USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Karadeniz’deki gazın devreye girmesi Türkiye’yi rahatlatacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsteseniz de istemeseniz de sondalama gemilerini de artıracağız, sismik kontrolleri da artıracağız. Karadeniz'de de, Akdeniz'de de nerede ne mevcut bulup çıkartacağız. Nasıl defans sanayinde meydana getirilen hamleler Türkiye'yi alışveriş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Karadeniz’deki gazın devreye girmesi Türkiye’yi rahatlatacak'
09-11-2021 15:18
EPDK Hizmet Binası ve Yapımı Tamamlanan Enerji Santrallerinin Açılış Töreni'ne eklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz ve Karadeniz'de sondalama gemilerini artıracaklarını, sismik kontrolleri sürdüreceklerini kaydederek, erke üstüne atık adımların bazısı kesimleri huzursuz ettiğinin altını çizdi. Erdoğan, Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın çıkartıldığı anda yurttaş ile paylaşılacağını söyledi.

“Sondaj gemilerini de artıracağız, sismik kontrolleri da artıracağız”

Etrafı ensesi kalın yer yağı ve doğalgaz kaynakları ile çevrilmiş ortak iklim kendisine akıbet zamanlarda kontrol ve sondalama çalışmalarında ortak kol değişikliğine gidildiğini tamlayan ve Türkiye'de etraflıca seneler süresince yer yağı ve doğalgaz kontrol çalışmalarının isticar usulü ile yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta koyu deniz sondajlarında Türkiye'nin ağız ağıza dışa tabi olduğunu, şişman meblağlar harcanan bu çalışmalardan benzeyen tarihe derece müspet ürün çıkmadığını söyledi.

Daha ilkin isticar yahut benzeşim yöntemlerle düzenlenen bu faaliyetleri ulusal imkanlarla sürdürmeye değişmeyen verdiklerini anlatım fail Erdoğan, zamanın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Fatih Dönmez'in bu sonucu titizce yaşama geçirdiklerini, 3 sondalama ve 2 sismik araştırı gemisini Türkiye'nin filosuna karışma ettiklerini kaydetti.

Türkiye'nin eş bulunduğu bit ile 2018 yılından bu yana 14 koyu deniz kuyusu açıldığını, Akdeniz ve Karadeniz'deki 2 ve 3 boyutlu sismik aramaları 6-7 katına çıkarttıklarını kail Erdoğan, “Karalama kampanyalarına ve gizli-açık sabotajlara karşın sabırla düzenlenen bu icraat sonucunda sabık yıl Karadeniz'de tarihimizin en şişman natürel keşfine imza attık. Toplam 540 bilyon metreküplük bu irfan ile Türkiye bundan sonradan değişik ortak lige yükselmiştir.

Ülkemizi ve hükümetimizi amaç düzlük kötü saldırıların nedenlerinden biri de kişi kaynaklarımızı milletimizin istifadesine ikram kararlılığımızdır. Tilki yetişemediği üzüme koruk dermiş. Şimdi ihtilaf anasıyla, yavrusuyla bütünü de ‘koruk' diyor. İsteseniz de istemeseniz de sondalama gemilerini de artıracağız, sismik kontrolleri da artıracağız. Karadeniz'de de, Akdeniz'de de nerede ne mevcut bulup çıkartacağız.

Nasıl defans sanayinde meydana getirilen hamleler Türkiye'yi piyasa kendisine görenleri huzursuz ediyorsa erke üstüne attığımız adımlar da bazısı kesimleri huzursuz ediyor. Doğal gaz keşfimizin peşi sıra medyada ve toplumsal medyada yazılanları lütfen hatırlayın. Kanal biçim dolaşarak ‘keşfettiler ancak çıkaramazlar' diyen gafillerden, gazın hesaplı yarar sağlamayacağını kanıt fail neymiş ekonomistlere derece ortak derinti saçmalığa tanık olduk. Milletin mutluluğunu büzüşmek adına günlerce susku orucu markajcı siyasetçileri, tümen umumi başkanlarını gördük. Türkiye'nin başarılarını eller bile damıtma ederken içimizdeki bu gafiller ağızlarını değme açtıklarında keşfi önemsizleştirmek düşüncesince adeta seferber oldular.

İçlerindeki nefreti ortaya seren hezeyanlarla milletin sevincine hayalet düşürmeye çalıştılar. Karadeniz'deki gazın devreye girmesi Türkiye'yi rahatlatacak, natürel gaz tedarikinde elini güçlendirecek, ekonomimizdeki çarpan tesiri artacaktır. İnşallah gazı çıkarttığımız anda kılıç bu gazı halkımızla paylaşacağız. Varsın annesi yavrusu düşünsün. Biz mevki kendisine görevimizi yapacağız” niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin koyu denizlerde arama, sondalama ve istihsal kabiliyetlerinin fevk ortak noktaya ulaşacağının altını çizen Erdoğan, Türkiye'nin eş bulunduğu gemilerin isticar kendisine fariza yapacağını kaydetti. Karadeniz gazının ilkin fazının 2023 yılında kullanıma apiko duruma getirilmesi düşüncesince çalıştıklarını tamlayan Erdoğan, aşırı şimdi güçlü, bağımsızlığını şimdi da perçinlemiş ortak iklim kendisine cumhuriyetin 100. yılını kutlamayı istek ettiklerini, 2002'den buyana verdikleri sıkıca ve hümayun mücadeleyi Türk milletini yüzyıllık ortak hayaline şimdi kavuşturarak taçlandırmak istediklerini söyledi.

“Kaptanın hüneri eğri denizde muhtemelen olur”

Bu süreçte resmi kurumlarla bu arada hususi piyasaya de ciddi sorumluluklar düştüğünü kail Erdoğan, “Türkiye'nin değme bölgede bulunduğu kabil enerjide de zamanı başarılara imza atmasının peşinde hususi sektörümüzün dinamizmi ve cesareti var. hususi sektörümüz 200 bilyon doların üstünde çakılı kapital yatırımı ile hem ülkemizin gücüne kuvvet kattı aynı zamanda istihdam seferberliğimiz ve bildirme güvenliğimizde kılavuz gemisi gösteriş oynadı. Biz de hususi sektörümüzü isteklendirme ederek, hüzünlerini çözerek onlara müstelzim desteği verdik. Korona virüs salgını sürecinde yaşananlar, akıbet 19 yılda atık bu adımların ne derece doğru, ne derece uygun bulunduğunu hepimize göstermiştir. Kaptanın hüneri eğri denizde muhtemelen olur. Buradan hareketle Türkiye salgının kere açmış bulunduğu zorlukları en çabuk atlatan ülkelerden biri olmuştur.

Bu anne muhalefet, bu yavrular, bizim yaptığımız site hastanelerinden huzursuz oluyor. Bu hastanelerimiz gök olsaydı kılıç bu güneş tacı virüs ile elbette savaşacaktık. Şimdi acemi ortak nesne şimdi uydurdular, ‘hastane mevcut da, hekim yok' diyorlar. Elinize, dilinize dursun. Nerde hekim yok? Hepsi de var. Dün 40 bin personel şimdi arttırma ika kararını Kabine toplantımızda aldık ve açıkladık. Bundan sonradan da er vakitli ve can alıcı tedbirler alarak proaktif tatlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Salgının menfi toptan tesirleri haysiyetiyle insanımızın sırtına binen yükü hafifletirken, iş dünyamıza dayanak noktası olacak, projeleri yaşama geçireceğiz. Kabine toplantımız ondan sonra tahsil edilen kararları ve müstevli sürecinde erke başlığında milletimize verdiğimiz desteklerin icmalini paylaştık.

Türkiye'ye ve millete değgin tek hedefi, ideali sıfır sıkıntı çağrıcılarına prim vermeden yolumuza daim bu arada kararlılıkla bitmeme edeceğiz. Son 19 senedir bulunduğu kabil 2023'e revan süreçte de hususi sektörümüzle dört dörtlük ortak el birliği zarfında akım edeceğimize inanıyorum. Sizlerden Türkiye'ye güvenmenizi, Türkiye'nin aydın yarınlarına envestisman yapmayı sürdürmenizi diliyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, programın böylelikle Adıyaman, Bingöl, Balıkesir'e çalışkan yayınla bağlanarak erke santrallerinin açılışlarını gerçekleştirdi.

Derya Yetim - Hülya Keklik


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler