USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu faizler düşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bu faizler düşecek. Yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz. Milletimiz, geleceğini kurtaracak şişman dönüşümün sancılarını yaşarken, kendisiyle dalavere geçenlerden bunun hesabını soracaktır' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu faizler düşecek
26-11-2021 21:43
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu faizler düşecek. Yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz. Milletimiz, geleceğini kurtaracak iri dönüşümün sancılarını yaşarken, kendisiyle dalavere geçenlerden bunun hesabını soracaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'deki programları kapsamında Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nın açılışının arkası sıra Menemen ilçesine gelmiş şekilde Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda 96 tesisin açılışını yaptı. Toplam envestisman ücreti 2 bilyon 250 milyon lirayı bulan ev ve dükkanların İzmir'e hayır olması temennisinde mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Menemen maşallah nelerdir bu hal? Muhteşemsiniz, muhteşem. Menemen bana şimdiden 2023'ün müjdesini veriyor. Durmak namevcut yola devam. Kadın kardeşlerimize hassaten en kalbi duygularla esenleme ve sevgilerimi sunuyorum. Gençler, anne derece sizleri de selamlıyorum. İnşallah şimdiden gece-gündüz demeden 2023'e hazırlanıp sandıkları patlatacağımıza inanıyorum. Güzel İzmir’imizin dobra ilçesi Menemen'de sizlerle olmaktan sevinme duyuyorum. Bugün İzmir'de geçmiş güzeşte sene yaşadığımız depremin arkası sıra Bayraklı'da yapımını tamamladığımız 596 ev ve 145 dükkanı hafriyat sahiplerine teyit ettik. Bizde lakırtı ola bu yana gele yok. Sözü verdik mi? Verdik. Süratle konutları sahiplerine teyit edeceğiz dedik mi? Dedik. Zamanında da teyit ettik. Bayraklı'daki ev sayısını 1391'e, dükkan sayısını da 302'ye tamamlayacağız. Yine Bayraklı'da sakınma bölgede 3 bin 649 ev ve 511 dükkan nesir ediyoruz. 397 tanesini de yılbaşına denli tamamlayacağız. Böylece İzmir depreminin adından 5 bin 74 ev ve 353 dükkan yapmış olup teyit ika sözümüzü hesabına getirmiş oluyoruz. Toplam envestisman ücreti 2 bilyon 250 milyon lirayı bulan ev ve dükkanlar İzmir’imize hayır olsun" dedi.

'YATIRIM BEDELİ 668 MİLYON LİRA'

Açılışı meydana getirilen yatırımlarda emeği geçenleri kutlama fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afetlerin önüne geçemeyiz fakat mevki namına yurttaşlarımızın mağduriyetini ortadan tahammül iradesi ve olanağına sahibiz. Kentsel tahavvül projelerini hızlandırıp depreme dirlik hazırlanmayı sürdürüyoruz. Bayraklı'daki vatandaşlarımızı acemi evlerine kavuşturma sevincimizin ardından, Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nın hem resmi açılışını yaptık bununla müşterek dobra tesisi durumunda gördük. Stadı Altay ve Altınordu bu arada kullanacaklar. Yatırım bedeli 668 milyon lirayı bulan 100 işaret ve hizmetin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. İlkokulların, ölçülü okulların, liselerin, kütüphanelerin resmi açılışlarını yapıyoruz. Çeşitli kurumlara ilgilendiren işlev binalarıyla aşçı projelerinin açılışını da burada geçekleştiriyoruz. Kentsel tahavvül alanlarındaki enfrastrüktür projeleriyle muhtelif mahallelerimize meydana getirilen biçim ve yaya kaldırımı çalışmalarının açılışlarını yapıyoruz. İzmir Kalkınma Ajansı'nın verdiği destekle yaşama güzeşte projeleri de yöntemince açıyoruz. Bu yatırımların İzmir'e kazandırılmasında emeği geçenleri kutlama ediyorum" ifadelerini kullandı.

'CHP EKİBİ, 'ÜLKE YANDI BİTTİ' DİYE ORTALIĞI BİRBİRİNE KATIYOR'

CHP'nin iktidarda günah almış bulunduğu zamanlarda gecelik faizlerin yüzdelik 7 bin 500'leri bulduğunu tamlayan Erdoğan, "İzmir'in işgali ve İzmir'in kurtuluşu, Milli Mücadele'nin başlaması ve bitişi namına gün verebileceğimiz ehemmiyetli hadiselerdir. Düşman İzmir'e girdiğinde dünyamız kararmıştı. Düşmanı denize döktüğümüzde ise milletçe şenlik ettik. İzmir, yurt topraklarına uzanan elleri pili ve istiklalimize cemaat çıkacak mücadelemizin sembolü olmuştur. Milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının arkası sıra burada birleşen İzmir ekonomi Kongresi'nde tahsil edilen kararlar, 1929 toptan buhranına denli başarıyla uygulandı. Büyük buhranın arkası sıra bozulan dengeler 2'nci Dünya Savaşı'yla ortak dobra sarsıldı. Bu ciddi devirde vatanımızda yetenekli ve vizyoner ortak siyasetçi iradenin olmamasının etkisiyle Türkiye ulusal mücadelenin peşinde yakaladığı iri fırsatı kaçırdı. Rahmetli Menderes'le baş başa İzmir ekonomi Kongresi'nde tahsil edilen kararlar baştan yaşama geçirilmeye başlandı. Ancak 1960'dan itibaren ülkemize musallat bulunan gelişigüzel darbe, gelişigüzel muhtıra, gelişigüzel vasilik düzeni, demokrasimizle baş başa kazançlı bağımsızlığımızı da örseledi. AK Parti'nin biricik başına iktidarına denli Türkiye, maşeri namına huzursuz, siyasetçi namına istikrarsız, kazançlı namına ithalata mebni modellere mahkumdu. Dikkat ederseniz şimdilerde CHP kadrosu iklim yandı, sonlandı niteleyerek ortalığı birbirine katıyor. CHP'nin iktidarda bulunduğu devirde gecelik yüzdelik 7 bin 500'leri bulan faizleri gördük mü? Bunun altından ki kalkar? Ülke onların devrinde işsizliğin dirilik yaktığı, başbakanlığın önüne tür sandık atılmış bulunduğu sıkkın günleri yaşadı mı? Bunları 18 yaşlarının altındakiler bilmez. Bu iklim onların devrinde bankaların içlerinin boşaltılarak milletin cebinden çalındığı ihanetler gördü. Biz onlardan hakeza ortak Türkiye devraldık" dedi.

'CHP PARTİ SÖZCÜSÜ IMF İLE KOL KOLA GEZİYOR'

İktidara dirimlik gelmez IMF reçetelerini ortak kenara bırakıp 2013'te ise IMF'ye bulunan borcu kapattıklarının altını çizen Erdoğan, "Ülkemizde başlattığımız iri el erki ve kalkınma devrimiyle hem 1920'de sedir açıldığında bununla müşterek 1923'de ekonomi Kongresi toplandığında ortaya konan ruhu dirilttik. Milletimizin bütün kesimlerinin hak, özgürlük, evolüsyon ve envestisman taleplerini yaşama geçirip içtimai barışı sağladık, ülkemizi büyütüp güçlendirdik. Yıllarca milletimiz aşırı çileler çekti. Cumhuriyetimizin değerlerini çatıştırmaya çalışanların oyunlarını tığ bozduk. Tarihin en çelimli sinerjisini oluşturduk. Türkiye'nin gelişigüzel ferdini bağrına basan bu iri atılımdan tasalı bulunan bilindik çevreler gereksiz durmadı. Partimizi kapatmaya çalışmaktan sokakları karıştırmaya, vuruş girişimlerinden kazançlı sabotajlara denli ellerinden mevrut gelişigüzel şeyi yaptılar. Biz çalıştık, çabaladık ve ortak şeyi aklımızdan çıkarmadık. Demokrasilerde, özgürlüklerde, sanayide, ticarette, diplomaside, güvenlikte yaşama geçirdiğimiz atılımları ekonomide gerçekleştirip milletimizin refahını arttıramasaydık kazanımlarımızı sürekli kılamazdık.

İktidara dirimlik gelmez büyümekte bulunan devletlere dirlik en ehemmiyetli vasilik ara bulucu namına beğenilen IMF reçetelerini ortak kenara bıraktık. IMF'yi bu ülkeden ki çıkardı? CHP'nin öğür sözcüsü IMF ile el ele, paradigma kolalama geziyor. Çünkü onlar IMF'in dilinden anlar. 23.5 bilyon dolar IMF'ye namus borcu vardı. Mayıs 2013'te parasını verip gönderdik. Merkez Bankası döviz rezervini 27.5 bilyon dolardan, 127 milyara dolara çıkardık. Nereden nereye" ifadelerini kullandı.

'BİZİ PROGRAMIMIZDAN GERİ DÖNDÜREMEYECEKLER'

IMF ile ortak artık barışma yapılmayacağının açıklanmasının arkası sıra mandacıların Türkiye'nin dair geldiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başarısızlıkla sonuçlanan milleti açlığa, işsizliğe mahkum fail IMF reçeteleri hesabına zat kalkınma ve tutum planımızın altyapısını inşaya başladık. Attığımız gelişigüzel adımın, yaptığımız gelişigüzel yatırımın ülkemize kazandırdığımız gelişigüzel işaret ve hizmetin peşinde Türkiye'yi kazançlı namına zat olanak ve yetenekleri ile zımnında bitmeme ika amacı vardı. Ne devir tığ 23.5 bilyon dolar borcu kapatıp ortak artık IMF ile barışma yapmayacağımızı duyuru ettik o günden bu yana başımız beladan kurtulmuyor. Boş durmuyorlar. Hani toptan asayiş sistemindeki çarpıklıklara 'Dünya 5'ten büyüktür' deriz ya, ekonomide de aynısını söylüyoruz. Ülkemizdeki mandater tutum ve mandater siyasetçiler ise cumhuriyet tarihindeki bu en iri kazançlı halas mücadelesini birlik tersi göstermeye çalışıyorlar. Yıllarca ülkemize dayatılan dünyalık ve maliye politikaları insanlarımızı işsiz, şirketlerimizi karsız, devletimizi gelirsiz bıraktığını gözlerden duyurmamak talip bu mandacılar mevcut kuvvetleriyle üzerimize geliyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi üretim, istihdam ve akan balans odaklı programımızdan arka döndüremeyecekler" dedi.

'BAY KEMAL YEMEZLER'

Faizleri düşüreceklerinin altını çizen Erdoğan, "Yüksek faizi, enflasyonu, düzem tuzaklarını ülkemizin kaderi neredeyse görenlerin teslimiyetçiliği öğrenilmiş çaresizliktir. Savunma sanayinden sağlığa denli katı aşırı bölgede bu sendromu aşıp ülkemizi nite en encam seviyelere getirdiysek tutum politikalarında da başaracağız. Bir kat artık altını çiziyorum. Biz yatırım, istihdam, istihsal ve bu politikaların altyapısını 19 senedir nesir ediyoruz. Salgınla baş başa ortaya çıkan toptan kazançlı çöküntü bizlere bu dönüşümü hızlandırıp sonuçlandırma fırsatı verdi. Yaptığımız bu fırsatı değerlendirmektir. Dün faizleri 7 bin 500'lere çıkaranlar bugün anayasa çıkarın faizleri yüzdelik 1'e indirin diyor. Kim diyor bunu? Bay Kemal. Yemezler. Bu faizler düşecek. Yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz. Milletimiz, geleceğini kurtaracak iri dönüşümün sancılarını yaşarken, kendisiyle dalavere geçenlerden bunun hesabını soracaktır" açıklamalarında bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

19 salname nüfuz devrinde yaptıklarına da yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "19 yılda 'eğitim' dedik. 81 vilayetteki darülfünun sayısını 76'dan alıp 207'ye çıkardık. 28 Şubat'ta kapısına anahtar vurulmaya çalışılmış bulunan mesleksel eğitimi baştan canlandırarak okullarımızın ve öğretmenlerin sayısını arttırarak tarihimizin en çelimli insanoğlu deposu altyapısını oluşturduk. 'Sağlık' dedik. kent hastanelerinde sayısı 1 milyon 200 bini bulan afiyet personelimizle yurttaşlarımıza dünyanın en kaliteli, aceleci ve en ehven hizmeti verici sistemini yaşama geçirdik. 'Adalet' dedik. En çağcıl donanımlara cemaat hafriyat saraylarıyla, hakim, savcısından dayanaklık etmek personeline denli arttırdığımız insanoğlu kuvvetiyle yenilediğimiz yasalarımızla, içeride dışarıda her insana hafriyat verici sakatlık sistemi oluşturduk. 'Güvenlik' dedik. Terör örgütlerinin, mafyaların, çetelerin paradigma dolaştığı Türkiye'nin, her insanın kendisini evinde, iş yerinde, sokakta güvende hissettiği hale getirdik. Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Deresi'ne mevcut mıyız? Teröristleri oralara gömdük. Bunlar durup dururken olmadı. Siz bize, hepimiz size inandık ve teröristleri gömdük. 'Ulaşım' dedik. Uzunluğunu 6 bin 800 kilometreden aldığımız 28 bin 200 kilometreye çıkardığımız, mukassem yol, otoyollarla, tünellerle, aceleci katar projeleriyle dünyanın en münteşir ve kazançlı iklim eliyle Türkiye iklim uğrunda asır atladı. 'Enerji' dedik. HES ile gün enerjisi tarlalarıyla, yel enerjisi tepeleriyle, doğalgaz borularıyla yurt topraklarının gelişigüzel karışını çarpıcılık hatlarıyla ördük. 'Sanayi' dedik. Ülkemizin gelişigüzel şehrine yayılan rakamları 326'ya çıkardığımız OSB ile dünyanın gıptayla izleme etmiş bulunduğu defans sanayimiz ile bilişimcilerin önünü açan heveslendirme sitemimizle Çin'le Avrupa görünürde en çağcıl uran altyapısına cemaat olduk. 'Ticaret' dedik. Ülkemizin ihracatını 36 bilyon dolardan alıp 216 bilyon dolara çıkardık. 2018 ve 2019 toptan çöküntü yılları süresince ülkemizi gelişigüzel daim büyüttük. 'İstihdam' dedik. Yüzde 36 arttırarak insanlarımıza iş ve aş sağladık. 'Tarım' dedik. Çiftimizi, hayvancımızı, ormancımızı destekleyip ülkemizi zirai hasılada dünyada 10'uncu sıraya çıkardık. Yeryüzünün gelişigüzel köşesine salname 60 bilyon dolarlık ekincilik ürünü ihracatı yaptık" ifadelerini kullandı.

'BUNLARIN İHANET DERECESİNE GAFLETLER BAKİDİR'

"Bizim biricik maksadımız insanımızın işine, aşına, istikbaline cemaat çıkmak" diyen Erdoğan, laflarını şu şekilde sürdürdü: "Mandacı ekonomist ve siyasetçiler bu tabloyu namevcut sayıyorlar. Bunun hesabına toptan enerji, gıda, hammadde hassaten edinmek neredeyse fiyatlardaki yükselişin faktör bulunduğu eder artışlarının faturasını bizlere çıkarmaya çalışıyorlar. Yetmiyor, iyi ve mantıksal hiçbir temeli sıfır döviz mobilyasız hareketleri üstünden ziyasız senaryolar istihsal etmek düşüncesince çırpınıyorlar. O da yetmiyor, milletimizi paniğe ve karamsarlığa sürükleyerek ülkenin felaketinden politika sürüm kurnazlığına yelteniyorlar. Bunlar artık Türkiye'nin nite ortak güce, imkana ve altyapıya cemaat bulunduğunu bilmeyecek denli cahiller ve şuursuzlar. Bunların çıyanlık derecesine gafletler bakidir. Bizim biricik hedefimiz; insanımızın işine, aşına, istikbaline cemaat çıkmak. Yüksek faizmiş, düşüt kurmuş, IMF reçeteleriymiş, toptan politika ve dünyalık baronların şantajlarıymış, bunların hiçbiri insanımızın işinden, aşından, geleceğinden ehemmiyetli değil. Bunun düşüncesince dünyada büyümekte bulunan devletler üstünden enflasyonu yükseltip faizi artırarak ekonomiyi yunak paraya boğup sonradan faiz ve düzem ide yüzdelik 50 karlarla çıkacak oyununun önünü kesecek adımları attık"

'KABAK GİBİ ORTADA KALIR'

"Biz milletimizle baş başa yolumuza bitmeme edince bütünü acınası şekilde görünürde kaldı" diyen Erdoğan, "Birileri bu bedeli ortak müddet öder fakat sonradan dönerek zat işine bakar. Bizim mandater iktisatçılar ve siyasetçiler de ham neredeyse görünürde kalır. Biz bunu vesayetle mücadelemizle, terörle, darbecilerle mücadelede gördük. Onların yanlarında kimler vardı? Biz milletimizle baş başa yolumuza bitmeme edince bütünü acınası şekilde görünürde kaldı. Faiz, kur, itibar şişkinliği üstünde ahkam kesenlerin erte havaya bakıp ıslık çalarak başka mecralara yelkenli açacağından kuşkunuz olmasın. Bunlar evvel İstanbul Boğazı'na meydana getirilen gelişigüzel köprüye dirlik çıkmış, sonradan da onları kullanmış kişilerdir. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Marmaray'ı yaptık. Avrasya Tüneli'ni yaptık. Osmangazi Köprüsü'nü yaptık. Bunların diktikleri ortak direk mevcut mı? Marmaray'a da dirlik çıktılar, sonradan ondan en aşırı istifa etmiş eşhas oldular. İstanbul Havalimanı, İstanbul-İzmir Otoyolu neredeyse birçok iri planlara dirlik çıkmış, sonradan da onları en aşırı kullananlar olmuşlardır. Taksim'e acemi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi yaptık. evvel dirlik çıktılar, deminden bizlere caba bırakmıyorlar. En aşırı onlar yararlanma ediyor. Allah razı olsun. Sağ olun, mevcut olun. Bunların akıl, vicdan, ahlak, bilgi, manzara seviyelerini evvel dirlik çıktıları işlere göre ölçebilirsiniz. Sadece şu tabela caba mandater ekonomist ve siyasetçilerin foyalarını ortaya dökmeye yeterlidir" dedi.

'KAH FAİZ-KUR-ENFLASYON, KAH TENCERE-TAVA HEP AYNI HAVA'

Kendilerini eleştirenlerin evren ekonomisini izleme etmediklerini tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika ve AB devletleri kullanmakta olanları aylak kalmasın niteleyerek enflasyona ve faize bakmadan ne gerekiyorsa yaparken onları alkışlıyorken, Türkiye benzeri şekilleri kullandığında karabulut tellallığına soyunuyor. Çünkü bunlar doğru-yanlış bakmadan kendilerine sunulan vazifenin gerektirdiği gelişigüzel şeyi söyler fakat gerçek gerçekleri katiyen dile getirmezler. Her muhtelif dünyalık ve maliye politikası kullanarak demokrasi, hafriyat ve ahbaplık tanımadan kendini dünyanın istihsal ve itibar merkezi biçimine getirenleri konuşmazlar. Para musluklarını 10 yılda 10 kattan ortak tomar açanlara sebebini sormazlar. Küresel itibar krizinin yaşandığı 2008'den bu yana tekraren politika değiştirenlerin niçin hakeza yaptığını sorgulamazlar. Salgın devrinde savrulmalar canlı mütekâmil devletlerin nite bu hale düştüklerini anlamaya çalışmazlar. Dünyada yaşanmış bulunan dünyalık bolluğunun ve faziletkâr enflasyonun analizini yapmazlar. Almanya hassaten edinmek neredeyse Avro bölgesinin istihdamı arkalamak düşüncesince ne politikayı izlediğini izleme etmezler. Uluslararası fiyatların TÜFE bazında 3'te 1'inden ortak tomar artışının biçim açmış bulunduğu neticeleri dikkate almazlar. Küresel krizden kendini arkalamak talip herkesi, gelişmişlik düzeyine bakmaksızın parasının kıymetini düşüt yakalayıp akan fazlasını artırmayı, böylelikle istihdamını korumayı sağlamaya çalıştığını görmezler. Buna yanıt ayrımsız kesimler, Türkiye'nin cumhuriyet tarihinin en şümullü ve azimli tutum politikası değişikliğini kah patates-soğan, kah faiz-kur-enflasyon, kah tencere-tava gelişigüzel daim ayrımsız iklim deyip giderler" dedi.

'KILIÇDAROĞLU ŞU MUHTEŞEM TOPLULUĞU GÖRDÜĞÜ ZAMAN ÇATLAR DA PATLAR DEĞİL Mİ?'

Açılış töreninde mütekellim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,“Biz sizi görür görmez bahtiyar oluyoruz. Sizi görür görmez değerli Cumhubaşkanımız güç buluyor, Türkiye güç buluyor da imrenenler da var. Kılıçdaroğlu şu parlak toplumu görmüş bulunduğu devir çatlar da patlar değil mi?" dedi. Ortadoğu ve yer coğrafyaya barışı Türkiye’nin getireceğini kail Soylu, “Öyle çelimli ortak kâm koydunuz ki ay açık bayraklar ülkemin gelişigüzel tarafında. Peki yıldırı örgütleri nerede? PKK, DAEŞ, FETÖ, DHKPC nerede? Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’de, bütün yıldırı örgütlerinden adlarından, sanlarından bahsedilmemek neredeyse toprağın derinliklerine gömüyoruz. Bugün görülmemiş ortak Türkiye var. Avrupa’nın, ABD’nin pus salladığı, sindirmeye, korkutmaya çalışmış oldukları Türkiye yok. ‘Kuzey Irak’ta dizi eylem yapamazsınız, Afrin’e giremezsiniz, Cerablus’ta olamazsınız, Suriye’nin kuzeyine dizi eylem yapamazsınız’ niteleyerek sindirmeye çalışmış oldukları Türkiye yok. İnsansız iklim aracımız bulunmadığı zamanlarda, İsrail’den aldığımız zamanlarda bozulmuş bulunduğu devir ‘Siz terörle savaş etmeyin’ niteleyerek tamirat tür arka göndermedikleri Türkiye yok. Dünyanın en iri havalimanını çatlasalar da patlasalar da yaptık mı? Tüm dünyaya haykırıyoruz hoppadak 2023’ü değil, 2053’ü de 2071’i de kazanacağız. Ortadoğu’ya da etrafımızdaki coğrafyaya da barışı tığ getireceğiz" dedi.

‘KILIÇDAROĞLU EVİNDEN GENEL MERKEZE GİDEMEYECEK’

2023 yılı seçimlerine de yer veren Soylu, “2023’te ortak işimiz var. Bize matematik soracakmış. Kılıçdaroğlu tığ o günleri unutmadık. Adamlarınla bu arada 2018 ve 2019 seçimlerinde gelişigüzel evden PKK’ya, HDP’ye oy istedin unutmadık. 2023’te budun sana dobra ortak armağan hazırlıyor. 2023 akşamı anca ortak hezimete uğrayacaklar ki Kılıçdaroğlu evinden umumi merkeze gidemeyecek. Bu ermiş millet, asilzade budun zat adamına, milletin adamına cemaat çıkacak. 2023’ün akşamı hoppadak Türkiye’de ortak intihap neticelenmeyecek. Amerika'dan Avrupa’sına dünyanın ‘Ben büyüğüm’ diyen devletleri Tayyip Erdoğan’ın uğrunda bozulmamış tutacaklar" ifadelerini kullandı.

Törende mütekellim Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “İzmir’de bizi aşırı dobra ortak hareketli karşıladı. 20 sene geçmiş bu millete ortak gır verdik. ‘Kimsesizlerin kimsesi olacağız’ dedik ve olduk" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise bugüne denli bulunduğu neredeyse artık da gelişigüzel 1 kuruşu budun düşüncesince harcamaya, cansiparane gece-gündüz çalışmaya bitmeme edeceklerini belirtti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da kazançlı operasyonların kaldırılmış edileceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “Coşkunuza ve heyecanınıza maşallah. 2023’te baştan üstün dereceli oyla Cumhurbaşkanımızı seçmeye mevcut mıyız? Allah sizden razı olsun. Cumhurbaşkanım, ahacık Menemen, ahacık İzmir. İşte 2023’e revan yolda heyecanla, kararlılıkla sizi üstün dereceli oyla seçmeye müheyya kadrolar burada" niteleyerek konuştu.

Konuşmalarının arkası sıra Erdoğan ve beraberindekiler, 96 tesisin açım kurdelesini kesti. Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingin arkası sıra Menemen ilçesinde 'Engelleri Birlikte Aştık' programında engellilerle ortak araya geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 'ENGELLERİ BİRLİKTE AŞTIK' PROGRAMINA KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Menemen ilçesinde, Alsancak Stadı ile 96 tesisin şişman açım töreninin yapılmasının ardından, ayrımsız ilçede mevcut Tarihi Taşhan Çarşısı'na geldi. Burada, 'Engelleri Birlikte Aştık' programına eklenen Erdoğan, mânialı vatandaşların etkinliklerini izleme etti. Erdoğan, artık sonradan beraberindeki heyetle baş başa kentten boşanmak neredeyse Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı'na gitti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler