USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk askeri milletimizin gözbebeğidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nı görüşme etti. Erdoğan ziyareti esnasında meydana getirdiği konuşmada 'Katar’ın düzenlilik ve istikrarını özlük ülkemizinkinden ayrı tutmuyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk askeri milletimizin gözbebeğidir
07-12-2021 17:04
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nı görüşme etti. Erdoğan ziyareti esnasında meydana getirdiği konuşmada "Katar’ın düzenlilik ve istikrarını kişi ülkemizinkinden ayrı tutmuyoruz" dedi.

Erdoğan, Türk askerine hitaben meydana getirdiği konuşmasına şöyleki bitmeme etti;

“Sizlere bütün Türkiye’deki ailelerinizin, sevdiklerinizin ve eren milletimizin selamlarını, sevgilerini getirdim. 84 milyonun değme müşterek ferdinin duası, baştan sona sizinledir, sizin yanınızdadır. Sizler, milletimizin gözbebeğisiniz. Sizler hem yurttaşlarımızın bununla beraber dostlarımızın emniyet kaynağısınız. Buradaki vazifenizi iri müşterek düzen bağı ve fedakarlıkla yaptığınızı görüyor, bundan da iri müşterek sevinme duyuyorum.”

BU TOPRAKLARDA ASLA GELİRİM, ÇATIŞMA VE HUSUMET GÖRMEK İSTEMİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Değerli arkadaşlar, yiğit ordumuz asırlardır bulunduğu derece zaman de üç kıta, yedi iklimde namına sunulan görevleri gerektiğinde canı pahasına hesabına getiriyor. Silahlı kuvvetlerimiz, ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ şiarıyla türkiye ve dünyanın ciharıyek indinde barışa, istikrara ve güvenliğe izlev ediyor. Türkiye şekilde Katar’la baş başa bütün Körfez bölgesinin erinç ve esenliğine iri ehemmiyet veriyoruz. Bu topraklarda katiyen gelirim, arbede ve hasımlık gitmek istemiyoruz. Gerek aykırı kaynakları sebebi ile gerekse ticari bakımdan baş döndürücü iri potansiyeli bulunan bu dobra coğrafyanın kardeşlikle, dayanışmayla gündeme gelmesini, değme bölgede gelişmesini, güçlenmesini istek ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan “Hangi kökene, mezhebe, meşrebe cemaat olursa olsun Körfez halklarının topu topu bizim öz ve öz kardeşimizdir. Körfez ülkeleriyle iş birliğimizi bu iyilikle çapraz menfaat ve hürmet temelinde ilerletmeye çalışıyoruz. Dini, tarihi, kültürel ve kırkyıllık beşeri bağlarımızın bulunduğu Katar’ın tabii milletimizin gönlünde değişik müşterek pozisyonu vardır. Başta 15 Temmuz hunriz vuruş girişimi edinmek üzere, Katarlı kardeşlerimizin milletimizle sergilediği dayanışmayı katiyen unutamayız. Ayrıca Katar, Türk ekonomisine müteveccih kurgusal ataklarda da baştan sona bizlerin indinde olmuş, ülkemize duyduğu itimatı göstermiştir. Cumartesi haset Siirt ziyaretimizde açılışını yaptığımız Türkiye’nin önceki tutya izabe tesisi, dü dünya arasındaki ortaklığın sembollerinden birisidir. Temelini attığımız kurşun, sim ve sülfürik hamız fabrikalarının da inşallah hizmete girmesiyle hep 7 bin 500 kardeşimiz istihdam olanağına kavuşacaktır. Bu kuma adım dışında, Katar’ın vatanımızda ilkin defans sanayisi edinmek kıl payı nice bölgede yatırımları bulunuyor. Türkiye’nin yatırım, istihdam, istihsal ve dış satım eksenli gelişmesine ulama sunan Katarlı kardeşlerimize tığ de müstelzim desteği veriyoruz” dedi.

KATAR’I KENDİ ÜLKEMİZDEN AYRI TUTMUYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Katar’ın düzenlilik ve istikrarını kişi ülkemizinkinden ayrı tutmuyoruz. Dost, kişmiri günde muhtemelen olabilir düsturuyla Katarlı kardeşlerimizin uğramış bulunduğu mezalim karşısında tepkimizi ortaya koymaktan çekinmedik. 2014 senesinde kurduğumuz Yüksek Stratejik Komite ile ülkelerimiz arasındaki ilişkileri izlemsel iştirak seviyesine taşıdık. Bugün de toplantımızın 7’ncisini, eren kardeşim Emir Şeyh Temim’in ev sahipliğinde hamdolsun başarıyla yürütme ettik. Savunmadan güvenliğe, ticaretten yatırımlara, sağlıktan öğrenime uzanan baş döndürücü degaje müşterek bölgede gine ehemmiyetli kararlar aldık. Ülkelerimiz arasındaki iş birliğini şimdi da ilerletecek hep 15 geçim imzaladık. Aziz kardeşim Şeyh Temim’in de çelimli desteğiyle, önümüzdeki çağda değme bölgede ilişkilerimizi derinleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN EN KÖKLÜ ORDUSU, TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ

Türk ordusunun mazisiyle dünyanın en kırkyıllık ordusu bulunduğunu tamlayan Erdoğan "Bu ziyaretimiz vesilesiyle Katar makamlarının ve Katar halkının size müteveccih teveccühüne de yakından tanık oldum. Katarlı kardeşlerimiz en fevk kurda siz değerli ziyaretçilerimizin buradaki varlığınızdan duyduğu memnuniyeti dile getirdiler. Burada gördük ki milli, içsel ve mesleksel değerlerinizden aldığınız ilhamla, Katar halkının gönlünde hükümdarlık kurmuşsunuz. Türk askerinin farkını, çalışmalarınızla, gayretlerinizle, düzen bağı ve fariza bilincinizle göstermişsiniz. Bugün Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başkomutan şekilde değme birinizle müşterek el şimdi kıvanma ettim. Türkiye-Katar arasındaki hariç ilgiler bu derece ehemmiyetli misyonların da katkısıyla şimdi da derinleşiyor. Burada yürütme ettiğiniz rolü sadece müşterek vecibe şekilde addetmeyin. 2 bin 230 yıllık mazisiyle dünyanın en kırkyıllık ordularından bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gururlu birer personeli bulunan sizler, eren milletimizin temsilcileri şekilde bu topraklarda bulunuyorsunuz. Bugüne denli bulunduğu derece artık da fariza ve sorumluluklarınızı göre hesabına getireceğinize, şöhretli Türk Bayrağı’nı ve ülkemizi gururla asimilasyon edeceğinize kalben inanıyorum. Bu vesileyle askerlerimizi iri müşterek kardeş kardeş basan ve burayı kendilerine tahsis fail ilkin Katar Emiri giranbaha kardeşim Şeyh Temim Al Sani edinmek üzere, bütün Katarlı dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Rabbim kaş ve yardımcımız olsun" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler