USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'TEKNOFEST rekorların ve rekortmenlerin festivalidir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST'te icra ettiği açıklamada, “Gençlerimizin, onları harflerle tanımlayanların uzaklık uzaklık ötesinde ufka erbap bulunduğunu biliyoruz. Burada ülkemizi huzurla güven içerisinde doğrulama edeceğimiz pırlanta kabil birlikte cahillik g

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'TEKNOFEST rekorların ve rekortmenlerin festivalidir'
25-09-2021 16:24
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havacılık, gök ve uygulayım bilimi festivali bulunan TEKNOFEST dalında Milli Kanatlar isminde gösteriyi izledikten sonradan açıklamalarda bulundu.

TEKNOFEST'te yeninden bulunmaktan ötürü bahtiyar bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Karşımızdaki bu görkemli hava yuvarı kalbini işine verici ercecik işine koyulan emekçiler sebebiyle ortaya çıktı. Milli Teknoloji hamlesinin nişanesi bulunan TEKNOFEST düşüncesince daim baş başa çalıştılar. TEKNOFEST elden evlatlarımızı dünyanın en çağdaş teknolojileri ile tanıştırmıyor onlara ayrımsız sürede baş başa iş yapmayı, kadro ruhunu ve ulusal ruhu da aşılıyor. Gençler nice bölgede korkunç rakiplik ediyor. Gençlerimizin emeklerinin indinde ülkemizin ensesi kalın potansiyeli de var. TEKNOFEST'in yüreği hamarat atan çoluk çocuk 2053 ve 2071 Türkiye'sinin mimarları olacaktır. Burada Türkiye'nin yarınlarına doğrultu verecek bilgelik insanları, mühendisler var” dedi.

“TEKNOFEST rekorların ve rekortmenlerin festivalidir”

Gençliğin birtakımı kesimler kabilinden harflerle kategorilendirilmesine atıfta mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Varsın bazıları bizim gençlerimizi ayırt etmek namına sizleri harflerle kategorilere ayırarak tanımaya çalışsın. Varsın bu ülkenin gençlerine görünüm ve dolay resmetmek namına sonuçsuz gündemlerine aygıt etmeye çalışsın. Varsın bu ülkenin gençlerini koçmak namına kutuplaştırmanın ardına düşsün. Biz gençlerimize inanıyoruz. Biz gençlerimizi harflerle tanımlayanların uzaklık uzaklık ötesinde ufka ehil bulunduğunu biliyoruz.

Burada ülkemizi huzurla korkusuzca teyit edeceğimiz pırlanta kabil ortak geçmiş gencelme görüyoruz. TEKNOFEST rekorların ve rekortmenlerin festivalidir. TEKNOFEST perişan olmak nelerdir bilmeyenlerin kendine hudut çizmeyenlerin festivalidir. Gözbebeklerimiz İstanbul semalarında görsel ortak ziyafet sunuyor. Gökyüzündeki bekçilerimize acemi ortak uzuv elan katıldı. Ülkemizin hepsi dünyada iftiharı alegori Akıncı destan gösterdi. Ayrıca ortak başka atılımımız bulunan TOGG gine geçmiş kat ziyaretçilerin huzuruna çıkmak oldu. Elhamdülillah, bundan sonradan devir yakın. TOGG halkımızın istifadesine sunulacak” dedi.

“Terörün belini kırdık”

Terörün belini kırdıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türk inşası bulunan bu teknolojilerin semalarımızda çıkardığı nağme herkesin içini ısıtıyor, göğsünü kabartıyoruz. Darbe girişiminde havalanan uçak, birliğimizi tahrip etmek düşüncesince bu alanın üstünde uçuyorlardı. Bu bölgede kişi ürettiğimiz insanlı ve insansız araçlarımız Türkiye'nin enerjisini belirtmek düşüncesince uçuyor. Bizim evlatlarımız bu sesleri şişman ortak gururla hatırlayacaktır. İnşallah bu ve benzer organizasyonların sayısını artıracak, Türk gençlerini acemi dünyanın en kâmil kullanıcılarını biçimine getireceğiz. 2021 TEKNOFEST'e geldiğimizde uygulayım bilimi yarışmalarının sayısı 35'e çıkarken yarışmalara başvuran sayısı 200 bini buldu. 2018'de yarışmacılarımıza 2 milyon teklik ihsanıhümayun ve 2 milyon teklik maddesel dayanak noktası sağlanırken bugün bu rakamı 12 milyon teklik seviyesine çıkardık” sanarak konuştu.

“Azerbaycan'da TEKNOFEST düzenleyeceğiz”

TEKNOFEST'in evren medyasının gündeminde birinci olması icap ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki yıldan itibaren TEKNOFEST'i arsıulusal ortak bellik biçimine getireceğiz. Azerbaycan'dan doğmak neredeyse arkadaş ve bağlaşık devletlerde de TEKNOFEST düzenleyeceğiz” dedi.

"Sözde elit, özde ayaktakımı bu grubu oldukça dobra tanıyorsunuz"

“Aynı gökte uçsalar dahi, karganın dünyası başka, şahinin dünyası başkadır. Ülkemizde de siyaseti, ekonomiyi, savunmayı, bilimi milletin gözü namına başkalarının bakış açısından gören ortak eğin bulunuyor. Bunlar ülkeye ve millete ne görev ederler ne de görev edilmesine müsaade verirler. Bunlar ne ibdai ortak im ortaya koyarlar ne de sizin kabil gençlerimizin ürettiği değerleri imitasyon ederler. Bunlar Batı karşısında oldukça ezik, kişi halkına dirlik akıbet basamak sert ve küstahtırlar. Kendi mahallesi dışına çıkmayan sanki elit, özde ayaktakımı bu güruhu sizler de oldukça dobra tanıyorsunuz. Heyecanınızı anlamayanlara katiyen prim vermeyin. Bugüne genişliğinde neyi başarmışsak, ülkemizi ne bölgede gelecek taşımışsak bunlara karşın başardığımızı biliyorsunuz. Gençler, size yapamazsınız, başaramazsınız diyenlere ahkam kesenlere katiyen kulak asmayın."

“27 ilde Türkiye Dene Yap uygulayım bilimi atölyesinin açılışı yapıldı”

Açıklamalarının peşi sıra aralarında Şırnak ve Ordu'nun da bulunmuş olduğu 27 ilde Türkiye Dene Yap uygulayım bilimi atölyesinin açılışı görüntülü konuşma yöntemiyle yapıldı. Erdoğan ve yanındakiler daim baş başa kurdele keserek açılışı gerçekleştirdikten sonradan izlence paydaşlarıyla anı fotoğrafı çekildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Nobel Ödüllü Türk bilgelik adamı Aziz Sancar, festival kapsamında projeleriyle ihsanıhümayun meydan öğrencilere ödülleri verdi.

Murat Delice
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler