USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yeşilay gibi STK’ların yanında asıl ailelere görevler düşüyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bağımlılıkla mücadelede Yeşilay gibi STK'ların yanında asıl ailelere görevler düştüğünü belirterek, "Öyle müşterek dönemdeyiz bundan böyle müşterek yaşından itibaren tamamı evlatların cep telefonu, tablet, elektronik beyin yahut mon

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yeşilay gibi STK’ların yanında asıl ailelere görevler düşüyor'
05-11-2021 21:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Yeşilay Danışma Merkezleri eş açma törenine katıldı. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve milletvekilleri haremlik etti.

“Mücadeleyi devletimizde müşterek tane müşterek basıcı bırakmama, azim ve kararlılıkla akıbet nefesimize genişliğinde sürdüreceğiz”

Açılış töreninde mülakat eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Danışmanlık merkezlerinin ülkemizin 4 müşterek yanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yekûn 104 benek verdikleri hizmetle değme yaştan vatandaşımızın yaşamın renklerini kazanmalarına katkıda bulunacaklarını inanıyorum. Bu merkezde parasız adına verilen hizmetler bağımlılarla hudutlu kalmayıp onların ailelerini ve içtimai çevrelerini de içerisine meydan enli müşterek savaş stratejisine dayanıyor. Bağımlılıktan kurtarılan insanlara afiyet güvencesinden istihdama, gereksiz zamanlarını değerlendirmeden cümle edindirmeye genişliğinde enli müşterek bölgede destek sunar sağlanıyor. Böylece bu iradeye yayınlayan şahısların önlerinden adeta görülmemiş müşterek zamanın kapıları açılıyor. Sosyal misyon uzmanlarından psikologlara genişliğinde enli müşterek ekibin süresince arazi almış olduğu zor ve derinlemesine mücadelenin gayesi bağımlılıktan kurtulan şahısların baştan bire müşterek yanlışa düşmelerinin önüne geçmektir. YEDAM modelinin başarılarını ve göbek grado esneyen misyon ağırın takdirle izliyoruz. Bağımlılıkla mücadeleyi de insanoğlu merkezli yürütüyoruz. İnsanı yaşat ki mevki yaşa anlayışı sivil polis polis maşer kuruluşu adına bu yapı altındaki faaliyetlerde asliye felsefedir. Ailelere yetişkinlere bebek ve genceler müteveccih programlar Yeşilay'ın müşterek asrı aşan misyonuna ne basamak disiplin sıkıya ilişkin olduğuna ayraç ediyor. Tüm yaşamını dokuncalı alışkanlıklar ve maddelerle mücadeleye adamış bir tanesi adına Yeşilay'ı yanında oldum, olmayı da sürdüreceğim. Her devir altını çizerek tabir ettiğim gibi İçki bap ve künde bağımlılığı topu topu kötülüklerin anasıdır. Tütün kullanması hem kendimize hem çevremize zararlıdır. Teknoloji bağımlılığı bizi insanoğlu eden vasıflardan uzaklaştırıp asıl sıfır müşterek dünyaya bizi hapseder. Zararlı ve biçimsiz bulunan değme bilinçlilik değme yerde ve değme şartta böyledir. Bu çeşit alışkanlıkların hiçbirinin de ideoloji yahut inançla merakı yoktur. Her ki içkiye, maddeye, kumara sigaraya güzelleme diziyorsa müşterek tane gayesi özlük sapkın sahn biçimini, zaaflarını, komplekslerini örtmektir. Bizim Yeşilay'la yürüttüğümüz mücadeledeki müşterek tane gayemiz, ülkemize ve milletimize ruhu ve gövdesi de dipdiri nesiller kazandırmaktır. Bu mücadeleyi devletimizde müşterek tane müşterek basıcı bırakmama azim ve kararlılıkla akıbet nefesimize genişliğinde sürdüreceğiz” dedi.

“Yeşilay gibi STK'ların yanında asıl adına ailelere görevler düşüyor”

İnternete erişimin kolaylaşmasından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Günümüzde internete erişimin kolaylaşması ve içtimai iletişim araçları platformlarını kontrolsüz çoğalması müşterek vakitler buyana tanıdık bağımlılıklara yenilerini ekledi. Bilgisayardan cep telefonuna, düzen konsollarından televizyona genişliğinde uzanan uygulayım bilimi tabanlı bu toy bağımlılık türüyle savaş Yeşilay'ın yazık sahasına giriyor. Devletin ilgilendiren birimleri ve Yeşilay gibi sivil polis polis maşer kuruluşları yanında asıl adına ailelere görevler düşüyor. Öyle müşterek dönemdeyiz bundan sonra müşterek yaşından itibaren topu topu evlatların cep telefonu, tablet, elektronik beyin yahut göstergeç monitörü gibi cihazlara saatlerce hipnotize ergin gibi kaldığını görüyoruz. Anne babalar kendilerine sayaç açmak yoluna kolaycılığa kaçarak ve bir aşırı kez bilincinde yapılmaksızın evlatların bu çeşit elektronik cihazların ve oralarda muhatap oldukları içeriklerin bağımlısı yapıyorlar. İnternet bağlantısı mevcut cihazlarda evlatlarımızın değme çeşitli dokuncalı içeriğe idrak olanağı da genellikle ehil değiliz. İnternette evlatlarımızın karşısına çıkabilecek alkol, sigara, bap kullanımı, şiddeti, cinselliği ve değme çeşitli sapkın görüntüyü fikri, telkini engelleyebilmemiz hakkıyla aşırı zor. Üstelik bu çeşit içerikler evlatların zihinlerinde bizim insanlarımız ırak avlamak düşüncesince aralıksız çalıştığımız dokuncalı ürünlere meşruiyette sağlıyor. Biz her insana sigara kötüdür, içki zararlıdır, künde felakettir niteleyerek talkın verirken, internette yahut televizyonda daima bire müşterek ürünleri kullanan insanlarla karşılaşan jön dimağlara bu mesajları kesinlikle ulaştırabiliriz. Daha kötüsü bu mecraların müşterek bölümü genel ağ üstünden çocuklarımıza ulaşıp onları değme çeşitli değerlendirme bariz duruma getiren biçimsiz oruçlu şahıslara punt veriyor” niteleyerek konuştu.

“Çocuklara dahil etmeyen ana ve babalar onların yaşamış olduğu felaketlerin ortağıdır”

“Tabi iğneyi karşımızdakine batırırken, çuvaldızı da kendimizden esirgememiz gerekiyor” niteleyerek konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyükler adına maatteessüf bundan sonra ufaklıklara ‘hayır' demeyi başaramıyoruz. Kişilik, nefis vermemiz onların yaşadıkları toplumdan ve dünyada gereksinimleri bulunan bilinç, bilim maharet değerlerle donatmamız müstelzim çocuklarımızı rollere değişiyoruz. Anne babalar değil dallar ana ve babaları yönlendiriyor. Evde güzel kalıp olamadığımız, okuldaki gelişimini yakından strateji etmediğimiz, kimlerle oturup kalktığını bilmediğimiz çocuklarımızı engellenmeyen kılmış olmayız. Sadece başı gereksiz bırakmış, boşlama etmiş oluruz. İnsanların hayatlarını karartan biçimsiz alışkanlıkların izini sürdüğünüzde doğrudan tamamının çocukluk ve ilk gencelme dönemlerine çıktığını görüyoruz. Çocuklara bedel vermek, onların görüşlerini önemsemek, aile içerisindeki kararlara katılımımı gelmek kesinlikle gereklidir. Ama bu gidişat özlük değerlerimizle donatarak dimdik ve şuurlu erler adına yaşama istihzar sorumluluğumuzu ortadan kaldırmaz. Çocukların ilkin değişimin ayırt etmeyen yahut ayırt etmiş olduğu şekilde dahil etmeyen ana ve babalar onların yaşamış olduğu felaketlerin ortağıdır. Alkol ve bap kullanıcıların biçimsiz alışkanlıklarında kapılmasında kurtulmasında ana ve babaların çarpıcı olduğun bilinmelidir. Çocuklarımıza güveneceğiz. Sözümüzle ve yaşantımızla onlara kılavuzluk etmeyi, kalıp olmayı boşlama etmeyeceğiz, tinsel değerlerimizle canlandırma etmeyi de boşlama etmeyeceğiz. Bunu sağladığımızda yeşil ayımızın işini de görülmedik azaltmış olacağız. Aile kurumuna elan aşırı ehemmiyet ödeme kararımızın gerisindeki sebeplerden biride budur. İnşallah önümüzdeki çağda daima baş başa bunu yapacağız” halinde konuştu.

Veysel Ensar Gökçegözog
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler