USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmekte kararlıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Kucağında evladıyla cepheye kurşun haiz Cumhuriyetin öncü, yiğit kadınlarının savaşı bire bir kararlılıkla demincek de Cumhuriyeti neşelendirmek ve baştan sona elan ileriye geçirmek düşüncesince bitmeme ediyor. Merhamet medeniyetimizden al

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmekte kararlıyız
28-10-2021 23:27
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kucağında evladıyla cepheye kurşun haiz Cumhuriyetin öncü, yiğit kadınlarının savaşı ayrımsız kararlılıkla demin de Cumhuriyeti neşelendirmek ve baştan sona elan ileriye geçirmek düşüncesince bitmeme ediyor. Merhamet medeniyetimizden aldığımız güçle hanımı bayı ile 84 milyon dal omuza iri ve güçlü Türkiye'yi inşa etmekte kararlıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları kabilinden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı zımnında ATO Congresium'da planlı 'Cumhuriyeti Kuran ve Yaşatan Kadınlar' programına katıldı. Programda, Büyük Anadolu Orkestrası tarafından, 'Bir Destandır Kadın' musiki dinletisi sunuldu.

'NE SÖMÜRMEK NE SÖMÜRÜLMEK NE DE BOYUN EĞMEK VARDIR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetle baştan ayağa kalkan, kendine dünkü ortak dolay çizen, dünkü ortak güç devşiren milletin en ehemmiyetli kazanımının, bu zamanda ulusal iradesini kasılma etmesi bulunduğunu söyleyerek, "AK Parti şekilde zat 20 salname tarihimizde baştan sona kavim iradesini değme bölgede hâkim kılma savaşı ile geçmiştir. Cumhuriyeti, esareti katiyen benimseme etmeyen istiklal ruhu şekilde gördüğümüz düşüncesince onun en ehemmiyetli gösterimi bulunan 2023'e adadık. Bizim kadim medeniyetimizde ne işletmek ne sömürüye günah bükmek vardır. Her kesimin, değme kültürün, değme inancın kendini anlatım edebildiği ortak uygarlık yapımı düşüncesince çalıştık, çabaladık. Dünden bugüne kazandığımız zaferlerin değme boyutunda, geleceği inşa fail nesillerin yetiştirilmesi özellikle kazanmak kabil hanımefendilerin emeğini, kararlılığını, katkısını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

'GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ İNŞA ETMEKTE KARARLIYIZ'

Erdoğan, vefakar ve özverili kadınlarının Türkiye'nin demokratlık ve kalkınma mücadelesinin değme çabucak menfaatlerini gösterdiğini belirterek, "Bizim istiklal hikayemizin kahramanları, güçlükler karşısında yılmayan, olanaksız görüneni başaran, beklenmeyeni oluşturan hanımıyla erkeğiyle enerjisini yüreğinden bulunan asaletli milletimizin tamamıdır. Tohumdan hasada, tarladan sofraya, sanayiden teknolojiye üretimin değme aşamasında, spordan sanata, görev sektöründen ihracata yaşamın değme dalında kadınlarımızın gösterdikleri başarılarla başkaca övünç ediyoruz. Kadınlarımızın azmi ve gayreti Anadolu topraklarının en iri gücüdür" diyerek konuştu.

Erdoğan, tek değişiklik yapmadan topu topu hanımlarla geleceğe izler bırakacaklarını söyleyerek, "Kucağında evladıyla cepheye kurşun haiz Cumhuriyetin mürşit yiğit kadınlarının savaşı ayrımsız kararlılıkla demin de Cumhuriyeti neşelendirmek ve baştan sona elan ileriye geçirmek düşüncesince bitmeme ediyor. Bu ülkenin kadınları; tarlada, parlamentoda, olimpiyat oyunlarında, okulda, iş yerinde, evde, tankların karşısında velhasıl yaşamın değme dalında emekleriyle var olmayı sürdürüyor. Merhamet medeniyetimizden aldığımız güçle hanımı bayı ile 84 milyon dal omuza iri ve güçlü Türkiye'yi inşa etmekte kararlıyız" dedi.

Türkiye'nin demokratlık ve kalkınması davasına, beşeri sermayesinin güçlendirilmesine, kültüre sanata spora ulama sağlayan, karşı teri döken topu topu hanımefendilerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Erdoğan, "Kadınlarını dışlayan ortak maşer gücünün ve potansiyelinin yarısından fariğ demektir" ifadelerini kullandı.

'ELİMİZDEKİ DEĞERLERİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasal ve toplumsal yaşamının değme zamanında hanımefendilerin indinde arazi aldığını ve onlara dayanak noktası verdiğini söyleyerek, "Türkiye bu mevzuda geçmişe nazaran baş döndürücü iri gelişim kaydetmiştir. Hala hal gözleyen sorunlar, sıkıntılar, aşmamız müstelzim engeller bulunan olmakla baş başa elimizdeki kazanımların kıymetini baş döndürücü güzel bilmeliyiz. Birlikte çalışır, baş başa savaş eder, baş başa kere yürürsek hepsinin de üstesinden gelebiliriz. Biz hanımlarımıza güveniyoruz. Kadınlarımızın kalplerindeki sevginin, gönüllerindeki zenginliğin, Allah vergisi sezgileri ve kabiliyetlerinin kuvvetiyle ülkemizi ve dünyayı kuşatacak ortak değişimin öncüleri olacağına inanıyoruz. Hep baş başa elan güzel, elan adaletli elan erinçli ortak evren düşüncesince emek vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a konuşmasının arkası sıra AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir tarafından, 1933 yılına ilgilendiren İstiklal Marşı'nın mukayyet bulunduğu 100 taş plaktan bir tanesi bulunan plaka armağan edildi. Erdoğan, salonda kendisini dinleyen ve yerel giysiler giymiş hanımlarla ve orkestra üyeleriyle ışık çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonda bulunan ve 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabını namına uzatan birtakımı partililerin de kitaplarını imzaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler