USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyeti Kuran ve Yaşatan Kadınlar programında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Merhamet medeniyetimizden aldığımız güçle hanımı ile beyi ile 84 milyon çiğin omuza şişman ve çelimli Türkiye'yi mensur etmekte kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyeti Kuran ve Yaşatan Kadınlar programında konuştu
28-10-2021 22:43

ATO Congresium'da AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı kabilinden planlı “Cumhuriyeti Kuran ve Yaşatan Kadınlar” programına dahil bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'li hanımlara seslendi.

“Milli mücadelesinin alp hanımları çetin biricik başına bu alım çalım tablosunu sonsuz kılmaya yeter”

Cumhuriyeti; esareti katiyen benimseme etmeyen, istiklal ruhu kendisine gördükleri düşüncesince en ehemmiyetli vizyonlarını, cumhuriyetin 100. yılı bulunan 2023'e adadıklarını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin binlerce salname serencamının akıbet bin yılını bu coğrafyada, akıbet müşterek asrını da cumhuriyetle baş başa yaşadık. Hiç işkilsiz cumhuriyetle baştan ayağa kalkan, kendine acemi müşterek dolay çizen, acemi müşterek çelim devşiren milletimizin en ehemmiyetli kazanımı bu sürede ulusal iradenin üstünlüğünü kasılma etmiş olmasıdır. AK Parti kendisine özlük 20 salname tarihimiz de daim budun iradesini değme bölgede hâkim kılma mücadelesiyle geçmiştir. Cumhuriyeti, esareti katiyen benimseme etmeyen, istiklal ruhu kendisine gördüğümüz düşüncesince en ehemmiyetli vizyonumuzu onun 100. yılı bulunan 2023'e adadık. Bizim kadim medeniyetimizde ne işletmek ne sömürüye ağırlık kıvırmak vardır. Her kesimin, değme kültürün, değme inancın kendini tabir edebildiği müşterek uygarlık yapımı düşüncesince çabaladık. Dünden bugüne kazandığımız zaferlerin değme boyutunda geleceği düz yazı fail nesillerin yetiştirilmesi ilkin kazanmak üzere, hanımefendilerin emeğini, kararlılığını, katkısını görüyoruz. Engin birikimi ve feraseti ile evren devleti Osmanlı'nın kuruluşuna kudret markajcı Hayme Ana'dan bebeğini beşikte bırakıp cepheye koşan nine Hatun'a denli bu izleri akıcı izlem buyurmak mümkündür. Milli mücadelesinin alp hanımları çetin biricik başına bu alım çalım tablosunu sonsuz kılmaya yeter. Düşmana erinç yürüttüğü savaşım ile destanlar yazan Şerife Bacı'yı, işgale erinç milletimizi harekete nâkil Halide Onbaşı'yı, gazilikle şereflenen halime Çavuş'u, Nezahat Onbaşı'yı, Göndesli Makbule'yi, martir Tayyar Rahmiye'yi katiyen unutmadık, unutmayız, unutmayacağız. Aynı biçimde 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlere sokakları ters eden, tanklarını durduran, ahiret yolculuğu kusan silahların karşısında metin duran alp kadınlarımızı, polislerimizi, askerlerimizi uğur boncuğu devir aklımızdan ve gönlümüzden çıkartmadık, çıkarmayacağız” sanarak konuştu.

“Kadınlarımızın azmi ve gayreti Anadolu topraklarının en iri gücüdür”

Hayatın değme dalında hanımefendilerin elde ettikleri başarılarla alım çalım duyduğunu tabir fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu toprağın vefakar ve esirgemez kadınları, ülkemizin demokratlık ve kalkınma mücadelesinin değme durumunda menfaatlerini göstermişlerdir. Bizim hür hikayemizin kahramanları; güçlükler karşısında yılmayan, olanaksız görüneni başaran, beklenmeyeni gerçekleştiren, hanımı ile beyi ile enerjisini yüreğinden düzlük asilzade milletimizin tamamıdır. Tohumdan hasada, tarladan sofraya, sanayiden teknolojiye üretimin değme aşamasında, spordan sanata, görev sektöründen ihracata, yaşamın değme dalında kadınlarımızın gösterdikleri başarılarla başkaca övünç ediyoruz. Kadınlarımızın azmi ve gayreti Anadolu topraklarının en iri gücüdür. ‘Kadınlarla iri Türkiye yolunda' şiarı ile müteşebbis kadınlarımızla, fellah kadınlarımızla, yüreği yurt ve budun sevgisiyle çarparak doğacak nesilleri yetiştiren annelerimizle, mühendis, sporcu, artist kızlarımızla, uğur boncuğu farklılık yapmadan bütün kadınlarımızla geleceğe izler bırakacak, elan birçok başarılara imza atacağız. Kucağında çocuğu ile cepheye kurşun haiz cumhuriyetin kılavuz gemisi alp kadınlarının savaşı ayrımsız kararlılıkla şimdide cumhuriyeti keyiflendirmek ve daim elan ileriye çekmek düşüncesince bitmeme ediyor. Bu ülkenin hanımları tarlada, parlamentoda, olimpiyat oyunlarında, okulda, işyerinde, evde, tankların karşısında, velhasıl yaşamın değme dalında emek harcamaları ile var olmayı sürdürüyor” biçiminde konuştu.

“Kadını ile beyi ile 84 milyon çiğin omuza iri ve çelimli Türkiye'yi düz yazı etmekte kararlıyız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Merhamet medeniyetimizden aldığımız güçle hanımı ile beyi ile 84 milyon çiğin omuza iri ve çelimli Türkiye'yi düz yazı etmekte kararlıyız. Cumhuriyetin kuruluşunun, Anadolu insanının dünyaya yakut okuyuşunun, milletimizin küllerinden baştan doğuşunun 98. senesinde gene kadınlarımızla beraberiz. Türkiye'nin demokratlık ve kalkınması davasına, beşeri sermayemizin güçlendirilmesine, kültüre, sanata, spora ulama sağlayan, anne, eş ve döl kendisine başımızın tacı bütün kadınlarımızın Cumhuriyet Bayramı mutlu olsun” ifadelerini kullandı.

“Kadın yok ise insanoğlu yoktur” açıklamasında bulunan Erdoğan, konuşmasını şöyleki sürdürdü:
“Her fırsatta altını çizdiğim müşterek konu vardır, hanımlarını dışlayan müşterek toplum, gücünün ve potansiyelinin yarısından çekilmiş demektir. Rahmetli Neşet Ertaş'ın lisan diliyle ‘kadın insandır, eş insanoğlu' niteleyerek tabir etmiş bulunduğu denli eş yok ise insanoğlu da yoktur. Bizim inancımız, kadın-erkek bütün kullanmakta olanları yaratılmışların en şereflisi kendisine görür. Bu benimseme ayrımsız sürede kişilerin değme birinin izzetinin, şerefinin, haysiyetinin, hakkının, hukukunun denk ciddiyete cemaat bulunduğu anlamına gelir. Hiçbir fizyolojik, coğrafi, kültürel, çeşidi ayırt bu hakikati değiştiremez. Elbette değme insanoğlunun bazısı çırılçıplak gelen, bazısı yaşamın akışı zarfında şekillenen ayrımlı müşterek nasip çizgisi bulunmaktadır lakin bu skala insanoğlu kendisine cemaat olduğumuz asliye hakların ve kabiliyetlerin uğrunda değildir. Kadınların yaşadığı, tarihin değme zamanında türlü biçimde tanıdık ve bugün de mevcud zorlukların bütünü de insanoğlu kendisine bizim eserimizdir. Madem problemi tığ çıkarttık, o hâlde çözümü de özlük içimizde arayacağız. Bu iyilikle politik ve içtimai hayatımın değme zamanında kadınlarımızın indinde arazi aldım, onlara dayanak hasretmek düşüncesince savaşım ettim. Hamdolsun Türkiye bu mevzuda geçmişe nazaran aşırı iri aksiyon kaydetmiştir. Hala hal gözleyen sorunları, sıkıntılar, aşmamız müstelzim engeller bulunan olmakla baş başa elimizdeki kazanımların kıymetini güzel bilmeliyiz. Birlikte çalışır, savaşım eder, sefer yürürsek hepsinin de üstesinden gelebiliriz. Biz hanımlarımıza güveniyoruz. Kadınlarımızın kalplerindeki sevginin, gönüllerindeki zenginliğin, Allah vergisi sezgileri ve kabiliyetlerinin gücü ile ülkemizi ve dünyayı kuşatacak müşterek değişimin öncüleri olacağına inanıyoruz. Hep baş başa elan güzel, elan adil, elan huzurlu, elan sakıncasız müşterek evren düşüncesince emek vermeyi sürdüreceğiz.”

Erdoğan laflarını Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiiriyle bitirdi:
“Memleket isterim, feza mavi, ense yeşil, toprak solgun olsun; kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim, ne ilkin dert, ne gönülde özlem olsun; karındaş kavgasına müşterek bitim olsun. Memleket isterim, ne ensesi kalın fakir, ne sen ego farkı olsun; şita haset her insanoğlunun evi barkı olsun. Memleket isterim, yaşamak, hoşlanmak denli içten olsun; olursa müşterek yakınma ölümden olsun.”

“Bir destandır Kadın”

“Bir destandır Kadın” temasıyla hazırlanmakta bulunan demonstrasyon kapsamında Büyük Anadolu Orkestrası türküler seslendirdi.
Cumhuriyet'i Kuran ve Yaşatan Kadınlar programına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı esna Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve benzeri Semiha Yıldırım, AK Parti milletvekilleri ve aşırı sayıda çağrılı katıldı.

Programın böylecene Ayşe Keşir kabilinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 1933 yılına ilişik Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrasının İstiklal Marşı plağı armağan edildi.

Erdoğan, kaleme almış bulunduğu “Daha adaletli müşterek evren mümkün” kitabını da programda imzaladı.

Derya Yetim - Hülya Keklik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler