USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizden bize güvenmesini ve sabırlı olmasını istiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Nasıl yapacağımızı, nereye gideceğimizi biliyoruz, ne elde edeceğimizi de biliyoruz. Milletimizden bize güvenmesini ve sabırlı olmasını istiyorum. Gelişmiş devletler arasındaki hakkımız bulunan noktayı ald

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizden bize güvenmesini ve sabırlı olmasını istiyorum
08-12-2021 22:17
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Nasıl yapacağımızı, nereye gideceğimizi biliyoruz, ne elde edeceğimizi de biliyoruz. Milletimizden bize güvenmesini ve sabırlı olmasını istiyorum. Gelişmiş devletler arasındaki hakkımız bulunan noktayı aldığımızda, bugünleri iri beraberinde muvaffakiyet hikayesinin ehemmiyetli sayfalarından birisi şekilde baştan sona baş başa hatırlayacağız" dedi.


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne meydana gelen Kabine Toplantısı hemen sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarda bulundu. TBMM Genel Kurulu'nda devam eden bütçe görüşmelerinin, Türkiye ve kavim düşüncesince hayırlara fırsat olmasını arzulayan Erdoğan, "Türkiye martir yakınlarına iğrenç küfürler fail beraberinde milletvekilinin icra ettiği terbiyesizliğin şokunu üstünden atamamışken bu kez da Genel Kurul'da yaşanmış bulunan beraberinde başka utanmazlık örneği ile sarsılmıştır. Üstelik bu utanmazlık Meclis'in ikinci iri partisinin umumi başkanı çeşidinden sergilenmiştir. TBMM Genel Kurulu'nu, partisinin umumi merkezi yahut kafaları bulanık arkadaşlarıyla atıp tuttuğu beraberinde müstevi sandığı mahsus bu zata Yunus'un diliyle yanıt hasretmek istiyorum. 'Girdim bilim meclisine, eyledim kıldım talep, dediler bilim geride, beraberinde daire incelik beraberinde daire edep.' Evet milleti öz yalanlarıyla, iftiralarıyla, çarpıtmalarıyla kandırabileceğini sananların, bazıları çeşidinden şişirildiği mahsus egoları ile geldikleri yer, nokta, burasıdır. Millete söyleyecek göz boncuğu sözü, ortaya koyacak göz boncuğu projesi, programı, gösterimi olmayanların içlerindeki kiri, kini, nefreti bu janr davranışlarla dışa yansıttıkları görülüyor. Hiç kimsenin partisinde, öz arkadaş ortamında, evinde ne davrandığına tabii karışmayız lakin buradan herkesi TBMM'nin asaletine, nefasetine, nezahetine, nezaketine, izzetine velhasıl bu mualla kurumun faziletine makul tavırlar sergilemeye çağırma buyurmak de bizim görevimizdir. İktidarın hemen hayalini kurmakla caba bu aşama kendini kaybedenlerin ülkenin başına ne kabil felaketler getireceğini merakını milletimize bırakıyoruz" sanarak konuştu.

'MİLLETİMİZDEN BİZE GÜVENMESİNİ VE SABIRLI OLMASINI İSTİYORUM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mütekâmil devletlerin 2008'deki dünyalık krizine girdiğinde birilerinin Türkiye düşüncesince de sıkıntı senaryoları yazmaya başladığını söyleyerek, "Biz bu krizin Türkiye'yi mümas geçeceğini söylediğimizde gene bazıları bunu saraka ile karşılamıştı lakin Türkiye hemen bu krizin namına mümas geçmesini sağlamakla kalmamış aceleci beraberinde çoğalma sürecine girmiştir. Salgın devrinde de gene benzeşim beraberinde levha ile dirlik karşıya kaldık. Küresel ekonominin yüzdelik 3,4 küçüldüğü sabık yıl, biz yüzdelik 1,8 oranında çoğalma kaydettik. Bu yılki çoğalma oranımız, çoğunluğu endüstri üretimine ve 221 bilyon doları bulan ihracatımıza mebni şekilde eş haneli rakama akıllıca gidiyor. Önümüzde güçlük namevcut mu, tabii var. Bunların en başlangıcında mevrut hayattaki erke ve besin tutarları kaynaklı değer yükselişidir. Bir müddet sonra, ego inanıyorum bu da dengeye oturacaktır. Bu belirsizliğin ortadan kalkması bizim de önümüzü şimdi şen görmemize olanak sağlayacaktır. Gelişmiş ülkelerdeki yetiştirici tutarları ile mahveden değer enflasyonları arasındaki iri ayırt bu ekonomileri beraberinde müddet şimdi sarsmayı sürdürecektir. Bu levha bize ayrımsız zamanda, ülkemizin istihsal ve dış satım mevzusundaki hedeflerine kavuşması düşüncesince ihtiyacımız bulunan vakti da kazandıracaktır. Sanayi kapasitemizi çabucak geliştirirken, bağan nema ve kararlı düzem ile üretimi ve istihdamı yavaş yavaş şimdi ileriye taşıyacağız. Bir müddet sonraları bu proses çalışanların ücretlerinden, amme gelirlerine genişliğinde rastgele bölgede çıkar şekilde kendini hissettirmeye başlayacaktır. Hep dediğim kabil biz ne yaptığımızı biliyoruz. Nasıl yapacağımızı, nereye gideceğimizi biliyoruz, ne elde edeceğimizi de biliyoruz. Milletimizden bize güvenmesini ve sabırlı olmasını istiyorum. Türkiye'nin asırlardır tekraren tevessül etmiş olduğu fakat rastgele seferinde gayrisıhhi artan ayrıca geriye revan iri kalkınma hamlesinin önü inşallah bu kez kesilemeyecektir. Gelişmiş devletler arasındaki hakkımız bulunan noktayı aldığımızda, bugünleri iri beraberinde muvaffakiyet hikayesinin ehemmiyetli sayhalarından birisi şekilde baştan sona baş başa hatırlayacağız" sanarak konuştu.

'ÇİFTÇİYE 2,6 MİLYAR LİRA KURAKLIK DESTEĞİ'

Geçmişte Türkiye'nin baştan sona başkalarının reçeteleri ile sıkıntıları çözmeye çalıştığını kail Erdoğan, "Bu kez dünyadan ve kendimizden çıkardığımız dersler ışığında, bilimin, aklın gayretin ve inancın yardımı ile öz hikayemizi yazıyoruz. Daha öncekilerden değişik şekilde bu hikayeyi çelimli beraberinde madun yapı, çelimli beraberinde amme düzeni, çelimli beraberinde amme maliyesi, çelimli beraberinde hususi sektör, çelimli beraberinde kalifiye insanoğlu kaynağı, çelimli beraberinde azim eşliğinde yaşama geçiriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, namüsait gelirliler, ücretliler, emekliler hususuyla kazanmak kıl payı milletin rastgele kesiminin ilişkin binen yükleri dökmek düşüncesince müstelzim adımları birer birer attıklarını söyleyerek, "Kamu işçileri ve memurların maaşlarında meydana getirilen artışların arkası sıra minimum sevap düzenlemesinde de ayrımsız tatlı cereyan ediyoruz. Uyguladığımız toplumsal talih ve şümullü toplumsal iane politikalarıyla bugüne genişliğinde vatanımızda göz boncuğu kimseyi iyesiz bırakmadık. Bundan sonraları da bırakmayacağız. Geçtiğimiz hafta ıvır zıvır ve mutedil ölçekli işletmelerimize müteveccih arttırma 10 bilyon müfret istihdama dayanaklık buyurmak paketi ile gene 10 bilyon müfret imalata mebni ithal ikamesi dayanaklık buyurmak paketinin müjdesini milletimizle paylaşmıştık. Bugün de müstevli devrinde başlattığımız esnaf kredilerine Hazine nema yardımı ile ilişik kimi detayları kamuoyuyla öldürmek istiyorum. Hazine destekli kredilere muteber desteğin 2021'de de bitmeme ettirerek esnafımızı yükselen faizlerin yükünden koruduk. Bu kapsamda 2021 senesinde makbul kestirmece 60 bilyon müfret esnaf kredisinin 5,2 bilyon müfret nema yükünü Hazine üstlenmiştir. Önümüzdeki 3 sene süresince Hazine'nin yapacağı nema desteği ödemeleri toplamda 26 bilyon lirayı bulacaktır. Böylece esnafımızın arttırma ağırlık dibine girmeden işini enerjisini bitmeme ettirmesini elde etmiş olacağız. Tasarruf sahiplerinin mevduatlarını Türk Lirası cinsinden tutmalarını isteklendirme buyurmak düşüncesince başlattığımız iştirak hesaplarına iskontolu tevkifat uygulamasını bu sene sonuna genişliğinde uzatmıştık. Şimdi de yurttaşlarımıza ayda 1,7 bilyon müfret imdat sağlayıcı bu iskontolu ön kesinti uygulamasını mart kocaoğlan sonuna genişliğinde bitmeme ettirme sonucu aldık" sanarak konuştu.

Erdoğan, çiftçilere de beraberinde beşaret hasretmek istediğini kaydederek, "Bilindiği kabil vatanımızda bu sene yaşanmış bulunan yağışsızlık dolayısıyla buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, nohut ve yasmık üreticilerimiz mahsul yitirilmesine uğradı. Kuraklıktan dokunca gören 651 bin üreticimize toplamda 2,6 bilyon müfret yağışsızlık desteği ödemesini açıklık ayının ikinci yarısında çiftçilerimizin hesaplarına yapıyoruz. Stratejik beraberinde kol şekilde gördüğümüz tarımı desteklemeyi, çiftçilerimizin tohumu toprakla buluşturması düşüncesince ne yapılması gerekiyorsa yapmayı sürdüreceğiz" dedi.

'HİÇ KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAYACAK'

Büyük hedeflere akıllıca ilerlerken kişilerin günce yaşamlarında yaşadıkları sıkıntıları da görmezden gelmediklerini ve namevcut saymadıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle fahiş değer artışları mevzusundaki rastgele şikayeti dinliyor, rastgele sıkıntıyı ciddiyetle izlem ediyoruz. Buradan hepsi bakanlıklarımıza, hepsi kurumlarımıza, hepsi belediyelerimize emir veriyorum. Girdi maliyetlerindeki ve kurdaki yükselişle açıklama edilemeyecek değer artışı karşıcı hususuyla stokçuluğa yönelen göz boncuğu kimsenin gözünün yaşına bakılmayacaktır. Hem idari, hem türel işlemlerle öz ülkesine ve milletine dirlik hakeza ağırbaşlı beraberinde kusur etkin her insanın yakasına yapışılacaktır. Türkiye tarihinin en ciddi kazançlı mücadelelerinden bir tanesini verirken, oportünizm ardında koşanları ne millet, ne tarih, ne de talih affeder. Bu mevzunun başıboş etraf ekonomisi ile açıktan yakından hevesi yoktur. Serbest etraf ekonomisi kuralsızlık, başıboşluk, vicdansızlık, haksızlık ve ahlaksızlık erişmek değildir. Tam bilakis bu cümle etraf kuralları içre cereyan etmeyenlere kesin surette müsaade verilmemesini gerektirir. Dünyanın rastgele durumunda de başıboş etraf ekonomisi bu biçimde işler, işletilir. Hükümet şekilde baş döndürücü değer yükselterek ve istifçilik yaparak piyasayı zehirleyenlere dirlik sonuna genişliğinde savaş etmekte kararlıyız. Bizim göz boncuğu kimsenin hasılatınta gözümüz yoktur, bizim dirlik çıktığımız ve savaş ettiğimiz biricik nesne o da sömürür. Bu sömürü çalışma üstünden yapılsa da karşıyız, saygınlık ve fariza üstünden yapılsa da karşıyız, saygınlık üstünden yapılsa da karşıyız" ifadelerini kullandı.

Sadece kendisi şimdi fazla edinim hırsıyla ülkenin dengelerini bozmaya, milletin hakkına, hukukuna girmeye kalkanlara müsaade vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Bu vesileyle bankada, yastık altında, kasasında parası hususuyla de dövizi mevcut insanlara ve kurumlara da beraberinde davet cihazı gerçekleştirmek istiyorum. Herkesi yatırım, istihdam, üretim, dış satım temelleri ilişkin nesir ettiğimiz toy iktisat politikamızın getirmiş olduğu fırsatları değerlendirmeye çağırma ediyorum. Fiyat ve düzem artışlarının gösteriş açmış olduğu sansasyon beraberinde müddet sonraları behemehâl duracaktır lakin bu zamanda meydana getirilen yatırımların sağlayacağı helal ve kararlı repo inşallah nesiller boyu bitmeme edecektir" dedi.

'TARİHİ MÜCADELEDE BİZE DESTEK VERMESİNİ BEKLİYORUZ'

Döviz, giranbaha ve Türk Lirası cinsinden tasarrufu bulunanların bu iri atılıma katılmaları biçiminde Türkiye'nin fazla şimdi endamsız müddette dünyanın en iri 10 ekonomisi arasına girebilecek seviyeye ulaşacağını kail Erdoğan, "Ülkemizdeki döviz problemininin çağ seviyesi ile değil denge ile ilişik bulunduğunu biliyoruz ve bunu sağlayacak adımları da atıyoruz. Aynı biçimde yurdumuzdaki değer artışı sorununun, arzdaki bozulmadan değil, girdi fiyatlarındaki ipham ile açgözlülükten kaynaklandığını da biliyor ve bunun da tedbirlerini alıyoruz. Milletimizin rastgele beraberinde ferdinden bu vakti mücadelede bize dayanaklık buyurmak vermesini bekliyoruz. Konjonktürel dalgalanmaların değme çıkarların, nefsi arzuların kımıldatma etmiş olduğu nahak yere çıkar hırsının ihtirasına kapılarak, önümüzdeki bu iri fırsatı kaçırırsak ferda çocuklarımızın yüzüne bakamayız" ifadesini kullandı.

Bugün bin salname hümayun yürüyüşün ehemmiyetli beraberinde safhasında olduklarını kail Erdoğan, "Tarihimizde toy ve şöhretli beraberinde sahife açmanın eşiğindeyiz. İnşallah bu haysiyetli başarının dibine baştan sona baş başa imza atacağız. Şairin söylediği gibi; 'Kazanmak istersen sen de bu zaferi gürleyen sesinle doldur gökleri. Zafer dedikleri yiğit peri susandan kaçar da coşana gider.' " sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler