USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan'ın kendisi şu anda Amerika'nın bir üssü durumunda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin, Yunanistan'ın Dedeağaç şehrine meydana getirdiği sevkiyata ilişkin, 'Aslında elden Dedeağaç bir fevk değil. Yunanistan'ın kendisi şu anda Amerika'nın bir üssü özelliğine gelmiştir. Şu anda Yunanistan'ın içindeki Amerikan üsl

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan'ın kendisi şu anda Amerika'nın bir üssü durumunda
11-11-2021 20:58
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin, Yunanistan'ın Dedeağaç şehrine icra ettiği sevkiyata ilişkin, "Aslında hoppadak Dedeağaç bir yukarı değil. Yunanistan'ın kendisi şu anda Amerika'nın bir üssü niteliğine gelmiştir. Şu anda Yunanistan'ın içindeki Amerikan üslerinin sayısını ego saya saya bitiremedim. O derece Yunanistan'ın içre Amerika'nın üsleri var" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile beraberce görüşmesi ve Türkiye- Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Oturumu'nun arkası sıra eş matbuat toplantısı düzenledi. Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in sığınmacı krizinde Türkiye'yi suçlayan ifadeleri ve ABD'nin Yunanistan'ın Dedeağaç'ın şehrine icra ettiği sevkiyata bağlı değerlendirmelerde bulundu.

'MİÇOTAKİS DE AVANESİ DE YALANLA GÜNÜ GEÇİRİYOR'

Yunan Başbakan'ın laflarını küfran şekilde tanımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikle sığınmacı krizinin Türkiye kabilinden kaynaklandığını söylemek, hakkıyla nankörlüktür. Zira şu anda Türkiye'de mecmu mülteciye baktığımız devir kestirmece 5 milyon mülteciye kılıç Türkiye'de ev sahipliği yapıyoruz. Bunun 4 milyona yakını hoppadak Suriyeli. Irak var, Afganistan mevcut vesaire. 5 milyona benzeyen mülteciyi ülkesinde ağırlayan, onlara ev sahipliği karşıcı bir ülkeye, 'mülteci problemi Türkiye'den kaynaklanıyor' düşünmek nankörlüktür. Eğer kılıç kapıları anahtar olursak Yunanistan ne yapar bilemem. Hepsinden mavera Ege'de, Akdeniz'de sığınmacıların botlarını şişleyerek, onları ölüme mahkum fail dünya Yunanistan'dır. Elimizde tamamı vesaik var. Çoluk bebek demeden o botları şişleyerek ve oradan çabucak devredilmek aracılığıyla o botları devirerek batıran ve ölüme o müşterilerini mahkum fail gine Yunanistan. Neyi konuşuyoruz? Tamamıyla Miçotakis de avanesi de yalanla haset geçiriyorlar, DOĞRU davranmıyorlar. Dürüst davranmadıkları düşüncesince de alanda inanma talkın etmiyorlar" sanarak konuştu.

'YUNANİSTAN'IN KENDİSİ ŞU ANDA AMERİKA'NIN BİR ÜSSÜ DURUMUNDA'

Yunanistan'ın sığınmacı botlarını batırma görüntülerinin ellerinde bulunduğunu kail Erdoğan, "Dünyayı aldatabilirsiniz ancak Türkiye'yi aldatamazsınız. Maalesef Dedeağaç ile ilişik konuda, esasta hoppadak Dedeağaç bir yukarı değil. Yunanistan'ın kendisi şu anda Amerika'nın bir üssü niteliğine gelmiştir. Şu anda Yunanistan'ın içindeki Amerikan üslerinin sayısını ego saya saya bitiremedim. O derece Yunanistan'ın içre Amerika'nın üsleri var. Şöyle hepsini bir araya toparladığımız devir ortaya anca bir resim çıkıyor ki Yunanistan'ın kendisi adeta Amerika'nın bir üssü gibidir. Böyle bir resim var. Dedeağaç bunların arasında hoppadak küçük bir bölge. Şu anda etraflı bunlar niçin yapılıyor, sebep yapılıyor? Biz bunu da icap Biden'la icap ilişik bakanlarla bitirdikleri görüşmelerde sorduklarında kaçamak kaçamak yanıtlar veriyor. Dürüst davranmıyorlar ve kendilerine seçtikleri yandaki kusur bir yandaki ve üs şekilde da Ege'de Yunanistan'da takındıkları bu davranış akla yatkın bir davranış değil. Düşünün Biz NATO üyesiz, Amerika NATO üyesi, Yunanistan NATO üyesi ancak NATO üyeleri şekilde Amerika en baş döndürücü dayanak verici olduğuna uyarınca kılıç niçin birbirimize düşüyoruz? NATO üyeleri arasında icap er sayısı itibariyle, gerekse finansal dayanak bakımından Türkiye Amerika'dan sonradan geçmiş 7 arasında toprak düzlük bir ülkedir. Böyle bir resim var, Yunanistan'ın hakeza bir durumu yok. Yunanistan baş döndürücü geride. Biz kendimize inanıyoruz, güveniyoruz. Biz o bölgenin sigortasıyız" ifadelerini kullandı.

'6 MİLYAR DOLARI YAKALAMAYI HEDEFLİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşmelerde Türkiye- Macaristan ilişkilerini şümullü biçimde ele aldıklarını belirterek, "Uluslararası ve lehçe mevzularda düşünüm alışverişinde bulunduk. Ekonomik ve ticari ilişkilerimiz hamdolsun değme sabık çağ gelişiyor. Mevcut rakamlar tecim hacmimizin sene sonu itibariyle, vakıa bizde 3 bilyon dolar kabil gözükse de kıymetli dostum, '4 bilyon dolar' diyor. Biz de 'gökten ne yağmur ki toprak ikrar etmez' diyoruz. Bununla bu arada yola bitmeme yazar geçmiş evrede düet ticaretimizi kılıç de inşallah 6 bilyon doları yakalamayı hedefliyoruz. Bu maksat doğrultusunda atabileceğimiz eş adımları bugün sayın Başbakanla detaylı bir halde düşünüş ettik" sanarak konuştu.

'ETKİN MÜCADELENİN MÜMKÜN OLDUĞUNU TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ'

Ülkeler arasındaki ülfet anlaşmasının yürürlüğe girişinin 100'üncü yılı zımnında 2024 yılını, 'Türkiye- Macaristan Kültür Yılı' şekilde kutlayacaklarını tamlayan Erdoğan, 2016 senesinde Macaristan'da yakalanan 101 zerre zamanı eserin bugün Türkiye'ye baştan kavuştuğunu hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan dolayı Sayın Başbakan'ın şahsında tamamı Macar makamlarına gösterdikleri duygunluk ve yürüttükleri benzeyen teşrikimesai düşüncesince şahsım, milletim namına teşekkürname ediyorum. Bu aşama ekin varlığı kaçakçılığını önlemekte iştahlı ve azimli olunması şeklinde çalışan mücadelenin beklenir bulunduğunu tamamı dünyaya göstermiştir. Dostlarımız kabilinden sergilenen bu iş birliğinin başka devletlere de sağlam olmasını dilek ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuk Başbakan Orban, Macaristan'ın 3 yönden huruç baskısı altında bulunduğunu belirterek, "Bu halde Avrupa'nın müttefiklere gereksinimi vardır. Savunma varlığını kaçıracaktır. Şimdi anlaşmaya vardık ki 50 uç polisi huruç dair Türk dostlarımıza en dobra biçimde araştırma görevlisi olmaktadır. Bunu zerre lime değil direkt finansal şekilde dehalet hattı da Avrupa'nın menfaatinedir" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler