USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yağı stoklayıp utanmadan tutarları yükseltiyorlar'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunlar stokçu, bunlar günebakan yağını, zeytinyağını depoluyorlar ve utanmadan yüzlü yüzlü sayıları yükseltiyorlar ve raflarda ‘ayçiçeği düşman yok' sanarak hakeza müşterek kampanya yürütüyorlar. Burada müşterek olacağız, bu a

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yağı stoklayıp utanmadan tutarları yükseltiyorlar'
08-03-2022 16:34

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde avrat muhtarlarla yan yana araya mevrut Cumhurbaşkanı Erdoğan, stokçulardan, doktorlara ve hanıma müteveccih şiddete derece sert yan yana hayli mevzuda ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

“Kadın hakları dair bayanlardan yana tığ tarafız”

Konuşmasının iri bölümünde hanımlara bağlı meydana getirilen çalışmalara ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugünkü buluşmamızın arttırma yan yana önemi ve manası elan var. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Sizlerin gözetiminde yurdumuzdaki herkes hanımefendilerin evren Kadın Günü'nü kutlama kartı ediyor, rastgele yan yana birine selamlarımı, saygılarımı gönderiyorum” niteleyerek konuştu.
Neşet Ertaş'ın “kadın insan, koca insanoğlu” sözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fıtrat icabı avrat yok ise erkek, koca yok ise avrat anlamsızdır, hükümsüzdür. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de bizlere rastgele yan yana şeyin eşli, doğrusu erkekli, dişili yaratıldığını bilgi veriyor. Birbirini böylesine tamamlayıcı dü varlıktan birinin yalnızca cinsiyeti hasebiyle kem görülmesini, ötekileştirilmesini, ayrımcılığa uğramasını, yan yana defa hele şiddete maruz bırakılmasını katiyen kabullenemeyiz. Kadınlara kazı etmiş bulunduğu kıymeti hasretmek hem inancımızın hem kültürümüzün hem medeniyetimizin bununla müşterek kanun ve yasalarımızın bizlere emridir. Hakikat bu iken maatteessüf DOĞRU tarihimizde buna elverişsiz sakıt birçok uygulamaya, hadiseye daima beraberce tanık olduk. Bizim siyasa hayatımızdaki en ehemmiyetli savaşım alanlarımızdan bir tanesi de hanımlarımızı haklarına sarmak olmuştur. Anayasamız ‘kimse yetişek ve tedrisat hakkından bırakılamaz' demesine karşın senelerce nahak yere yere yetişek hakkını kullanmaktan mahrum bırakılan hanımlarımıza yetişek hakkını tığ verdik. Anayasamızda ‘her yurttaş seçilme hakkına sahiptir', mebus seçilme engelleri görünürde başörtülü yan yana eşya olmasına karşın hanımefendilerin hukuksuz yan yana halde gasp edilen seçilme hakkını kullanmasını tığ sağladık. Bu sayede 2002 senesinde yükseköğretimde kupkuru okullaşma payı yüzdelik 14,6'dan yüzdelik 43,4'e yükselirken bu kantite kız öğrencilerimiz görünürde yüzdelik 48,5 ile üstün dereceli seviyeye çıkmıştır. Anayasamız açıkça, ‘çalışma her insanın hakkı ve ödevidir, rastgele yan yana Türk amme hizmetlerine giriş hakkına sahiptir, hizmete alınmada amacın gerektirdiği niteliklerden başka tek değişiklik gözetilemez' demesine karşın nahak yere yan yana halde kamuda düzentileme haklarından mahrum bırakılan hanımlara bu hakkı tığ verdik. Eğitim ve düzentileme yaşamı bilhassa kazanmak az daha rastgele yan yana bölgede ülkemizin beşeri sermayesinin zenginleşmesinin önündeki herkes engelleri tığ kaldırdık. Kadınlarımız görünürde başörtülü ve başı belirgin ayrımını tığ sona erdirdik. Türkiye'yi yasakların ülkesi olmaktan çıkartıp rastgele yan yana bölgede okazyon eşitliğinin, adaletin bilge bulunduğu yan yana toprak biçimine tığ dönüştürdük. Kadınlar lehine zait ayrımcılık yapılmasını kanun kuralı biçimine tığ getirdik. Kadınlar ile rical arasındaki eşitsizliği gidermeyi devlete fariza şekilde tığ verdik. Kadın hakları dair bayanlardan yana tığ tarafız. Kadına müteveccih sertlik dair gene bayanlardan yana tarafız. Aile içi sertliği şikayete editör olmaktan çıkardık, dolaysız izleme edilen taksirat arasına aldık” şeklinde konuştu.

“Meğerse 3 aydan sonradan başıboş bırakmışlar adamı”

Tokat'ta metrukiyet evresinde bulunduğu benzeri hasret Ağ'ı 23 yerinden bıçaklayan Samet Ağ'ın başıboş bırakılması ile ilişik mütekellim Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün MYK toplantısı vardı, Tokat'taki hasret kardeşimizin 23 yerden, ahlaksız, aşağılık benzeri çeşidinden bıçaklandığını öğrendim. Dikkat edin 23 yerden. Ne yaptılar, ne ettiler diye, Adalet Bakanlığının da geçmiş sunumu vardı, sorduk, oysa 3 aydan sonradan başıboş bırakmışlar adamı. Hemen aradık, araştırdık, hamdolsun gine bu aşağılık herifi cezaevi almışlar. Bizde de biliyorsunuz ki Genel Başkan Yardımcımız Tokat milletvekilimiz hasret bayan var, kendisi ile telefon irtibatını kurduk, ‘şimdi adaşın, Tokat mebus hasret bayan izleme edecek, Cumhurbaşkanı şekilde ego de bu sürecin peşindeyim' dedim. 2,5 yaşlarında yan yana evladı var. Bu budun bizlere emanettir. Milletimizin bu emanetini bizim görünürde bırakmamız beklenir değildir. Düşünün 23 yerden bıçaklıyor, be bilge sen ne olmakta da hakeza birini başıboş bırakıyorsun. Hakim hakeza yan yana artırım yapıyor, ondan sonradan yargıya hakaret, ne hakareti, şayet ego bu ülkede Cumhurbaşkanıysam, sen de 23 yerinden eşini bıçaklayan hakeza yan yana adamı başıboş bırakıyorsan bununla ilişik söylenmesi müstelzim her neyse bunu ego sana söylerim. Sonuna derece da izleme edeceğiz, elan bitmedi işimiz. Bakanıma da söyledim, bunu DOĞRU takibe alacaksın, bu mevzuyla ilişik beni de bilgilendireceksin, atılması müstelzim adımı çabucak atacağız. Bu bilge olabilir, müddeiumumi olabilir, ayırt etmez. Biz adaleti mülkün esası şekilde gören yan yana medeniyetin mensuplarıyız, kazı görünürde kalmaz, yerde sürünmez. Onun düşüncesince de gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kadınlarla ilişik atık adımları özetleyen Erdoğan, hanımlara dirlik hızlı mücadelede dünkü adımlar attıklarını belirterek, “TCK'da düzenlenmen taktiri iskonto nedenlerini duyulan mevzulara sınırlanmış kılıyor ve maddenin infaz sahasını daraltıyoruz. Bu kapsamda failin nedamet içermeyen davranışları taktiri iskonto sebebi şekilde ikrar edilmeyecektir. Failin yalnızca iskonto almaya müteveccih duruşmadaki davranış ve davranışları, şu komikliğe bak, foto kıyafeti, günah bağı takması, günah bükmesi taktiri iskonto sebebi şekilde dikkate alınmayacaktır. Kadına müteveccih hızlı elan canlı savaşım edilmesi amacıyla düşünülerek öldürme, düşünülerek yaralama, azap ve cehennem azabı suçlarının hanıma dirlik işlenmesini kalifiye çözüm kapsamına alarak cezaları artırıyoruz. Israrlı izleme fiilleri bağımsız zeval şekilde düzenlenecek, ısrarlı halde fiziken izleme etmek, danışma ve muhabere araçlarını, enformatik sistemlerini yahut üçüncü insanları kullanarak değinme kurmaya idman fiilleri de bundan sonradan zeval sayılacaktır. Ayrıca bu çeşit suçların hasretlik sonucu maruz yahut boşanılan eşe dirlik işlenmesi, mağdurun okulunu, işyerini, konutunu değiştirmesine ve ya okulunu yahut işini bırakmasına illet olması, dirlik tenkil sonucu maruz eden çeşidinden işlenmesi yerinde ısrarlı izleme suçunun cezası yükselmektedir. Eşe yahut boşanılan eşe dirlik işlenen düşünülerek cerh suçları, durdurma sebebi şekilde dizin taksirat arasına alınacaktır. Vekili nanay sertlik mağduru hanımlara talepleri şeklinde parasız şekilde avukat görevlendirilmesi sağlanacaktır. Meclis'in emek harcaması ve taktiri ile yaşama geçecek bu düzenlemelerin şimdiden faydalı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

“Gerisinde bu katı ast kuruluş ve politik istek vardır”

Büyük ve çelimli Türkiye'nin inşasından azla ödünleme vermediklerinin altını çizen Erdoğan, “Pek yan yana hayli ülkede uygulamaya geçirilen politik istikrarsızlık, toplumsal kaos, iktisadi yadımlama senaryoları ayrımlı görünümler ve taktiklerle bizim üzerimizde de defaatle denendi. Bu saldırılar birtakımı devir yıldırı örgütleri, birtakımı devir içimizdeki hainler kullanılarak meydana getirilen vuruş girişimleri, birtakımı devir politik ve iktisadi tetikçiler yoluyla gerçekleştirilmiştir. Allah'ın katkısı ve ermiş milletimizin yardımıyla bu saldırıların hepsini de birer birer boşa çıkarttık. Ülkemizi ve milletimizi cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanları 5'e, 10'a katlayan im ve hizmetlere kavuştururken, demokratlık ve kalkınma hamlemizi yürütürken, iri ve çelimli Türkiye'nin inşasında katiyen ödünleme vermedik. Her bölgede mütekâmil ülkelerle yarışacak, ayrıca bir fazla bölgede onları geride bırakacak çağcıl yan yana ast kuruluş kurduk. Savunma sanayimizi geliştirerek TSK'yı, son zamanların ve ülkemizin gereksinimlerine mucibince baştan yapılandırarak uç ötesi misyonlarla ordumuzun tecrübesini artırarak politik ve diplomatik açılımlarımızı destekleyecek yan yana cıvıl cıvıl yapısı oluşturduk. Görevimize önceden yüzdelik 20 defans sanayine sahipken bugün yüzdelik 80 defans uran ürününü üretiyoruz. Eğer bugün Türkiye etrafında yaşanmış bulunan herkes istikrarsızlıklara, gerilimlere, çatışmalara karşın hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerleyebiliyorsa peşinde bu katı ast kuruluş ve politik istek vardır. Eğer bugün Libya'da kardeşlerinin imdadına yetişebiliyorsa, şayet Azerbaycan'da, Karabağ'da kardeşlerinin imdadına yetişebiliyorsa ahacık bu çelimli istek vardır. Asıl gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir”

“Muhalefet; ülkemizi darda, zorda belirtmek namına hakeza yan yana kampanyayı yürütüyor”

Gündemde bulunan yağ mevzusuna bağlı ehemmiyetli açıklamalarda mevcut Erdoğan, “Şimdi ego kocabaşı kardeşlerimden yan yana şeyi bilhassa dileyiş ediyorum; sonuç günlerde yan yana yağ meselesi çıkarttılar. Bizim ayçiçeği, zeytinyağı, hakeza yan yana sorunumuz yok. Bunu muhalefet; ülkemizi darda, zorda belirtmek namına hakeza yan yana kampanyayı yürütüyor. Şimdi ego muhtarlarımdan şurası istiyorum, mahallenizdeki, köyünüzdeki marketlerde, bakkallarda hakkıyla günebakan hasım mevcut mı, nanay mu? Ama ego isterim ki, icabında sizler İçişleri Bakanlığımız namına bunların depolarını başkalık izleme yazar bizlere suç duyurusu edeceksiniz, bu stokçulara tığ gereğini yapacağız. Buralarda yan yana numara derecede mesul validir. Sizler valilerin o mahallelerdeki eli, ayağısınız. Sizler İçişleri Bakanımın, Cumhurbaşkanının elisiniz, ayağısınız. Bu devlete ajite etmeye çalışanlara müstelzim dersi hasretmek bizim boynumuzun borcudur. Bunlar stokçu, bunlar günebakan yağını, zeytinyağını depoluyorlar ve utanmadan yüzlü yüzlü sayıları yükseltiyorlar ve raflarda ‘ayçiçeği hasım yok' niteleyerek hakeza yan yana kampanya yürütüyorlar. Burada yan yana olacağız, birlikte olacağız, bu ahlaktan mahrum olanlara müstelzim dersi vereceğiz. Dün İçişleri Bakanımla bunu konuştum, valileri seferber edeceğiz. Nerede bu çeşit yan yana ahlaksızlık varsa, istifçi mevcut ise bunlara gereğini yapacağız. Çünkü bizim hakeza yan yana sıkıntımız yok. Bu stokçuluğu yapanlar bunun hesabını verecek. Türkiye'yi öteki biçim ve yöntemlerle mısra getiremeyeceklerini görenlerin konjonktürel gelişimleri mazeret ederek bu gücümüze saldırmaları düzgün değil, şuurlu yan yana eylemdir. Küresel sağlık, davranış ve düzenlilik krizlerinin biçim açmış bulunduğu yan yana kadro sorunları yalnızca ülkemize duyulan denli belirtmek kanalıyla milletimizi karamsarlığa sürüklemek, insanlarımızı kımıldatma edenlere okazyon vermeyeceğiz” dedi.

“Varsın gidiyorlarsa gitsinler”

Doktorların ücretlerinin az bulunduğunu belirterek mutluluk hastanelerini bırakıp hususi hastanelerde çalışmaya başlamalarına bağlı mütekellim Erdoğan, “Son senelerde yan yana bilinçlilik elan çıktı, hastanelerde şöyleki oluyor, hakeza oluyor. Bakın, hatalarımız olabilir. Kardeşlerim, bu devasa site hastanelerini yapanlar kim? Devasa yetişek araştırı hastanelerini yapanlar kim? Şuanda hastanesi sıfır ilimiz, ilçemiz mevcut mı? ‘Doktorlar az mülk aldıkları düşüncesince ayrılıyorlar.' Samimi konuşuyorum, arkadaş biberli söyler ancak doğruyu söyler, bu hastaneleri mensur eden biziz, bu doktorları okutan, yetiştiren bu mutluluk değil mi? Bu mutluluk sizi okuttu, yetiştirdi, en yan yana hayli maliyeti efdal bulunan da sağlıktır. Az mülk veriyormuşuz, sormuş oldum minimum düzlük 8-9 bin, en efdal düzlük 25 bin yöresinde alıyordur. Buna karşın hususi dal yan yana hayli elan iri nukut verdiği düşüncesince oralara kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum, belirgin konuşmayı severim, varsın gidiyorlarsa gitsinler, biz de üniversiteleri dünkü tamamlayıcı doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz. Bunlarla birlikte bu yola bitmeme ederiz. Daha da gelecek gidiyorum, emlak dışından ülkemize değiştirmek isteyenleri çabucak buraya çağırma ayar ve onları da devletimizde istihdam ederiz. Buralar gereksiz kalmaz alçalma etmeyin. Şuanda mütalaa görevlisi doktorlarımızla bu yola bitmeme ederiz. Çünkü buralar gereksiz kalmayacak. Ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Doktorluk denli ermiş yan yana mesleği yalnızca paraya çatı etmek, paraya onu durdurmak herhalde sert de insanca değildir. Türkiye vesayetten gelişememiş kalmışlığa, terörden vuruş teşebbüslerine derece birçok badirelerin üstesinden ne geldiyse bugünkü problemlerini çözecek potansiyele, imkana, yeteneğe sahiptir” niteleyerek konuştu.

“Hesaplarının, birlikteliklerinin, programlarının ortamında budun olmayanları kamuoyunun taktirine bırakıyoruz”
Vatandaşlara söylentilere aldırış etmemeleri, tahriklere gelmemeleri, provokasyonlara dirlik uyanıklık şeklinde bulunmaları çağrısı önleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilhassa erke ve besin fiyatlarında yaşanmış bulunan gelişmelerin yan yana bölümü toptan dengesizlikten kaynaklanıyorsa, yan yana bölümü da içerideki hırsların, manipülasyonların eseridir. Demokratik ahbaplık devleti ilkelerinden sapmadan bu yönde ameliyat tay tay arabası herkesten bunun hesabı ahbaplık uğrunda gerçekli sorulacaktır. Kurumlarımız herkes gelişimleri yakından izleme ediyor, tespitler yapıyor. Sorunun deposu üretici, toptancı, perakendeci zincirinin rastgele birindeki baş döndürücü menfaat hırsı yahut nihai tüketicilerin paniğe gönderme edilmesi olabilir, on paralık ayırt etmez, hepsinin de gereğini gerçekleştirmek boynumuzun borcudur. Elbette iğneyi dirlik tarafa batırırken, çuvaldızı da kendimize yöneltmekten gelişememiş durmuyoruz. Denetiminden koordinasyonuna, denetiminden teşvikine rastgele yan yana mevzuda bakanlıklarımızla, hususi sektörümüzle, STK'larla DOĞRU ortaklık şeklinde çalışıyoruz. Bu çerçevede planlı faaliyetleri hayattaki örnekleri izleme ederek dünkü vaziyetlere makul uyarlamaları yaparak, etkinliği artırarak, eksiklikleri gidererek hızlandırmakta kararlıyız. Milletimizden devletine güvenmesini, hükümetine desteğini sürdürmesini, sağduyuyu aracısız bırakmasını, götürümlü olmasını istiyoruz. Dünyadaki devletlerin ehemmiyetli yan yana kısmının çelimli mutluluk yönetimi, becerikli liderlik, toplumsal barış, toplumsal ast kuruluş ve kırılganlığı değişik küsurat iktisadi mekanizma problemi ortamında kıvrandığı yan yana süreçte ülkemizin elindeki imkanların değerini güzel bilmeli ve sahiplenmeliyiz. Özellikle toptan saygınlık krizi, sonuç 2 yılımıza damgasını vuran toptan keyif krizi bu konudaki gerçekleri herkes açıklığı ile ortaya koymuştur. Ukrayna krizi, düzenlilik boyutu indinde toplumsal ve iktisadi etkileriyle bu doğruyu yan yana el elan göstermiştir. Vicdan ve anlayış sahibi cümle bu tabela ortamında Türkiye'nin ne derece ayrımlı ve müspet yan yana yerde durduğunu görecektir. Ben birlikte 20'yi yan yana hayli mutluluk başkanı, başvekil ile Rusya-Ukrayna arasındaki bu harp ile ilişik görüşmeler yaptım ve bitmeme ettiriyorum. Şimdi ferda İsrail Cumhurbaşkanı gelecek, öteki çağ Azerbaycan Cumhurbaşkanı gelecek, dört başı mamur bütünü ile bu görüşmeleri sürdürürken Türkiye'nin durduğu noktayı hatırlatması bakamından bunun ne derece ehemmiyetli bulunduğunu anlatım buyurmak istiyorum. Bütün bunlara karşın ülkenin başına esmer bulutlar toplamaya canlı rastgele yan yana kimesne sıfatı, konumu, mecrası ne olursa olsun gelişememiş niyetlidir, başka hesaplar içindedir. Birbirimize sevmez, birbirimizden ırak durursak bundan düşmanlar yararlanma eder, teröristler yararlanma eder. Onları mı sevindireceğiz? Biz bu birliği, beraberliği, kardeşliği rastgele yan yana şeyin üzerinde ve uğrunda tuttuğumuzu söylüyoruz. Aynı görüşte bulunan beraberce ülkenin ve milletin selameti düşüncesince oturmaya, konuşmaya, uzlaşmaya, beraberce biçim yürümeye hazırız. Bunun içince dürüstlük, samimiyet, belirgin kalplilik ve belirgin sözlülük lazım. Biz vatandaşlarımızı Allah düşüncesince seviyoruz, zira biz bulunduğumuz destek sebebi ile bu sevgiyi paylaşmaya mecburuz. Ağzından başka laflar çıkarken karnında gezdirdiği tilkilerin kuyruklarını birbirine dolaştırmamanın hesabında olanlarla hakeza ulvi yan yana yoldaşlık yapılmaz. Hesaplarının, birlikteliklerinin, programlarının ortamında budun olmayanları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Derya Yetim - Hülya Keklik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler