USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu adamın bu parlamentonun içerisinde yeri olamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın kalay etmiş olduğu martir ailesinden Ahmet Gümren'le meydana getirdiği telefon görüşmesinde 'Bizim şehitlerimize, şehitlerimizin bacılarına bunlar en küçük müşterek hakarette bulunamazla

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu adamın bu parlamentonun içerisinde yeri olamaz
08-11-2021 08:07
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın sövme etmiş olduğu martir ailesinden Ahmet Gümren'le icra ettiği telefon görüşmesinde "Bizim şehitlerimize, şehitlerimizin bacılarına bunlar en küçük ortak hakarette bulunamazlar, bunların alnını karışlarız. Gereken de ne ise bunlara filhakika sonuna denli yapacağız. Bundan arka etap atmamız cins değil. Bu adamın bu parlamentonun içerisinde yeri olamaz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın 1997'de Bingöl Gözer Köyü yaylasında martir edilen İsa Gümren'in ağabeyi Tahir Gümren'e sövme etmesi vakasının ardından, şehidin Adana Kozan'da canlı öbür kardeşi Ahmet Gümren'i görüşme etti. Çelik, ziyareti esnasında Ahmet Gümren'i, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştürdü.

​'BUNLARA NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, "Ahmet Bey en evvela ego bu ismet fukarası erkeğe rastgele yerde gerekeni söyledim. Bugün Boşnak dernekleriyle ortak toplantım vardı. Orada da gene halis muhlis o derneklerin başkanlarına söyledim. Tabi dostlarım da gerekenleri söylüyorlar. Ancak çarşamba haset benim takım toplantım var. Orada filhakika yukarıdan tırnağa bunlara ne gerekiyorsa yapacağız. Bizim şehitlerimize, şehitlerimizin bacılarına bunlar en küçük ortak hakarette bulunamazlar, bunların alnını karışlarız. Gereken de ne ise bunlara filhakika sonuna denli yapacağız. Bundan arka etap atmamız cins değil. Bu adamın bu parlamentonun içerisinde yeri olamaz" dedi.

Erdoğan, "Biz müstelzim her neyse onu yapacağız. Ama başlıca ehemmiyetli olan, bu adamın bu parlamentoda yerinin olmayışı. İkincisi bunun umumi başkanının da rastgele şeyden ilk zat için sakıt rolü yapması" niteleyerek konuştu.

'BUNUN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞSÜN İSTİYORUZ'

Ahmet Gümren de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Tek temennimiz de budur Sayın Reisim. Allah razı olsun. Size güveniyoruz. Sırtımızsınız. İnşallah gereği yapılır. Bizim milletvekillerimiz de inşallah ortak takrir verirler. Bunun mebusluk düşsün istiyoruz. Tek temennimiz budur. Öyle ortak yapı altında bulunmasını istemiyoruz" ifadeleriyle karşılık verdi.

'SADECE BİR KİŞİYE DEĞİL, TÜM ŞEHİTLERİMİZE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR'

Ömer Çelik, martir İsa Gümren'e Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı temennisinde bulundu. Şehidin ailesine meydana getirilen bu biçimsiz saldırının milletin tamamına yapıldığını tamlayan Ömer Çelik, şunları söyledi:

"Dolayısıyla bu çabucak ortak kişiye, ortak aileye değil, halk milletimize, halk şehitlerimize ve onların ermiş hatıralarına mamul ortak saldırıdır. O nedenle hacısı hocası görmüş oldu ki milletimizin rastgele ferdi, rastgele kesimden insanımız bunu hızlı lanetledi, kınadı. Bu, affedilmeyecek ortak şekilsizlik kendisine birilerinin sabıkasına yazıldı. Tabi bu kimse hallerde anahtar istek ediyor ki en azından hakeza ortak günah yapıldığı devir başlıca ortak pişmanlıkla ortak defo dilensin ama maatteessüf o defo caba akla yatkın aklık dilenmiyor. Orada caba ortak üstüne üstlük çıkacak gayreti, ortak pişkinlik bahis konusu oluyor. Bu yayıncı aşırı can sıkıcı ortak şey, her insanın zat alnına yapıştırdığı ortak etiketi seçmesiyle ilişik ortak şey. Biz rastgele devir söylediğimiz gibi, ermiş şehitlerimizin hatırasını devletimizin ve milletimizin hayatında katiyen unutmayacağız. Bunu rastgele devir aşırı ermiş ortak hatırat kendisine taşıyacağız ve tabir edeceğiz. Şehidimizin ailesine meydana getirilen o biçimsiz hamle da milletimizin halk çeşidinden lanetlendi ve mahkum edildi. Bir el şimdi halk şehitlerimize yağmur diliyoruz. Buradaki ailemizin şahsında halk martir ailelerimizin beraberinde olduğumuzu ortak el şimdi tabir ediyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler