USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

CHP'li Öztrak: Fezleke Meclis'e vardığında gereğini yaparız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, öldürülmüş PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına bağlı fezlekeyle ilgili, 'Terör, terörist, CHP'nin al çizgisidir. Fezleke Meclis'e

CHP'li Öztrak: Fezleke Meclis'e vardığında gereğini yaparız
14-01-2022 18:13
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, maktul PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına bağlı fezlekeyle ilgili, "Terör, terörist, CHP'nin al çizgisidir. Fezleke Meclis'e ulaştığında gereğini yaparız" dedi.

CHP'li Öztrak, fırka umumi merkezinde düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, üniversitelerden izinli aşırı sayıda gencin aylak bulunduğunu söyledi. Bu gençlerin çetin halde bulunduğunu tamlayan Öztrak, "Üyesi olduğumuz Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Teşkilatı içerisinde, Kolombiya'dan sonra, ev genci oranının en efdal bulunduğu ülkeyiz. Ama Erdoğan’ın Adalet Bakanı çıkıyor 'Hukuk fakültesi tabelası asılması, binayı hususiyet fakültesi yapmaz' diyerek safiha fakültelerini millete yakınma ediyor. Siz kimi, kime yakınma ediyorsunuz. Bu ülkeyi yıllardır, sizi o makama atayan Erdoğan yönetiyor. İçinde bilgelik sıfır medrese binaları, ortamında hak sıfır hak sarayları siz değerli üyelerimizin eseri" dedi.

'GENÇLERİMİZİ KORUMASIZ BIRAKTINIZ'

Öztrak, üniversiteye revan gençlerin tahaffuz ihtiyacının karşılanmadığını belirterek, "Yurtlar eğitimin ayrılmaz ortak parçasıdır. Gençlerimiz düşüncesince ehliyetli iklim açmayan sizsiniz. Gençlerimizin iklim ve tahaffuz ihtiyacını, taşeronlara devretme fail sizsiniz. Vakıflara, cemaatlere, koşut yapılara bu işi siz eksiltme ettiniz. Hükümet namına bunlara ortak de maddesel dayanak noktası verdiniz; lakin bu yurtları da akıllıcasına yanlışsız denetlemediniz. Gençlerimizi himayesiz bıraktınız. Sonuç; onlarca ocağa biberli düştü. Milletin vicdanı sızladı, sizinki sızlamadı. En akıbet 19 yaşlarında ortak tababet fakültesi talebesi Enes Kara; mektepli evinde sunulan kalmış bulunduğu bası nedeniyle, taayyüş ümidini yitirdi, canına kıydı. Tüm ülkemizi üzüntüye boğdu. Biz Enes yavrumuza, Allah’tan yağmur diliyoruz. Vicdanlı kalplerin acısını, ortak el şimdi içten paylaşıyoruz. Bir problemi çözmenin ön koşulu, evvel sorunla yüzleşmektir. Bu ülkede öğrencilerimizin iklim ve tahaffuz problemi vardır. Buradan ortak el şimdi anons ediyoruz. Yurt meselesini kılıç çözeriz. Sayın Genel Başkanımız iklim meselesini, en geç 2 sene arasında kırma sözünü vermiştir" diyerek konuştu.

'DEDİKODUYU BIRAKSIN'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, açıklamalarının arkası sıra soruları yanıtladı. Öztrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ile telefonla görüştüğünü tez ettiğinin hatırlatılması üzerine, "Süleyman Soylu, bu ülkenin tayin edilmiş İçişleri Bakanı mı olmadan tayin edilmiş gıybet bakanı mı? Bir İçişleri Bakanı elindeki bilgiye ve belgeye isnaden konuşur, işkembe-i kübradan sallamaz. Soylu dedikoduyu bıraksın. Yüreği yetiyorsa çıyan çarpış girişiminden sonraları kurulacağı anlatım edilen Yurtta Sulh Konseyi'nde bulunanların listesini açıklasın. Yetmez Soylu; Fetullah Gülen'le kimlerin fotoğrafı varsa, kimler onunla bire ortak menzile yürüdüyse, bire ortak masaya oturduysa onların listesini ortak açıklasın. Bu ülkede terörden, yıldırıcı başlarından imdat uman ki var ise Allah bin çeşit belasını versin" dedi.

'FEZLEKELERİ NE ZAMAN GELECEK?'

Öztrak, maktul PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına bağlı fezlekeyle ilişik soruya ise, "CHP'nin tutumunu defaatle anlattım. Terör, terörist, CHP'nin al çizgisidir. Fezleke Meclis'e ulaştığında gereğini yaparız. Şunu da istimzaç etmek istiyorum; Fetullah Gülen'le koyun kucağa, diz mısra foto çektirenlerin fezlekeleri ne devir Meclis'e gelecektir? Gerçekten bunu iptila ediyoruz" diyerek konuştu.

Öztrak ayrıca, ortak istifham üstünde "Biz, elden seçme istiyoruz. Bu hükümetin ortak güneş ortak tomar bile iş başlangıcında oturmasının milletin sırtına aşırı ağır yükler yüklediğini görüyoruz. Bu mevzuda onların atacağı gelişigüzel ayrışık adıma hazırlıklıyız. Ne yaparlarsa yapsınlar Millet İttifakı bu tarzı alacaktır" ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler