USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Muhalefetin tek gündemi kimin nereye hangi sıra ile oturacağı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin tek gündeminin kimin nereye hangi sıra ile oturacağı bulunduğunu belirterek “Boy sırasına layıkıyla mi ? gözyaşı sırasına layıkıyla mi ? olmadan AK Parti karşısında kim henüz çok intihap yitirmiş ona layıkıyla mi ? masaya o

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Muhalefetin tek gündemi kimin nereye hangi sıra ile oturacağı'
29-01-2022 18:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gümrük Müdürlüğü Kompleksi Fuaye Alanı'nda AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında Giresun'daki fırka yönetimine salonun küçüklüğünden naşi sitem etti. Erdoğan, “Buranın haricinde ortak arazi bulamadık mı ? Yani küçücük salonlar, Giresun'un gençlerine bu mağaza yetmez. Bugün açılışını yaptığımız 3 bin 500 yabanlık salonun bitmesine karşın bu derinti burada yapılmaz. Açılışını yaptık lakin kılıç geliyoruz toplantıyı burada yapıyoruz. 3 bin 500 yabanlık salonda Giresun gençliği ile eş kolları ile toplantımızı orada yapmamız lazımdı. Kongreyi geldik girintisiz çıkıntısız ortak çadır salonunda yaptık. AK Parti'yi hakeza bölgelere bizi sıkıştırmaya kalkmayın...Bu salona bu iş yakışmadı” niteleyerek AK Parti il başkanını yanına çağırdı, tepkisini dile getirdi.
Konuşmasında hava değişikliğine aksan özne Erdoğan “İklim değişikliğinin evren ile baş başa ülkemizi de etkilediği devirde bundan sonra bu meseleyi görmezden yetişme lüksümüz yoktur. eğer kılıç hava değişikliği ile mücadeleyi müstelzim önemi vermezsek baş döndürücü şimdi ciddi faturalardan karşılaşmaktan kendimizi kurtaramayız. Yarın kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikin” buyuran ortak Peygamberin ümmeti namına mevzi dair şimdi ortak tomar duygunluk göstereceğimize inanıyorum” niteleyerek konuştu.

“Bunların ne millete görev eylemek kabilinden niyetleri var, ne memlekete işaret vermek kabilinden hedefleri var”
“Biz hepsi koşulları zorlayarak ülkemizi başarıdan başarıya koştururken muhalefetin içler açısı vaziyetini inanırım sizlerde görüyorsunuz” diyen Erdoğan “Türkiye ekonomiden terörle mücadeleye, sağlıktan savunmaya denli elden herhangi ortak cephede tarihinin en ciddi mücadelelerini veriyor. Bakıyorsunuz muhalefetin tek gündemi kimin nereye hangi sıra ile oturacağı. Boy sırasına gereğince mi gözyaşı sırasına gereğince mi olmadan AK Parti karşısında kim şimdi ortak tomar seçme yitirmiş ona gereğince mi masaya oturacaklarına ortak muhtelif değişmeyen veremiyorlar.

Bunların ne millete görev eylemek kabilinden niyetleri mevcut ne memlekete işaret vermek kabilinden hedefleri var. Ak paranın konforunda siyasetçilik oynamakta gizli kapılar peşinde mülevves kesim yapmaktan altlarına serilen koltuk koltuklarında politik ömürlerini az buçuk şimdi uzatmaktan başka tek dertleri yok. Bu ihtilaf neymiş saylav sıfatı taşıyorlar, neymiş şehremaneti başkanlığı yapıyorlar lakin hırslarından politik çıkarlarından başka tek şeyi gözleri görmüyor. Milletin gönlünü kazanmak, milletin sıkıntılarına hal istihsal yapmak ilkin bunların adına politik ikballerini ecnebi büyükelçiliklerin kapılarından arıyorlar. Kendi ülkesini, kişi devletini garplı büyükelçiliklere yakınma edecek denli alçaldılar küçüldüler, ulusal öz saygı ve haysiyetlerini kaybettiler.

Sorsan Atatürk'ün partisiyiz derler. Sorsan Cumhuriyeti kılıç kurduk derler. Ama bölen örgütün uzantılarıyla kez yürümekten de çekinmezler. Millete erinç sergiledikleri lobranlıkların, küstahlıkların, hiçbirini divan kürsüsünden kendilerine bedel verenlere yapamazlar. Bunların siyasetteki en iri meziyetleri tank namlusu görür görmez kaçmak, budun dirilik derdindeyken ellerinde kıraathane fincanı ile monitör karşısında esenlik çatmaktır. Korkaklık, beceriksizlik, müfterilik, kifayetsiz, muhterisizlik haricinde tek nitelikleri yok. Bu tabloyu bizim kabilinden milletimizde baş döndürücü güzel biliyor. Hazıra vaz peşinde koşan bu lezzetli su siyasetine katiyen beniz vermiyor. Sadece sonuç 1 haftada yaşananlara beslemek caba muhalefetin çapını ve zihniyetini kullanmak düşüncesince kafidir. Hiçbir koyak tek aritmetik tek isnat bunları kurtaramayacaktır. Hiçbir kampanyası bunların skandallarının üzerini kapatamayacaktır. İnşallah geçmiş 2023 seçimleri arkası sıra da 2024 yerel idareler seçimleri bu beceriksizliklerin siyasetten likidasyon edilmiş olduğu birer milat olacaktır. Bunun düşüncesince hata AK Partili kadrolara düşüyor. Bugünden itibaren baş döndürücü şimdi çelimli halde çalışacağız. Bugünden itibaren şimdi koordineli, uyumlu, planlı, programlı çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Ahmet Bilge - Rıdvan Öztürk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler