USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Covid-19'un yeni mutasyonu İsrail'de de tespit edildi

İsrail Sağlık Bakanlığı, Doğu Afrika ülkesi Malavi'den ülkeye dönen 3 şahısda güneş tacı virüsün (Covid-19) B.1.1.529 kendisine bilinen yeni mutasyonunun tespit edildiğini ve karantinaya alındıklarını kaydetti.

Covid-19'un yeni mutasyonu İsrail'de de tespit edildi
26-11-2021 20:43

Korona virüs (Covid-19) ile uğraş kapsamında icraat evren genelinde himmet kesmeden bitmeme ederken, Covid-19'un Afrika'da tespit edilen ve B.1.1.529 kendisine isimlendirilen yeni mutasyonu değişik yayılmaya bitmeme ediyor. İsrail Sağlık Bakanlığı çeşidinden meydana getirilen açıklamada, Doğu Afrika ülkesi Malavi'den İsrail'e dönen ve Covid-19'a dirlik aşılanmış 3 şahıslarda B.1.1.529 ünlü Güney Afrika mutasyonunun tespit edilmiş yer aldığı ve bu şahısların karantina dibine alındığı tabir edildi. Bakanlık duyurusu üstünde dakika mevzuya bağlı İsrail hükümeti, Kabine Toplantısı organizasyon sonucu aldı.

Yeni mutasyonu cedelleşmek düşüncesince planlı Kabine toplantısında İsrail Başbakanı Naftali Bennett, bu mutasyonun hâlâ bulaşan bulunduğunu ve Covid-19'un çatal ağız mutasyonundan hâlâ çabuk yayıldığını ve yetkililerin ise yeni mutasyonun Covid-19'a dirlik geliştirilen aşılardan etkilenip etkilenmediğine ve ya hâlâ ölümsek olup olmadığına değgin bilgelik topladığını kaydetti. İsrail'de B.1.1.529 mutasyonunun tespit edilmesine bağlı Bennett icra ettiği açıklamada, "Şu anda çabuk birlikte durumun eşiğindeyiz. Herkesten mücehhez olmasını ve günün değme saatinde çalışmaya yeterli kendisine katılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bennett'in açıklamasının arkası sıra İsrail hükümeti çeşidinden meydana getirilen açıklamada, Sahra Altı Afrika'daki topu topu ülkelerin, ecnebi uyrukluların İsrail'e gezi etmesinin yasaklandığı "kırmızı ülkeler" kendisine ikrar edileceği belirtildi. İsraillilerin bu devletleri görüşme etmelerinin haram bulunduğunu ve bu ülkelerden dönenlerin birlikte müddet süresince karantina dibine alınacağını bildiren hükümet, İsrail ordusunun geçtiğimiz hafta zarfında al devletleri görüşme fail topu topu bireyleri yakalamak düşüncesince emek vermek yürüteceğini ve bu şahıslara testlerinin yapıldığı sürç zarfında menfaatlerini karantinaya almaları emri vereceğini aktardı.

"Yeni mutasyonu idrak geçirmek beş altı hafta sürecek"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier, Birleşmiş Milletler (BM) çeşidinden planlı bilgilendirme toplantısında icra ettiği açıklamada, araştırmacıların B.1.1.529 mutasyonunun tesirini anlamasının beş altı hafta süreceğine özen çekti. Lindmeir, "Araştırmacılar, mutasyon ve bu mutasyonun ne derece bulaşan yahut ölümsek yer aldığı ait hâlâ birlikte tomar bilgelik olgunlaşmak düşüncesince çalışıyorlar. Yeni mutasyonu idrak geçirmek beş altı hafta sürecek" ifadelerini kullandı.

Yeni mutasyon değişik yayılıyor

DSÖ çeşidinden meydana getirilen açıklamada, şu anne derece B.1.1.529 mutasyonu haiz 100'den az vakanın yazanak edilmiş yer aldığı tabir edildi. Vakaların genellikle Güney Afrika'da doğrulandığını tamlayan DSÖ, yeni mutasyonun Hong Kong, İsrail, Botsvana ve Belçika'da da tespit edildiğine özen çekti. İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid İngiltere Avam Kamarası'nda icra ettiği açıklamada, mutasyonun "büyük birlikte arsıulusal endişeye" illet olduğunu, ancak İngiltere'de rastgele birlikte vakanın tespit edilmediğini belirtti. Elde edilen deneyimlerin "hızlı ve kabil bulunan en çelimsiz sürede akıntı edilmesi gerektiğini" gösterdiğini bildiren Javid, B.1.1.529 mutasyonunun Güney Afrika ve Botsvana'dan "büyük ihtimalle" başka devletlere münteşir olabileceğini kaydetti.

Yeni mutasyon Hong Kong'a sıçradı

Çin'in Hong Kong hususi yönetim Bölgesi'nde Sağlık Bakanlığı çeşidinden meydana getirilen açıklamada ise, Hong Kong'da yeni mutasyonun Güney Afrika'dan mevrut 1 şahıslarda ve ayrımsız karantina otelinde beş altı gündüz sonradan testi zait çıkan 1 misafirde tespit edilmiş yer aldığı bildirildi. Bakanlık, 2 vakanın da Covid-19'a dirlik ağız ağıza aşılı bulunduğunu kaydetti.

B.1.1.529 Belçika'da da tespit edildi

B.1.1.529 kendisine isimlendirilen Güney Afrika mutasyonunun tespitinin arkası sıra bazısı devletler Afrika'daki bazısı devletlere bulunan sınırlarını mantinota sonucu alırken, Belçika hükümeti çeşidinden meydana getirilen açıklamada, ülkede evvel kere Güney Afrika mutasyonunun tespit edildiğini duyurdu. Belçika Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke icra ettiği açıklamada, yeni mutasyonun aşısız birlikte şahıslarda tespit edildiğini ve şahsa 22 Kasım'da meydana getirilen testin zait çıktığını duyurdu.

Birçok ülke, Güney Afrika ülkelerine uçuşlarını durduruyor

Bu hafta başlarında Güney Afrika'da Covid-19'un yeni mutasyonu bulunan B.1.1.529'un tespit edilmesini arkası sıra nice ülkede yetkililer harekete geçerek, gezi kısıtlamalarını sıkılaştırıyor. Aralarında İngiltere ve Singapur'un da bulunmuş yer aldığı aşırı sayıda ülke, Güney Afrika ülkelerine bulunan uçuşlarını tevkif sonucu aldı. Bununla birlikte, İngiltere ve Hollanda engelleme olgunlaşmak az daha kalan sayıda ülke, Güney Afrika ülkelerinden South Africa, Botsvana, Namibya, Zimbabve, Esvatini ve Lesotho'ya uçuşları iare kendisine tevkif sonucu aldı.

İngiltere hükümeti çeşidinden meydana getirilen açıklamada, mutasyon dolayısıyla Güney Afrika, Botsvana, Namibya, Zimbabve, Lesotho ve Esvatini'nin al gezi listesine alındığı ve bu ülkelerden mevrut şahısların 10 gündüz süresince otel karantinası uygulamaları gerektiği tabir edildi. Ek kendisine Singapur, İtalya, Fransa ve İsrail, Mozambik'i al listeye düzlük devletler ortada arazi alırken Japonya ise, Cumartesi gününden itibaren Güney Afrika'dan mevrut yolcuların 10 gündüz karantinaya almaları ve bu müddet zarfında hep 4 imtihan yaptırmaları icap ettiğini duyurdu.

"Artık Avrupa'da herkesin aşırı çabuk akıntı etmesi ehemmiyet taşıyor"

Ayrıca Avrupa Birliği'nden (AB) yetkililer, mutasyonla uğraş kapsamında Güney Afrika sahasında arazi düzlük topu topu ülkelerden uçuşları yasaklamaları anlamında tavsiyede bulundu. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen icra ettiği açıklamada, topu topu AB ülkelerine "acil gidişat freni" uygulamalarını ve bölgeden uçuşları durdurmaları çağrısında bulundu. Leyen, "Bu yeni mutasyonun oluşturduğu ziyan kendince hâlâ açık birlikte bilgiye cemaat olana kadar, bu devletlere topu topu iklim seyahatleri askıya alınmalıdır" ifadelerini kullandı. Leyen ayrıca, AB vatandaşlarını Covid-19'a dirlik aşılama olmaya çağırarak, "Artık Avrupa'da herkesin aşırı hızlı, azimli ve bütünlük zarfında akıntı etmesi ehemmiyet taşıyor" dedi.

İLGİLİ HABER
Yeni mutasyon Avrupada evvel kere Belçikada görüldü Yeni mutasyon Avrupa’da evvel kere Belçika’da görüldü
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler