USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonla Avusturya'daki UID yöneticilerine seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefonla Avusturya'daki Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) temsilcilerine seslenme etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonla Avusturya'daki UID yöneticilerine seslendi
17-02-2022 19:21
Viyana

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya'da temaslarda mevcut AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala'nın vesilesiyle meydana getirilen telefon bağlantısıyla katılımcılara seslendi.

Etkinliğe katılanları selamlayan Erdoğan, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ala ile UİD'nin icra ettiği toplantıların 2023'te Avrupa ve etrafında ağırbaşlı gelişmelere vesile olabileceği kabilinden Avrupa'da bütünlük ve beraberliğe şişman müşterek kuvvet katacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

"Birliğimizin, beraberliğimizin değme zamankinden aşırı hâlâ değişik müşterek biçimde kuvvetlenmesine vesile hazırlayan bu çalışmalarda sizin emeğinizi aşırı ancak aşırı önemsiyorum. Hele müşterek defa Avusturya'nın aşina aşırı ağırbaşlı teessürat yaşandığı dönemlerden geçti. Şu anda ise müşterek toparlanma periyodunun arasında bulunduğunu görüyorum. Üst kurda de inşallah hepimiz de çalışmalarımızı bundan ahir süreçte hâlâ farlı geliştirecek, fevk düzem politik münasebetleri, politik ilişkileri aşırı hâlâ değişik müşterek biçimde inşallah geliştireceğiz. Ama burada sizler ehemmiyetli müşterek aya oluşturuyorsunuz. Dolayısıyla bu tabanın bundan ahir süreçte de güçlenerek devamı bize de değişik müşterek güvenlik aşılayacaktır. Bizim değme devir söylediğimiz kabilinden ehemmiyetli bulunan müşterek birlikteliğimiz var. O da aşina müşterek tane millet, müşterek tane bayrak, müşterek tane vatan, müşterek tane talih bu anlayışımızı, müşterek olmak, solmamış olmak, kocaman olmak, karındaş olmak, baş başa Türkiye bilinciyle de bunu geleceğe çekmek bizim gücümüze kuvvet katacaktır."

"Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapmış olduğumuz ziyaret, şahlanışa vesile oldu"

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ala'nın yürüttüğü bu emek harcamaları aşırı önemsediğini vurgulayan Erdoğan, "Geçen hafta süresince başta Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapmış olduğumuz ziyaret, filhakika aşırı fazla değişik oldu, aşırı fazla çelimli beli adeta acemi müşterek burada şahlanışa vesile oldu. İnşallah piyasa haset Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne gideceğiz. Oradan Senegal'e geçeceğiz ve buralarda yapacağımız inşallah ziyaretlerle de Türkiye'nin Afrika'daki ilişkilerini aşırı hâlâ çelimli müşterek zemine oturtacağız." dedi.

Toplantıda, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Ömer Serdar, AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, UID Genel Başkanı Köksal Kuş, UID Avusturya Başkanı Mahmut Koç ve UID Avusturya üyeleri amade bulundu.​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler