USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Cezayir Dışişleri Bakanı Lamamra: Cezayir teşrikimesai düşüncesince itibarından ödün vermeyecek

Cezayir Dışişleri Bakanı Lamamra, Cezayir'in rastgele müşterek teşrikimesai düşüncesince itibarından ödün vermeyeceğini ve içişlerine de karışılmasına izin etmeyeceğini, bunu Fransa'nın da anlaması icap ettiğini söyledi.

Cezayir Dışişleri Bakanı Lamamra: Cezayir teşrikimesai düşüncesince itibarından ödün vermeyecek
07-10-2021 11:44
Roma

Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ülkesi ile ilgili açıklamalarını, Libya'da yakın seçimleri ve Cezayir-Türkiye ilişkilerini, İtalya-Afrika 3. Bakanlar Toplantısı düşüncesince geldiği İtalya'nın başkenti Roma'da, AA muhabirine değerlendirdi.

Macron'un sonuç günlerde Cezayir üzerine meydana getirdiği izahat hatırlatılan ve Türkiye ile Cezayir arasındaki güzel ilişkilerin Fransa'yı tasalı yazar etmediği sorulan Lamamra, "Açıkçası Fransa ve Cezayir ortada oluşan müşterek krizin ne nedenle olursa olsun Türkiye kabil ahi apayrı ülkelerle ilişkilerimizi etkileyeceğini düşünmüyorum. Fransa ile uzun, kavi ve karambol müşterek tarihimiz var ve şu anne genişliğinde bunu rastgele müşterek devir dalavere etmeyi başardık. Fransa ile yahut rastgele apayrı müşterek ülkeye gönül rahatlığı itibarımızı, haklarımızı ve egemenliğimizi rastgele müşterek devir koruduk." dedi.

Lamamra, "Fransa karışma kazanmak üzere, hepsi partnerler ayrıca hassaten Fransa’nın anlaması müstelzim şey; Fransız koloni devri öncesinde ülkemizin varoluşunun sorgulanması müşterek yana, Cezayir’in müşterek teşrikimesai düşüncesince itibarından ödünleme vermeyeceği ve içişlerine rastgele müşterek halde karışılmasına müsaade vermeyeceğidir." ifadelerini kullandı.

Bu mevzuda söyleyecekleri rastgele müşterek şeyi açıkça ve çelimli halde söylediklerini vurgulayan Lamamra, "Fransız otoritelerinin, aşırı şişman müşterek günah namına değerlendirdiğimiz bu açıklamaları karşısında Cezayir halkının ortaklaşa namına tartışmasız müşterek halde bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi savunacağı farkında olarak, çelimli ve değişmez müşterek halde yanıt verdik." sanarak konuştu.

Cezayirli Bakan, bu cins çıkışların ülkesi düşüncesince ikrar edilemez bulunduğunu ve çelimli halde reddettiklerini dile getirerek şunları söyledi:

"Bizim rastgele müşterek anlaşmazlığımızı veya rastgele müşterek krizi arsıulusal ortaklarımızla iletişim araçları kanalıyla rejim niyetimiz yok. Bunun diplomasiye az buçuk düzlük tasarruf etmek düşüncesince de lüzumlu ve ehemmiyetli olduğuna inanıyorum. Kurallar sonuç etap net. Bizim bağımsızlığımıza, egemenliğimize, yasal haklarımıza birlik anlamıyla hürmet gösterildiği devir kılıç bu parametreler eşliğinde çalışmaya hazırız. Ama eğer olmazsa bununla uğraş etmeye de hazırız."

Libya'da yakın seçimler

Libya'da 24 Aralık'ta yapılacak seçimlere bağlı de Lamamra, "Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun da nice kere dediği kabil aklık ve saydam süreçlerin yaşanması düşüncesince deneyimlerimiz, kaynaklarımız ve imkanlarımızla Libyalı kardeşlerimizin yanlarındayız. Dolayısıyla Libya'daki kardeşlerimizin yapacakları aşırı partili, saydam ve demokratik seçimlerin hazırlığı ve seçimlerin yapılması dair elimizden mevrut hepsi desteği vermeye hazırız." sanarak konuştu.

Libya'da Türkiye'nin rolüne de yer veren Bakan Lamamra, "Türkiye gerçeklenmiş aşırı ehemmiyetli müşterek aktör ve kuşkusuz Türkiye'nin Libya ile aşırı çelimli ilişkileri var. Umuyoruz ki hepsi aktörler, gelecekte Libyalıların içişlerine haricen rastgele müşterek karışma olmaksızın kuma müşterek doğacak oluşturarak müşterek araya gelmelerine ve apayrı ülkelerle bulunan ihtilaflarının üstesinden gelmelerine iane ederler." dedi.

Lamamra, şöyleki bitmeme etti:

"10 yılı müşterek tomar süredir bitmeme fail bu koyu krizden sonradan Libya'daki hepsi paydaşlara ve Libya liderlerine tarihlerinde dünkü müşterek departman açılış vakti geldiğini dikkate almaları gerektiği çağrısında bulunuyoruz. Cezayir de hakeza müşterek durumun banko destekçisi olacaktır."

Türkiye-Cezayir ilişkileri

Türkiye ve Cezayir arasındaki ilişkilerin koyu kuma müşterek vakti paylaştığını tamlayan Ramtan Lamamra, "İki ülkenin tabii aşırı çelimli tinsel bağları var. Daha evvel de dediğim kabil müşterek geçmişi paylaşıyorlar ve henüz güzel müşterek doğacak özlemini de paylaşıyorlar. Birlikte aşırı çalışıyorlar, iktisadi kalkınmaya, iktisadi ortaklığa aşırı envestisman yapıyorlar ve bugün Türkiye'nin müşterek dü sene içre Cezayir'in kalkınmasına nice bölgede katkıda bulunma dair aşırı güzel olduğuna inanıyorum. Daha müşterek tomar iştirak ve Cezayir'de henüz müşterek tomar Türk yatırımı olmasını banko dört gözle bekliyoruz. Ortaklığın çeşitlendirilmesinden yanayız. İleriye çevrik müşterek iştirak olmalı; yaşamın hepsi alanlarını da kapsamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye ile kurmamız müstelzim ortaklığın hasep namına farklı, henüz iyi, henüz çelimli ve yaşamın hepsi alanlarını havi iştirak olması gerektiğine inanıyoruz." diyen Cezayirli bakan, andıran doğacak düşüncesince bu hususta ümitli olduklarını, bunun da belkili bulunduğunu gösterdiklerini aktardı.

Bakan Lamamra, Türk girişimcilerin arsıulusal alandaki etkinliklerine, dü diyar arasındaki coğrafi yakınlığa, kaynaklar ve potansiyeller doğrultusunda bakıldığında, Cezayir-Türk ortaklığının ehemmiyetli ve hakkıyla güzel olması düşüncesince hepsi kolaylaştırıcı unsurların bulunan bulunduğunu kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler