USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Petrolümüzü çıkardığımız andan itibaren durum çok farklı olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da planlı 'Darbeler ve Demokrasi Söyleşi'sinde 'Adnan Menderes ve arkadaşları 10 senenin içine Türkiye Cumhuriyeti tarihinde anca değme babayiğidin sığdıramadığı eserleri sığdırmışlardır. Onlar bizim düşüncesince izdir. Bizle

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Petrolümüzü çıkardığımız andan itibaren durum çok farklı olacak
16-01-2022 23:07
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da planlı 'Darbeler ve Demokrasi Söyleşi'sinde "Adnan Menderes ve arkadaşları 10 senenin içine Türkiye Cumhuriyeti tarihinde anca rastgele babayiğidin sığdıramadığı eserleri sığdırmışlardır. Onlar bizim düşüncesince izdir. Bizler de o izleri izlem ederek tarımda, ekonomide, ulaşımda atmamız müstelzim adımları atıyoruz. İnşallah tarımla bu arada Karadeniz'de petrolümüzü de çıkardığımız andan itibaren durum çok farklı olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını icra ettiği Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde planlı 'Darbeler ve Demokrasi Söyleşisi'nde gençlerle ortak araya geldi. Söyleşiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adnan Menderes'in benzeri Ümran Menderes ve Menderes'in torunu Adnan Menderes katıldı. Müzeyle merhume Menderes'in çocukluğu, gençliği, siyasal hayatı, 27 Mayıs darbesinde yaşadıkları ve sonrasına bağlı materyallerin tarihe kazandırıldığını anlatım fail Erdoğan, Çine Çayı kenarındaki müzenin, Menderes'in Yassıada'da hapishane bulunduğu dönemde, özgürlüğüyle bütünleştirerek hasretle yad edilmiş bulunduğu ortak yerde kurulduğunu söyledi.

'MENDERES'E YETERİ KADAR SAHİP ÇIKILAMADI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söyleşide icra ettiği konuşmasında "Ülkemiz el erki tarihini en şöhretli ve en hazin sayfasını meydana getiren Menderes devri nesilden nesile aktarılması müstelzim ibretlerle bezelidir. Bu müze merhume Menderes'in Yassıada'dayken mahpustayken hasretle yad etmiş bulunduğu yerde kurulmuştur. Cumhuriyet kurulduktan sonraları toy devletimizi düz yazı ederken dayanıklı çok bata çıka karşılaştığımız ortak gerçektir. Gazi Mustafa Kemal sonrası devirde CHP çabucak anlayış kendisine değil, çalışarak de faşizmin kıyılarında dolaşan ortak tümen biçimine gelmiştir. Demokrat Parti ve Menderes devri Türkiye'nin el erki ve kalkınma mücadelesinin en ehemmiyetli taşlarından birisidir. Darbe çağında yaşananlar, evvel gününden ölüm cezası cezası cezası gününe derece hepsi aşamalarıyla milletimizin gönlünde onarılamaz yaralar açmıştır. O devre Menderes'e yeteri derece cemaat çıkılamadı" diyerek konuştu.

'1960 DARBESİ OLMASAYDI TÜRKİYE'NİN DEMOKRASİ YOLCULUĞU HANGİ İSTİKAMETTE OLURDU?'

Erdoğan, Adnan Menderes ve arkadaşlarına meydana getirilen ithamların bugün kendilerine yapıldığını anlatım ederek "Dün öz siyasal hırsları uğruna, ülkeyi Menderes'in idamına sürüklemekten çekinmeyenler hala ayrımsız sinsilikler peşindeler. Dün Menderes ve arkadaşlarına ne ithamı yapıyorlarsa bugün farklı ithamlarla bizlere yöneltiyorlar. Şöyle ortak geriye baktığında; 1960 darbesi olmasaydı Türkiye'nin el erki ve kalkınma yolculuğu ne istikamette sürerdi diyerek yoklamak geliyor. Türkiye'yi siyasette ekonomide, güvenlikte sekte etmeyi kafasına koyanların sonsuz oyunlarıyla güzeşte yıllara üzülmemek elimizde değil. Ülkemize kazandırdığımız çelimli enfrastrüktür yardımıyla bu aşağılık oyunu bozacak kararlılığa cemaat olduğumuz ortak devre girdik" dedi.

ÜMRAN MENDERES: UMARIM GENÇLERİMİZ DE BURAYI GEZERLER

Söyleşiye eklenen Adnan Menderes'in benzeri Ümran Menderes, müzenin yapılmasını çok istediğini belirterek "Çok mutluyum. Çok istek ediyordum bu müzenin yapılmasını. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yaşama geçirildi. Sayın bakanımızın çalışmaları çok fazla. Umarım gençlerimiz de burayı gezerler. Demokrasi düşüncesince maruz mücadeleye şehadet ederler. Ülkesini seven, etkin bu altın insanlarımızı dualarla adlandırmak istiyorum. Nur zarfında yatsın. Bugün görseydi o da çok bahtiyar olurdu. Çok bahtiyar ve gururluyum" ifadelerini kaydetti.

TORUNU ADNAN MENDERES: ADNAN MENDERES'İ GERÇEKTEN TANIYAN ÇOK AZ İNSAN VAR

Menderes'in torunu Adnan Menderes söyleşideki konuşmasında "Çok duygulandık heyecanlandık. Adnan Menderes ismi yollarda, köprülerde, rastgele yerde karşımıza çıkıyor. Maalesef Adnan Menderes'i hakkıyla tanıyan, bu dünya düşüncesince hissettiklerini ideallerini gerçekleştirmek istediklerini bilici çok az insanoğlu var. Onu bilmek istek edenler düşüncesince ortamların oluşması çok çok önemli" dedi.

ERDOĞAN: BAŞBAKANLIK DÖNEMİ ÇOK ÇİLELİ GEÇİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söyleşiye eklenen gençlerin sorularını da cevapladı. Erdoğan, gençlerin sorularına verdiği yanıtta Menderes düşüncesince "10 salname başvekillik dönemi, kez ve sorun dostlarıyla bu arada çok sıkıntılı geçiyor. Adnan Menderes ve arkadaşları 10 senenin içine Türkiye Cumhuriyeti tarihinde anca rastgele babayiğidin sığdıramadığı eserleri sığdırmışlardır. Onlar bizim düşüncesince izdir. Bizler de o izleri izlem ederek tarımda, ekonomide, ulaşımda atmamız müstelzim adımları atıyoruz. İnşallah tarımla bu arada Karadeniz'de petrolümüzü de çıkardığımız andan itibaren durum çok farklı olacak" ifadelerini kullandı.

HDP MİLLETVEKİLİ GÜZEL'İN PKK'LI TERÖRİSTLE FOTOĞRAFI: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Erdoğan, HDP saylav Semra Güzel'in PKK'lı teröristle ortaya çıkan fotoğrafıyla ilişik icra ettiği açıklamasında "Adımlarımızı attık. Geçenlerde konuşmamda da söyledim. 'Biz bu parlamentoda bunları kullanmak istemiyoruz' dedik. Hemen müracaatımızı yaptık. Onunla bu arada 14 erkek var. Süratle dokunulmazlıklarının kaldırılması düşüncesince hamle atıldı. Onun öbürlerinden dosyasını ayırıp, ortak an evvela hamle atılsın diyerek Meclis Başkanı ile konuştum. Diğerlerinin de dokunulmazlıklarının kaldırılması düşüncesince süreci başlatalım dedim. Meclis Başkanımızın da fikri bu şekilde. Daha sonraları ilçe süreci başlayacak. Bunun da takip edeni olacağız" diyerek konuştu.

Ana aykırılık partisini de eleştiren Erdoğan, biricik yıldırıcı kalıncaya derece mücadelenin bitmeme edeceğini belirterek, "Kandil ile ilişik anne muhalefetin başındaki zat, 'İktidara gelirsek başlarına geçireceğiz' diyor. İktidara gelemeyecek de... Şimdi bakıyorsunuz onlarla el ele akım ediyor. O gündüz vardığında kesinlikle Kandil'i başlarına yıkacaksınız? Biz daim bombalıyoruz. Tek bunlardan yıldırıcı kalmayıncaya derece mücadelemiz bitmeme edecek. Bu yasama kurulu ve bu milletin paraları onların cebine girmemeli." dedi.

SÜLEYMAN SOYLU: 15 TEMMUZ GERÇEKLEŞSEYDİ TARİHİ DEĞİŞTİRECEKLERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzenin yapılışında emeği güzeşte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkürname etti. Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden müze anısı kendisine onurluk alarak izah yaptı. Bakan Soylu icra ettiği açıklamada şunları söyledi:

"Bu buyruğu 4 sene evvela verdiğiniz devir bugün konuşmanızda söylediğiniz, 'Çine çayının altında keşki hakeza ortak müze yapılabilse' diye. Biz, 'Böyle ortak müze yapılabilir mi?' diyerek baktık. Bekir Bey hakeza ortak imkanın olabileceğini anlattı ve bu hamle talimatınızla başladı. Özellikle bu müzenin zenginleşmesi düşüncesince ancak gördüğümüz şuydu. 27 Mayıs'tan sonraları zamanı silmeye çalışmışlardı. Aklıma şu geldi. Eğer 17-25 Aralık yada 15 Temmuz gerçekleşseydi zamanı değiştireceklerdi. Ve sizin talimatınızla her insanın gayretiyle burada küçük ortak gün düzeltmesini gerçekleştirmek istedik ve siz bunun en şişman boyutunu Yassıada'da yaptınız. Aslında bu meselelere cemaat bulunan kişilerin yüreğinde ortak alev meydana getirdiniz. İlk feribotun adını Adnan Menderes koydunuz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler