USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Cezayir'de, depremzedelere yardım düşüncesince "kardeşlik hakkı" kampanyaları

Cezayir Ulusal Sağlık ve Araştırma Geliştirme Vakfının (Forem) toplamış olduğu yardımlar erte Türkiye'ye gönderiliyor.

Cezayir'de, depremzedelere yardım düşüncesince
09-02-2023 19:08
Cezayir

Cezayir'de, Türkiye ve Suriye'deki tahripkâr depremlerden etkilenenlerle el birliği amacıyla içtimai iletişim araçları platformlarından süregelen dayanak noktası endamsız müddette sporcuların, politikacıların ve hayırseverlerin katılımlarıyla şümullü yardım kampanyalarına dönüştü.

Cezayirli futbolcular, siyasiler ve yurttaşlar depremin civar gününden itibaren içtimai medyadan bitirdikleri paylaşımlarla Türkiye devleti ve halkının indinde olduklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak önceki olsun dileklerini ileten Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun özellikle edinmek az daha topu topu büyüklük kadroları taziyet ve dayanak noktası mesajları yayımlayarak Türkiye ile el birliği bünyesinde olduklarını anlatım etti.

Türkiye'ye gönderilen 86 şahsiyet arama-kurtarma kadrosunun birlikte Cezayir Kızılayından ortak tıbbi kurul ile 95 tonluk yardım materyali de Türkiye'deki deprem sahasına ulaştı.

Cezayir'deki STK'lar Türkiye düşüncesince harekete geçti

Cezayir'de büyüklük müesseselerinin birlikte sivil polis polis inisiyatifler de Türkiye'ye dayanak noktası düşüncesince harekete geçti. Ülkenin önde mevrut yardım kuruluşlarından "El-Bereket İnsani Yardım Kurumu", "Cezayir Ulusal Sağlık ve Araştırma Geliştirme Vakfı (Forem)" ve "Cezayir İnsani Yardım Kurumu" bu bağlamda Türkiye ile Suriye'deki depremzedelere dayanak noktası düşüncesince yardım kampanyaları başlattı.

Ayrıca Cezayir'de mevcut Türk şirketleri ile vatandaşları da depremzedelere yardım amacıyla dünyalık ve malzemede desteğinde bulunmaya başladı.

Forem'in yardımları erte Türkiye'ye gönderiliyor

Forem Vakfı Başkanı Mustafa Hayyati, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Türkiye ve Suriye'deki tahripkâr depremin çıkarlarını de etraflıca etkilediğini dile getirdi.

Hayyati, Cezayir Ulusal Eczaneler Birliği ile eş güdüm biçiminde topu topu iklim genelinde yardım toplamaya başladıklarını ve 3 devir ilkin süregelen bu kampanya çerçevesinde şu anne derece tonlarca yardım materyali toplandığını söyledi.

İlaç, battaniye, elbise ve muhtelif yardım malzemelerinin hayırseverlerce vakfa ulaştırıldığını aktaran Hayyati, baş döndürücü gerçek ortak el desteği bulunduğunu vurguladı.

Hayyati, civar aşamada birleşen bu yardım malzemelerinin erte Türkiye ve Suriye’ye gönderileceğini, Cezayir halkının depremzedelere yardımının ise süreceğini belirtti.

Kardeşlik dayanışmayı gerektiriyor

El-Bereket İnsani Yardım Kurumu da 6 Şubat'tan buyana Türkiye ve Suriye ile el birliği amacıyla "Kardeşlik Kampanyası" ismi altında yürüttüğü yardım emek harcamaları çerçevesinde tonlarca yardım materyali topladı.

El-Bereket İnsani Yardım Kurumu Başkanı Ahmed İbrahimi, Türkiye ve Suriye halklarının Cezayirliler düşüncesince ahi halklar olduğuna dikkati çekerek, kardeşliğin dayanışmayı gerektirdiğini söyledi.

İbrahimi, "Depremin etkilerini gözlerimizle gördük ve depremden etkilenen halkımızın indinde arazi almalıyız." dedi.

Dünya Kudüs ve Filistin Halkına Yardım Koalisyonunun reis yardımcılığını da fail İbrahimi, depremin doğrudan arkası esna harekete geçtiklerini, Türkiye ve Suriye'deki deprem bölgelerinde hamam yemek, battaniye, düğün ve ilaçlardan oluşan birtakımı yardım malzemeleri dağıtmaya başladıklarını kaydetti.

Türkiye ve Suriye halkıyla ahi olduklarını vurgulayan İbrahimi, bu yardım kampanyasının hem insanca aynı zamanda İslami ortak yazık bulunduğunun altını çizdi.

Cezayirliler malıyla, kalbiyle ve gözyaşıyla Türkiye'nin yanında

İbrahimi, depremzedeler düşüncesince seferber bulunan Cezayirlilerin gelişigüzel muhtelif desteği sunduğunu, olanağı olmayanların da kalbiyle, gözyaşlarıyla Türkiye ve Suriye’deki kardeşlerinin indinde bulunduğunu vurguladı.

Ayni ve nakdi yardımların toplanmaya bitmeme ettiğini aktaran İbrahimi, dört barhana gibi meydanlarda olduklarını anlatım etti.

Suriye’nin iç harp dolayısıyla baş döndürücü iri ortak başağrısı zarfında bulunduğunu kaydeden İbrahimi, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu faciadan çıkacağını, Cezayir’in de gelişigüzel muhtelif yardımla kardeşlerinin indinde bulunduğunu dile getirdi.

"Kendi aralarında merhametli"

Cezayir İnsani Yardım Kurumu da içtimai iletişim araçları hesabından "Kendi aralarında merhametli" ismi altında ortak yardım kampanyası başlattı. Kurum, şu anne derece ehemmiyetli seviyede yardım materyali toplamayı başardı.

Kurumun içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirilen kayıtlı açıklamada, şu ifadelere arazi verildi:

"Türkiye ve Suriye'yi sarsan, ağırbaşlı insanca ve maddesel kayıplara kez açan alevlenmiş depremin ardından, depremzedelerle el birliği amacıyla acele yardım kampanyası başlatıyoruz. Tüm Cezayir halkını dayanak noktası ve dayanışmaya çağırıyoruz."

Kurum başkaca depremzedelere yardım düşüncesince oluşturulan veznedar hesaplarını da içtimai iletişim araçları sayfasından paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler