedenlerin Avrupa'da kaybolan on binlerce Suriyeli sığınmacı çocukla ilişik attıkları nazar boncuğu adıma tanık olmadık” sanarak konuştu.

“Dünyanın ulusal gelire uyarınca en müşterek tomar insanca iane karşıcı ülkelerinden birisiyiz”

Kadınlar, dallar ve engelliler özellikle peyda etmek neredeyse gelişigüzel kesimden insanoğlunun doğruluk ve özgürlüklerinin genişleteceğini tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benzer ikiyüzlülükler eş hakları ve hanıma müteveccih kuvvet konusu için de sahnelenmektedir. Kadınlara kamusal bölgede mevcut olma hakkı tanımayan ayrımcı tensikat Batılı devletlerde nazar boncuğu reaksiyon çekmeden ferah ferah yaşama geçebilmektedir. İstanbul Sözleşmesi üstünden bizi maksat düzlük kesimlerin vatandaşlarımızı da kıygın fail bu zulümler karşısında kelimesiz kalması ise ayrı müşterek garabettir. İnsan haklarının hiçe sayıldığı böylesi müşterek devirde Türkiye insanı ve insanca değerleri merkeze düzlük çalışmalarıyla öne çıkıyor. Suriye'den Yemen'e, Afganistan'dan Arakan'a derece kâffesi bunalım bölgelerinde adamlık onurunu kurtaran hizmetlere imza atıyoruz.

Daha adaletli müşterek dünyanın muhtemel bulunduğu inancıyla, nerede müşterek mazlum ve kıygın olacaksa farklılık yapmadan iane elimizi uzatıyoruz. Dünyanın ulusal gelire uyarınca en müşterek tomar insanca iane karşıcı ülkelerinden birisiyiz. Savaş, arbede ve terörden kaçan 5 milyona benzeyen kardeşimizi devletimizde konuk ediyoruz. Salgınla mücadelede yabancılar kabilinden içe yumulmak hesabına imkanlarımızı arkadaş ve karındaş ülkelerle paylaşıyoruz. Haksızlık ve hukuksuzluk karşısında tepkimizi göstermekten çekinmiyoruz. Sınırlarımız haricinde kâffesi bunları yaparken türkiye ortamında de kadınlarımız, çocuklarımız ve engellilerimiz özellikle peyda etmek neredeyse gelişigüzel kesimden insanımızın doğruluk ve özgürlüklerini genişletmeye hız ediyoruz.

Yargı Reformu Strateji Belge'mizi açıkladığımız 30 Mayıs 2019 tarihinden bugüne derece 5 kaza paketini yaşama geçirdik. Yakında meclisimizin taktirine sunacağımız toy müşterek kaza paketi ile bu düzeltme zincirine inşallah toy müşterek çecik şimdi ekliyoruz. İnsan Hakları Tanzimat Komisyonu'nun aksiyon yeteneğini artıracağımız bu paket ile hanımlara müteveccih rahatsız etme ve izleme eylemlerinin cezaları ağırlaştırılacaktır. Türkiye insanoğlu odaklı mutluluk geleneğinde almış bulunduğu mutluluk geleneği ile demokratlık ve esas özgürlükler alanındaki düzeltme iradesini önümüzdeki devirde de sürdürecektir. Rabbim uçurum ve yardımcımız olsun” halinde konuştu.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler