USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ümraniye Millet Bahçesi açılışına katıldı

Ümraniye Millet Bahçesi açılış töreninde mütekellim Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2053 vizyonumuzun önce maksadı namına duyuru ettiğimiz Yeşil Kalkınma Devrimi doğrultusunda İstanbul'u içre yaşayanların sahn standardını yükseltecek hizmetlerle sunmak düşüncesince kolları s?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ümraniye Millet Bahçesi açılışına katıldı
05-11-2021 18:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ümraniye Millet Bahçesi açılışına katıldı. Açılışa Erdoğan'ın yanı esna Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da katıldı.

“2053 vizyonumuzun önceki gayesi yerine anons ettiğimiz Yeşil Kalkınma Devrimi doğrultusunda İstanbul'u zarfında yaşayanların avlu standardını yükseltecek hizmetlerle öncelemek düşüncesince kolları sıvadık”
Açılışta mütekellim Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu şehri İstanbul'u adalet etmiş olduğu yere gelmek düşüncesince attığımız değme adımın izlerini baş başa strateji ediyoruz. Etrafı gecekondularla kuşatılmış, görüntüsü sefil, insanı bedbaht İstanbul'u toptan indinde biçim biçimine getirmeyi başardık.

Şimdi de 2053 vizyonumuzun önceki gayesi yerine anons ettiğimiz Yeşil Kalkınma Devrimi doğrultusunda İstanbul'u zarfında yaşayanların avlu standardını yükseltecek hizmetlerle öncelemek düşüncesince kolları sıvadık. Bugüne denli 81 ilimizde 66 milyon metrekare meydan cemaat 404 budun bahçesini projelendirdik, bunlardan 111'ini tamamlayarak hizmete sunduk. Hedefimiz 2023 senesinde 404 budun bahçesinin tamamını bitirmektir” niteleyerek konuştu.

“En iri projemiz ise Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı bölgesine yapacağımız 7,7 milyon metrekare büyüklüğündeki budun bahçemiz olacaktır”

Erdoğan konuşmasının devamında, “İstanbul'a kazandıracağımız 43 Millet Bahçesi toplamda 17,7 milyon metrekare büyüklüğe sahiptir. Bunların 13'ünü İstanbulluların istifadesine sunduk. En iri projemiz ise Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı bölgesine yapacağımız 7,7 milyon metrekare büyüklüğündeki budun bahçemiz olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nda oluşturacağımız Millet Bahçesi inşallah hayattaki site parkları ortada önceki sıralarda arazi alacaktır” dedi.

“Sadece Fikirtepe projesi ast yapılarıyla beraberinde 15 bin konutu ve 60 bin yurttaşı içeriyor”

Erdoğan ayrıca, “Ümraniye ayrık kentleşmenin tamamı hüzünlerini muammer indinde ilçemizdi. Yaşı 60'ın üstünde olanlar 1970'ler, 1980'ler ve 1990'ların Ümraniye'sini hatırlayacaklardır. Buranın belediyesinde o devir CHP vardı. CHP diyince akla çöp, çamur, çukur, kir gelir. İstanbul'da başlattığımız kentsel tahavvül çalışmalarını endamsız müddette 81 ilimizin tamamına yaydık. Son 9 yılda toy düz yazı ettiğimiz içtimai konutlarla beraberinde toplamda 2.5 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Eşi benzer dünyada sıfır bu sonuç, 10 milyon vatandaşımızın dirilik ve servet güvenliğini garanti altına aldığımız anlamına geliyor. Halihazırda sahada envestisman kıymeti 100 bilyon lirayı bulan 300 bin tahavvül konutunun yapımı sürüyor. Kamulaştırma ve icar katkısı üzere icraat zarfında tahminî 5,7 bilyon teklik pınar kullandık. Sadece Fikirtepe projesi ast yapılarıyla beraberinde 15 bin konutu ve 60 bin yurttaşı içeriyor. Bu projenin önceki evresini gerçekleştiren bin 134 konutu ve iş yerini adalet sahiplerine doğrulama ettik” dedi.

“İstanbul'la beraberinde altı ilimizi havi Marmara Denizi ve Adalar hususi Çevre Koruma Bölgesi'nin ilanıyla ilişik Cumhurbaşkanlığı kararını da Resmi Gazete'de yayınladık”

Erdoğan, “İstanbul'la beraberinde altı ilimizi havi Marmara Denizi ve Adalar hususi Çevre Koruma Bölgesi'nin ilanıyla ilişik Cumhurbaşkanlığı kararını da Resmi Gazete'de yayınladık. Marmara Denizi, Karadeniz'e, Hazar Denizi'ne ve Macaristan'a uzanan iri indinde parçanın niteliklerini yansıtan eşsiz alanlardan biridir. Aldığımız bu kararla ekolojik, doğal, tarihi, kültürel, bedii değerleri faziletkâr bulunan Marmara Denizi'mizi himaye altına alarak, bölgedeki yöre problemlerini yegâne aracısız strateji yazar çözüme kavuşturabileceğiz. Dünya markası İstanbul'u tarihine, şanına ve güzelliğine reva indinde pozisyona getirmekte kararlıyız. Her ne denli birileri, bu CHP zihniyeti ‘zulüm 1453'te başladı' dese de, gerçek niyetlerini ele veriyorsa da kılıç 2053 vizyonumuzla fetih, lafzı ve manasıyla toy nesillerin zihinlerine ve gönüllerine kazımaya bitmeme edeceğiz” biçiminde konuştu.

“Allah'ın izniyle, 2023'ten Cumhur İttifakı yerine iri indinde zaferle çıkacağız”

Terörle savaşım vurgusu eden Erdoğan, “İstanbul'un maddesel ve içsel zenginliğini amaç meydan değme saldırıyı failleri ile beraberinde içtima 7 kat altına defnetmek boynumuzun borcudur.
Gabar'da terörü gömdük. Bay Kemal ve avanesi PKK yıldırı örgütüyle bu arada cereyan ettiler, onları da gömdük. Terör örgütünün başı cezaevinde, bunlar da onlarla bu arada cereyan ediyor. İP de, CHP'de onlarla beraber. Hani siz yıldırı örgütüne karşıydınız?

Gevşemek, rehavete sürüklenmek yok. Allah'ın izniyle, 2023'ten Cumhur İttifakı yerine iri indinde zaferle çıkacağız.
İHA ve SİHA'larımızla, Akıncılarımızla, Libya'da, Azerbaycan'da, Karabağ'da varız, varız da varız. Suriye'de yıldırı örgütüyle savaşım veriyoruz. Bay Kemal Suriye'yle hususiyet yapıyor. Bay Kemal sen YPG'yle, PKK ile, Suriye'deki teröristlerle bu arada ol. Onları da gömeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Programda mütekellim Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Seçimde milletimize verdiğimiz lafları tutmanın sevincini yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım bu seçkin eseri, Ümraniye Millet Bahçemizi ülkemize kazandırmaktan ekolojik ortam alım çalım duyuyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu vakte kadarki endamsız müddette bulunduğumuz bu bölgede 330 bin metrekarelik dev indinde budun bahçesini yaşama geçirdik. En uslu detaylarına varıncaya denli düşünülmüş bu seçkin eser, reviş ve çiftteker parkurları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destekleri ile yaptığımız bin 300 m. uzunluğundaki kavga yasaklayıcı neva perdesiyle, ilerleyiş teraslarıyla, spor alanlarıyla, şelalesi yeme-içme mekanıyla, piknik alanıyla iri otoparklarıyla çevreye mevzun sağlıklı doğalgazlı pişirme üniteleriyle, camilerimizle, bebek dubara alanlarımızla, serüven köyümüzle, mini golf sahasıyla ve de 20 bin nefis çakılı sahnemizle, belirgin iklim aktiflik alanımızla, tamamı özellikleriyle zatı alinizden aldığımız erke ile Türkiye'de indinde manken yapmaya çalıştık” dedi.

330 bin metrekare alandan oluşan; reviş parkurları, çiftteker alternatifleri ve doğaya dokunca vermeyen doğalgazlı mangallarıyla özen çekici Ümraniye Millet Bahçesi'nde ziyaretçilerin araçlarını güven içerisinde park yeri edebilecekleri bin araçlık indinde park yeri arazi alıyor. Futbol, sepet topu ve uçan top sahaları, pakt binası ve spor tesisi, Akademi Ümraniye Gençlik Atölyeleri, 10 nüsha dubara alanı, 6 kol spor aleti, serüven parkı, ilerleyiş kulesi, mini golf sahası, refleksoloji parkı, aktiflik alanı, 11 nüsha ilerleyiş terası ve intikal köprüleri, tabii şelale, aşevi ve kafeteryalar, 2 nüsha büfe, semere bahçesi, İstanbul'da yetişen amut türleri işporta alanı, 45 nüsha kuş evi, 2 nüsha çiftteker istasyonu, lahana ünitesi, et satı ünitesi, 3 nüsha erkek ve eş mescidi, 46 nüsha WC ve 6 nüsha mermer çeşmenin arazi almış olduğu budun bahçesi, 24 vakit izlenebilen asayiş kameralarıyla korunuyor. Ücretsiz genel ağ hizmetinin arazi almış olduğu tesiste, 4 nüsha elektrikli taşıt da vatandaşlara bostan içerisinde görev veriyor. Millet bahçesinde ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yardımıyla meydana getirilen neva bariyeri de arazi alıyor.

Metin Başar - Onur Hamzaoğlu

İLGİLİ HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ümraniyede gençlerle sepet topu oynadı Cumhurbaşkanı Erdoğan Ümraniye’de gençlerle sepet topu oynadı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler