USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk ekonomisine güvenen her insana erbap çıkıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını bitirdikleri Batı Kipaş Kağıt Fabrikası'nın 200 milyon dolarlık dış satım gerçekleştireceğini belirterek, "Yerli, ecnebi ayrımına gitmeden, kimseyi dışlamadan Türk ekonomisine güvenen her insana eş çıkıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk ekonomisine güvenen her insana erbap çıkıyoruz
16-01-2022 04:49
Aydın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'ın Söke ilçesindeki Batı Kipaş Kağıt Fabrikasının Açılış Töreni'ndeki konuşmasına, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en iri istihsal tesisi bulunan yatırımı ülkeye kazandıran Kipaş Holding'in yöneticileri ile projeye dayanaklık etmek sağlayan kurumları kutlama ederek başladı.

Üretim tesisinde etkin ve çalışacak olanlara da başarılar arzulayan Erdoğan, Aydın Söke Organize Sanayi Bölgesinde faaliyete sabık tesisin kağıt dalında ülkenin iri ortak ihtiyacını gidereceğini ve akan açığın azaltılmasına ehemmiyetli katkılar sunacağını söyledi.

İki evreden oluşan bu yatırımın, açılışını icra ettikleri evvel aşamasının tamamlandığını ve tecrübe üretimlerinin başladığını özetleyen Erdoğan, fabrikada, nice bölgede makbul kraftliner, köşeli parafin testliner ve parafin kraftliner kağıtların üretileceğini kaydetti.

Yaklaşık 550 milyon dolara malolan tesiste evvel evrede 800 ferdin istihdam edileceğini tamlayan Erdoğan, şu şekilde konuştu:

"Ülkemizin 250 milyon dolarlık kağıt ithalatını sonlandıracak bulunan bu kuruluş bire ortak vakitte 200 milyon dolarlık hariç satım da gerçekleştirecektir. Tesisimiz böylece, mecmu 450 milyon dolar yöresinde akan açığın kapanmasına yardım verecektir. 330 dönüm meydan içinde 200 bin metrekare gizli alana ehil mevcut tesisimizin ikinci adım yatırımları da çabucak bitmeme ediyor, inşallah sene sonu bakımından biteceğini biz de kestirim ediyoruz. Yüzde 40'ı tamamlanan ikinci adım düşüncesince 450 milyon dolarlık ortak envestisman öngörülüyor. Tamamlanmasıyla orada da 600 şahsiyet arttırma istihdam sağlanacak. Böylece mecmu 1400 kardeşimiz buradan evine aş götürecek."

"Tesisimizin istihdama, diyar ekonomisine ve tabiata baş döndürücü ağır kâr sağlayacağını görüyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticari el alanındaki sektörler de dikkate alındığında yatırımın, diyar istihdamına yapacağı katkının elan iri olacağını vurguladı.

Ekonomik katkılarının indinde tesisin ehemmiyetli ortak hususi durumunun elan bulunduğunu dile getiren Erdoğan, çevreci istihsal anlayışıyla çalışkanlık gösterecek fabrikanın Türk ekonomisinin yeşil dönüşümüne de ehemmiyetli hizmetleri olacağını bildirdi.

Son teknolojiye ehil makinelerle donatılan tesiste yüzdelik 100 art dönüşümlü atılan kağıttan istihsal yapılacağını aktaran Erdoğan, şu şekilde bitmeme etti:

"Sahip bulunduğu sonra uygulayım bilimi yardımıyla fabrikamız, evvel etabıyla yılda 12 milyon ağacın, ikinci etabıyla 21 milyon ağacın kesilmesinin önüne geçecektir. Kullanacağı enerjiyi de kendisi üretecek bulunan tesisimizin istihdama, diyar ekonomisine ve tabiata baş döndürücü ağır kâr sağlayacağını görüyoruz. Hükümet şekilde yerli, ecnebi ayrımına gitmeden, kimseyi ayırmadan, dışlamadan, Türk ekonomisine güvenen her insana ehil çıkıyoruz. Bu topraklara bedel katan, üreten, ihraç fail insanımızın aş ve iş sahibi bulunmasına fırsat bulunan hepsi yatırımcılara dayanaklık etmek vermeyi fariza biliyoruz. Kipaş Holding'in bu yatırımı, mühim yatırımların teşviki sistemimiz kapsamında destekliyoruz."

Erdoğan, düzenledikleri isteklendirme vesikası ile bu yatırıma, vergi, enerji, altyapı, kalifiye personel ve envestisman noktayı hikayelerinde muhtelif destek sunar sağladıklarına da dikkati çekerek, "Oluşturduğu konuşu ve toplumsal yardım menfez uğrunda bulundurulduğunda bu yatırımın almış bulunduğu destekleri sonuna derece adalet etmiş bulunduğu açıktır." dedi.

Koronavirüs salgını zımnında global ekonominin ipham girdabına girmiş bulunduğu ortak devirde yatırımlarına himmet kattıkları düşüncesince Kipaş Holding'e ülke, kavim ve Aydınlı yurttaşlar namına teşekkürname fail Erdoğan, şirket sahiplerine, ikinci adım yatırımını beklenen bulunan en çelimsiz müddette tamamlayarak üretime başlaması mevzusundaki beklentisini iletti.

"Kağıt üretimi sektöründe, 80 binden ortak tomar insanımız istihdam ediliyor"

"Kağıt adamlık tarihinin en ehemmiyetli buluşlarından birisidir." diyen Erdoğan, kağıdın, bilginin kaydedilmesi, dağıtılması ve doğacak nesillere aktarılmasında makbul değerli ortak anahtar olduğunu, bu yönüyle gün süresince dayanıklı baş döndürücü medeniyetin kurulup gelişmesinde gösteriş oynadığını anlattı.

Kağıt üretiminin toplumsal ve kültürel alandaki katkılarının indinde konuşu şekilde da iri ortak bedel oluşturduğunun altını çizen Erdoğan, "Ülkemizde kısaca 4 bin 100 girişimin çalışkanlık gösterdiği kağıt üretimi sektöründe, 80 binden ortak tomar insanımız istihdam ediliyor. Cirosu 91 bilyon lirayı aşan bu piyasanın oluşturduğu ekleme bedel ise 20 bilyon liranın üzerindedir." ifadelerini kullandı.

Sektörün zat istihsal faaliyetlerinin yanı esna gayrı nice sektörle bağlantısı yardımıyla baş döndürücü elan iri ortak konuşu bedel ürettiğine de ayraç fail Erdoğan, orman ürünleri, art dönüşüm, ambalaj malzemeleri, matbuat ve neşriyat sektörlerinin, kağıt endüstrisinin beslediği alanlardan hemen birkaçı bulunduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kağıt endüstrisinin Türk ekonomisi açısından taşımış bulunduğu ehemmiyet zımnında bu endüstrisi "stratejik sektör" şekilde belirleyip, ehemmiyetli destek sunar vermeye başladıklarını belirterek, bu sayede bu piyasanın gelişiminin hızlandığını görmekten iri ortak sevinme duyduğunu vurguladı.

Son 12 yılda sektördeki adım sayısında ve istihdamda 2 kat, iş hacmi ve ekleme değerde ise 9 büküm artma yaşandığını aktaran Erdoğan, akıbet 10 yılda kağıt üretimi düşüncesince başta sektörde envestisman ücreti 42 bilyon lirayı sabık 1166 envestisman isteklendirme vesikası düzenlenmiş bulunduğu bilgisini verdi.

Bu yatırımlarla 25 bin arttırma istihdamın da önünü açtıklarına yer veren Erdoğan, KOSGEB, TÜBİTAK ve kalkınma ajansları yoluyla uyguladıkları bağış programları kapsamında sektörden mevrut planlara 176 milyon liralık da dayanaklık etmek sağladıklarını aktardı.

Bu desteklerin, kuruluşların istihsal kapasitelerini ihya yanında, ihracatın artmasına da ehemmiyetli katkılar sunduğunu tamlayan Erdoğan, "Türkiye'nin müstevli şartlarına karşın 2021 senesini 225 bilyon 368 milyon dolarlık üstün dereceli hariç satım rakamıyla kapatmasının peşinde aha bu destekler, çalışmalar, istihsal hamleleri vardır. Türkiye, muhalefetin tez etmiş bulunduğu üzere üretimevi satarak domates meydan değil, tersine Afrika, Asya ve Avrupa'nın imalat merkezi bulunan ortak ülkedir." değerlendirmesini yaptı.

"Türkiye salgına karşın 2,7 milyon arttırma istihdam oluşturdu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, 500 bilyon dolar aut tecim hacmine vasıl ortak ülkedir. Türkiye, endüstri istihsal endeksi yüzdelik 144 seviyesine vasıl ortak ülkedir. Türkiye salgına karşın 2,7 milyon arttırma istihdam meydana getiren ortak ülkedir. Türkiye 75 dönem mahsul grubunda Cumhuriyet tarihinin en faziletkâr hariç satım kıymetini eline geçiren ortak ülkedir." niteleyerek konuştu.

" 'Saman ithalatçısı' yaftası çarpmak cehaletten mavera saygısızlıktır, hakarettir"

Türkiye'nin 205 diyar ve alana hariç satım yaptığını vurgulayan Erdoğan, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Avrupa Birliği'ne erinç kemiksiz 7,7 bilyon dolar aut tecim dahası sağlayan ortak ülkeye 'domates ithalatçısı' demek, 'saman ithalatçısı' yaftası çarpmak cehaletten mavera ortak saygısızlıktır, hakarettir, bühtandır. Türkiye'nin istihsal gücünden, bu ülkenin piyasasından haberi sıfır bu şekerli su siyasetçilerini zat cahillikleri ile indinde bırakıyorum. Onlar anlamasa da onlar bilmese de aşina olmak istemese de Türkiye, Kipaş Holding üzere şirketlerimizin gayretleri ile büyüyor, güçleniyor, dünyanın en iri 10 ekonomisinden bir tanesi olma uğrunda güvenli adımlarla ilerliyor.

Nasıl muhalefete karşın ülkemizi kitap ve izlev siyasetimizle akıbet 20 yılda rekordan rekora koşturduysak, önümüzdeki devirde de dünkü muvaffakiyet hikayeleri yazmaya bitmeme edeceğiz. Çalışacağız, üreteceğiz, kendimize güveneceğiz, milletimize inanacağız, Türkiye'yi adalet etmiş bulunduğu yere daima indinde gerçekli getireceğiz."

Erdoğan, açılışı meydana getirilen tesisin yararlı olmasını dileyerek, "Türkiye'nin 'saman ithalatçısı' bulunduğunu zanneden cahilleri havanda su ezmek hesabına Aydın Söke'den başlayarak Organize Sanayi Bölgemizi görüşme etmeye çağırma ediyorum." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a konuşmasının peşi esna Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, günün anısına armağan takdiminde bulundu.

Katılımcılarla Batı Kipaş Kağıt Fabrikasının açma kurdelesini kesen, davetliler ve üretimevi işçileriyle ışık çektiren Erdoğan, fabrikada fariza alarak üretimi bereketlendirecek hepsi işçilere teşekkürlerini iletti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler