USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri programında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri Töreni'nde icra ettiği konuşmada, “Bu ödüller kendileri haricinde on paralık hiç kimseye mevcut olma hakkı tanımayan düşün ve konuşma dünyamızın zorbalarına hakkında açık birlikte bayraktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri programında konuştu
26-12-2021 23:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde bu sene 8.'si planlı Necip Fazıl Ödülleri Töreni'ne katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beraberinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada meydana getirdiği konuşmada, güzeşte sene pandemi hasebiyle ödüllerin verilemediğini belirterek, “Üstadın ermiş hatırasına saygılıca başlattığımız Necip Fazıl Ödülleri'nde bundan böyle 8. seneyi geride bırakıyoruz. 8 salname müddet içerisinde ülkemizin kültür, zanaat bilgi yaşamına ehemmiyetli katkılar işleyen sağlam baş döndürücü etkili isme ihsanıhümayun verdik. Alim, sanatçı, ozan ve münevverlerin hayattayken kıymetinin bilinmesini ihsanıhümayun verilenlere baktığımızda hâlâ dobra anlıyoruz. Ödül ikram ettiğimiz 2 şişman lisan insanını maatteessüf sonsuz aleme uğurladık. Nuri Pakdil ve Prof. Dr. Teoman Duralı arkalarında bıraktıkları asar zımnında onların ivaz defterlerinin kapanmadığına inanıyoruz. Rabbim mekanlarını cennet, makamlarını âli eylesin” dedi.

“Üstat korkmadı, korkutulamadı, zira o sorun insanıydı”

Necip Fazıl'ı da rahmet ve saygıyla andığını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “80 salname sıkıntılı ömrü süresince bu ülkenin ide ufkunu genişleten üstat Necip Fazıl'ı da rahmet ve saygıyla anıyoruz. Üstadın izini devam eden çelimli müşterek ide ve gökçe yazın damarının dakika de vatanımızda ruhları temizlediğini kıvançla görüyoruz. Üstat korkmadı, korkutulamadı. Çünkü o sorun insanıydı. Üstat en girintisiz çıkıntısız müşterek yerde arka vitese takanlardan değildi. Dimdik ayakta için bitmeme edenlerdendi. Bu ödüller ayrımsız sürede üstadın davasına, mücadelesine içtenlikle ve sadakatle ilişkin kaldığımızın müşterek göstergesidir. Bu ödüller başkaca milletimizin inam kökünü canlı ve ayakta sübvansiyon çabamızın da timsalidir. Bu proses içerisinde üstadın kalburüstü çocuklarından Mehmet Bey'e baş döndürücü teşekkürname ediyorum” dedi.

“Bu ödüller kendileri haricinde on paralık hiç kimseye mevcut olma hakkı tanımayan düşünüm ve zanaat dünyamızın zorbalarına erinç küşade müşterek bayraktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, “Bu ödüller kendileri haricinde on paralık hiç kimseye mevcut olma hakkı tanımayan düşünüm ve zanaat dünyamızın zorbalarına erinç küşade müşterek bayraktır. bilim ve düşünüm yoksunu bu zorbaların önce günden itibaren üstat Necip Fazıl'ı ve ödülleri dillerine dolamalarının nedeni budur. Yıllardır al gülüm ver gülüm işlettikleri tezgahları dağılmıştır. Sadece Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nin nesir sürecinde sergilenen rezillikler bu zihniyetin asıl yüzünün milletimiz çeşidinden görülmesini sağlamıştır. Türkiye'nin ilim, firez ve zanaat yaşamına yardım sağlayıcı hepsi bu ülkeye şişman müşterek hizmette bulunmaktadır. Biz de bu hizmetlerin bilinmesi düşüncesince hız gösteriyoruz. Ödül jürisindeki kalburüstü hocalarımız bu sene da değişik dillerde 7 zikıymet adı listeye aldılar. Listemizin önce esnasında koşuk ödülü arazi alıyor. 2021 Necip Fazıl koşuk ödülünü Mustafa Aydoğan'a ikram ediyoruz. Hikaye ve hikâye dalında ise ‘Asla Pes Etme', ‘Hatırlı Yara', ‘Kar Makamı' kabilinden eserleri gökçe yazın dünyamıza kazandıran Mukkader Gemici'yi görüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişimin yaşamın doğruyu bulunduğunu söyleyerek, “Ancak değişimle tereddi ortada incitici müşterek ayırt vardır. İnsanlık akıbet 2 asırda bozunum yaşadı. İnsanı insanoğlunun kurdu namına gören sakat yaklaşım, alttaki kalanın canı çıkmış olduğu müşterek meslek nesir etti. Beyaz adam, yabanıl toplumlara sanki uygarlık sevk iddiasıyla adamlık tarihinin en şişman soykırımlarına imza attı. Pek baş döndürücü yerde tarihin en yabanıl cinayetleri işlendi. Son dü asırda yaşadığımız nice probleminin peşinde insanı fıtratından koparıp metalaştıran bu basiret oldu. İlim, hikmet, ahlak ve hak temelleri dair kurulan İslam medeniyeti, dünyayı güzelleştirmeyi ve halis muhlis yaratıklar düşüncesince hâlâ yaşanılabilir duruma getirmeyi amaç ediniyor. İslam düşüncesindeki zikıymet eserleriyle düşünüm dünyamızı zenginleştiren Tahsin Görgün hocamızı kutlama ediyor, bu yılki Fikir-Araştırma ödülünü kendilerine ikram ediyoruz” halinde konuştu.

“Necip Fazıl ‘Ayasofya kesinlikle açılacak' derken meydandan gençliğe seslenme ediyordu, Bu imanın feyyaz sadasıydı ve bu da bizlere nasip oldu”

“Necip Fazıl ‘Ayasofya açılacak, Ayasofya kesinlikle açılacak' derken meydandan gençliğe seslenme ediyordu. Bu imanın feyyaz sadasıydı. Ve bu da bizlere nasip oldu, Ayasofya açıldı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Rahmetli Sezai Ağabey'in söylediği kabilinden ‘kaderin üzerinde müşterek baht vardır'. Kaderin üzerindeki kaderi hem gördük hem yaşadık ve Ayasofya açıldı. O benim de içre bulunduğum kuşağın mürşidiydi. Üstat Necip Fazıl varlığıyla erkek müşterek neslin kaybolup gitmesine de bariyer oldu. Gençlerin okumasından, araştırmasından tamamıyla bahtiyar olmuştur. Biz de herhangi müşterek sene üstadın bu hayalini, en azından gökçe yazın dalında gerçeğe dönüştürmeye çalışıyoruz.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihsanıhümayun meydan adları açıklamasının peşi esna hatırat fotoğrafı da çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler